Şimdi Ara

Başsavcıdan YGS açıklaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berrakk

kopya varsada bunu kullananlarıda biliyor olsalar çıkıpta evet kopya vardır şu kişiler kullanmıştır diyemezler çünkü önümüzde seçim var olayı örtbas ediyorlar olayın gerçegi budur
    savcıya niye güvenelim savcı degilmiydi süpriz şeyler var diyen herhalde bu açıkladıgı şey süpriz olamaz ayrıca bukadar kısa zamanda o kitapçıklar nasıl incelendi bunu bir açıklasınlar 9 aydır kpss ilgili soruşturmadan bir sonuç çıkmadı bunu nasıl kısa zamanda sonuçlandırdılar

9 aydır kpss ilgili soruşturmadan bir sonuç çıkmadı bunu nasıl kısa zamanda sonuçlandırdılar

yemin ederim artık yorum yapamam.buradan genelleme yapıyorm. üstüne alınan alınır. ama millet 2 yüzlü. soruşturma hemen sonuçlanmasaydı derdiniz ki? ya bir anca önce soruşturma tamamlansa,savcılık açıklama yapsın diyenler kimdi.?? adamlar açıkladı şimdide diyorlarki bu kadar hızlı nasıl açıkladılar yuhhhh yuhhhh diyorum artık .

biz lysye odaklanamıyoruz-öğrencilerin hemen kafalarındaki soru işaretleri başından kalksın diyen öğrenciler-köşe yazarı(kim olduğunu biliyoruz) çıkıp diyorki soruşturma neden bu kadar çabuk açıklandı?,hemen tamamlandı diyor?. bu olay kpssden farklı,kpssde adamlar soruları sızdırmıi millete dağıtmışlar. ama burada sınavda kullanan algoritmanın başkalarına verilip verilmediği tartışılıyor bu iddaa var. ve bu iddaa boş çıktı fos yani..

ayrıca belirtmek isterim ki ben ösymyi-yada akpyi değil kendimi savunuyorum,kendimin avukatıyım. yani çıkıpta sen ösymnin avukatımısın demeyin. kendimi-girdiğim ygs sınavını savunuyorum.

• valla benim bildiğim bir yasa var bu yasada şöyle diyor iki türlü sınav vardır deniyor 1.si basılı yani öss kpss ales vs gibi birde elektronik sunavlar var.bu basılı sınavlara yasaaya göre herkesin aynı anda girmesi gerkiyor diye bir ibare yer alıyor.şimdi hapishanede girenler tekrar sınava girecek bu yasa dışıdır keza alesin mantığıda öyledir.bazı öğrenciler geç girdikleri veya giremedikleri için sınavları tekrar olacak. adaylardan bir tanesinin davası durumunda ales sınavı iptal olur.bunun nedenide mevcut olan yasadır
  • Mod medyanın mantığıyla sorular çözülebiliyor, hala konu için gönderildi diyebilen var, nasıl kafalar...
  • ösym o hapisanedeki sınavı elinde bulundurduğu hakkı ile tekrarlıyor. O konuda burdan bazı arkadaşlar belirtmişti ama tam hatırlayamadım şimdi. yani hapisanedeki sınavın tekrarlanması herhangi bir usülsüzlük olarak görülmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 11 Mayıs 2011; 17:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

ösym o hapisanedeki sınavı elinde bulundurduğu hakkı ile tekrarlıyor. O konuda burdan bazı arkadaşlar belirtmişti ama tam hatırlayamadım şimdi. yani hapisanedeki sınavın tekrarlanması herhangi bir usülsüzlük olarak görülmüyor.

sınavın kısmi iptali diye bişey yok sınavı bu durumu bahane ederek iptal edecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

kopya varsada bunu kullananlarıda biliyor olsalar çıkıpta evet kopya vardır şu kişiler kullanmıştır diyemezler çünkü önümüzde seçim var olayı örtbas ediyorlar olayın gerçegi budur
    savcıya niye güvenelim savcı degilmiydi süpriz şeyler var diyen herhalde bu açıkladıgı şey süpriz olamaz ayrıca bukadar kısa zamanda o kitapçıklar nasıl incelendi bunu bir açıklasınlar 9 aydır kpss ilgili soruşturmadan bir sonuç çıkmadı bunu nasıl kısa zamanda sonuçlandırdılar

9 aydır kpss ilgili soruşturmadan bir sonuç çıkmadı bunu nasıl kısa zamanda sonuçlandırdılar

yemin ederim artık yorum yapamam.buradan genelleme yapıyorm. üstüne alınan alınır. ama millet 2 yüzlü. soruşturma hemen sonuçlanmasaydı derdiniz ki? ya bir anca önce soruşturma tamamlansa,savcılık açıklama yapsın diyenler kimdi.?? adamlar açıkladı şimdide diyorlarki bu kadar hızlı nasıl açıkladılar yuhhhh yuhhhh diyorum artık .

biz lysye odaklanamıyoruz-öğrencilerin hemen kafalarındaki soru işaretleri başından kalksın diyen öğrenciler-köşe yazarı(kim olduğunu biliyoruz) çıkıp diyorki soruşturma neden bu kadar çabuk açıklandı?,hemen tamamlandı diyor?. bu olay kpssden farklı,kpssde adamlar soruları sızdırmıi millete dağıtmışlar. ama burada sınavda kullanan algoritmanın başkalarına verilip verilmediği tartışılıyor bu iddaa var. ve bu iddaa boş çıktı fos yani..

ayrıca belirtmek isterim ki ben ösymyi-yada akpyi değil kendimi savunuyorum,kendimin avukatıyım. yani çıkıpta sen ösymnin avukatımısın demeyin. kendimi-girdiğim ygs sınavını savunuyorum.

yaw sen zerre kadar programlama dan anlıyormusun da, böyle bir hatanın yanlışıkla olabileceğini ok ledin kendi kafanda?

benim şahsi görüşüm , sanmıyorum.

• Tamam programlama hatası olsun diyelim. Bu şifre işi nasıl oluyorda daha sınav acıklanmadan yayıldı o zaman? Eger şifrelemeye uygun bir program hatası varsa bu sınavdan sonra ortaya cıkardı sınavdan önce internete oraya buraya düsmezdi. Ayrıca tepki göstermek siyasallastırmak oluyorsa gözünüzde bir sey diyemem. Ama o kadar sifredir puanlama hatasıdr bilmem nedir bütünüyle işi batıracaksın ama o koltukta hala oturacaksın bu bir siyasi durum olmasa sizce o koltukta oturabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 11 Mayıs 2011; 18:42:33 >
  • ya tabiki sifre var yeaaaa.
    hatta bana sinavdan onceki gece mesaj geldi.
    uyguladim sifreyi matematikten zart diye cozdum sorulari.
    kalan sorularada bol bol zaman kaldi onlari da cozdum.
    ilk bine girdim mis gibi.
    ikinci sinavda farkli yontem kullanilacakmis artik
    bu olay ortaya ciktigi icin.
    abiler aradi. sen kafani rahat tut biz yine bi yol bulucaz, hukumet yargi fln hepsi bizim elimizde dedi.
    bende allah sizi basimizdan eksik etmesin dedim.
  • şşt deli33 sana diyom bak . Ben o kamuoyunda şifreleme .. ya neyse ben link atayım oku bi. ben şifreleme denen şeyin yani algoritmanın yanlışlıka olduğunua dair birşey söyledimmi te allahım ya.

quote:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "YGS’deki şifre" iddialarına ilişkin "takipsizlik" kararında, bilirkişi raporunda, "YGS-2011’de kamuoyunda şifre olarak adlandırılan uygulama bulunduğu, bu uygulamanın kullanılan programın eksikliği, ÖSYM Test ve Araştırma Birimi (TAB) çalışanlarının program kullanımı hakkında yeterliliğe sahip olmaması, YGS koordinatörünün gerekli denetimi yapmaması ve kapalı dönemde görülen eksikliklere müdahale etmemesinden kaynaklandığı" saptamasında bulunulduğu bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın verdiği "takipsizlik" kararında, 27 Mart 2011’de yapılan YGS’ye ilişkin bir kısım kişilerce örgütlü olarak ÖSYM ve Meteksan irtibatlı soru kitapçıklarında var olduğu belirtilen şifreyi elde edip paylaşıp kopya çekmek suretiyle haksız kazanç ve menfaat temin edildiği iddialarının basında yer alması üzerine resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğüne talimatlar verildiği, ÖSYM’ye ve Meteksan’a yazılar yazıldığı belirtilen kararda, 81 ilden örnek soru kitapçığı ve ÖSYM’nin web sitesi ile basına dağıtılan soru kitapçıklarının örneklerinin alındığı, bu materyallerin bilirkişilere incelettirildiği ifade edildi.

ÖSYM’ye ve Meteksan’a müzekkere yazılarak YGS kitapçıklarının nerede, ne şekilde ve hangi firma tarafından basıldığı, basına dağıtılan kitapçıkların basılıp basılmadığı, kaç suret basıldığı, kimlere verildiği, hangi yolla ÖSYM’ye gönderildiği, basına dağıtılan kitapçığın nasıl hazırlandığı, basına dağıtılan kitapçığın YGS’ye giren adaylardan herhangi birisine sınavda verilen kitapçık ile aynı olup olmadığına ilişkin bilgilerin istendiğine yer verilen kararda, 6 Nisan 2011’de ayrıca ÖSYM ve Meteksan’a müzekkere gönderilerek bazı sorular yöneltildiği belirtildi.

ÖSYM’den ve Meteksan’dan gelen cevaplara yer verilen kararda, 2010, 2011 yılı YGS sonuçlarına ilişkin istatistikler ile YGS-2011’de ilk 1000’e giren adayların bulundukları okul listelerinin incelendiği ve olağandışı bir husus gözlemlenmediği belirtildi.

YGS-2011’e giren adaylara ait cevap anahtarlarının veri tabanları ile matematikte tam puan yapan adaylara ait cevap ve soru kitapçıklarının, Meteksan’da ise adaya özgü kitapçığın yazılımının yapıldığı bilgisayarlar ve programlar üzerinde veritabanı inceleme ve kriptoloji uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetince inceleme yapıldığı, veri tabanı ortamında 1.710.122 kitapçığın incelendiği, optik verisi incelenen aday sayısının 1.691.581 olduğu, matematik sorularında tam yapan bin 805 adayın soru kitapçıklarının incelendiği kaydedildi.

Kararda, ÖSYM TAB’da görevli YGS-2011 koordinatörü ve sınavları değerlendirme sorumlusu ile Meteksan Genel Müdürü ve bilgisayar yazılım programını gerçekleştiren görevli ile hazırlanan bilgisayar sistemindeki soru ve cevapları dijital baskıya aktaran ve master kitapçığı hazırlayan görevlinin ifadelerine başvurulduğu hatırlatıldı.

-BİLİRKİŞİ RAPORUNDAKİ SAPTAMALAR-

Bilirkişi raporunda, veri tabanı ortamında 1 milyon 710 bin 122 kitapçığın incelendiği, optik verisi incelenen aday sayısının 1 milyon 691 bin 581 olduğu, sınava 1 milyon 692 bin 144 adayın girdiği, 43 bin 509 müracaat eden adayın sınava girmediği, yani sınava giren toplam aday sayısının 1 milyon 648 bin 635 olduğu, sistemde adaylar için üretilen tekil cevap anahtar sayısının 1 milyon 459 bin 264 olduğu ancak bu adayların soru dizilişlerinde farklılıklar bulunduğu tespitinde bulunulduğu belirtilen kararda, raporda, kamuoyuna "basın kitapçığı" ve "master kitapçık" olarak yansıyan kitapçıklar ile aynı soru ve cevap şıkkı dizilimine sahip bir kitapçığın sınava giren 1 milyon 692 bin 144 adaydan hiçbirine verilmediği, aday soru kitapçıklarının incelenmesinde, 1 milyon 698 bin 275 farklı soru ve cevap seçenek dizilişinin olduğu kitapçığın basıldığının anlaşıldığı ifade edildi.

Kararda, raporun "Genel Değerlendirme" bölümünde şu saptamalarda bulunulduğu bildirildi: "ÖSYM tarafından YGS-2011’de her adaya özel soru kitapçıkları oluşturulması hedeflenmiş ve uygulamaya konulmuştur.

Sınava giren her aday için tekil soru ve cevap dizilişini sağlayacak bilgisayar programı Meteksan tarafından üretilmiştir. Yazılımın sınavda kullanılan son versiyonunu geliştiren, Meteksan personeli olan 2010 yılı mezunu bir bilgisayar mühendisidir.

Adaya özel kitapçık hazırlamada kullanılan ve Meteksan tarafından geliştirilen yazılım YGS-2011’in basım sürecinde henüz son halini almamıştır.

Yazılım geliştirilirken gereksinim analizi yapılmadığı, yazılımın test edilmediği ve tasarım için dokümantasyon hazırlanmadığı, yazılımla ilgili ÖSYM görevlilerine eğitim verilmediği, ÖSYM tarafından yazılımla alakalı resmi olarak bir eğitim ve dokümantasyon talep edilmediği görülmüştür.

Adaya özel sınav kitapçığı hazırlama sürecinde ÖSYM TAB ve özellikle YGS-2011 Koordinatörü, Meteksan tarafından gerçekleştirilen faaliyetler için gerekli denetimi yapmadığı ve birçok aşamada inisiyatifin Meteksan’a bırakıldığı tespit edilmiştir.

Bahse konu programın kodları incelenmiş ve programın algoritmasının bir adaya yönelik planlı bir soru dizilişi yapması için kurgulanmadığı anlaşılmıştır.

Ayrıca programın, her aday için tekil soru kitapçığı ve cevap dizilişini tam olarak sağlayamadığı görülmüştür. Meteksan tarafından üretilen programın mümkün olan olasılık uzayının tamamını kullanmaması sebebiyle her adaya özel soru ve cevap seçeneği içeren kitapçık üretilmesi tam olarak sağlanamamıştır. Bahse konu sınav için basılan 1 milyon 698 bin 275 kitapçığın soru ve cevap seçenek dizilişi birbirinden tamamen farklıdır. 11 bin 757 kitapçık çift olarak, 45 kitapçık ise üçer adet basılmıştır. Diğer tüm kitapçıklar tekildir.

Soru cevapları arasında bir şifre olup olmadığı konusunda yapılan inceleme için Meteksan tarafından basılan 1 milyon 710 bin 122 kitapçığın tümü soru ve cevap dizilişi açısından incelenmiştir. Özellikle matematik sorularındaki en büyük sayısal değere sahip şıkkın sağındaki cevap şıkkının doğru seçenek olması şeklinde ifade edilen yöntemin kullanılıp kullanılmadığını veya başka bir yöntemle şifreleme yapılıp yapılmadığını tespit etmek için yapılan incelemeler sonucunda mevcut soru ve cevap dizilişi üretim programın algoritmasının kullandığı dönüşüm tablosu nedeniyle şifre olarak algılanabilinecek bir durum meydana geldiği görülmüştür. Bahse konu dönüşüm tablosu sadece matematik sorularında değil sınavın tümünde hatta aynı yöntemin kullanıldığı ÜDS ve STS’de de aynı dönüşüm tablosu kullanılmıştır. Ancak rakamsal cevap seçeneklerinin olmadığı sorularda bahse konu dizilişteki cevap şıklarını fark etmek mümkün olmamaktadır.

YGS-2011’e giren adaylar açısından bahsi geçen formülasyonun sadece rakamsal değeri olan sorularda kullanılması teorik olarak mümkündür. YGS-2011 matematik bölümünde 40 soru bulunmaktadır ve bunların 29’unun cevap şıkları nümerik değerlerden oluştuğu için bahse konu formülün kısmen uygulanması mümkündür. 29 soruya formül uygulandığında 18 doğru 11 yanlış cevap oluştuğu ve bu uygulamanın 29 sorudan yanlışların doğru cevapları götürmesi sonucunda 29’da 15,25 net oluşmasına sebebiyet verebileceği görülmüştür.

YGS ile aynı kapalı dönemde bulunan STS için master kitapçıktan üretilen bir basın kitapçığı, ÜDS için ise master kitapçığın kendisi basın kitapçığı olarak yayınlanmıştır. YGS’de ÖSYM tarafından hazırlanan master soru kitapçığı görme engelli adaylar hariç hiçbir aday için kullanılmamıştır. Ayrıca basın kitapçığı hiçbir adaya sorulmamıştır. Sınavda kullanılan tüm kitapçıklar ve basın kitapçığında ’en büyük sayısal değere sahip şıkkın sağındaki cevap şıkkının doğru seçenek’ olması şeklinde ifade edilen formülasyon uygulandığında 18 doğru 11 yanlış çıkarken Artvin’de ortaya çıkan ve mod-medyan olarak adlandırılan ilk yöntem uygulandığında ise daha fazla soru için kullanılabildiği görülmüştür.

Basın kitapçığının üretilmesi aşamasında sınavın tüm gidişatından farklı üç farklı tercihin yapıldığı görülmektedir. Bu tercihler, master kitapçığın basına verilmemesi, sınavın tümündeki algoritmayla üretilen bir kitapçığın ve cevap anahtarının üretilmemesi ve basın kitapçığı sorularının ve doğru cevaplarının yerlerini master kitapçıkla aynı olmasını sağlayarak yanlış cevapların yerlerinin değiştirilmesidir. Adı geçen durumun sebebiyeti ilgililerine sorulduğunda Meteksan yetkilileri ve YGS-2011 basım sürecinde matbaada bulunan ÖSYM görevlileri birbirlerini suçlayan beyanlarda bulunmaktadırlar.

Yukarıdaki tespit sonrasında bu formülasyondan, sınav esnasında istifade ederek haksız menfaat eden olup olmadığı detaylı bir şekilde araştırılmıştır.

Sınava giren, tüm adaylara ait soru ve cevap şıkları dizilişleri, doğru cevap anahtarları ve adayların YGS-2011’de doldurdukları optik okuma sonuçları kullanılarak yukarıda çerçevesi çizilen, soruların ve şıklarının dizilişinden kaynaklanan ve tüm kitapçıklarda 18 soruya doğru cevap vermesini sağlayacak yöntemin kullanılıp kullanılmadığının analizi yapılmıştır. İncelemeye YGS-2011 ve YGS-2010’a girmiş olan adayların YGS-2010’daki matematik testi için doğru ve yanlış bilgileri de değerlendirmeye alınmıştır. En son olarak sınavda ilk 1000’e giren tüm adayların soru kağıtları üzerinde yaptıkları işlemler ve kişisel notları da tek tek değerlendirilmiştir. Tüm bu analizler sonucunda, şifre olarak adlandırılan yöntemle doğru olarak yapılabilecek sorularda başarılı olup diğer sorularda başarısız olan hiçbir adaya rastlanmamıştır."

-"ŞİFRE OLARAK ADLANDIRILAN UYGULAMA VARDIR"-

Kararda, bilirkişi raporundaki şu ifadelere de yer verildi: "Özetle, YGS-2011’de kamuoyunda şifre olarak adlandırılan uygulama vardır. Şifre olarak bilinen uygulama, kullanılan programın eksikliğinden, ÖSYM TAB çalışanlarının program kullanımı hakkında yeterliliğe sahip olmaması ve YGS koordinatörünün gerekli denetimi yapmaması ve kapalı dönemde görülen eksikliklere müdahale etmemesinden kaynaklanmaktadır. Bahse konu formülasyon ile 40 soruluk matematik testinde bulunan 29 sorudan 15,25 net elde etme imkanı bulunmaktadır.

Ancak YGS-2011’de hiçbir adayın yukarıdaki formülasyondan istifade ederek haksız avantaj sağladığına dair bulguya rastlanmamıştır."

http://gundem.milliyet.com.tr/ygs-de-sifre-sorusturmasi-tamamlandi/gundem/gundemdetay/11.05.2011/1388902/default.htm

not: ali demirin istifa etmesini ve herkesin puanlarının yeniden adam gibi hesaplanmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 11 Mayıs 2011; 19:11:57 >

• kpss de kopya çekildi ve kanıtlandı ama 9 aydır 1 allahın kulu yakalanamadı niye üstelik sınava girmeyen rapor alan 120 yapıp 30 40 a düşenler var ?
  • Herkesin birleştiği nokta şifre.Evet şifre var ama bu şifreyi sınavdan önce başkasına verildiğine veya sınavda bu şifreyi kullanıldığına dair bir bulugu bulunursa iptal olur.Böyle bir şeyde bulunamadığına göre sınavın iptalini beklemeyin derim.
  • Bu pilav daha çok su kaldırır..Hukuki yollar daha tükenmedi..işin başındayız daha..bazıları Savcılık takipsizlik verince herşey bitmiş sanıyor..

Ankara C.Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına 15 gün içinde Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilebilecek..Ağır Ceza takipsizlik kararını verirse soruşturma yeniden başlayacak..
    http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=64575&p=5894954#post5894954

Ayrıca Ankara 7.İdare Mahkemesinde görülen bir dava var..Oradan da olumlu bir karar çıkmazsa Danıştay'a itiraz edilebilecek..

Yani en son sözü DANIŞTAY söyliyecek..

• Bakacağız,göreceğiz artık.Herkes usandı,bunaldı
  • Ayrıca bütün bu davalardan başka ''adaya özgü sınav kitapçığı yönergesinin'' iptali ile ilgili açılmış bir iptal davası var.

Eğer bu yönergeyi Danıştay iptal ederse yapılan YGS yine iptal edilmiş olacak.

http://www.odatv.com/n.php?n=ne-savci-ne-hukumet-ygsyi-danistay-cozecek--1105111200
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

kpss de kopya çekildi ve kanıtlandı ama 9 aydır 1 allahın kulu yakalanamadı niye üstelik sınava girmeyen rapor alan 120 yapıp 30 40 a düşenler var ?

şimdi kpss ye hiç girmeyelim yoksa konunun içinden hiç çıkamayız ondan da ne dolaplar döndügünü herkes biliyor ve onunda üstü bir şekilde örtülecek gibi görünüyor

ayrıca Ali demir istifa felan etmez adam belkide bukadar söylenen şeyden sonra istifa edecek o istifa ederse bazı şeylerin kabullenildigi gibi bir durum ortaya çıkacak o yüzden bir yerlerden istifa etmemesi için emir geliyordur niye bukadar kolluyorlar hiç düşündünüz mü
  • ankara cumhuriyet başsavılığı yalan karar vermedi ki. olanı anlattı. itiraz edilse ne olurki? danıştay kopya olmayan sınavı neden iptal etsin,ağır ceza mahkemesi kopya olmayan sınavı neden iptal etsin. süreç sadece işler durur.yinede itirazlar geçersiz kalır çünkü ortada kopyayla ilgili bir suç yokki.

adaya özgü sınav kitapçığı yönergesi ise hukuki-yasal gerekçeleri var. oradan iptalini beklemesinler.ayrıca sınavdan önce sene başında duyuruldu zaten. buda geçersiz bi dava.

cezaevlerinde sınav yenilenmesiyle ilgili eğitim-sen dava açmış. eş değer sınav yetkisinin iptali için. Buradan eş-değer sınav yetkisi ile ilgili kanunun iptali çıkarsa ancak iptal olur. ki benim düşünceme göre iptal gelmez.

ayrıca bu algoritma yani medyada-birçok insanın gözünde şifre ÜDS ve STS sınavlarındada kullanılmış. o zaman bu sınavlarında iptal olması gerekirdi..

ben yargıya güveniyorum.

• sky turk deki habere telefonla bağlanan 'avukat gürol şağban yarın kopyanın sızdırıldığını ispatlayan bi belge sunacakmış' şimdi haberlerde gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqp201

quote:

Orijinalden alıntı: sametal17

takipsizlik kararı verilmiş ne demek bu?

Kopya var şaibe var ama hukuken bakamıyoruz demek.

Bu kadar saçma mesaj olamaz insan bilmeden konuşursa böyle saçmalar.Takipsizlik kararı dava açılmasına neden olmadığı çünkü suç unsuru bulunmadığı durumlarda verilir .

Hukuken bakamıyoruz demek nedir savcılık bakmazsa bizmi bakacağız

Lego-las

O zaman merakla bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideOyun -- 12 Mayıs 2011; 1:04:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****

quote:

Orijinalden alıntı: aqp201

quote:

Orijinalden alıntı: sametal17

takipsizlik kararı verilmiş ne demek bu?

Kopya var şaibe var ama hukuken bakamıyoruz demek.

Bu kadar saçma mesaj olamaz insan bilmeden konuşursa böyle saçmalar.Takipsizlik kararı dava açılmasına neden olmadığı çünkü suç unsuru bulunmadığı durumlarda verilir .

Hukuken bakamıyoruz demek nedir savcılık bakmazsa bizmi bakacağız

Lego-las

O zaman merakla bekliyoruz

Şifre var ama kopya unsuruna rastlanmamış.Peki şifre niye var?Çünkü kopyada var ama ispatı yok.İspatı olmayan bir şeye hukuken bakılamaz.Söylemek istediğim buydu.

• aqp201

Bir şifre var ona şüpe yok zaten
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.