Şimdi Ara

baymak kombi arıza (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
342
Cevap
22
Favori
341.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cem_korsan

Merhabalar benim kombi modelim ve arızam ; baymak baxi luna 3 240Fİ .

KOMBİ E25 Arızası veriyor ( maximum sıcaklık uyarısı ) pompa sıkışmıl olabilir yazıyor.

sizce bu arızanın çözümü var mı ? yada tam neyden kaynaklanıyor olabilir. daha önceden aynı arızanın E03 Arızasını yine bu forumdan aldığım bilgiler ile tamir etmiştim.

burdaki ustalardan cevap bekliyorum. teşekkürler.
    dip not kombinin tahliye musluğundan çıkan su çok kirli ve siyah renkte akıyor bir kaçkez boşalttım ama hala siyah parçacıklı şekilde geliyor. sorun bundan olabilir mi.

sorun çözüldü iki tokat çaktım makinaya o hava sensörüne bi iki üfledim makinanın içindeki kirli suyu bir iki kez flash edip yeniledim. en son olarkta restledim sorun çözüldü şimdilik.

• Sıcaklığın aşırı artması:
    Susuz kalmış olabilir mi? Sistemde hava kalmış olabilir hatta pompada da hava olabilir. Uygun basınçta mııdr suyunuz ve basınç göstergeniz doğru mudur?

Isıtma ünitesinde tıkanıklık olabilir ve o bölgede sıcaklık artışı fazlalaşabilir.

Tahliye suyu siyah parçacıkları toz gibi ise tesisatlarda bulunuyor. Ama metal parçaları ise pompa vb dağılmış mıdır diye düşündürür.

Tesisatta sorun varsa su dolanamıyordur belki.

Pompada da sorun olabileceği gibi cihazınız da olmayan bi arızayı gösteriyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Sıcaklığın aşırı artması:
    Susuz kalmış olabilir mi? Sistemde hava kalmış olabilir hatta pompada da hava olabilir. Uygun basınçta mııdr suyunuz ve basınç göstergeniz doğru mudur?

Isıtma ünitesinde tıkanıklık olabilir ve o bölgede sıcaklık artışı fazlalaşabilir.

Tahliye suyu siyah parçacıkları toz gibi ise tesisatlarda bulunuyor. Ama metal parçaları ise pompa vb dağılmış mıdır diye düşündürür.

Pompada da sorun olabileceği gibi cihazınız da olmayan bi arızayı gösteriyor olabilir.

sorun tekrar başladı önce kombi ateşliyor. aradan 10 sn geçtikten sonra birden sıcaklık 99 dereceye felan çıkıyor ve kombi kendini korumaya çekip e25 hatası verip gazı kapatıyor.

sorunu çözersem burdan çözümünü yazıcağım bu arada baymak yetkili servisi aradım 390 tl sadece pompaya istediler + 50 tl de servis ücreti var tabi
    390+50 440 tl yuhh

• Çıkma pompa bulursunuz. Aslında ucuza yapacak usta da. Pompanız sağlam mı diye bakmalısınız. e25 neymiş felan bi araştırıp da yazsanız fena olmaz.
    Hatta tıkankıklık mı var, hava mı yapmış, pompa pervanesi hava yapmasına mı sebep oluyor?
  •  baymak kombi arıza

BAYMAK ECO 24 Fİ kullanıyorum 2016 eylül ayından beri

Sıcak suyu 40 ve aşağısına ayarlamama rağmen daha fazla ısıtıyor

Su çalışırken soğuyor ve tekrar ısınana kadar 5litreden fazla su akıyor

Bu fazla ısıtma çözülür mü yoksa kronik mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar,
    Baymax baxi 24 fi kombimin 40 derece ışığı yanıp sönüyor. İnternetten baktığım kadarıyla aşırı ısı termostat devresi açık uyarısı demekmiş bu da 3 sebepten olur diyorlar. Eşanjör kireçlenmesi, 3 yollu vana ve kalörifer filtresi tıkanmış olabilir derler. 3 yollu vana ve filtre tıkanması olduğunu düşünmüyorum. Sıcak suyu açınca petekler ısınmıyor çünkü, filtreyi de daha 1-2 yıl önce temizlemiştim o zamanda tertemizdi şimdi de tıkanacak kadar dolduğunu sanmıyorum. Geriye eşanjör kireçlenmesi kalıyor. Reset yapınca düzeliyor ama 1 gün sonra tekrar arıza uyarısı veriyor. Servis çağırmalı mıyım? Ya da kendim çözüm bulabilir miyim ?
    saygılar.
  • Baymak markasında her zaman olan sorunalr şaşırmadım nedense..
  • Baymak luna avant3 kombi e25 hatasi veriyor.Nereleri kontrol etmeliyim?

• slm arkadaşlar bende eski analok baxi model var, resmini yüklüycem sorunum en kısık ayarda bile banyo suyu 50 60 derecelerde oluyor, ben ılık istiyorum soğuk suyu açmamak için. kombici çağırdım (servis deyil) bakım yaptı temizledi ama gene aynı yaz aylarında normal dedi, yetkili servis çağırmayı düşünüyorum. fikriniz varmı arıza için tşkler..
     baymak kombi arıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICE_BLUEE -- 20 Temmuz 2017; 1:5:35 >

• Merhaba,

Baymak Quasar 24Fi model kombimiz yaz ayarında iken sıcak su kullanılmadığı halde suyu 80 dereceye kadar ısıtıyor. Sıcak suyu çok az açıp tahliye ettiğimde 60 dereceye kadar sıcaklığın düştüğünü takip ediyorum, akabinde tekrar ateşleme yapıp suyu tekrar 80 dereceye çıkarıyor. Comfort modunda mı çalışıyor diye kullanım suyu potansını 0'a çektim, hala ateşleme yapıyor 60'a düştüğünde?

Yetkili servis gelip bakım yapmadan önce böyle bir durum yoktu, bir şekilde ayarlanabilen bir şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 24 Ağustos 2017; 20:58:41 >
  • Akış şalteri (switch) arızasıymış, değiştirildikten sonra düzeldi. Benzer sorun yaşayan olursa diye yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: octo33

merhaba arkadaşlar.
    Baymak Star bridge 240 fi KOMBİM VAR BU SENE 3. YILI ANCAK 3 YILDIR DOĞRU DÜZGÜN BİR VERİM ALAMADIM. SORUN ŞU; KOMBİ AYARLANAN SICAKLIĞA HEMEN GELİP DURUYOR. SONRA HIZLA SICAKLIK DÜŞÜP TEKRAR ÇALIŞIYOR. DOLAYISIYLA PETEKLER DÜZGÜN ISINMIYOR SÜREKLİ 80 DERECEDE ÇALIŞTIRMAK ZORUNDA KALIYORUM. 80 DERECEDE BİLE DOĞRU DÜZGÜN VERİM ALAMIYORUM. MUSLUK SUYUNDA İSE SICAK SU İSTENİELEN SICAKLIKTAN ÇOK FAZLA ISINIYORDU SERVİS NTC ARIZASI DEYİP DEĞİŞTİRDİ O SRUN ORTADAN KALKTI AMA PETEK SORUNU HALA DEVAM EDİYOR. ACEBA KARTDAMI SORUN VAR YOKSA KALORİFER DEVRESİNDE DE NTC VARMI ONU DEĞİŞTİRSEK SORUN ÇÖZÜLÜRMÜ. SERVİSTEKİLER TESİSTTA SORUN VAR DEDİLER TESİSATI TEMİİZLETTİM ABUK SUBUK İNSANLARA GEREKSİZ Bİ SÜRÜ PARA ÖDEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. SAYGILAR

Petek tarafında da vardır. Bakır sıcak su borusunun üzerindedir. Ben 2 sefer değiştirdim ilki bozukmuş meğersem.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_korsan

quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Sıcaklığın aşırı artması:

sorun tekrar başladı önce kombi ateşliyor. aradan 10 sn geçtikten sonra birden sıcaklık 99 dereceye felan çıkıyor ve kombi kendini korumaya çekip e25 hatası verip gazı kapatıyor.

sorunu çözersem burdan çözümünü yazıcağım bu arada baymak yetkili servisi aradım 390 tl sadece pompaya istediler + 50 tl de servis ücreti var tabi
    390+50 440 tl yuhh

Sıcaklığı ölçen bir parça var o arızalı olabilir mi değiştirdiniz mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: _himm_

Selamlar
    Bayrak Bari eco 240 fı kullanıcısıyım
    Musluktan sıcak su açsamda kombi devreye girmiyor. Kart üzerindeki rölelere tıklarsam kombi çalışıyor. Bu röleleri nasıl temin edebilirim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

baymak kombi arıza baymak kombi arıza baymak kombi arıza

Aleykümselam, bende başka model vardı Karaköydeki elektronik malzeme satan yerlerde bulmuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICE_BLUEE

slm arkadaşlar bende eski analok baxi model var, resmini yüklüycem sorunum en kısık ayarda bile banyo suyu 50 60 derecelerde oluyor, ben ılık istiyorum soğuk suyu açmamak için. kombici çağırdım (servis deyil) bakım yaptı temizledi ama gene aynı yaz aylarında normal dedi, yetkili servis çağırmayı düşünüyorum. fikriniz varmı arıza için tşkler..
     baymak kombi arıza

Ben gaz ayarı yaparak sorunu çözüme ulaştırdım 80 dereceyi görüyordum. Gaz ayarı bende sonuna kadar sıkılmıştı gevşetip kombinin yanabileceği mimimum ayarı bulduk ve şuan güzel çalışıyor. Sıcak su en düşük 35 var 41-42 dereceyi geçmiyor şuanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_erdem

MERABALAR arkadaşlar bende BAYMAK ECO4 var 4 ay kombi çalışmamış ben çalıştırdığımda E35 hatası veriyordu. resetleyip kapatıp açıorum ara sıra çalışıyor sonra gene e35 hatası veriyor.

içini açıp karttan gelen ve ateşleme için elektrot görevi gören aksamı temizledim . kablosunu kontrol ettim . bi sıkıntı yok gibi görunuyor kombi alev alıyor manyeto çıt lama falanda yapıor. ama ne hikmetse biraz sonra e 35 aradada e 01 hatası veriyor. sizce ne yapmalıyım yada başına daha önce gelen warsa bilgi verirse sevinirim. saygılar...

Gaz ile ilgili olduğu yazıyor. Dairenin ve kombinin gaz vanaları açık konumda olmalı. Vanalar açıksa muhtemel kombinin gaz valfi ile ilgilidir.
  • Dün banyoda mahsur kaldım :)Çıktım mutfaga geçip sıcak suyu açtım kombi çalışmadı,ateşlemedi bile. Kombiyi kapatıp tekrar açtığımda petekler için ateşliyor ama sıcak suyu açınca ateşlemiyor. Basınçta normal. 1.2 bar arasında .Hep o ayarda tutarım. Problem nedir, geçici bir durum olabilir mi ? İStanbul Halkalı'da ikamet ediyorum. Çözemez isem servis de önerebilir misiniz ?
    iyi forumlar herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ceneviz*

Selam Baymak FALKE Fx 24 Fi kombimin ekran üzerindeki tüm yazılar aynı anda yanıp sönüyor ve fan sürekli çalışıyor. Hata kod'u göstermiyor. Isınma ve sıcak su iptal. Reset yapıyorum şarteli kapatıp açıyorum. Ekran sürekli yanıp sönüyor. Sorun ne olabilir acaba.

quote:

Bugün bulunduğum bölge servisi aradım sorunumu anlattım. Cevabı bazen kombi takılabiliyormuş. İki anahtar arasına yani ısnma ve sıcak su ayar anahtarlarının tam ortasına tatlı bir darbe yapmam gerektiğini ve düzeleceğini söyledi. Aynen dediğini yaptım kombi eski rutin haline döndü.

Hocam dediğin gibi göstergelerin arasına hafifçe vurdum ve düzeldi. Buraya yazdığın için beni servisi arama ve belki bir sürü para bayılma derdinden kurtardın, büyük adamsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfsilk -- 4 Mart 2018; 9:56:37 >

• quad_65 Q kullanıcısına yanıt
    Aynı arıza Baymak main fi24 kombimde de oluştu, su akış şalteri değişince düzeldi. Ayrıca su doldurma musluğu da değişti. İki parçanın değişimine 180 TL ödedim.

Açıklamanız için teşekkürler..

• Baymak baxi eco 3 240fi kombim var. Balkonu kapattım. Baca uzantısı eklemek zorundayım ama bacaya dirsek ekleyince kombi arızaya geçiyor. Dirseği çıkarınca dümdüz uzatınca sorun yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Kombimi değiştircem bir dirsek koyamıyoruz diye ? Konu hakkında fikri olan varmı?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.