Şimdi Ara

Baymak Brötje Heizung Novadens Extra 240 FI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
1
Favori
22.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Kombi ile duvar arasına yalıtım koymak demek kombiyi söküp yeniden montaj yapmak demek onla da kim uğraşacak ya :)

ben sizin dediğiniz manada değil de esnediği kadar kombiyi alttan duvardan esnetip kombi ile duvar arasına uygun izalasyon maddesi koyup kombinin titreşiminden dolayı olabilecek sesleri azaltmak anlamında söylüyorum.
  • bu arada kombinin sesi montaj yapıldığı duvarın cinsine ve yerine göre de biraz değişiyor.
    benim kombi 8,5 cm tuğla olan büyük bir duvara monte edildi, yeri uygun olsa yan duvar 22,5 cm. biriket. burada titreşim daha az olurdu.
    bir de köşede ve balkon kapısına yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

bu arada kombinin sesi montaj yapıldığı duvarın cinsine ve yerine göre de biraz değişiyor.
    benim kombi 8,5 cm tuğla olan büyük bir duvara monte edildi, yeri uygun olsa yan duvar 22,5 cm. biriket. burada titreşim daha az olurdu.

Benim cihaz perde betona monte, acaba o yüzden sesi düşük olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

bu arada kombinin sesi montaj yapıldığı duvarın cinsine ve yerine göre de biraz değişiyor.

Benim cihaz perde betona monte, acaba o yüzden sesi düşük olabilirmi ?

cihazın monte olduğu ortam ne kadar titreşime müsait olursa haliyle titreşimden kaynaklanan sesler o kadar fazla olur.
    ayrıca yine cihaz ne kadar geniş ve açık alanı olan bir yere monte edilirse sesin yankılanması o kadar az olur.
    gerçi ses olayı desibelmetre ile ölçüp teknik olarak ifade edilmediği müddetçe kişiye göre görecelidir ama sağlam bir duvara monte etmek sesin az veya çok
    azalmasını sağlar.

• quote:

Kombi ile duvar arasına yalıtım koymak demek kombiyi söküp yeniden montaj yapmak demek onla da kim uğraşacak ya :)

bu kış uğraşmam ama yaza kesin yaparım.iki arkadaş olduktan sonra yapılmıcak iş değil zaten tuğla üstü sıva olan duvara monte incecik duvar haliyle sesi yükseltiyo.ama dikkat etmek lazım işin ucunda kombiye zarar verme ihtmalide var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuğs@n

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: attismail
    ya benim tek şikayetim biraz sesli çalışması..diğer kombiler fısıltı hesabı çalışıyo benim kombi inilti şeklinde anlam veremedim yani..

İlginç olan ben sesinden çok memnunum, hiç rahatsız etmiyor. Acaba dedikleri gibi şans meselesi olabilirmi ?
    Şu an kombiden tek şikayetim LCD de aydınlatma yok (veya ben bulamadım).

Aydınlatma yok evet ona yapacak birşey yok artık.

Galiba o ses sizi rahatsız etmiyor çünkü bir kombide ses çıkıp diğerinde çıkmaması garip olur :)

Evet rahatsız etmiyor. Henüz dolabı hazır değil, dolap içine koyunca muhtemelen hiç duymayacam.

bende baymak novadensin sesinden rahatsız olmadım
    komşularda proterm kombi ve demirdöküm atron var. traktör gibi çalıştığı için olsa gerek....

eğer kombiyi oda termostadı özelliğiyle kullanıyorsan sıkıntı yok on dakika çalışıyo oda sıcaklığı istenilen dereceye geldiğinde off konumuna geçiyo komple duruyo yani pompa felan çalışmıyo.ama sistem suyu sıcaklığında çalıştığında sirkülasyon pompasıyla artık içerde çalışan başka parça varmı bilmiyorumda onlar çok ses çıkartıyo.yoksa yanma asnasındaki ses benide rahatsız etmiyo.olması gerektiği gibi.

• Arkadas lar kombi belli bir sure yaniyor peteklere el degmiyor AMA yarim saat veya bir saat sonra petekler buz gibi oluyor bana yardimci olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ben sizin dediğiniz manada değil de esnediği kadar kombiyi alttan duvardan esnetip kombi ile duvar arasına uygun izalasyon maddesi koyup kombinin titreşiminden dolayı olabilecek sesleri azaltmak anlamında söylüyorum.

Aynı sıkıntı bende de var;Baymak falke condanse kombi duvarın tam arkasındaki odaya ses veriyor. Biraz araştırınca internetten şöyle bir site buldum.
    Benim kombinin giriş çıkışı ters bağlanmış bu vesileyle hazır sökülmüşken kombinin altına bu malzemeyi koymayı düşünüyorum tabi bana ulaştırabilirsem.
    seskes

• quote:

Orijinalden alıntı: jack33

quote:

quote:

Aynı sıkıntı bende de var;Baymak falke condanse kombi duvarın tam arkasındaki odaya ses veriyor. Biraz araştırınca internetten şöyle bir site buldum.
    Benim kombinin giriş çıkışı ters bağlanmış bu vesileyle hazır sökülmüşken kombinin altına bu malzemeyi koymayı düşünüyorum tabi bana ulaştırabilirsem.
    seskes

merhaba...burda sık sık ismi geçen kombilerden biri de baymak falke condense.hem fiyatı hem de tüketim değerleriyle ön plana çıkıyor.bir kullanıcı olarak yorumlar msınız?artıları ve eksileri nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Orijinalden alıntı: jack33

quote:

quote:

seskes

merhaba...burda sık sık ismi geçen kombilerden biri de baymak falke condense.hem fiyatı hem de tüketim değerleriyle ön plana çıkıyor.bir kullanıcı olarak yorumlar msınız?artıları ve eksileri nedir?

Benim falke bir önceki nesil.Ben aldıktan bir iki ay sonra yenisi çıktı.Üstteki mesajımda da belittiğim gibi benim petekler ters bağlanmış yani sıcak su alttan giriyor üstten çıkıyor.Yakında düzelttireceğim.Bu yüzden bu haliyle yorumlarsam yanıltıcı olurum.Mersin'de yaşıyorum yani iklim ılıman ,günlük tüketim şu anda 7.5 - 8.5 m3 çünkü evin içi gündüz kombiyi yakmazsan bile 21-22 derece.Kombi 45 dereceye ayarlı 3 dk duruyor 2k çalışıyor.Şu saatte dış sıcaklık 11 derece.Eğer yalıtım ve adam gibi sıva altı tesisat da olsaydı burada gerçekten çok iyi değerler yakalamak mümkündü ama mütahitin en adi boruyla 32 lik yerine 25 lik boruyla ana hat çekmesi, son ve en uzun peteğe 20 lik boru çekmesi gibi basit işlerden dolayı (forumda üstadların bütün dediklerini uyguladığım halde) sistem tam da istediğim gibi değil.(Bunda ters bağlantının etkisi de var tabi).
    Bir de üstte dediğim gibi balkonda duran kombinin sesi biraz duvarın arkasına odaya geçiyor.Sanırım tuğla olduğu için titreşimi ve biraz da popma sesini duvar tam bitişik olduğu için veriyor.Eğer internetten ses izolasyonu bulamazsam araya plastik conta falan sıkıştırıp deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack33 -- 5 Aralık 2012; 22:40:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

Arkadas lar kombi belli bir sure yaniyor peteklere el degmiyor AMA yarim saat veya bir saat sonra petekler buz gibi oluyor bana yardimci olun

kombin termostat özelliğinde çalışıyor demektir.istediğin oda sıcaklığına çıkınca kombi kendini kapatır.taki oda sıcaklığı düşene kadar.düşünce çalışır.sistem suyu özelliğine dönüştürünce sorunu çözmüş olursun.aslında termostat özelliği güzel bir özellik ama tasarruflu olup olmadığını denemek lazım.
  • arkadaşlar novadens extra 24 yoğuşmalı yakıtını ben biraz fazla buldum.benmi yanılıyorum bilmiyorum ama şöyle verileri söyleyim size.ev net 117 m2 ama ben net 60 m2 lik bi alanı ısıtıyorum yani 2 oda,mutfak ve antre. toplamda 3petek var 2.5 metre yapıyo.diğer odaları yakmıyorum.alt kat boş yan cephenin birisi sıvasız duvar normal tuğla var.aslında yakıt sarfiyatının tesisattan tutta yanan odaların kombiye uzaklığı, yan duvarın sıvasız ve yalıtımsız olması felan hepsinin farkındayımda ne yapabilirim s,zlerden cevap bekliyorum.dış hava sıcaklığı (gece ortalama 4-gündüz 12) derece.kombi 55 derecede oda sıcaklığını 19.5 yapıyo ve saatte 42 cm3 gündede 10 m3 gaz yapıyo net, 50 derecede 18.5-19 yapıyo saatte 34 cm3 harcıyo günde 8.5 m3 civarı yakıyo.bana biraz fazla geldi.sizce ne yapabilirim odaların hepsini çalıştırsam yakıt-ısınma katsayımı yükseltmiş olurmuyum veya tesisat hakkında ne tür bir düzenleme yapabilirim.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alkan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crayz_zibidi

Arkadaşlar ben bu iki kombi arasında kaldım novadens kombiden şikayet eden çok var yardımcı olursanız sevinirim...Baymak Brötje Heizung Novadens Extra 240 FI 24kw-------Baymak Star Bridge 240 FI Yoğuşmalı Kombi 20640 Kcal/h

Bende novadens var yaklaşık 45 gündür kullanıyorum.

Eksileri

Çok sesli çalışıyor
    Sıcak suyu geç veriyor.
    Hiç durmadan çalışıyor dinlenme yok.
    Elektrik sarfiyatı bu nedenle fazla. Yoğuşmadan kazandığını elektrikte harcıyor.

Artıları
    Bilmiyorum ben daha göremedim :)

benin nov.extra gayet sessiz çalışıyor...

Vallaha gelen servis benim kombiye baktı test etti ses normal dedi ama bana göre fazla.

Sessizlik kavramı göreceli size göre sessiz olan şey bana göre sesli olabiliyor.
    Babamda hermetik Vailant var çalıştığı duyulmuyor ona göre benim kombi resmen bağırıyor :)

Gelen servis desibel olarak ölçsün, o sessiz diyen arkadaşda ölçsün buradan karşılaştırır servisi şikayet edersiniz.

• Kombinin normaldeki sesinin kaç desibel olduğunu bilen varmı acaba?
  • arkadaşlar bu devirdaim pompanın çalışması sadece novadens extra da mı var petekler soğuk ancak pompa çalışıyor bunun bir ayarı falan varmı ıspartada servisi şu anda sormak için arıyorum telefonları otomatik meşgule düşüyor

kimine soruyorum eca kullanan termostad 22 ayarlıyorum diyor ulaşınca susuyor kendini kapatıyor diyor ne bizimki nebiçim kombi ya
  • Isıya ulaştıktan sonra benim kombide kapanıyor duruyor yani.
    Isı düşünce yeniden çalışıyor ama tabiki.

Herkesde bir sorun var.

Yeni almak isteyenlere tavsiye asla almayın.
  • quote:

Isıya ulaştıktan sonra benim kombide kapanıyor duruyor yani.
    Isı düşünce yeniden çalışıyor ama tabiki.

Herkesde bir sorun var.

Yeni almak isteyenlere tavsiye asla almayın.

22 derece ısıya ulaştıktan sonra alev duruyor ama pompa çalışmaya devam ediyor 0.5 gibi fark olursa susuyor yani 22 ayarlı ama 22.5 olursa susuyor anlatabildim mi ayarımı var
  • arkadaşlar eski kasa novadens exra kullanan yokmu hiç aranızda yardım edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

arkadaşlar eski kasa novadens exra kullanan yokmu hiç aranızda yardım edin

ben kullanıyorum ama ince ayarlarından anlamam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

arkadaşlar bu devirdaim pompanın çalışması sadece novadens extra da mı var petekler soğuk ancak pompa çalışıyor bunun bir ayarı falan varmı ıspartada servisi şu anda sormak için arıyorum telefonları otomatik meşgule düşüyor

kimine soruyorum eca kullanan termostad 22 ayarlıyorum diyor ulaşınca susuyor kendini kapatıyor diyor ne bizimki nebiçim kombi ya

kombi çalışırken petekler buz gibi olmaması lazım.peteklerdeki havayı aldınızmı.peki kombi yanma gerçekleştiriyormu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.