Şimdi Ara

başkanlık sistemiyle doların 3.5'tan 5.4'e düşmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Novagate

dolar sadece türkiye'ye bağlı bir olay değil, biraz ekonomi konusunda bilgi sahibi olman gerekiyor

Alıntıları Göster
    Google hazretlerinden yardım alarak dolar karşısında güncel olarak en çok değer kaybeden ülke para birimlerinin sıralı tam listesine bir göz atın isterseniz. Türkiye'nin kaçıncı sırada olduğunu görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mart 2020; 14:29:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Google hazretlerinden yardım alarak dolar karşısında güncel olarak en çok değer kaybeden ülke para birimlerinin sıralı tam listesine bir göz atın isterseniz. Türkiye'nin kaçıncı sırada olduğunu görürsünüz.

Alıntıları Göster
    türkiye şu an rusya ile savaşa girebilir,
    afrin'e girerken de abd ile savaşa girebilirdi,
    tel abyad'da rasulayn'da abd'nin askerleri ile savaştık..
    s400 krizi, f-35 krizi..bu kadar krizi türkiye yaratmadı.
    bu kadar krize dolar yükselmesi normal.

öyle para birimleri diye tabloya bakıp yorum yapmak kolay, ülkenin cds prim riski diye birşey var.

• Yav bi sus artık be sus.
    Her halta bahanen var be.
    Olmuyor işte olmuyor!
    Ne yaparsan yap ne uydurursan uydur üretmeyen ve sürekli tüketen ülkenin tabi ki parası değersizleşir.
    Verilen onca cevaba ekleme bile yapmaya gerek yok, senin gibi laftan anlamayan adama cevap verilmesi hata aslında.
    Dolar düşecek diyen olmadı diye en başta yalan söylüyorsun, bir de utanmadan cevap yetiştiriyorsun.
    Saydığın bahaneleri tersten oku, papaza rağmen dolar yükselmedi de, geziye rağmen dolar yükselmedi de, savaşa rağmen yükselmedi de!
    İşiniz gücünüz bahane!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Yav bi sus artık be sus.
    Olmuyor işte olmuyor!
    Ne yaparsan yap ne uydurursan uydur üretmeyen ve sürekli tüketen ülkenin tabi ki parası değersizleşir.
    Verilen onca cevaba ekleme bile yapmaya gerek yok, senin gibi laftan anlamayan adama cevap verilmesi hata aslında.
    Dolar düşecek diyen olmadı diye en başta yalan söylüyorsun, bir de utanmadan cevap yetiştiriyorsun.
    Saydığın bahaneleri tersten oku, papaza rağmen dolar yükselmedi de, geziye rağmen dolar yükselmedi de, savaşa rağmen yükselmedi de!
    İşiniz gücünüz bahane!
    Hala üretmeyen Türkiye diyor öyle duymuş çünkü muhalif medya böyle diyeceksin demiş bu da böyle diyor.

180 milyar dolar ihracat yaptık birader rekor kırdık haberin var mı senin? Bu ülke hiçbirsey üretmiyorsa bu 180 milyar dolar ne diye sorsana seni kandıran o muhalif medyaya Uğur'a Yılmaz'a Özgür'e Kemal'e...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Mart 2020; 23:45:49 >

• quote:

Yav bi sus artık be sus.
    Olmuyor işte olmuyor!
    İşiniz gücünüz bahane!
    Her konuda yaptığı gibi saf akp fanatikliği yapıyor işte. AKp öncesini bırak akpnin ilk 10 yılını bile bilmiyor, yaşamamış. Zaten forumda da gördüğün gibi ak medyanın algılarından, yalanlarından başka bir şey diyemiyor.

Ben bildim bileli bu bölüme ara ara böyle 3-5 üye gelir, bu tarz davranışlar yaparlar sonra yok olurlar. Tabi seçim zamanı bunların sayısı artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Hala üretmeyen Türkiye diyor öyle duymuş çünkü muhalif medya böyle diyeceksin demiş bu da böyle diyor.

180 milyar dolar ihracat yaptık birader rekor kırdık haberin var mı senin? Bu ülke hiçbirsey üretmiyorsa bu 180 milyar dolar ne diye sorsana seni kandıran o muhalif medyaya Uğur'a Yılmaz'a Özgür'e Kemal'e...

Alıntıları Göster
    Ben sen miyim de kandırılacam?
    Herkesi kendin mi sanıyorsun?
    Ben markete gidiyorum made in Canada, syria, china vs vs görüyorum, Türkiye göremiyorum nedense ya.
    Gözlerim kandırıyor olmalı
    Bana cevap felan verme git kendi kininde boğul.
    Direkt yazmış şu kadar ihracat yaptık diye.
    Ülkede ithalat, dış borç, hanelerin borcu, kişi başına düşen milli gelirin azalması, kredi borçları ve bunlar yüzünden intihar edenlerden, işsizlikten ve iflasşardan haberim var da ne kadar ihracat yaptığımız haberim yok kusura bakma cahilim ben, kandırıyorlar beni
    O ihracattan senin cebine giren var herhalde, bu kadar konuştuğuna göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 4 Mart 2020; 0:10:23 >

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Seçim zamanı yalan söyleyene prim veriyorlar ondan artışları normal.
    Ne kadar çok yalan o kadar çok prim.
    Hayatlarını haram üzerine kurmuş adamlardan ne beklenir...

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Bir de bizim gibilere söz geçiremeyince saldırıp oradan haklı çıkmaya çalışıyorlar. Ne zaman bir üyeye çaresiz bıraksam, köşeye sıkıştırsam, algısını yalanını yemesem böyle oluyor. Hemen "saçma konuşuyorsun, boş lafların var, trollsün" falan işte. Benzer şeyler gördüğüm kadarıyla senin ve bizim gibi üyelerin de başlarına geliyorlar. Ek olarak organize saldırıları da oluyor.
    İstediği kadar bana trol desin, kim burda birine laf ediyorsa asıl kendisidir. Özellikle akpliler böyle zaten, istedikleri gibi çırpınsınlar gidecekler, yargılanacaklar bunlar da.
    Milleti birbirine düşürüyorlar sürekli kışkırtmaya çalışıyorlar.

• quote:

Ben sen miyim de kandırılacam?
    Herkesi kendin mi sanıyorsun?
    Ben markete gidiyorum made in Canada, syria, china vs vs görüyorum, Türkiye göremiyorum nedense ya.
    Gözlerim kandırıyor olmalı
    Bana cevap felan verme git kendi kininde boğul.
    Direkt yazmış şu kadar ihracat yaptık diye.
    Ülkede ithalat, dış borç, hanelerin borcu, kişi başına düşen milli gelirin azalması, kredi borçları ve bunlar yüzünden intihar edenlerden, işsizlikten ve iflasşardan haberim var da ne kadar ihracat yaptığımız haberim yok kusura bakma cahilim ben, kandırıyorlar beni
    O ihracattan senin cebine giren var herhalde, bu kadar konuştuğuna göre...

Alıntıları Göster
    Türkiye satarak ihracatla büyüme modelini uyguluyor, ayrıca hiçbir ülke herşeyi kendisi üretmez mutlaka dışarıdan da alır.
    Kandırılmadığın da doğru değil, işte bal gibi kandırılmışsın, Türkiye ne üretiyor diyorsun ama 180 milyar dolar rekor ihracattan haberin yok sana soylenmiuor çünkü. Hiçbirsey üretmiyorsak bu 180 milyar dolar needen geliyor havadan mı.
    İntihar ediyor dediğin kişilerin birisi ruhsal sorunlu öteki de hasta çıktı, tele 1 halktv can ataklı ismail saymaz dinlersen halin bu olur tabi.

• Arkadaşlar bu Siyonistler a101,bim,şok gibi halkın marketlerindeki kuru yemişleri ithal etmişler

Ben bunlarla genelde anladığı dilden hatta bizzat aynı cümleleri, aynı mantığı kullanarak cevap veriyorum sonra bana laf ediyorlar ama aslında kendilerine laf ettiklerinin farkında bile değiller. Bizzat aynı cümleleri çok ufak farkla uyarlayıp karşılığında "saçmalıyorsun, boş konuşuyorsun, abarttın" gibi tepkiler aldığım çok oldu mesela.

Tabi şu var. Bunlar forumda istedikleri algıyı, yalanı, hakareti yazıp kendilerine hiç ses edilmesin, başkalarına yaptıkları asla kendilerine yapılmasın istiyorlar.
    Kendi dillerinden konuşulduğunu anlamamaları normal, empati denen şeyden haberleri yok, ironiyi zaten ciddiye alıyorlar:)

Onların olayı o zaten, kendilerine her şey serbest, başkası yapmasın ama
  • Ne satıyor söyler misin? Seni çok fazla ciddiye aldığımdan yazmıyorum, yanlış bilgilerini millet görsün de senin gibi düşünmesin diye yazıyorum...

180 milyar dolar ihracat varsa İTHALAT NE ALEMDE ONU SÖYLE.
    İthalat 210 milyar, 180 milyar ihracat yaptık diye boş boş konuşuyor. Sen anca çocuk kandırırsın bu şekilde, hoş onun bile sorgulama yeteneği var da size bir şey diyemiyorum, yorum yapmamak daha iyi...

Bak şimdi trol, evimde televizyon yok, saçma sapan haber kanallarını izleyip beynimi sulandırmıyorum, o bahsettiğin kişileri bir kere dinlemedim.
    BOŞ BOŞ KONUŞMA, İŞİNE BAK!!!
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    2019 yılında ihracat 180.5 milyar oldu
    https://www.haberturk.com/2019-ihracat-rakamlari-aciklandi-2555282-ekonomi

İroni olayı zaten sakat. Bir de laf edip sonra "ironi yapıyordum, sinirlendirmek için bilerek yapıyorum" diyenler var, hatta bu konuda bana düz mantık falan diye laf attı kendisi.
    Cevabını alıp gitti şimdi, biraz dersine çalışıp öyle gelsin

Onlar böyle işte. Dünde benim sorularımdan kaçıp, laf çevirip durmuştu sonra Türk tarihini vikipedia kaynağı olarak verince iyice sıkıştı ve blokladı.
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-pis-fakir-para-yok-biz-size-kurtarin-bizi-demedik-al-sana-suriyeli--142240339-4#142259211

Al bak burada bir tane daha var. Bu da yeni piyasaya çıktı.
    Bunlar gerçek hayatta biriyle böyle tartışmalara girse dayak yiyip durur

Gerçek hayatta sesleri çıkmıyordur zaten. Anca klavye arkasından sallıyorlar. Yoksa dediğin gibi gerçekte dese dayak yemekten vakitleri kalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.