E99 hatası sonucu dediğiniz kondansatörü değiştirdim.kombi çalıştı fakat bu sefer sıcak su gelmiyor.böyle olunca su akış trübünü ve bunun üzerindeki sensörü değiştirdim ama sonuç değişmedi.benim sorum şu kartın üzerinde sıcak su rölesi diye bir şey var mı.vaesa o röle hangisi gerekirse onu değiştireyim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Baymak kombi E98,E99 arıza kodu ve çözümü (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
E98 e99 arızasının o kondansatör ile alakası yok. Sıcak suyun gelmemesi karttan olmayabilir, sensör, akış turbini veya en son karttır ama kart çıkmaz. E98 e99 arızasında resetleyince bazen 1 gün 1 hafta çalışabilir ama yine tekrarlar. Tekrarladığında kart tamir olmayabilir yada zorlaştırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam akış tribünü ve sensörünü değiştirdim.hala sıcak su yok.ama petekler ısınıyor.sorun nerdedir.
modeli yazmamışsın, bazı modellerde isim ve ön kapak aynı olmasına rağmen içi farklı çıkar. Akış turbini üzerinde sensör yok okuyucu var, meslek hayatımda okuyucu hiç değiştirmesdim. Turbin üzerinde okuyucu olan modeller prinç blokludur, Sensör farklı yerde.
Brötje star 240 fi.modeli.prinç başlı tribünü ve üzerindeki okuyucuyu değiştirdim.e99 kod hatası yine yazdı.ama resetleyince kombi sadece petekleri ısıtıyor ama sıcak su hala gelmiyor.
belki yanlış ürün almış olabilirsin. turbini yada okuyucuyu. N kutup şalterli S kutup şalterli ve turbin. internete baymak turbin yazdığımda görseller hep şalterli çıkıyor(içinde yay görünür). şalterlinin ve turbinin okuyucusuda farklı. şalterli beyaz, turbinli kırmızı. akış şalterinde yay görünür turbinde honi gibi turbin görünür
-
Allah rızası için bu kondansatörü bulup bana kargolayacak olan varmı hiç bir yerde bulamadım.kargo ücreti malzeme ücreti neyse karşılarım.yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum..
-
Merhaba.. şuan itibariyle yazımızın okunma sayısı: 93153 olmuş ve 87 cevap verilmiş. Konumuzun buradan çoğu kimseye ulaştığını ve faydalı olduğunu gördükçe daha da mutlu oluyorum.
BAYMAK KOMBİLERDE E998 VE E99 ARIZASININ BAHSE KONU OLAN KONDANSATORLER ALAKASI AKRABALIĞI YOK AYNI KÖYDEN BİLE DEĞİLLER. HERKES BU KONDANSATORUN PEŞİNE DÜŞMÜŞ. İLK RESİMDE GÖSTERİLEN KONDANSATORU TAKMASANIZ DAHİ KOMBİDE HİÇBİRŞEY OLMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDER(Parazit Kondansatorudür). E98 E99 BAZEN GEREKSİZ ŞEKİLDE ARIZA GÖSTEBİLİR SONRASINDA RESET ATINCA ÇOK ÇOK ÇOK NADİREN BELKİ 1 YIL ÇALIŞABİLİR, GENELDE ÇALIŞMAZ ARIZADAN ÇIKMAZ. BURDA BİRSÜRÜ KİŞİ KONDANSATORÜ DEĞİŞTİRDİM, BİŞEY DEĞİŞMEDİ DİYEDE YAZMIŞ BIRAKIN ŞU KONDANSATORÜN PEŞİNİ ARTIK
-
-
Verilen çözüme ilave olarak, kondansatörü değiştirdim. Birkaç defa reset attım, düzelmedi. Sonunda aç kapa düğmesindende açıp kapadım, sorunum düzeldi.. Çok şükür.. Hemen düzelmedi deyip, diğer elemanları değiştirmesinler..hata bir süre takılı kalıyor zannedersem.. iyi günler..
-
Öncelikle neyin peşindesiniz anlayamadım ama mademki çok bilgili bir kişisiniz ve bu e98 ve e99 hatasının bu malzeme ile geçmeyeceğine kesin karar getirmişsiniz, bu arıza hakkında bizi daha bir teknik şekilde aydınlatırsanız çok sevinirim. Sizin bize vereceğiniz engin bilgilerinizden birçok kişi aynı anda faydalanmış oluruz. Bu konu hakkında ehil bir kişi değil iseniz de konuyu manupule ettiğinizi düşünüyorum. Çünkü burada aynı sorunu yaşayıp birçok kişi başarıyı yakaladı. Başarısız olanlar aslında çok az. Başarılı olupta bana özelden ulaşan ve buraya yazmayan birçok kişi var.. Bu konuda %90 başarı ortalaması var.
Geçmiş olsun. Kış ayları öncesi çok faydalı bir iş başarmış olduğunuzu düşünüyorum.
@Alibaba0671 Öncelikle burada konuyla ilgili gayet açıklayıcı ve net resimler koyarak anlattığınız için size çok teşekkür ediyorum. Ben bu konuyu açtığımda sene 2016 idi. Ve bu baymak kombilerininde ilk üretim tarihininde 2008 yılı olduğunu kullanım klavuzlarından bildiğimizi varsayarsak... O zamanlarda bu rolelerden çok arıza çıkmıyordu. Tabiki roleler yıllara sâri kullanım ömrü olan malzemeler olduğundan dolayı ve yaşı şu anda 17'yi bulmuş olan bu kombilerde bunlardan dolayı da artık aynı arızayı vermesi mütenasip bir olaydır.. Önceki cevaplarımada bakarsanız bu arızanın başlıca ana sebebinin 220v olan ana şebeke voltajımızın bu kombinin elektronik kartını besleyecek voltaja ulaşamaması veya 220v'la direkt olarak çalışan ana malzemelerin(role ile kontrol edilen ateşleme bobini,pompa,üç yollu vana gibi...) çalışmaması sonucunda da bu e98 ve e99 hatasını alabilirsiniz. (Çünkü bu malzemeler çalışmayınca da giriş voltajında bir hata varmış gibi algılıyor elektronik kart)
Bu arızalarda kartın girişindeki filtre kondansatörü arızalanır giriş voltajını bloke eder ve voltajın yetersiz gelmesinden dolayı ana kartı besleyemez bu hatayı alabilirsiniz.
Kombide bulunan ve 220v ile direkt çalışan ana parçalar normalde kart üzerinde bulunan roleler ile kontrol edilir. Mesela kombiyi mayıs-kasım arası neredeyse 7 ay kullanmazsınız. Tam kış mevsimine gireceksiniz kombiyi bi açayım dersiniz. Bir bakmışsınız 3 yollu vananızda uzun süre kullanılmamasından dolayı bir sıkışma olup hareket edemez veyahut rolesi bozulmuştur ve 3 yollu vanayı aktif etmiyordur. Yine e98 ve e99 hatasını alırsınız.
Ateşleme yapmıyordur ateşleme bobininin rolesi arızalanmıştır. Yine e98 e99 arızasını alırsınız.
Kombinin pompası çalışmıyordur yine bu arızayı alırsınız.
Yani demek istediğim bu kombiler artık modellerine göre çok uzun yollar katettiler.
Artık bu e98 ve e99 arızalarında giriş filtre kondasatorünün yanında diğer 3 adet roleninde değiştirilme zamanı gelmiş bulunmaktadır. Bunların komple bir defada değiştirilmesi daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Herkese kolaygelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X