< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (47. sayfa)
-
-
Peki yurtdışından gelen ve satılık olan telefonları nasıl alabiliriz?
Diyelim ki yurtdışına çıkış-giriş yaptım. Sonra birisinden açılmamış kutusunda kayıtsız tlf satın aldım. Onu kendi üzerime kayıt ettirebilir miyim? Yada açılmış ve bir süre kullanılmış tlf da olabilir. Çünkü telefonu getiren kayıt ettirebiliyormuş.. Eğer bu mümkün değilse piyasa da yurtdışı satılık bir sürü tlf var..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haber ve sizin durum farklı , bu genel de öncelikle apple iphone sahiplerini etkiliyor,
Siz apple almayacaksanız zaten sorun olmaz , olsa bile cihazı siz alıp kendi pasaportunuza kaydedeceksiniz.
Buradaki önemli nokta cihazı bir baskasına ancak sim kart - hattınız ile satabilirsiniz yada kendinize baska bir hat alıp aile icine vereceksiniz cihazı.
Piyasadaki cihazlar imei atılanlar , -
😭😭😭 -
Bu da uzatıldı. -
quote:
Orijinalden alıntı: eg2077
Bu da uzatıldı.ben hattı arkadaşın üstüne yaptım imei yi arkadaşın üstüne yaptım uzattılar..
Uzatma yanıltmasın. Kayıtsız telefonların 4 ay sonra iletişime kapatılması durumu devam ediyor. Sadece kayıt süresi uzatıldı.
Şöyle örnekleştireyim. Telefonu aldınız, kullanmaya başladınız. 4 ay sonra iletişime kapandı. Siz telefonu kalan 8 ay içerisinde kaydettirirseniz tekrar iletişime açılıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar arkadaşlar.
Benim 120 gün süresi doldu, şuanki hattımı pasaport sahibinin üzerine devretsem bir sorun olmaz değil mi? İlla yeni hat almama gerek yok yani?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar selam hiçbir yerden bilgi edinemiyorum, lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.
Yabancı bir firmada çalışıyorum ve hediye olarak Amerika'dan iphone geldi. Şimdi ben bunu açıp kullansam (pandemiden dolayı 1 yıla uzamış) 1 yıl dolmadan yurt-dışı gir çık yapıp kendi pasaportuma işletebilir miyim?
Yoksa kullanmaya başlamadan yurt dışına gir-çık yapıp pasaporta işletip sonra mı kullanmaya başlayım?
Devlet kayıt yaptırmaya çalışırken "kardeşim sen bunu Mayıs'tan beri kullanıyormuşsun, sonra Ekim'de yurt dışına çıkmışsın şimdi kayıt yaptırmaya çalışıyorsun, olmaz öyle iş der mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: thehodbinArkadaşlar selam hiçbir yerden bilgi edinemiyorum, lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.
Yabancı bir firmada çalışıyorum ve hediye olarak Amerika'dan iphone geldi. Şimdi ben bunu açıp kullansam (pandemiden dolayı 1 yıla uzamış) 1 yıl dolmadan yurt-dışı gir çık yapıp kendi pasaportuma işletebilir miyim?
Yoksa kullanmaya başlamadan yurt dışına gir-çık yapıp pasaporta işletip sonra mı kullanmaya başlayım?
Devlet kayıt yaptırmaya çalışırken "kardeşim sen bunu Mayıs'tan beri kullanıyormuşsun, sonra Ekim'de yurt dışına çıkmışsın şimdi kayıt yaptırmaya çalışıyorsun, olmaz öyle iş der mi?
İşletebilirsiniz bence.
2017 Ocakta Türkiyeye getirilmiş telefonu 2017 temmuzdaki bir yurtdışı seyahatim üzerinde pasaportuma işletebildim. Telefon kullanım süresi geçip kilitlenmediği sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, umarım 4 yılda sistemde bir değişklik olmamıştır.
-
Arkdaşlar merhaba
Bana Avrupa'dan iPhone 12 geldi yalnız benim pasaportum veya alıp dışarıya çıkıp giriş yapmak gibi durumum yok. Ancak Batum a geçebilirim. Günübirlik Batum a gir çık yapsam ve Türkiye de 2006 TL ödeyerek Avrupa'dan gelen ürünü açıp gönül rahatlığıyla kullanabilir miyim?
Gönül rahatlığıyla kullanabilirmisin bilemem ama kayıt yapar kullanırsın sıkıntı olmaz 😄
Arkadaşlar devlet kurumu üzerine kayıtlı hat kullanıyorum,sanırım şirket hattı mantığıyla aynı.Yukarılarda bir arkadaş operatörün istendiği takdirde Btk’ya tc numarasını bildirdiğini ve böylece yurt dışı telefonların kullanılabildiğini söylemiş.Kendi üzerime kaydettireceğim ama şirket hattı hattım.Böyle bir tecrübesi olan oldu mu acaba ?
gençler selam,
2021 temmuz ayında azerbaycandan döndüm. 2022 şubat ayında telefon gelecek. passport kaydımı yapabiliyor muyum?
btk sayfasında okudum ama son 4 ay içinde ülkeye giriş yapılması lazım diyo, sonra da son 1 yıl içinde hakkın var diyo.
anlamadım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insane1907 -- 20 Ağustos 2021; 17:34:22 > -
Evet dört aylık süre pandemi nedeniyle 1 yıla çıkarıldı.
quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Evet dört aylık süre pandemi nedeniyle 1 yıla çıkarıldı.yani özetle tarihleri belirttim bu şekilde kayıt yaptırabiliyor muyum?
-
Evet yaptırabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Evet yaptırabilirsiniz.teşekkürler..
-
Bende 7 Ağustos tarihinde Bulgaristana geçtim ve aynı gün döndüm.
- Pasaporta tlf kaydı yapmak için 1 yıl sürem mi var şuan?
- Alacağımız telefon açılmış ve atıyorum 3 ay kullanılmış olsa o nu kendi üzerime pasaport kaydı yapabiliyor muyum?
- Türkiye de garantisi olması için iphon modeller A2410 modeli mi almalıyım?
- Son olarak alıp pasaporta işlettiğim telefonu tüm hatlara açılması ve satabilmeme için ne kadar süre gerekli?
-
Apple iphone her zaman risk :((
İmei atılamayan ve zorunlu pasaport kaydı olan ucuz bir cihaz bulursan ( yada çift hat aktif kaydolsun diyorsan ) yasal kayıt yoluna başvur.
Corona - covid-19 nedeniyle pasaport kaydı basvuru süresi 1 yıl olarak güncellendi ama bunu da tekrar kontrol etmen gerek , eskisi gibi insanlar yurt dışı cihaz alıp bu işlemleri yapmıyor . çünkü 1800 TL vermek gerek ayrıca sim kart sadece senin T.C ne kayıtlı sim kart-hat ile kullanılabiliyor. Bunu da satman mümkün değil , eger ki aile icinde birine kendi T.C ile hat alıp vermezsen.
Kendi pasaport , kimlik , tc ne kayıtlı telefonu satmak için ( zorunluluk süresi ) bir süre ben bilmiyorum. Sanırım bu en büyük sıkıntı , engel ve bilerek yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 23 Ağustos 2021; 17:58:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X