Şimdi Ara

Basit bir soru... (devre) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: untayk

Öğrencek abisi
    Kuplaj , iki ayrı dünyanın birbiriyle bağlanması demek. Mesela süpürgenin sopası ile süpürge kısmının birbirine kaynaştığı nokta gibi , bir pervanenin bir motora bağlandığı gibi veya bir elektronik devre katının diğer bir kata birleşimi gibi yani.
    Galvanik yalıtım dan kasıt , birbirine direkt bağlantılı olmaması gibi bir durum. Mesela şebekenin 220VAC si , bir trafodan çıkıp 12VAC olduğunda , biz bu 12VAC uçlarını tutarsak çarpılmayız. Çünkü şebeke , trafonun sekonderinden galvanik olarak yalıtılmıştır. Veya bir opto kuplör , 2 ayrı devreyi , galvanik olarak yalıtılmış bir şekilde ilişkilendirir. İki devrenin birbiri ile bağlantısı , direkt bağlantı yerine trafo , opto veya yanyana 2 bobinden indüklenme şeklinde olduğunda , 2 devre birbirinden galvanik olarak ayrılmış şekilde kuple edilmiştir denilir.
    ESD ise elektrstatik deşarj ın kısaltılmış halidir. Mesela 2 devre birbirinden optokuplörle ayrılmış olsa , bir opto nun bir tarafına ne yaparsak yapalım , diğer tarafa etkimiz çok fazla olamaz. Ama mesela bu opto nun max. ESD voltajı 10kV olsa ve biz bu optoya 20kV uygularsak , devrenin karşı tarafını dağıtabiliriz Çünkü opto nun max dayanma gerilimini aşıp , bu malzemeyi delip karşı tarafa yüksek voltaj uygulayabilmiş oluruz

Teşekkür ederim "yaşı 47 ve elektronikçi sayılan" abim

25-30 yılda daha hala elektronikçi sayılırım haa ? Bırakıyorum bu işi.o kadar bekleyemem ben

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.