Şimdi Ara

basit bir web sitesi yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yılların birikimi olan çeşitli konularda yazdığım makaleleri her hangi bir ticari kaygı olmadan bir sitede yayınlamak istiyorum. Yazılar hazır. Sadece bir konu hariç resim falan kullanılmayacak. En üstte açılır pencereler (windows ta file menüsü gibi) altında site adı, altında konu başlığı sabit olacak altında ise yazı akacak. En altta ise okuyanların görüşlerinin yazıldığı bir bölüm olmalı. Yazanların bazılarının küfürlü yazması durumunda ona müdahale edebileceğim bir panel olursa çok iyi olur. Son olarak kendini bilmez hackerlere karşı nasıl bir güvenlik önlemi alırım. Mümkün olduğunca ucuz olması için sadece bir alan ve alan adı alabilirim. Hangi programı öğrenmem gerekiyorsa yazın ona göre bende öğrenmeye başlayayım.

Not: Sitede reklam istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 30 Nisan 2019; 20:30:5 >

• wordpress.com da hazır siteler var. Oradan alıp aylık bir miktar ödeyerek kurabilirsin.

Domain kullanmayacaksan bir sürü bedava blog sitesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

wordpress.com da hazır siteler var. Oradan alıp aylık bir miktar ödeyerek kurabilirsin.

Domain kullanmayacaksan bir sürü bedava blog sitesi var.
    reklamsız blog varsa onun linkini yazar mısın lütfen.
  • araştırmalarıma göre Dreamweaver bu işi görüyor. Bilgisi olan bana bu programda yardımcı olabilir mi?

Öğrenmek istediğim şeyler şunlar:

-- Elimde çok fazla yazı olduğu için hem yükleme hemde kontrolünün daha kolay olacağını düşündüğüm için word dosyasına link verme. Yazıların hepsini siteye koyacağım. Oradan link vereceğim.

--yazının sonunda isim girerek okuyanın yorumunun ekleneceği bir bölüm. Burası aynı zamanda benim cevap yazacağım yer olacak. İstenmeyen yorumları silebilmeliyim.

Bu konuları hangi başlık altında araştırmama gerekiyor onu bile yazsanız yeterli. Kod bilgim olmadığı için sıkıntı çekebilirim.
  • Wordpress veya wix ile kendinize belirli şablonlarla site hazırlayabilirsiniz.Ama dreamweaver yazdığınıza göre yazılım öğrenmek istiyorsunuz sanırım.Bu tarz bir siteyi en kısa yoldan hazırlamak için HTML,css ve PHP öğrenmeniz gerekiyor.Tabi ki belli seviyede JavaScript ve sql'de öğrenmelisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Udemy
    WordPress İnternet Sitesi Kurmak: Blog, E-Ticaret, Kurumsal
    https://www.udemy.com/share/1001t6AEUYcFZVQng=

Su kursu alabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Wordpress veya wix ile kendinize belirli şablonlarla site hazırlayabilirsiniz.Ama dreamweaver yazdığınıza göre yazılım öğrenmek istiyorsunuz sanırım.Bu tarz bir siteyi en kısa yoldan hazırlamak için HTML,css ve PHP öğrenmeniz gerekiyor.Tabi ki belli seviyede JavaScript ve sql'de öğrenmelisiniz.
    bence zora koşuyorsunuz.
    Veya düşünce biçiminize göre zor kısmında olan konular.

Halbuki video derslerinde çoğu konu basit bir şekilde anlatılıyor.

Sadece aradığım özelliğin hangi başlık altında olduğunu bilmediğim için soruyorum.

yinede ilgin için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

bence zora koşuyorsunuz.
    Veya düşünce biçiminize göre zor kısmında olan konular.

Halbuki video derslerinde çoğu konu basit bir şekilde anlatılıyor.

Sadece aradığım özelliğin hangi başlık altında olduğunu bilmediğim için soruyorum.

yinede ilgin için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Siz dreamweaver yazınca ben siteyi kendiniz kodlayacaksınız diye düşündüm.Wix,blogspot veya wordpress gibi hazır yapılar kullanmayacaksanız.İstediğiniz tarz bir web sitesi için html,css ve php öğrenmeniz gerekiyor.Zora koşmadan tam tersine en kolay bu şekilde istediğiniz siteyi oluşturabilirsiniz.

• Jekyll vb kullanarak github pagesde yayınlayabilirsiniz, domain bağlarsınız isterseniz

Github pages e alternatif olarak firebase vb de kullanabiliyorsunuz

Reklam vb olabilir derseniz Medium kullanabilirsiniz. Adblock kullanıyorum, mediumda harici reklam var mı bilmiyorum ama kendisi reklam zaten, her köşeden fışkıran subscribe ol reklamı vb
    Ama yine de güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkçası hiç bilmediğim bir konu olunca gözüm korktu. İstediğim şey halbuki çok basit. Yazılarımı yayınlayacağım ve okuyucuların görüşlerini alacağım bir platform istiyorum. Bunun için olabildiğince sadece, resimsiz bir web sayfası. Konuları ve konulara bağlı yazıları gösterecek bir açılır menü. Yazılarımın geneli İslam, sosyoloji, bilim teorileri vb. oluştuğu için reklam olmasını kesinlikle istemiyorum. Öyle seo derdim de yok. Site üzerinden mail vb. kullanmayacağım. En hesaplı uzantı ve barınma nerede sağlanırsa orası olabilir. Birde muhtemel saldırı da güvenlik konusu baya iyi olur.

word press sanki işimi görecek gibi geldi. Derslerine bakayım dedim. Bir bardak su içmek neredeyse işimi görmeyen bir okyanus dolusu su tüketmem gerekecek. Onun için bilen birinin bana yardımcı olması gerekir. Biriniz bana yardımcı olursa ramazan dolayısı ile hem kendi için hemde çevresi için baya güzel yazıların okunmasına vesile olacaktır.

Yok mu içinizde zekatına basit bir site yapacak ya hu?

Yeni emekli olduğum için maalesef öyle büyük bütçeler ayıramam.

Yinede yardımcı olmak için cevap yazanlara teşekkür ederim.

Abi wix site diye bir sey vardi hazir onu arastir bi istersen anladigim kadariyla amacin sadece icerik paylasmak wix site isini gorur
    tr.wix.com
    Bedava Site Kur | Ücretsiz Web Sitesi Nasıl Kurulur | Wix.com
    https://tr.wix.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 3 Mayıs 2019; 20:51:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

Abi wix site diye bir sey vardi hazir onu arastir bi istersen anladigim kadariyla amacin sadece icerik paylasmak wix site isini gorur
    https://tr.wix.com
    İlgine teşekkür ederim. Bu sitede aradığım özellikler var mı bilmiyorum. Mesela reklam istemiyorum. Sonra okuyucu yorumları bölümü falan. Bu konularda bilgin varsa lütfen paylaşır mısın?
    Aradığınız özellikler var yorumdur vs her şey var istediğiniz gibi kategöri ve içerik ekleyebiliyorsunuz çok kolay abi

Ücretsiz olduğu için zaten sizin yapacaklarınız yazılar vs için paralı sürüme bence gerek yok açın bir tane kurcalayın abi denemelik:) Aşağıda video ve rehberde atıcam.

Eğer ücretsiz olarak kullanırsanız wix kendi reklamını siteye koyuyor buda zaten gayet normal ve alan adında siteadi.wix gibi bir alan adı oluyor
    Ücret öderseniz .com uzantısı alabiliyorsunuz bence gerek yok işinizi ücretsiz olarak görebilir her türlü.
    Tek sıkıntı reklam olacak.

Ben hiç kullanmadım bunu sizin işinizi görecek , sizi uğraştırmayacak bir yol ararken buldum bir şey bilmenize gerek yok bunun için abi tek tıkla her türlü düzenlemeyi yapabiliyorsunuz içerik resim yorum silme vs.

Rehberler

Dakika 21.28'den itibaren blog sitesini gösteriyor .

şu videoda her şeyi anlatıyor.
    blog-nasil-acilir
    Blog Nasıl Açılır I Bedava Blog Siteleri Kur I Wix.com
    https://tr.wix.com/start/blog-nasil-acilir

WIX.com
    Wix Blog Genel Bakış | WIX App Market
    https://tr.wix.com/app-market/wix-blog-1/overview

Dediğim gibi ücretsiz deneyin kurcalayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 4 Mayıs 2019; 15:1:5 >

• @_CLasSy_

ilgileniyorum. Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Siz dreamweaver yazınca ben siteyi kendiniz kodlayacaksınız diye düşündüm.Wix,blogspot veya wordpress gibi hazır yapılar kullanmayacaksanız.İstediğiniz tarz bir web sitesi için html,css ve php öğrenmeniz gerekiyor.Zora koşmadan tam tersine en kolay bu şekilde istediğiniz siteyi oluşturabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    özelden mesajını aldım. Ama telefon onayı olmadığı için aynı şekilde cevaplayamadım. Mümkünse mail gönderin oradan size döneyim.

Teşekkürler
    Hocam profiliniz gizli olduğu için mail adresinizi göremiyorum.
  • quote:

Hocam profiliniz gizli olduğu için mail adresinizi göremiyorum.
    pm den yazdım ama ulaşıp ulaşmadıını bilmem. Olmadı sen daha önce bana nasıl gönderdiysen oradan kendi mailin yaz ben sana dönerim.
    Mesaj gönderilmiştir.
  • tamamen ücretsiz yayınlayabileceğiniz platformlar var. editleyeceğim.

edit: ingilizceniz varsahttps://brainfood.xyz/post/20190518-host-your-own-blog-in-1-hour/ buraya bakabilirsiniz. bugün hacker newste ön sayfadaydı. aslında ben de minik bir yazı hazırlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 18 Mayıs 2019; 22:35:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.