Şimdi Ara

Batı daki parlak cisim ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kesinlikle yanlış. neden böyle söylentiler çıkarıyorlar anlamıyorum.
    marsı parlak haliyle görmek istiyorsanız 2016 mayıs ayı sonunu bekleyeceksiniz malesef. ha unutmadan o tarihte bile mars büyük görünmeyecek sadece daha parlak olacak. marsı nokta büyüklüğünden daha büyük görmek için teleskop almanız gerekecek...

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Uzay gözlemlemek gibi bir alışkanlığım yok ama bugünlerde facebookta gezen bi paylaşım var. Mars'ın dünyaya çok yakın olduğuna dair. Çıplak gözle bile çok büyük olarak görülebileceği yönünde. Bu ne kadar doğru?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

tamam işte jüpiter o
    ancak dediğiniz gibi batıdan değil doğudan yükseliyor saat 22:00 gibi
    sirius sabah doğru doğudan yükseliyor yeni yeni, jüpiter daha parlak ama

quote:

Orijinalden alıntı: yken

Dün baktım gece vakti. Ay güneydoğu gibi bir yerdeydi, hemen ayın sol tarafında
    bahsettiğim cisim duruyordu. Gökteki en parlak cisim.
    Arkadaşın dediği gibi sirius olabilir bilemiyorum tabii.

ya ben akşam saat 00:30 civarında ayın hemn sol aşa tarafında bir yıldız gördüm.(artık yıldız mı gezegen mi bilmiyorum) ama aydan sonra en parlak gözüken oydu.
    şimdi biz hangi gezegenleri görebiliriz dünyadan. bide onların doğma batma zamanlarında var sanırsam. nasıl oluyor onlar :) bide sirius nedir. :)

• Jüpiter, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olmakla kalmaz, kütlesi tek başına diğer tüm gezegenlerin toplam kütlesinin 2,5 katına ulaşır. Wiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yken -- 27 Ağustos 2010; 14:19:57 >
  • görmüş olduğun cisim jüpiter.
    dünyadan mars,venüs,satürn,jüpiter gezegenlerini çığlak gözle görebilirsin ancak nokta şeklinde.
    jüpiter gördüğün gibi bayağ parlaktır, venüs ondan daha parlaktır. diğerleri yıldız gibi görünür ancak zamanla aradaki farkı anlayabilirsin.
    gezegenlerin gökyüzündeki konumları sene içinde devamlı olarak değişir. yıldızlar gibi hep aynı konumda değillerdir yani...
    stellarium programından anlık olarak konumlarını öğrenebilirsin.
    sirius, gökyüzündeki en parlak yıldızdır, ve bize en yakın yıldızlardan biridir. en yakın yıldız ise alfa centauridir.

quote:

Orijinalden alıntı: BrutaL41

quote:

tamam işte jüpiter o

quote:

ya ben akşam saat 00:30 civarında ayın hemn sol aşa tarafında bir yıldız gördüm.(artık yıldız mı gezegen mi bilmiyorum) ama aydan sonra en parlak gözüken oydu.
    şimdi biz hangi gezegenleri görebiliriz dünyadan. bide onların doğma batma zamanlarında var sanırsam. nasıl oluyor onlar :) bide sirius nedir. :)

• quote:

görmüş olduğun cisim jüpiter.
    dünyadan mars,venüs,satürn,jüpiter gezegenlerini çığlak gözle görebilirsin ancak nokta şeklinde.
    jüpiter gördüğün gibi bayağ parlaktır, venüs ondan daha parlaktır. diğerleri yıldız gibi görünür ancak zamanla aradaki farkı anlayabilirsin.
    gezegenlerin gökyüzündeki konumları sene içinde devamlı olarak değişir. yıldızlar gibi hep aynı konumda değillerdir yani...
    stellarium programından anlık olarak konumlarını öğrenebilirsin.
    sirius, gökyüzündeki en parlak yıldızdır, ve bize en yakın yıldızlardan biridir. en yakın yıldız ise alfa centauridir.

quote:

quote:

tamam işte jüpiter o

quote:

teşekkürler speedy_

• Ayrıca söylediğin program çok güzelmiş. indirdim. artık benimde yavaş yavaş astronomiye merakım başladı :)
  • sevindim, astronomi harikadır. insanı dinlendiriyor ayrıca engin evreni bir parça da olsa anlama çabası çok hoşuma gidiyor.
    sana celestia programınıda öneririm. evren modellemesidir bir joystick yardımıyla uzayda dolaşabilirsin.
    hatta biraz para biriktirip bir teleskop alıp gök cisimlerine bakmanı da öneririm

quote:

Ayrıca söylediğin program çok güzelmiş. indirdim. artık benimde yavaş yavaş astronomiye merakım başladı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_ -- 27 Ağustos 2010; 15:25:10 >
  • şu an güney yönündeki parlak cisim nedir ilk kez böyle bişey görüyorum herkez baksın bi zahmet....
  • quote:

Orijinalden alıntı: t.t

şu an güney yönündeki parlak cisim nedir ilk kez böyle bişey görüyorum herkez baksın bi zahmet....

Venüs
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.