Allah'ım güç ver bana Sığındım sana Bu ne dayanılmaz bir acı Sabır ver bana Yeter artık çektiklerim Bitsin bu ceza Ümitsiz haykırıyorum; Ne olur dön bana...
Unutulmaz iki sanatcımızın düetini paylasayım dedim. Dinlemek isteyenler icin cok güzel bir calısma olacagı kesin. Televizyondan kayıt oldugundan biraz kalite düsük ama olsun. Buyrun:
Sen cennete uçtun ama Kokun sinmiş yatağıma odama Derin derin soluyorum seni İçime hapsediyorum seni Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim
Geceler çok soğuk geceler sessiz Nasıl yaşarım şimdi ben sensiz Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim
Göz yaşım karıştı yağmura Damla damla süzülüyor toprağa Bizi ancak ölüm ayırır diyordun bana Söyle nasıl kıydyn kendine gül bebeğim Seni benden ölüm bile ayıramadı işte Nasıl kıydın kendine gül bebeğim
Dar geliyor bana bu yerler Kırılsın seni taşıyan bu eller Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim
Dar geliyor bana bu yerler Yaşanmaz oldu kara geceler Kırılsın seni taşıyan bu eller gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim
çok sevdiğim bi şarkısıdır
Gülme Ha Gülme Barış Manço
Turnalardan haberimi Aldığın gün sevdiceğim Gülme sakın gülme ha gülme
Alnıma bir kara yazı Yazılmış ki yok ilacı Sevdiceğim gülme ha gülme
Yağmur ince ıl ıl ağlar Her damlası yüreğimi dağlar Seni bana çok görenler neyler
Karlı dağlar uzun uzun yollar Hepsi pişman susmuş ağlar Seni bana çok görenler neyler
Yıllar geçer güz yaz olur Barış bir gün toprak olur Sil göz yaşın durma ha durma
ANLIYORSUN DEĞİL Mİ?
Hava ayaz mı ayaz Ellerim ceplerimde Bir türkü tutturmuşum Duyuyorsun değil mi? Çalacak bir kapım yok Mutluluğa hasretim Artık sokaklar benim Görüyorsun değil mi? Zaman akmıyor sanki Saatler durmuş bugün Sonsuz yalnızlığımda Bir tek sen varsın bugün Ya dön bana artık Duyuyor musun beni? Ya çık git dünyamdan Anlıyorsun değil mi? Bir resmin kalmış bende Tam ortadan yırtılmış Hani siyah kazaklı Biliyorsun değil mi? Gözlerimden süzülen Bir kaç damla anıda Senin sıcaklığın var Anlıyorsun değil mi?
TEK GEÇERİM.TAM BİR SANATÇI.MÜKEMMEL KİŞİLİK
quote:
Orjinalden alıntı: barışhayranı
Arkadaşlar Türkiye'nin Gelmiş Geçmiş En Büyük Sanatçısı Hakkındaki Görüşlerimizi Bu Forumda Belirtelim
hersey cok guzel gercekten.barış manço nun şarkı sozlerini yazmış herkes cok guzel birşey bence bu. barış manço gibi buyuk bir sanatçının sarkı sozlerinden alınacak bircok ders var.tabi bazılarıda ders vermekten cok gercekleri gosterir bize ya da guzel duyguları anlatır.bazılarında yasadıgı zorlukları anlatır dinleyenlere. genç osman şarkısıda eski sarkıları nasıl guzel bir sekilde uyarladıgını gosteriyor herkese.cok guzel bir sarkı Genc osman sarkısı.biliyorsunuz aslında bir mehter parçasıdır bu sarkı.
EVET KATILIYORUM.AYRICA YİNE BU ŞEKİLDE ESTERGON KALESİ'NİDE ÇOK GÜZEL YORUMLAMIŞ BARIŞ MANÇO
SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA
Yaz dostum güzel sevmeyene adam denir mi Yaz dostum selam almayana yiğit denir mi Yaz dostum altı üstü beş metrelik bez için Yaz dostum boşa geçmiş ömre yaşam denir mi
Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabı Sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün öder hesabı
Yaz dostum yoksul görsen besle kaymak bal ile Yaz dostum garipleri giydir ipek şal ile Yaz dostum öksüz görsen sar kanadın kolunu Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile
Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabı Sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün öder hesabı
Yaz dostum Barış söyler kendi bir ders alır mı Yaz dostum su üstüne yazı yazsan kalır mı Yaz dostum bir dünya ki haklı haksız karışmış Yaz dostum boşa koysan dolmaz dolusu alır mı
sene bilmem kac bodrumda konserine gitmiştim
bidaha bidaha die die barisi kulise yollamamistik
aritk 3. kere terkrar saheneye gelip sarki soyledikten sonra,
- madem bu kadar sevdiniz 2 gun sonra cesme de konserim var oraya gelin demisti - millet kopmustu gulmekten :)))
Burdayız! Çok kaliteli şarkıları vardır..
ALI YAZAR VELI BOZAR Ali yazar Veli bozar Küp suyunu ceker Hazar azar Üzülmüsüm neye yarar Keskin sirke küpüne zarar Of of Gözümde yas görseler Erkek aglar mi derler Gökler agliyor dostlar Ben aglamisim cok mu Rahmet yagarken dostlar Ben islanmisim cok mu Of of Birgün dönsem sözümden Düserim dost gözünden Dünya dönüyor dostlar Bir sözden dönsem cok mu Devran dönüyor dostlar Ben dönmüsüm çok mu Of of BARIS yolun sonunda Yürü demek bosuna Hayat duruyor dostlar Ben durmusum cok mu Yasam bitiyor dostlar Ben bitmisim cok mu
Barış, Bugün Daha Çok Barış... Günaydın Çocuklar
Hey, Günaydın Çocuklar Hep güleryüzle karşılarsınız beni Hey hey Günaydın Çocuklar Sabah akşam bıkmadan dinlersiniz beni Dün gece düşündüm de renkler olmasaydı Yaşanmazdı bu dünyada Korktuğum odur ki Kapkara bir dünyayı isteyenler var aramızda Oyun ister bazen büyükler Tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler Sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Hey Günaydın Çocuklar Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü Hey hey Günaydın Çocuklar Gökyüzü neden mavi düşündünüz mü Başak sarı çim yeşil herşeyin bir rengi var Değişmez doğanın dengesi Mor turuncu sarı eflatun pembe haki Çamur bile kahverengi
Uzakta bir ülkede insanlar anlaşmış Tam silahları bırakırken İçlerinden ikisi hemen karşı çıkmış Sonuçta onlar kazanmış
İkisininde önünde birer düğme varmış Biri yeşil diğeri kırmızı Bir, iki, üç demişler - basıvermişler Ve dünya sonunda kapkaranlık olmuş Tam istedikleri gibi...
Oyun ister bütün çocuklar... Dünyada barış, kendinle barış ve sevgiyi paylaş! BARIŞ MANÇO
çocuk sevgisi yüreğine gerçekten sinmiş bir insan vicdanlı olur... vicdanlı insan akıllı insandır... akıllı insan da ileri görüşlü,üretkendir... saygıyla anıyoruz...
süper babaanne geldi aklıma ya rahmetli babaanneme söylerdi ilkokul arkadaşlarım.. hey gidi günler heey
SÜPER BABAANNE
Babaannem dedemi ilk gördügü gün tam yüreginden vurulmus Dedem söyle bir çapkinca bakip hafifçe biyigini burmus O zamanin erkegi pek bir agirmis kizlari ise pek bir hosmus
Kirk yil bir yastikta tam kirk yil Anlat babaanne ölümsüz askini Bir yastikta tam kirk yil kirk yil kirk yil kirk yil
Ufacik bir yuva nohut oda bakla sofa ama sapasaglam ayakta Çeyiz dedikler yorgan yastik iki sandik iki de bohça Gözleri hala dolu dolu oluyor dedemin adini andikça
Kirk yil bir yastikta tam kirk yil Anlat babaanne ölümsüz askini Bir yastikta tam kirk yil kirk yil kirk yil kirk yil
Süper babaanne seni çok seviyoruz O büyük asklari inan biz de yasiyoruz Bugünkü genç kizlar yarinin annelerindensin Inan gençleri anlayan bir tek sensin
Tüh tüh tüh rüh masallah nazar degmez insallah
Süper babaanne seni çok seviyoruz O büyük asklari inan biz de yasiyoruz Zaman degisir ama asklar degisir mi Yillar sora biz de böyle diyecegiz degil mi
Tüh tüh tüh rüh masallah nazar degmez insallah
Babaanneme göre zamane kizlari pek bir hos ama pek bir zormus Hele hele beyleri dede gibi olmasa da her seyi zor begenir olmus E beyleri zor bey kizlari zor kiz gençlerin isi pek bir zormus
Disi kus yuvasini severek kuracak ki bu is tamamina ersin Erkek kanadini söyle bir açacak ki bu is tamamina ersin Beyleri zorsa da kizlari zorsa da bu is tamamina ersin
Süper babaanne seni çok seviyoruz Ölümsüz asklari inan biz de yasiyoruz Bugünkü genç kizlar yarinin annelerindensin Inan gençleri anlayan bir tek sensin
Süper babaanne seni çok seviyoruz O büyük asklari inan biz de yasiyoruz Bugünkü genç kizlar yarinin annelerindensin Inan gençleri anlayan bir tek sensin
bugün bayram erken kalkın çocular
EN BÜYÜK MEHMET BIZIM MEHMET Öksüz dogdu Mehmet ite kaka büyüdü Mehmet Onbir yasina dogru okula da gitti Mehmet Caka caka okudu da Mehmet döne döne basi döndü Mehmet Diploma hak getire Mehmet okumayi sökemedi ki Mehmet Saldim cayira Mehmet mevlam kayira Mehmet Bütün köy toplansin Bu Mehmet ne balli cocuk vallahi cok sansli cocuk Ne amcasi var ne dayisi bundan iyisi Sam‘da kayisi Mehmet ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Askere gitti Mehmet egitim gördü Mehmet Jandarma komando doguya da gitti Mehmet Alevere dalavere de Mehmet hadi yürü yine nöbete Mehmet Askerlik uzadi Mehmet gelemedi tezkere Mehmet Bir kizi sevdi Mehmet eridi de bitti Mehmet Ama baslik parasini bulamadi gitti Mehmet Nuh dedi kiz babasi Mehmet peygamber demedi Mehmet Kiz eline kina yakti Mehmet babasi paraya takti Mehmet Olmadi gitti Mehmet bir ömür bitti Mehmet...
ARKADAŞLAR NEREDESİNİZ BARIŞ AMNÇO BU KADAR MI SEVİLİYOR?