Şimdi Ara

Bayanlar, baylar... Karşınızda NEC 20WGX2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu monitör amerikanın en büyük bilgisayar parçası satan firmalarında satılmıyor. aynı şekilde philips'ler de pek satılmıyor. anlamıyorum bu ürünler niye orda satılmıyor diye. bi bit yeniği var diye düşünmeden edemiyor insan
  • 16 ms monitör apple ınki. ve ölü piksel garantisi varmı? bilmiorum.
  • quote:

o paraya biraz pazarlikla apple 20inch widescreen alirsin, sonra filmi bile koymadan gecer karsisina izlersin...

ben oyle yaptim :) goruntu kalitesi simdiye kadar gordugum her turlu elektronik cihaz, laptop, monitor, plasma tv, hepsinden cok cok cok daha keskin ve parlak.... 2 gozum onume aksin diycem akicak yani o derece...

Apple ne kadar bilmiyorum da :) Ben bunu uzun süren araştırmalarım sonucu almaya karar verdim.
    Senin dediklerinin aynısını ben de kendi monitörüm için söylerim, hadi bakalım ne olacak şimdi
  • Yanlış anlaşılmasın kimseyle ... yarıştırmıyorum.
    Kuzguna yavrusu şahin görünür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyncore -- 10 Nisan 2006; 18:08:55 >
  • arkadaşım aldığın nec'in film performansı cok kötü bunu biliyormuydun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shaun

arkadaşım aldığın nec'in film performansı cok kötü bunu biliyormuydun ?

Nerden bu bilgi? Kafdan sallamayalım bir bilgi veririken linkte verelim yada birşeylere dayatalaım...
  • quote:

Aldığım monitörün film performansı iyi diyebilirim. Çok iyi diyemiyorum. CRT ile yanyana DVD testi yaptım
    Sonuçlar birbirine yakındı. İlk başta söylediğim Batman Begins'teki alacalanma (ya da karlanma)'yı LG CRT'de
    görünce aslında film konusunda NEC'in hakkını yediğimizi düşünmeye başladım. Yani bu karlanmanın en büyük
    sebebi DVD'nin kendisinde diye bir kanıya vardım. Zira, 1680x1050 çözünürlüğe büyütülmüş bir DVD yakından
    izlendiğinde sıkıştırmadaki kalite kayıpları bir de yüksek kontrastla birleşince daha da belirginleşiyor.
    Hemen bunun üzerine bir DivX testi (başka bir film) yaptım ve yanılmadığım ortaya çıktı. DivX testinde problem
    yoktu. LG CRT ile fark yok denecek kadar azdı. Sonuç o ki, monitörümün film performansı tatminkardı. Ancak,
    tam ekran yapıldığında görüntü bir hayli büyüdüğü için yakından izlemek görsel zevki azaltıyordu.

sarpuli'nin nin dediği gibi iddiamızı sağlam temellere oturtursak,
    daha olgun bir tartışma içerisine girebiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: asyncore

900 YTL ise TN Panel olmalı
    Hele 8 ms ise tepki süresi, ihtimal kuvvetleniyor.
    İyice bir araştırma yapmak lazım.
    Panelin hangisi olduğunu mutlaka bilmek gerekli...

Philipsleri Tekno-sa lardan ve okuldan biliyorum
    Düzgün görüntü veriyor. Ancak Lightframe özelliğininin
    kesinlikle işe yaramadığını söyleyebilirim. Renkleri aşırı
    doygunluğa uğratıyor. Saf halinde renkler daha iyi
    İncelemelerde renklerin (LightFrame siz de) pembeye çaldığından
    dem vurulmuş. Ben gözlemlemedim, bu konuda yorum yapamayacağım.

Yani Philips monitör alacaksanız,
    Lightframe olmasına para vermeyin derdim, çünkü buna değmez
    P serisi yerine B serisi almak daha mantıklı bence...
    Tabi 4 USB'den 1 USB'ye düşmek de var...

Philips P serisinde smartbright var ki bence en önemli özelliğidir. Odanın yani çevrenin ışık miktarına göre üzerindeki ışık algılayıcı sensör ilen ekranın parlaklığını otomatik olarak ayarlıyor. Bu da göz yorğunluğunu minimum'a indiriyor. Mesela öğlen vakti odanıza güneş vuruyorsa parlaklık artıyor, gece ışıkları kapayınca parlaklığı kısıyor ve de her türlü ışık düzeyine göre otomatik parlaklık ayarı yapıyor.. Bence dikkat edilmesi gelen bir özellik.

• Philips P serisinin böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Az önce siteye girip doğruladım.
    Şaşırdığım nokta ise Philips bunu ön plana taşımaması. Belki bu özelliğini vurguluyorlar da
    ben Lightframe'in yanında dikkat edemedim mi acaba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

Nerden bu bilgi? Kafdan sallamayalım bir bilgi veririken linkte verelim yada birşeylere dayatalaım...

kafadan sallamıyorum doğru düzgün konuş aynı monitörü alıp iade eden benim sen değil film performansı hiç iyi değil hele sabah film izlemeyi unutun bence bende çok büyük hayaller ile almıştım ama görünce tam bir hayal kırıklığına uğradım nec'ten böyle birşey beklemiyordum hiç

• quote:

kafadan sallamıyorum doğru düzgün konuş aynı monitörü alıp iade eden benim sen değil film performansı hiç iyi değil hele sabah film izlemeyi unutun bence bende çok büyük hayaller ile almıştım ama görünce tam bir hayal kırıklığına uğradım nec'ten böyle birşey beklemiyordum hiç

İlginç. Film izlerken ne tür sorunlarla karşılaştın ve hangi filmler ile denedin?
  • arkadaş bu monitörü almayı düşünüyorum. şimdi senin yorumlarını bekliyorum.
    sence nedir eksi yönü?

• bi kere yansıma fazla nasıl olurda yansımayı farkedipte önemsenmiyoecek seviyede diyebiliyorsun elimde bir sürü dvd var sabah film izlenmez bu monitör ile kanımca zaten behardware sitesinde film performansının hiç iyi olmadığı söylenmiş iyiki iade etmişim içime sinmedi hiç şimdi başka şeyler arayışına geçtim bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi

Arkadaşlar philips'in smartbright özelliğinden bahsetmişsiniz, bendeki lcd'de (190G6FB) ActiveBright özelliği var bunun ne olduğunu bilen arkadaş yazarsa sevinirim...
    Teşekkürler...
    Alltaki linkte X6 ve G6 karşılaştırması mevcut...

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fredhopperpage=compare.jsp&fhquery=fh_view%3Dcompare&fhquery=fh_location%3Dfh_location%3D%2F%2Fconsumer%2Ftr_TR%2Fcategories%3Ccatalog_tr_consumer%2Fcategories%3Cmonitors_pc_peripherals_gr_tr_consumer%2Fcategories%3Clcd_monitors_ca_tr_consumer%2Fcategories%3Clcd_monitors_18_19_su_tr_consumer%26fh_view%3Dlister&activeCategory=&language=tr&country=TR&catalogType=CONSUMER&fhquery=fh_secondid%3D190G6FB_00_TR_CONSUMER&fhquery=fh_secondid%3D190X6FB_00_TR_CONSUMER

netten ayrıntılı açıklama bulamadım. Ama mönitörün cd sinde içinde pdf dosyası var özellikleri açıklayan. Oradan bakabilirsin..

• quote:

bi kere yansıma fazla nasıl olurda yansımayı farkedipte önemsenmiyoecek seviyede diyebiliyorsun elimde bir sürü dvd var sabah film izlenmez bu monitör ile kanımca zaten behardware sitesinde film performansının hiç iyi olmadığı söylenmiş iyiki iade etmişim içime sinmedi hiç şimdi başka şeyler arayışına geçtim bakalım

Umarım istediğin monitörü bulursun
  • @Corporal
    Teşekkürler, bakacağım...
  • Ya şu packardbell in monitörleri bir harika .. görmenizi tavsiye ederim ama şu an piyasada 17" den daha büyüğü yok sanırım... Callisto diye bir modeli var ama su an türkiyede maalesef yok...
  • Merhaba, Terrakota sana katılıyorum.Teknosa'da 17' modelinde taxi filmini gündüz izledim. Görüntü muhteşemdi.Özellikle yakından baktım. görüntü çok doğal ve canlıydı. plazma ve lcd tvlerdeki görüntüler onun yanında çok silik kalıyordu. Koyuncu daha büyük ekranları getirsede görsek.
  • Ankara da nerden alınır? kimden alınır? nerden alınır?

Bi alamadık gitti yaw. :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.