Şimdi Ara

BAYMAK DUO TECH 24 KOMBİ ALEVLEME SÜRSİ ÇOK ARTTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BAYMAK DOU TECH 24 KOMBİ ALEVLEME SÜRESİ
    Bilal S. | 2013-11-14 17:35:04
    Ekim 2013 tarihinde kombimizin servis tarafından ilk açılışı yapıldı

2 hafta kullandıktan sonra 15 gün kombi kapalı kaldı.

eve geldikten sonra kombiyi çalıştırdım ve kombinin alevlenme süresi acayip şekilde arttı; 10 dakika alevlenme yapmaya,

3 -4 dakika beklemeye başladı.

ilk kullanmaya başlayınca böyle bir durum yoktu 1 dakika alevlenme 3 dakika bekleme konumundaydı.

Bu durum sizce normal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: şehzade05

BAYMAK DOU TECH 24 KOMBİ ALEVLEME SÜRESİ
    Bilal S. | 2013-11-14 17:35:04
    Ekim 2013 tarihinde kombimizin servis tarafından ilk açılışı yapıldı

2 hafta kullandıktan sonra 15 gün kombi kapalı kaldı.

eve geldikten sonra kombiyi çalıştırdım ve kombinin alevlenme süresi acayip şekilde arttı; 10 dakika alevlenme yapmaya,

3 -4 dakika beklemeye başladı.

ilk kullanmaya başlayınca böyle bir durum yoktu 1 dakika alevlenme 3 dakika bekleme konumundaydı.

Bu durum sizce normal mi ?

yanma süresi sabit değildir ki. hava sıcaklığına göre değişkenlik gösterir. hava sıcaktır, oda soğuk değildir, 10 dakika yanar bekler. hava soğuktur oda da soğuktur yarım saat yanar bekler.

• ONUNLA ALAKALI OLDUĞUNU MU DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

FAKAT DEVAMLI ÖYLE ÇALŞIYOR.AMASYADA HAVA SICAKLIĞI HENÜZ 5 10 DERECEDE SEYREDİYOR.

İLK 15 GÜNDE ÇALIŞMA PRENSİBİ 1 DAKİKA ÇALIŞ 3 DAKİKA BEKLEYDİ.
  • quote:

ONUNLA ALAKALI OLDUĞUNU MU DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

FAKAT DEVAMLI ÖYLE ÇALŞIYOR.AMASYADA HAVA SICAKLIĞI HENÜZ 5 10 DERECEDE SEYREDİYOR.

İLK 15 GÜNDE ÇALIŞMA PRENSİBİ 1 DAKİKA ÇALIŞ 3 DAKİKA BEKLEYDİ.

sicaklik ayarladiginiz dereceyi bes dakika gectiginde durur bes derece altina dustugunde calisir. kombi ekranindan gorebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENİM ANLAMADIĞIM BU ZATEN BABAM GİLİN KOMBİSİ BİR ÜSTÜMDE HEMEN ONLARINKİ (BAYMAK LUNA 5 24 Fİ YOĞUŞMALI KOMB) 1 DAKKA ÇALIŞ 3 DAKKA BEKLE ŞEKLİNDE NEDEN BENİMKİ 7 DAKKA ÇALIŞ 3 DAKKA BEKLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şehzade05 -- 14 Kasım 2013; 19:10:25 >
  • şehzade05 Ş kullanıcısına yanıt
    Bu çalışmalar sırasında sizde ve babanızda kombi set değerleri kaçtı ve oda kumandası var mı?
  • KOMBİ SET DEĞERLERİ DERKEN ANLAMADIM ; FAKAT ODA KUMANDASI, TERMOSTAT YOK.
  • quote:

KOMBİ SET DEĞERLERİ DERKEN ANLAMADIM ; FAKAT ODA KUMANDASI, TERMOSTAT YOK.

kombi sicakligi demek isteniyor yani

• KOMBİNİN SICAKLIĞI 40 DERECEDE İKİSİNDE DE
    Kombiyi kullanmadığınız 2 hafta boyunca evin iç sıcaklığı düştüğünden oluşan ısı açığını kapamak için fazla çalışıyordur. Ev nispeten soğuksa ve peteklerin girişi ile çıkışı arasındaki sıcaklık farkı çoksa durum dediğim gibidir ve 3-5 günde normalleşir. Aksi halde servise sormak gerekir...
  • PEKİ 7 DAKİKA ALEVLEME SÜRESİ 3 DK.BEKLEME NORMAL Mİ
  • quote:

PEKİ 7 DAKİKA ALEVLEME SÜRESİ 3 DK.BEKLEME NORMAL Mİ

siz calisma surelerine aldanmayin gunluk harcanan gaz miktarina bakin :)

• bazen konulara bakıp gülesi geliyor insanın herkes uzman teknisyen kullanıcılar bile baksana tepkimeleri bile ölçmeye başladılar cihazların
  • quote:

PEKİ 7 DAKİKA ALEVLEME SÜRESİ 3 DK.BEKLEME NORMAL Mİ

Tüm peteklerde üst ile alt kısımlar arasında en az 10C civarı fark (elle rahat anlaşılır) varsa ve iç sıcaklık zor yükseliyorsa, mekanın ısı kaybı dolayısıyla ortama transfer edilen ısı miktarı fazladır. Bundan dolayı kombi çabuk soğuyarak kombiye dönen suyu ısıtabilmek için daha uzun yanar. Eğer alt-üst sıcaklık farkı 1-2 petekte oluyorsa, o peteklerde sirkülasyonu zorlaştıran bir durum olabilir...
    Dolayısıyla şartlar böyleyse kombinin 7dk yanıp 3dk beklemesi normal...
  • piremiks yoğuşmalı kombilerin sayacı döndürme hızı çok yavaş mı normal mi döner

bu benim kombi baymak duo tech piremiks yoğumlı kombi sayacı çok yavaş çeviriyor ama babamınki normal çeviriyor

benimki 40 ta da 45 te de 50 de de hep aynı yavaş hızda çeviriyor.
    Isı kayıları/petekler ve kombi sıcaklıkları aynı olsa bile premiks yoğuşmalı kombi, klasik kombiye göre %15-20 az yakar...
  • MEMİNT KARDEŞ BENİM BU KOMBİ ŞİMDİ 7 PETEK AÇIK 45 DERECEDE YALNIZ DAİMA ALEVLEME KONUMUNDA HİÇ BEKLEME KONUMUNA GEÇMİYOR ACİL YARDIM
    Kazan çıkış sıcaklığına ait ekrandaki rakamlarda hiç değişme olmuyor mu? Bu sürede sayaçtaki gaz sarfiyatı nasıl,
    gösterge sabit dönüyor mu? Alev büyüklüğü sembolü var mı, varsa hangi boyutta gösteriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

bazen konulara bakıp gülesi geliyor insanın herkes uzman teknisyen kullanıcılar bile baksana tepkimeleri bile ölçmeye başladılar cihazların

valla ustacım bende öyle ustalar görüyorum ki evlere şenlik, adama sıcak suyum yeterince ısınmıyor diyorum, kaloriferde sorun yok kombim gürül gürül çalışıyor diyorum bana verdiği cevap eve gelen gaz basıncın düşük gaz şirketini çağır baksınlar diyor. yanlış anlama bunu diyen demirdöküm yetkili servisi, mahalle arasındaki eline anahtarı tornavidayı alan usta müsvettessi değil. adama ısrarla ayar düğmesi bozuk diyorum gaz valfinin ayarıyla oynayarak iş halletmeye kalkıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.