Şimdi Ara

Bataryasız telefonu sadece sarj cihazıyla çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
21.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonun bataryasını çıkartıp sarj aletini telefona takarak çalıştırmak mümkünlü müdür? Ben denedim açılmadı lakin arkadaşım yapmış ve evdeyken sarj sorunu yaşamıyor. Lutfen kendi cihazlarınızda deneyip bizi aydınlatır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bataryasız Telefonu Şarj Cihazıyla Çalıştırma

Bataryası biten bir telefonun kullanım dışı kalması sinir bozucu olabilir. Ancak, bataryasız bir telefonu şarj cihazıyla çalıştırmak mümkün müdür? Cevap evet, ancak bazı sınırlamalarla.

Telefonu Bataryasız Çalıştırmanın Arkasındaki Prensip

Bataryasız bir telefon çalıştırmak, elektrik gücünü doğrudan şarj cihazından alma prensibine dayanır. Telefonunuzun şarj portu, gücü anakarttaki bileşenlere ileten bir dizi kontak içerir. Batarya normalde bu gücü depolar ancak batarya yoksa güç doğrudan şarj cihazından gelir.

Nasıl Yapılır

Bataryasız bir telefonu şarj cihazıyla çalıştırmak için şu adımları izlemelisin:

• Telefonunu kapat.
    • Telefonunu şarj cihazına tak.
    • Telefonunu açmaya çalış.

Telefonunuzun açılması gerekmektedir. Ancak, aşağıdaki sınırlamalara dikkat etmelisin:

• Sınırlı Kullanım Süresi: Telefonunuz, şarj cihazına takılı olduğu sürece çalışır. Şarj cihazını çıkardığında kapanır.
    • Sadece Bazı İşlevler Çalışır: Bataryasız bir telefon, arama yapmak veya mesaj göndermek gibi temel işlevleri gerçekleştirebilir. Ancak, GPS veya oyunlar gibi daha fazla güç gerektiren uygulamalar çalışmayabilir.
    • Şarjlı Bataryadan Daha Az Güç: Şarj cihazından gelen güç, şarjlı bir bataryadan daha azdır. Bu nedenle, telefonunuz normalden daha hızlı boşalabilir.

Bataryasız Telefon Çalıştırmanın Faydaları ve Dezavantajları

Faydaları:

• Bataryanız bittiğinde telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsin.
    • Acil durumlarda iletişim kurabilirsin.

Dezavantajları:

• Sınırlı kullanım süresi
    • Tüm işlevler çalışmaz
    • Şarjlı bataryadan daha az güç

Sonuç

Bataryasız bir telefonu şarj cihazıyla çalıştırmak, sınırlı kullanımla olsa da mümkündür. Bu yöntem, acil durumlarda veya telefonunuzun bataryası bittiğinde iletişim halinde kalmanıza yardımcı olabilir. Ancak, bu çözümün sınırlamalarının farkında olmak ve buna göre plan yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence telefondan telefona değişebilecek bir durum bu ama açıkcası bir çok telefonda bunun mümkün olacağını düşünmüyorum, denersem yazarım
  • Bende 5 çeşit telefonda denedim sadece 1inde (arkadasiminki) oldu bu olay.deneyip sonucu bildirirseniz cok memnun olurum.

• benim telefonda oluyordu ta ki usb girişi bozulana kadar vodafone 945
  • Bunu yapan bir ROM bulunabilir. Eski telefon torrent için kullanılabilir Pil patlama tehlikesi olmadan.

• turkcell maxiplus 5 te oluyordu başka olan varmı bilmiyorum

• Bulabilen var mı ?

• Bende oluyor lgg4 bide vestel venusdede oluyordu

• Konuyu geliştirmek lazım! Konu hakkında teknik bilgiye sahip kişileri bekleriz!
    Bu konuda ne gerekiyorsa elektronik donanım ve yazılımsal olarak her yönteme açığım!

• telefonum redmi 5 plus telefonu bataryasız çalıştırma yöntemi buldum telefonu kandırmak da denebilir buna adım adım anlatayım
    öncelikle en az 2 amper hızlı şarj aletine sahip olmalısınız aksi halde yöntem olmuyor . elinizde bozuk çalışmayan redmi 5 plus bataryasına sahip olmalısınız
    1. adım:telefon bataryasını telefona takın hızlı şarj kablosunu bağlayın telefona
    2. adım:batarya bozuk olduğu için ancak sağ üstteki beyaz led yanıp sönecektir bataryayı çıkartın en fazla 2 sn içinde ama siz 1 sn de yapmaya çalışın şarj kablosunu hızlıca çıkartıp takın
    telefon şarj oluyor gibi gözükecektir ve yüzde 50 dolulukta gözükecektir hep açıp kullanabilirsiniz fakat kamerayı felan açtığızda bazen ani kapanıyor güç yetmiyor ama bu halde kapanırken işlemleri tekrarlamanıza gerek kalmıyor tekrar açabiliyorsunuz kabloyu çıkartırsanız tekrarlamanız gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smartboy2154

telefonum redmi 5 plus telefonu bataryasız çalıştırma yöntemi buldum telefonu kandırmak da denebilir buna adım adım anlatayım
    öncelikle en az 2 amper hızlı şarj aletine sahip olmalısınız aksi halde yöntem olmuyor . elinizde bozuk çalışmayan redmi 5 plus bataryasına sahip olmalısınız
    1. adım:telefon bataryasını telefona takın hızlı şarj kablosunu bağlayın telefona
    2. adım:batarya bozuk olduğu için ancak sağ üstteki beyaz led yanıp sönecektir bataryayı çıkartın en fazla 2 sn içinde ama siz 1 sn de yapmaya çalışın şarj kablosunu hızlıca çıkartıp takın
    telefon şarj oluyor gibi gözükecektir ve yüzde 50 dolulukta gözükecektir hep açıp kullanabilirsiniz fakat kamerayı felan açtığızda bazen ani kapanıyor güç yetmiyor ama bu halde kapanırken işlemleri tekrarlamanıza gerek kalmıyor tekrar açabiliyorsunuz kabloyu çıkartırsanız tekrarlamanız gerekebilir.
    belki bu yöntem diğer telefonlarda da denenirse aynı sonuca ulaşılabilir .

• Zor belki eski telefonlarda olur galiba yanılmıyorsam w995de oluyordu ama şimdiki telefonlarda ekran boyutu yüksek olduğundan güç yetmeyebilir ve zaten pil çıkartma olayı yok gibi birşey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy Note 1 cihazda denemiştim çok güzel çalışıyordu. USB kablosunun mikro kısmını kesip cihazın bataryasını söküp bağlamıştım. akabinde orijinal adaptörüyle prize takıp çalıştırıyordum.. arabaya tablet niyetine yapacaktım ama talihsizlik sonucu yere sert çarptı ve ekranı kırıldı

• Bir benzerini vestel venus ile yapmayı düşünüyorum, eğer stabil çalıştırabilirsem açma kapama tuşunu da uzatıp komple bir lcd televizyonun içine alacağım. Amacım eski bir televizyonu akıllı televizyona dönüştürmek.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.