evin anahtarı içerde kalmıştı, çilingir çağırdım, elinde motorlu bir alet vardı, cırt cırt dedi kapı sonuna kadar açıldı. bu kadar kısa sürdü.
immobilizer işe yarıyorsa ondan yaptırtmak lazım, ama onun da zayıf yönü var mı bilmiyorum.
gizli kontak yaptırmak çözüm olur mu arkadaşlar?
Baston kilit hikaye.Direksiyonu kesip kolaylıkla etkisiz hale geliyor. En iyisi direkt pedal kiliti. Hem aşağıda olduğundan üzerinde çalışması zor hemde zorlandığında pedallar çalışmaz hale geliyor. BAstona göre tek dezavantajı görünür dolayısı ile de vaz geçirici olmaması.
hırsız kafaya koyduktan sonra çalamıyacağı araba yok ztn adamlar sıfır mercedesleri bile yürütüyolar baston kilit sadece adamı biraz oyalasın belki bu kdr uğraşcama başka arabaları götüriyim demesine neden olabilsin diye başka bi işe yaramaz en olmadı çekiciyle alır götürür
quote:
Orjinalden alıntı: msurucu
bir kilidi açmak 2-3 sn sürer elinde aleti varsa.
evin anahtarı içerde kalmıştı, çilingir çağırdım, elinde motorlu bir alet vardı, cırt cırt dedi kapı sonuna kadar açıldı. bu kadar kısa sürdü.
immobilizer işe yarıyorsa ondan yaptırtmak lazım, ama onun da zayıf yönü var mı bilmiyorum.
sivri celik kapı anahtarlarında o alet ıse yaramaz
baston kilidi frene baglasada hırsız el freni ile duramaz mı
bı hırsızın lafı adam beşincı katta olsa balkondan arabayı calacagımı görse o aşagı inene kadar ben arabayı götürürüm.
immobilezer lı arabaları nasıl götürüyor bunlar yaa?
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
immobilezer lı arabaları nasıl götürüyor bunlar yaa?
aracın servisinden temin edilebilecek immobilizer ünitesi ve ona uygun anahtarı,çalınacak araçtakiyle değiştirip götürüyorlar...
bir arkadaşımın polo suna ait yedek anahtar kayıp olmuştu. tek anahtar vardı elinde. servisinden yeni anahtar almak istedi. 100 küsür ytl istediler.oda bir oto elektrikçisi sayesinde 15 ytl ye işi halletti. nasılmı? anahtarın içindeki immo. ünitesi söküldü ve kontak anahtarı yuvasının metal kısmına yapıştırıldı. arkadaş anahtarcıya yeni anahtar yaptırdı. fason anahtarda çok güzel iş görüyor.ama tabi güvenlikte sıfıra indi.meraklısına duyurulur..
En güzeli kaskolu araç... İstediğini götürsünler
Bazı araçlarda debriyaj pedalı kilit bağlamak için uygun değil keza frene de bağlansa aynı ve aynı zaman da direksiyonada bağlandığı için fren kullanılmadan gidilse bile direksiyonsuz gitmek mümkün değil,direksiyon kilidinin dışında vites ve elfrenini kitleyen kilitler var. Ve mutlaka kilit camdan bakıldığı zaman gözükmeli bu durum hırsızı mutlaka caydıracaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: falcon246
quote:
Orjinalden alıntı: Eagle-eyed
BENDE KALE KİLİDİN FARDI. FRENE BAĞLIYODU BABAM DEBRİYAJA BAĞLAMANIN SAKINCALI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ BİZİM USTA. ZATEN BELLİ BİR SÜRE SONRA BİZ BAĞLAMAKTAN SIKILDIK BİZİM ARABA DA ÇALINDI. AYNI HAFTA İÇİNDE 4 TANE RENO 19 EUROPA (SENE 2001) ÇALDILAR. HİÇBİRİ BULUNMADI. BABAM ÇILDIRMIŞTI. GERÇİ PARASINI KASKODAN ALDIK AMA(TAM BİR SENE SONRA) O GENEDE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ. BELKİ BEN O GÜN ÜŞENEMSEYDİM KİLİDİ BAĞLASAYDIM ÇALINMIYCAKTI. NE BİLİM ÜŞENDİM.
Büyük şanssızlık..Ayrıca ben debriyaja bağlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum..Frensiz de yavaş yavaş istediği yere götürebilir.Ancak debriyajsız hiç bir yere götüremez
En iyisi bu
arkadaşım markasını bilmiyorum ama bi önerim,bir ucunu direksiyona diğer alt ucunuda fren pedalına bağlıyorsun daha sağlıklı oluyor.debriyaj pedalına pek gereksinim olunmaya biliyor ama fren muhakkak kullanılıyor araç hareket halindeyken.fren pedalı daha iyi oluyor çalınmalara karşın
baston kilidi direksiyonda dar olan yere takmanda fayda var geniş olan yere takarsan orayı esnetip çıkarabiliyorlar
bunu esnetip çıkartabilirler ama "kale" kilitin 2 tarafıda kapalı olanları var. onları esnetme şansları hiç yok.
son olarakta dışarıdan görülmesi çok çok daha iyi. alarm ışıklarını koymazlardı görünecek şekilde dimi o zaman? tv de hırsızın iri söylemişti baston görürsek hiç uğraşmayız diye..
Baston kilitte hikaye.En iyisi kasko yaptır.
kasko mu muahuha.. bazen anlaşılmaz oluyorsunuz. bu adamın kaskosu olmadığını nerden biliyosun? baston kilitli haldeyken aracın çalın dı mı? baston kilitli kaç tane araba çalınmış? kaskolu kaç tane araba çalınmış..
ben çalınmaz baston kilitli araç demiyorum. fakat biraz düşünerek cevap yazalım. forumun her yeri böyle kestirip attırmalı cevaplarla dolu. yani adam hem kasko hem baston taksa elimi aşınacak. zaten kaskosu vardır. ya birde kasko yapılmayan araçlar? yani eski model veya ticari araçlar ne olacak? baston hikayeymiş mhuahuahuah aklın ve tarihin yolu birdir. önünüzde 2 seçenek var. her ikisinide seçebiliyorsunuz. seçemediğiniz durumlarda daima diğer seçeneğide sorgulayın.
"eşeğini sağlam kazığa bağla çalınırsa çalınsın" demişler. saygılar
Arabam 2001 Seat otm. vites. Bir türlü uygun baston kilit bulamadım. Kale marka baston kilitler de olmuyor. ( Fren pedalının metal kısmı biraz kalınca - GAz pedalı da uzak kaldığı içi de kilit kısmı kısa kalıyor, kapanmıyor). Değişik önerileri olan var mı?
Arkadaşlar direksiyon altına takılan kilitler var, baston kilitlerden çok ayrı , direksiyonun içine gömmeli altında kalıyor ve sadece anahtar sokula bilecek kadar yer oluyor altında (araba anahtarı değil , normal kendi kilit anahtarı) bi bilginiz varmıdır, güvenlimidir???400 lira para istiyolar indirimsiz benden takabilmek için.
Bendede baston kilit var önce direksiyonu kilitliyorum sonra fren ile direksiyonu baston kilit atıyorum yanlışmı yapıyorum acaba
Şimdi hocam kilitten ziyade, Şahin, Doğan gibi araçların buji kablolarının hepsini söküp eve götürmek çözüm olabilir. Biraz uğraştırır ama araba kesinlikle çalışmayacaktır.