Şimdi Ara

Basit Ftp Server Kurulumu Ve Kullanımı... (Görsel Anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
4
Favori
110.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. Modemden ilgili kullanmak istediğip portu açıyorsun ki sen açmışsın. Varsayılan olarak program 21. portta çalışmaktadır.
    2. Programı kurup, bilgisayarındaki aktif güvenlik duvarlarından Golden Ftp için gerekli izinleri veriyorsun.
    3. Golden Ftp yi açıp, ilk ekranda (Open Shares) buluan, sağ alt köşedeki Add ile bilgisayarında kullanmak istediğin ftp klasörünü gösteriyorsun. Yani uzaktan bu klasördeki dosyalara ulaşılabilecek.

4. Ilgili paylaşımı yaptıysan test içinhttp://anonymouse.org/anonwww.html sitesini aç veftp://uzakipno şeklinde sitediki ilgili kutuya yazıp onaylarsın... Misal ben şuanki uzak Ip adresim 78.167.8.189. O zaman adresimftp://78.167.8.189 olacaktır.

Yani herangi başka uzakip adresine sahip bir bilgisayardan bu adrese girilirse benim belirlediğim dosyaları görüntüleyebilirler.
    Hatta kullanıcı belirlersem dosyaları bile editleyip düzenleyebilir ve yeni dosya upload edebilirler...

Kolay gelsin.......

• uzak ip dediğin kendi ip miz oluyor benmi bir yerde yanlış yapıyorum beceremedim bir türlü 192.168.0.2 den sorunsuz giriyor burda problem yok ama kendi ip mden giremiyorum

Basit Ftp Server Kurulumu Ve Kullanımı... (Görsel Anlatım)
  • @ASİL01

Golden Ftp programını hatırlamak için dün kurdum. Yaptıklarım sırasıyla;

Modemimden (Airties) 21.Portu açtım (Tabi NAT etkindi)
    Sonra Goldeni kurup ftp klasörümü ekledim. (Tabi Golden Ftp açık kaldı)

Ayarladığm Ftpnin çalışıp çalışmadığını test etmek içinhttp://anonymouse.org/anonwww.html açtım ve ilgili kutuya ftp adresimi yazdım.

Surf Anonymously butonuna bastığımda önce Nod32'nin güvenlik duvarı uyarı verdi. Olumlu bir şekilde onayladım ve ftp klasörüme ulaştım.

Sendeki sorun, bilgisayarında yüklü herangi bir güvenlik duvarı nedeniyle veyahut modemindeki bir ayar nedeniyle olmuş olabilir.

Hatırlıyorum da, Avrupa'da yaşan bir arkadaşımada Ftp Server kurmaya çalışmıştık, lakin bir türlü yapamamıştık. Işletim sistei Vista idi. Modemi de promosyon şeklinde verilen bir modemdi. Yani biraz da cins bir şeydi. Zaten modemiyle sorunlar yaşıyormuş. Sonra modemini değiştirmişti ve biz tekrar ftp serveri kurmayı denemiştik. Hiç bir sorun yaşamdan kısa sürüde kurmuştuk...

Umarım kısa sürede yaşadığın sorunun neyden kaynaklandığını çözersin dileğimle... Kolay gelsin...
    Bu arada yaşadığın sorunu çözersen bizleri bilgilendirmeye unutma!

• selam blue_life

simdi benimde bir sorun olacak.
    evet localhosttan kendi ftp mi görebiliyorum 192.168.. ile girdiğimde.
    fakat verdiğin anonim bağlantı sağlamaya calıstıgımda 5 sn falan bekleyip sonra Error time out diye kırmızı bir yazıyla hata veriyor site.
    modemden 21. portu tcp olarak actım
    baslangıc ve bitise 21- protokolü tcp yaptım - uzak ip denen yerede su an ki 78 le baslayan ip mi yazdım ama bu hatayı aldım.
  • @Doctor_Neo

Babyftp için;
    Modeminden şuanki kullandığın bilgisayarın yerel ip si için 21. portu açıyorsun (+)
    Babyftp programını çalıştırıp, ilgili ayarlarını yapıyorsun. (Ftp klasörü vs.)
    Bilgisayarındaki güvenlik duvarlarından babyftp için izin veriyorsun...

Hepsi bu kadar... Belki bir şekilde babyftp engelleniyor olabilir... Ayarlarını yeniden gözden geçir.

Tekrar hatırlatım. Keni bilgisayarındaki tarayıcıdan direkt uzak ip adresi ile ftp sunucuna bağlanamazsın.
    Farklı bir uzak ip ye sahip olan bilgisayar bağlanabilir... Heralde yukarıda yazmıştım. Tekrar gözden geçir...

Kolay gelsin...
  • tamamdır hallettim sonunda.
    port ayarını tcp/udp yapınca sorun kalmadı.
    anonymouse dan girince de ulasabiliyorum
    localhosttanda
    baska birine verdiğim linkle onlarda ulasabiliyorlar
    donwload edebiliyorlar.
    sorunsuz su an
    teşekkürler
  • tekrar merhaba bir sorum daha olucak :)
    herşey tamam dediğim gibi bir sorunumuz yok su an .

fakat ben kurduğum ftp adresine karsıdan birinin girmesi için kullanıcı adı ve password olusturmak istiyorum.

yaniftp://......... adresine girip enter dedndiğinde ekrana kullanıcı adı ve şifre ekranı gelicek. bunu girince ulasabilecek servera.
    babyftp de öyle bir secenek göremedim.

sonradan gelen edit ki bana ibretlik olsun mesajımı silmedim.
    yukarda yazıyormuş şifre koyulabilecek programlar.
    hemen onlara bakıyorum sonucu yazacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo80 -- 26 Mayıs 2010; 16:47:49 >
  • @Doctor_Neo

BabyFtp programında şifre özelliği yok malesef :(
    Golden FTP Server Pro, Serv-U gibi bir program kullanabilirsin...
  • hala çözemedim şifre işini :(

iki farklı programı da denedim ama olmuyor.
    mesela golden ftp pro da kullanıcı olustursam dahil anonymous giriş devam ediyor.
    anonim girişi de kaldıramıyorum programdan. kaldıramayınca da vermiş olduğum kullanıcı adı ve şifreye gerek kalmadan direk giriş yapabiliyorum.

Serv-u ile de denedim.
    daha detaylı bir program olduğu gerçek
    fakat onda da kullanıcı verdiğimde hiç bir türlü giremiyorum.

bu şifre olayını cidden deneyerek bana söylersen blue_life dile benden ne dilersen.
    iş yeri için çok önemli bir mevzuu :/
  • Ben uzun süredir ftp kullanmıyorum ama programı açıp baktım...
    Bir kullanıcı ekleyip sadece onun için bir klasör seçmelisin....

• yok olmuyor o şekilde de...
    trial versiyon kullandığımdan dolayı olabilir mi onu da bilmiyorum gerçi.
    birde invisible share seçeneği ne işe yarıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo80 -- 27 Mayıs 2010; 10:16:14 >
  • @Doctor_Neo

Şimdi demo sürümü ile denedim ve bende herangi bir sorun yok. Yani bir kullanıcı atadığım klasöre şifresiz girilmiyor.

Yukardaki kutudan anonymous seçeneğini seç ve altındaki tüm klasörleri sil! anonymous kullanıcısı herkese için açık demektir.
    Onun altında herangibi bir klasör var ise bu klasöre her kes girebilir demektir.

Invisible share kısaca -> Görünmez paylaşım demektir.

Tavsiyem tüm kullanıcılar altındaki eklediğin klasörleri silip yeniden baştan yapmandır.
    Golden Ftp gerçekten basit ve güzel bir program. Free versiyonuda olacaktı ama onda hatırladığım kadarıyla bir çok özellik yoktu!
    Neyse kolay gelsin... Umarım halledersin....

• eline salık usta
  • bir sorum var benim google'da ip numaram yazdığımızda çıkan ip mizi nasıl sabitleyebiliriz ?
  • eline sağlık güzel yazı olmuş .
  • blue_life kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık bu ftp serverlardan cep telefonu n97 için olan varmı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vflzfv

Elinize sağlık bu ftp serverlardan cep telefonu n97 için olan varmı :)

Android icin var, onda da vardir herhalde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Dukto ''programı ile işimi halletim usb kablosuna bağlantı sorunlarına son acayip birşey s60 v5 cilere 5800 n97 lere şiddetle tavsiyemdir pc suite bi işe yaramıyor bilgisayar kullanımına hakim biri iseniz n97 telefonu 5 dk da hhackleyin ardından exploer dosya yönetiyi kurun bu programla birlikte istediğiniz birçok işlemi koblosuz wifi üzerinden halledin.

İnadına nokia diyenler videolarda sıkıntı yapsada vazgeçmeyenler :) n97 tarzı s60 v5 nokia için Koblosuz wifi üzerinden telefon ile bilgisayar arası dosya paylaşımı yapmak isteyenler olursa yardımcı olurum özel mesaj atabilirler.
  • Konu güzel

Not gerekli konu hortlatma bu böyle güzel konular yukarda olmalı hala işe yarıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş ellerine sağlık.
    benim yapmak istediğim şey; şimdilik mevcut bilgisayarımda bir klasörü yada hddyi paylaşmak ileride harici bir hdd alarak onu ağa bağlayarak hem başka bilgilayarlar ile hemde android telefon ile ulaşmak dosya alıp / göndermek istiyorum.
    aşağıdaki resimde 21 portu yazdım. yaptığım işlemler doğru mudur?
    modemim : NetMaster CBW-383Z4 kablolu tv modemi. şimdide yardımlarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.