Şimdi Ara

Başka bir ülkede üni okumak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12 ye geçeceğim ve başka bir ülkede okumak istiyorum
    kötü bir okulda olmam etki edermi?

Eğer şuanda ülke dışında okuyan varsa kabul edilen not ortalamasını vs vs söylerse ülkesiyle beraber çok sevinirim

Edit: Gideceğim yeri kararlaştırdım Japonyada özel üniversiteye gideceğim.
    İlk aylarda zor olacak sanırım ama benimle gelen bir arkadaş var ondan dolayı sanırım aşırıda zor olmaz

Okuyan vs vs varsa sormak istediğim birşey var
    1-Başvuruyu nasıl yapacağım herhangi bir süresi varmı ?
    2-Şuraya yerleşsen daha iyi olur dediğiniz bir yer varmı ?
    3-Yurtta yer bulmak zormu olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 8 Eylül 2015; 20:01:31 >

• +
  • quote:

Orijinalden alıntı: meert11

+
    Eğer iyi bir üniversiteye ve ülkede okuyacaksan sana çok daha iyi bir eğitim verilir. Onun dışında Bulgaristanmış , Ukraynaymış falan gidersen iyi üniversite ortamı yaşarsın ama alacağın diplomanın bir değeri olmaz. Eksi olarak sayabileceğim tek şey Türkiye'de ki gibi sohbet muhabbet ortamı bulamazsın. Yani mutalaka sosyal bir çevren arkadaşların oluyor ama ana dilinde konuşmak gibi olmuyor.
  • Suriye iyidir hocam hem ucuz
  • Paran varsa ABD'de bile okursun. Paraya bakiyor bu işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wendez2

Paran varsa ABD'de bile okursun. Paraya bakiyor bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suriye

Suriye iyidir hocam hem ucuz

Okul bitince de mülteci taklidi yapar bedava yiyrcek konaklama iş okuma imkanı ohh
  • Yurtdışında yüksek lisans yapmak bence daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Informatiker

Eğer iyi bir üniversiteye ve ülkede okuyacaksan sana çok daha iyi bir eğitim verilir. Onun dışında Bulgaristanmış , Ukraynaymış falan gidersen iyi üniversite ortamı yaşarsın ama alacağın diplomanın bir değeri olmaz. Eksi olarak sayabileceğim tek şey Türkiye'de ki gibi sohbet muhabbet ortamı bulamazsın. Yani mutalaka sosyal bir çevren arkadaşların oluyor ama ana dilinde konuşmak gibi olmuyor.

Hmm... bilmiyorum aklımda olan 2-3 ülke var
    Almanya-Çin-Japonya gibi
  • Azerbaycan iyi hem ucuz
  • quote:

Hocam bulgaristan,ukrayna konusunu biraz acarmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaydd

quote:

Hocam bulgaristan,ukrayna konusunu biraz acarmisiniz?

Açılacak bir şey yok ki. Türkiye'de bir yer kazanamayıp parayla okumaya gidilen yerler oralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Almanya-Çin-Japonya gibi

almanya pahalı olur hocam
    japonyadada çok zorlanırsın bence
    forumda bi arkadaş vardı konusunu açmıştı 2. yılı olucak sanırım bu yıl bi konuş istersen
    çini bilmiyorum ama ön yargılıyım bence uzak dur ordan
    ingiltere vs. düşünüyosanda maddi olarak çok zorlar orası

• Para varsa her yerde okusun.
  • ukrayna'da falan okumak yararına olur

hem rusça öğrenirsin, hem iyi bir eğitim alırsın kanımca. hem de Türkiye'deki dandik özellerler aynı fyata geliyor (barınma vb. de katınca)

bu arada Almanya'nın neresi pahalı anlamadım 1000, 2000 euro gibi bir üni ücreti alıyorlar Bence Almanya'yıda araştır güzel üniversiteleri olan bir ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DA554927 -- 7 Eylül 2015; 18:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

quote:

Almanya-Çin-Japonya gibi

almanya pahalı olur hocam
    japonyadada çok zorlanırsın bence
    forumda bi arkadaş vardı konusunu açmıştı 2. yılı olucak sanırım bu yıl bi konuş istersen
    çini bilmiyorum ama ön yargılıyım bence uzak dur ordan
    ingiltere vs. düşünüyosanda maddi olarak çok zorlar orası

Tamamdır çok teşekkürler

• quote:

şu para faslını biraz daha açıklasak yani ne kadara denk geliyor yıllık herşey?
  • quote:

quote:

şu para faslını biraz daha açıklasak yani ne kadara denk geliyor yıllık herşey?

Alıntıları Göster
    +
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0DA554927

ukrayna'da falan okumak yararına olur

hem rusça öğrenirsin, hem iyi bir eğitim alırsın kanımca. hem de Türkiye'deki dandik özellerler aynı fyata geliyor (barınma vb. de katınca)

bu arada Almanya'nın neresi pahalı anlamadım 1000, 2000 euro gibi bir üni ücreti alıyorlar Bence Almanya'yıda araştır güzel üniversiteleri olan bir ülke
    Almanya'da vakıf dahil olmak üzere tüm üniversiteler devlet katkısı ile ücretsiz
    ammaaa malüm Türkiye'de Euro 3,20 TL oldu orada yaşayabilmen için aylık 1000€ giderin olacak buda 3.200 TL yapıyor maalesef diğer uçak, sigorta ücretleri hariç

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Almanya'da vakıf dahil olmak üzere tüm üniversiteler devlet katkısı ile ücretsiz
    ammaaa malüm Türkiye'de Euro 3,20 TL oldu orada yaşayabilmen için aylık 1000€ giderin olacak buda 3.200 TL yapıyor maalesef diğer uçak, sigorta ücretleri hariç

açıkcası özelden yola çıksak bildiğim kadarıyla japonya devlet katkısı vermiyor ( emin değilim duyduğum kadarıyla ) yıllık 20.000 tl gibi bir miktar yeterlimi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.