Şimdi Ara

BATERİ İSTİYORUM :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cru3ll

Bunlar Acemi , orta ve ileri düzey için(Benim bildiğim)daha da uzmanlaştıkca baterinin sesi sana dinlediğin sololardan daha kötü gelecek ve derileri değiştireceksin falan filan ama bu seni baya bir idare eder merak etme.

benim verdiğim gibi klasik olmayan bateridenmi bahsediyorsun?
  • Evet
  • 2 el bi tama custom set al
  • peki en iyi bateri ne kadardır? (elektro değil), lider markalar nelerdir biliyormusun?
  • Bateri ev ortamında rahatça kullanılamaz bu bir yani ben gece 3 de kalkarım alırım kulaklıgımla yapabildiğim kadar shred lerim, ama bateride öyle bi imkan yok gündüz bile rahat calamazsın ben alacak olsam tamadan assagısını almam bi hi-hat bi ride la bırakmam crash ı splash ı bell leri olacak öyle düzgün bi set 2000i geçer diye tahmin ediyorum, tuttugu yer büyük şahsen benim odaya koysam gitarla rahat hareket edemem duvarları ses yalıtma yapsan pahalı bi secenek bildigim kadarıyla yani evde zor acıkcası dublex kendi eviniz olsa bile ailen cok sesden rahatsız olabilir.
  • Yamaha, Tama gerçektem kaliteli markalardır. Eğer gerçekten kaliteli birşey alacaksan.

quote:

Alıntı:Chirico

abi iyi bir bateri zilsiz 1000 tl zilleride 400 vurur işte 1.500 tl falan.
  • arkadaşım uzun zamandır bateri çalıyorum babamda profs.olarak çalıyo ayrı zamanda kuzenimde anlıyacağın bu işten anlıyorum ilk başlıyacksan elektro al kendini geliştir sonra klasik alırsın ortalama 400 civarı elektro bateri kendını gelıstırmek ıcın sonra klasik alcaksan yardım ederim
  • elemana bi bateri çekin.
  • Nerede çalacan ?
  • Elektro alacaksan şöyle birşey düşünebilirsin Akustik tadı verirhttp://www.guitarcenter.com/Roland-TD-20SX-V-Pro-Electronic-Drum-Set-883981-i1466335.gc
  • Yamaha dtxplorer kullanıyorum yaklaşık 2 senedir çok da memnunum eğer evde kullancaksan elektronik idealdir gerçeğin verdiği tadı da verir emin ol

BATERİ İSTİYORUM :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pislix

arkadaşım uzun zamandır bateri çalıyorum babamda profs.olarak çalıyo ayrı zamanda kuzenimde anlıyacağın bu işten anlıyorum ilk başlıyacksan elektro al kendini geliştir sonra klasik alırsın ortalama 400 civarı elektro bateri kendını gelıstırmek ıcın sonra klasik alcaksan yardım ederim

Bu kadar senedir çalıyorsun baban da profesyonel ve akustik davula klasik mi diyorsun? Neyse bu apayrı bir mevzu...

Davul dediğin normalde akustik bir enstrümandır. Ama elektronik gibi bir seçenek sunmuşlar tercihe bırakmışlar. Akustik davul tabikide daha işlevli olacaktır senin için. Elektronik davulun tuşe olayı ve hassasiyeti akustik davul gibi olmayacaktır. Sonuçta akusttik davulda olmayan kauçuk vb. farklı materyeller kullanılıyor.. (Roland td20 falan başka tabi onları bu genellemenin dışında tutuyorum) Akustik birşey demek her kenarından her köşesinden farklı sesler alabilmen demektir. Sabit bir sese bağlı değilsin ve istediğin gibi ses alabilrsin enstrümandan. Elektronik davullar( ucuz olanlarından bahsediyorum) genelde böyle bir şeye imlkan vermiyorlar. Çünkü üzerlerinde bulundurdukları pad'de sınırılı sayılarda ses kayıtlı olup sadece o seslerle sınırlı çalabilyorsundur.. Akustik davulda herşey bambaşka. Sana tavsiyem ucuz bir akustik davul al( 2. el daha iyi olur) istersen yeni ziller ve pedal alırsın.. O şekilde bir set tamamlarsın fakat çok yer kaplar ve çok ses yapar. Tercihen eve/odaya yalııtm yapabilirsin ya da davulu yalıtırsın. Mesh head gibi alternatifler var davul yalıtımı konusunda internetten araştırırsan bulabilirsin. Hiç bunlarla uğraşmam diyorsan alırsın bir elektronik davul işin içinden çıkarsın.. Ama elektronik davullarında çok çok iyisini almadığın sürece akustik davula çoook uzak bir performans alırsın..

• quote:

arkadaşım uzun zamandır bateri çalıyorum babamda profs.olarak çalıyo ayrı zamanda kuzenimde anlıyacağın bu işten anlıyorum ilk başlıyacksan elektro al kendini geliştir sonra klasik alırsın ortalama 400 civarı elektro bateri kendını gelıstırmek ıcın sonra klasik alcaksan yardım ederim

electro bana çok itici ve yapmacık geliyo hocam, sanki drum machine deymişsin gibi parmağınla basmak yerine bagetle vuruyosun dijital bir ses çıkıyo

klasik tercihimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadece bir genç -- 8 Mayıs 2010; 22:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThoRiuM

quote:

Bu kadar senedir çalıyorsun baban da profesyonel ve akustik davula klasik mi diyorsun? Neyse bu apayrı bir mevzu...

Davul dediğin normalde akustik bir enstrümandır. Ama elektronik gibi bir seçenek sunmuşlar tercihe bırakmışlar. Akustik davul tabikide daha işlevli olacaktır senin için. Elektronik davulun tuşe olayı ve hassasiyeti akustik davul gibi olmayacaktır. Sonuçta akusttik davulda olmayan kauçuk vb. farklı materyeller kullanılıyor.. (Roland td20 falan başka tabi onları bu genellemenin dışında tutuyorum) Akustik birşey demek her kenarından her köşesinden farklı sesler alabilmen demektir. Sabit bir sese bağlı değilsin ve istediğin gibi ses alabilrsin enstrümandan. Elektronik davullar( ucuz olanlarından bahsediyorum) genelde böyle bir şeye imlkan vermiyorlar. Çünkü üzerlerinde bulundurdukları pad'de sınırılı sayılarda ses kayıtlı olup sadece o seslerle sınırlı çalabilyorsundur.. Akustik davulda herşey bambaşka. Sana tavsiyem ucuz bir akustik davul al( 2. el daha iyi olur) istersen yeni ziller ve pedal alırsın.. O şekilde bir set tamamlarsın fakat çok yer kaplar ve çok ses yapar. Tercihen eve/odaya yalııtm yapabilirsin ya da davulu yalıtırsın. Mesh head gibi alternatifler var davul yalıtımı konusunda internetten araştırırsan bulabilirsin. Hiç bunlarla uğraşmam diyorsan alırsın bir elektronik davul işin içinden çıkarsın.. Ama elektronik davullarında çok çok iyisini almadığın sürece akustik davula çoook uzak bir performans alırsın..

güzel anlatmışsın hocam akustik for layf

• quote:

Orijinalden alıntı: sadece bir genç

quote:

electro bana çok itici ve yapmacık geliyo hocam, sanki drum machine deymişsin gibi parmağınla basmak yerine bagetle vuruyosun dijital bir ses çıkıyo

klasik tercihimdir

Roland'ın çok kaliteli elektronik davullarıda var. Roland td 12, Roland td 20 gibi davullar akustik davula en yakın performansı veren davullar. Ama fiyatları çook yüksek. Biri 8bin, diğeri 14bin TL'den satılıyor Türkiyede. Para konusunda sıkıntın yoksa böyle birşey de alabilirsin.. Mp3 ekleme ve onun üzerine çalma, hazır sample'lar, metronom gibi bir çok seçeneği var. Ayrıca zil falan da ekleyip çıkartabiliyorsun istediğin gibi. senin tercihine kalmış. Ama bütçen yoksa dediğim gibi ucuza bir ikinci el akustik davul (tama ya da sonor falan bulabilirsin 700-800 liraya) alırsın gerekirse yalıtırsın ve kullanırsın.. Bir de ziller ve pedal var. Ziller ve pedala biraz daha fazla para harcarsın belki. Twin pedal alırsın 600 liraya falan bide zil seti alıp tamamlarsın..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.