Şimdi Ara

Baykar, İHA'lara entegre haritalama teknolojisini duyurdu: Uydu görüntülerinden 100 kat daha detaylı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

"Adamların beyanının ötesinde bir beklentimiz niye var?"

Beyana değil başlığa yazılmış bir beklentiydi. İçerikte görülemeyince ifade edildi. Beklentinin firmaya gelişim açısından yarar sağlayacaksa neden olmasın ki ?

• * Matematik katline karşı olan arkadaşa küçük bir hatırlatma yapmak isterim, pixel bir uzunluğu degil bir alanı temsil eder. Hesabinizi buna gore yaparsanız hesaplamaya çalıştığınız oranın 900 kat olduğunu görebilirsiniz.

* Uydu ile ihayı kıyaslayan arkadaşa da ihanın kabaca en çok 10km, bir askeri uydunun ise en alçak 500km irtifada olduğu bilgisini takdim ederim. Sonrasında lise geometri bilgilerimizden benzer üçgenler hesabı ile, pixel basina 30cm ayırma gücü olan uydudaki optik sistemin 10km irtifadaki bir ihada olsa idi pixel basina 0.6cm ayırma gücünde olacağını rahatlikla hesaplayabilir ve bu en optimist senaryoda bile uydu optik sisteminin büyütme gücünun yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu görebilir !

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Ben de pixelin karşılıği olan kare alanın bir kenar uzunluğunu kastetmiştim, detaylandırman için teşekkürler.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

arkadaşın sorduğu nerde gördün sorusuna cevap vermemişsiniz, ben de merak ediyorum hocam ona göre Baykar, İHA'lara entegre haritalama teknolojisini duyurdu: Uydu görüntülerinden 100 kat daha detaylı! 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.