Bunların sensörlerini kullanıp, seri veya paralel bağlantı alıp bir şeyler yapılabilir mi?
işin "cool" kısmı o sıralı yanma. Aşağıdaki sensör tetiklediğinde yukarı doğru, yukardaki tetiklediğinde aşağı doğru yanıyor. Üstelik sırayla yanıp, bir süre yanık kaldıktan sonra toplanır gibi, ilk yanan ilk sönecek şekilde tüm ledler sönüyor.
Bu nasıl bir devre ile yapılabilir? Benim bulduğum devreler hep "kare dalga üreteci, kayan ışıklar" gibi şeyler. Ama esas istediğim bu. Bir dizi ledi iki uçtaki hareket sensörüyle tetikleyip SIRAYLA yakarak HEPSİNİ yakmak, bir süre yanık kalmalarını sağlamak, sonra örneğin dizinin diğer ucundaki hareket sensörü tetikleyince "ilk yanan ilk söner" kuralına uygun olarak tüm diziyi tek tek söndürmek.
Videoda sıralı yanmanın ve sönmenin yanında bir de sönerken yavaş yavaş azalarak sönüyor. yani işin içinde PWM var. Basit bir PIC ve merdivenin başına ve sonuna bir hareket algılayıcı konularak yapılabilir.
Ama iyi fikirmiş gerçekten
Evet "gecikmeli sönen iç aydınlatma" gibi bişey var. Sadece sönerken değil yanarken de yavaş yavaş yanıyor (fade in- fade out).
Evet bunun tek modulusu ve hareket sensörü kontrollüsü
quote:
Orijinalden alıntı: elbombacı
Evet bunun tek modulusu ve hareket sensörü kontrollüsü
Tek modüllü mü? Ben tam tersine daha fazla ledli bir şey olmalı diye düşünmüştüm. Uygulayacağım merdiven 14 basamaklı. "Bu 8 ledli ve 8 basamağa uygulanabilir bana 14 ledli bir şey lazım" diye düşünmüştüm.
Özür dilerim harf hatası yapmışım modulusu yerine modlusu yazmak istemiştim. Videoda çok fazla efekt var.
quote:
Orijinalden alıntı: elbombacı
Özür dilerim harf hatası yapmışım modulusu yerine modlusu yazmak istemiştim. Videoda çok fazla efekt var.
Haa, anladım.
Ama sanırım o efektler devre dışı bırakılabiliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme