Şimdi Ara

Başlangıç seviye elektro gitar amfisiyle beraber 3k

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu satırları gerçekten çok üzülerek yazıyorum. Ben öğrenciyim İstanbul'da ailemden uzakta yaşıyorum ve yurtta kalıyorum. Babam devlet memuru annem ev hanımı yani orta direk(artık hiç de orta falan değil ama) bir aileyiz. Bunları durumumu anlamanız açısından yazıyorum.

Pandemi çıktığında 400 TL ye bir klasik gitar almıştım. Youtube'dan video izleye izleye gitar çalmayı öğrendim, kısa sürede baya yol aldım ve çok da sevdim. Ve bu hobiyi daha da ilerletmek istedim. Elektro gitara merak saldım. dolayısıyla belli bir miktar para biriktirdim. Dedim ki kendi kendime zamanı geldi ve araştırmaya başladım ve müthiş bir hayal kırıklığına uğradım. En dandik gitar 1000 TL'ydi. Amfi de bir 1000 TL daha oldu sana 2k TL. Gerçekten çok üzülerek bekleme kararı aldım ancak gün geçtikçe fiyatlar daha da arttı. 4 gün önce öyle böyle babamı ikna ettim. Beğendiğim gitarı almaya (Cort G200DX Nat). Babamla o kredi kartından parayı çekecek ben de zamanla yavaş yavaş biriktirdiğim paralarla babama ödeyeceğim şekilde anlaştık. Söyledik gitarı. Bu gitar bile ciddi yük oldu aileme. Gerçekten hani gitara her baktığımda bi yanım acıyor. Bir de daha amfi almam lazım. Hani gerçekten fiyatlar inanılmaz uçuk. Yurtdışında adamlar 200 birim paraya hem gitar hem amfi aliyo ben burda gitar almak için can çekiliyorum.
    Şimdi e alma o zaman diyen insanlar olacak. Ben tıp öğrencisiyim hayatımın büyük bir bölümü ders çalışmakla geçiyor. Hani insanın iki şöyle oturup şarkı çalıp kendini iyi hissetmesi, rahatlaması neden bu kadar lüks olmak zorunda. Gerçekten çok üzülüyorum. Hadi ben aldım. Benim babam devlet memuru. Bir sürü insna(Türkiye nüfusunun %40'ı) asgari ücretle geçimini sürdürmeye çalışıyor. O insanların bi hobisinin olmaya hakkı yok mu? Yani gerçekten üzülüyorum ne diyeyim. Buraya kadar okuyan arkadaşlar için teşekkür ederim umarım ülkemiz iyiye gider artık. Durumlar çok aksini gösterse de elimizde artık umuttan başka bir şey kalmadı.
    Not: Ya kusura bakmayın ama her şeyi artık içime ata ata bunaldım. Bi yerlere içimi dökmem gerekiyordu. Bu arada her sene bir sürü bursa basvuruyorum ve hiçbiri çıkmıyor çünkü hepsi referans(amca, dayı torpili) istiyor. 3.19 ortalamam var, disiplin suçum yok , sabikam yok, YKS'de çok iyi bir derece yaptım, ailem tek maaş geçiniyor ama hiçbir sekilde burs çıkmıyor. Burs alan insanlara bakiyorum zaten durumları iyi olan insanlar gercekten akıl alır gibi degil. Gerçekten Türkiye'de yaşamak çok zor. Che Guevara'nin şu sözüyle bitirmek istiyorum. "Fakirlere elindekilerle yetinmesini söylemeyin, onlar zaten yetinmeyi bilirler. Zenginlere paylaşmayı öğretin."

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• dostum tamamıyla Türk milletinin mallığından oluyor bu durum. açık ve net. içinde yaşadığın milletin büyük çoğunluğu en kolay konularda bile mantıklı kararlar veremeyecek kadar beyinsiz. bu ekonomik durum da bundan oluyor. akıllı olanlar da yazılımcı olup tıp okuyup yurt dışına çıkıyor bir daha gelmiyor.

soruna gelecek olursak amfi yerine ses kartı bakabilirsin bilgisayarın varsa. tek girişli bir ses kartı işini görür. daha sonra bilindik yollarla 2-3 yazılım yüklersin olur biter. bir yazılım bilgisayardan kayıt almak için bir daw programı (reaper mesela), ikinci program da elektro gitar sesine efekt (overdrive, distortion, delay, reverb ... bir sürü var) vermek ve amfi eklemek için kullanacağın bias fx veya amplitube gibi programlardan olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 24 Ekim 2020; 21:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

dostum tamamıyla Türk milletinin mallığından oluyor bu durum. açık ve net. içinde yaşadığın milletin büyük çoğunluğu en kolay konularda bile mantıklı kararlar veremeyecek kadar beyinsiz. bu ekonomik durum da bundan oluyor. akıllı olanlar da yazılımcı olup tıp okuyup yurt dışına çıkıyor bir daha gelmiyor.

soruna gelecek olursak amfi yerine ses kartı bakabilirsin bilgisayarın varsa. tek girişli bir ses kartı işini görür. daha sonra bilindik yollarla 2-3 yazılım yüklersin olur biter. bir yazılım bilgisayardan kayıt almak için bir daw programı (reaper mesela), ikinci program da elektro gitar sesine efekt (overdrive, distortion, delay, reverb ... bir sürü var) vermek ve amfi eklemek için kullanacağın bias fx veya amplitube gibi programlardan olabilir.

+1

başlangıçta amfiye gerek yok eğer bütçe sıkıntısı varsa. guitar rig olur amplitube olur tonla yazılım var. al gitarını, jak kablonu, kablonun ucuna 5 liralık dönüştürücü tak, voila!

• Dostum başlangıç olarak 3k demişsinde yanlış anlama ben ekonomiyi savunan biri değilim tam tersi her gün küfür ediyorum rakamı abartmışsın biraz yeni başlıyosan 1,5k gayet işini görür araştırmanı öneririm daha sonra paran olunca yükseltirsin madison marka meg2 gitarı alabilirsin 1000tl civarı amfi içinde boston g15 gayet yeterli youtubeda bir kanal var o öneriyordu yeni başlayanlara onunda fiyatı 500tl ve gayet iyi toplam 1,5k dediğim gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.