slm arkadaşlar kimse bilmiyormu barkot okuyucuyu bana bilgi verirseniz çok sevinirim ya devresi felan int adreside olur
barkot okuyucu hakkında fazla bir bilgim yok ama yanılmıyorsam ürünler barkot okuyucuya tektek okutuluyor sonra ürün barkotu okuyucuya tutulunca barkot bir ışık yardımıyla artık infraredmi daha gelişmişmi tam bilmiyorum barkot daki şifre okunuyor (şifre siyah ince kalın çizgilerden oluşuyor )renk sensöü bu çizgileri ayırt edip hafızasındaki kayıtlı ürünlerin barkotlarınlan karşılaştırıp ürünü bulup bilgileri gösteriyor. bu şekilde olması lazım devre nasıl yapılacak dersen beni aşar ama onuda kısa bi özetliyim bi renk sensörü kullanacaksın cny70 gibi bir adet barkotları hafızaya saklıyacak eprom bir adet anolog dijital çevirici cny 70den gelen bilgiyi dijitale çevirecek ve birde borakotlara ayrı şifre koyacak bir devre tam bilmiyorum ama codlayıcı devrelerlen yapılıyor galiba sonrada bi adet kod çözücü yapman lazım codlayıcının codladığını çözmeye tabi kesin olur demiyorum ama benim mantım böyle daha önce hiç yapmadım sadece bir öneri.
Devre şemasını bilmiyorum da bir ara bir program bulmuştum barkot programı. İstediğin fiyatta ve isimde barkot basabiliyordun. Marketlerde ucuza alışveriş yapmak o kadar da zor olmasa gerek
bende bir barkot programı bulmuştum cep telefonları için kızıl ötesi olan cep telefonlarında işe yarıyor eğer kızıl öteli bir cebin varsa dene.
Bir barkot hazırlayayım da telefonu onunla alırım
quote:
Orjinalden alıntı: serdarv
Bir barkot hazırlayayım da telefonu onunla alırım
koptum
Arkadaşlar barkodlar üzerinde o ürüne ait fiyat bilgisi yoktur. Barkod üzerinde sadece o ürüne ait ürünkodu mevcuttur. Kasa üzerinde barkod okutulduğunda kasa, her sabah veya akşam kendisine gönderilen ürünkodu,ürünadı ve fiyat tablosundan ürünkodu hanesi ile bu barkod üzerinde yazan ürünkodlarını karşılaştırır ve bulduğunda ürünadını ve fiyatını ekrana yazar. Dolayısı ile siz ucuz bir ürünün barkodunu pahalı bir ürünün barkoduna yapıştırırsanız eğer, kasada barkod okutulduğunda ucuz olan ürünün ismi gözükeceğinden kasiyer duruma müdahale edecektir. Şimdi kasiyer bunamı dikkat edecek demeyin. Kasiyerler periyodik zamanlar eğitimlere tabii tutulurlar ve dönem dönem de kasa müffettişleri tarafından test edilirler.
Eğer aradığınız barkod etiketi basan bir program ise yardımcı olabilirim, Elimde mevcut.
Barkod devresine gelince, sayın izmirli_ultraslan bende bu konuda araştırma yapmama rağmen böyle bir devre şeması bulamadım. Size önerim el/tabanca tipi barkod okuyucu ile çalışmanız. Bu ürünlerin seri/usb/ps2 çeşitleri mevcut. Usb olanlar ile haberleşmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Seri veya PS2 olanı da hangisi ile haberleşmek daha kolayınıza gelirse tercih edin.
Saygılar..
Katılıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: tyilgin1
Arkadaşlar barkodlar üzerinde o ürüne ait fiyat bilgisi yoktur. Barkod üzerinde sadece o ürüne ait ürünkodu mevcuttur. Kasa üzerinde barkod okutulduğunda kasa, her sabah veya akşam kendisine gönderilen ürünkodu,ürünadı ve fiyat tablosundan ürünkodu hanesi ile bu barkod üzerinde yazan ürünkodlarını karşılaştırır ve bulduğunda ürünadını ve fiyatını ekrana yazar. Dolayısı ile siz ucuz bir ürünün barkodunu pahalı bir ürünün barkoduna yapıştırırsanız eğer, kasada barkod okutulduğunda ucuz olan ürünün ismi gözükeceğinden kasiyer duruma müdahale edecektir. Şimdi kasiyer bunamı dikkat edecek demeyin. Kasiyerler periyodik zamanlar eğitimlere tabii tutulurlar ve dönem dönem de kasa müffettişleri tarafından test edilirler.
Eğer aradığınız barkod etiketi basan bir program ise yardımcı olabilirim, Elimde mevcut.
Barkod devresine gelince, sayın izmirli_ultraslan bende bu konuda araştırma yapmama rağmen böyle bir devre şeması bulamadım. Size önerim el/tabanca tipi barkod okuyucu ile çalışmanız. Bu ürünlerin seri/usb/ps2 çeşitleri mevcut. Usb olanlar ile haberleşmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Seri veya PS2 olanı da hangisi ile haberleşmek daha kolayınıza gelirse tercih edin.
Saygılar..
Vay be birader demek öyle he. Bizim burda kasiyerler uyuyor. İstedikten sonra sohbete tutar gene geçiririm. Beni keklemişler demek ki. dediğin mantıklı.
barkod ile çalışan programlar yazmış biri olarak barkod okuyucuların haberleşmede okunan kodları klavyeden tuşların basılmasıyla aynı mantıkla gönderdiğini (keypress event) söyleyebilirim. barkod üzerinde ürün ile ilgili herhangi bir bilgi bulanmamaktadır, ayrıca okuyucudan gelen barkodun işlenmesi de programcıya kalmış bir kısımdır. yani windowsta notepadi açıp barkod okuyucuyu okutursanız notepad üzerine okunan barkodu yazar okuyucu. gelen iletinin barkod olup olmadığı ve bu barkodun nasıl işlemden geçirileceği yazılıma aittir. genele bir veritabanı olur, ve herzaman için barkod okuyucu bir başlangıc birde bitiş karakteri gönderir. mesela etiket üzerinde okuduğunuz badkod "123456789" ise okuyucu bu kodu bilgisayarınıza *123456789* olarak iletir. (bu karakterleri sizde belirleyebilirsiniz) siz bu bilgi ile veritabanından querry yaparsınız çıkan sonuca göre işlem yaparsınız internet üzerinde çoğu barkod standartı para ile birlikte satılmaktadır, internet üzerinden "free 3 of 9" barkodunu bedaya indirebilirsiniz. bu bir windows fontudur bu fontla istediğiniz barkodu yazıp printerdan çıktı alabilirsiniz, özel bir donanıma ihtiyacıız yoktur.
Akşam BİM markete gittim kasalarının üzerinde sadece fiyatı kocaman gösteren bir ekran var. Kasanın alt tarafında ise ürünün ismini yazan 3310 cep telefonunun ekranı kadar bir monitör var. Kasiyer bırakın bu küçük ekrana bakmayı fiyat ekranına bile bakmıyor. Adamın akşama kadar iflahı kesilmiş ayakta barkot okutmaktan, akşam olsa da eve gitsem diye bakıyor belki de.
Yani barkotu kendimiz bassak bile ürünün üzerine yapıştıracağımız için, eleman bunu çakabilir. Çakmazsa elektronik malzemelerde bayaa işe yarayabilir. Ancak bu bir hırsızlıktır, kimse yapmasın, bunun içinde eğitim şart. !