Şimdi Ara

Baymak STAR BRIDGE 240/310 Fi Parametre Ayarları Hk. Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
68
Cevap
7
Favori
51.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba
    bendede star extra 240 fi model kombi var. Digital ekran kombiye montajlandı. Fakat ekranda oda sıcaklığı görününüyor. Şu an 25,5 decerede çalıştırıyorum. İlk çalışmada petek çok ısınıyor.
    Aradan zaman geçtikten sonra petek soğuyor. Gözlemliyorum, petek sıcak su dolmaya başlıyor ve sonra sıcak su gelişi kesiliyor. Kombinin ekranına baktığımda 25,5 derece olduğunu görüyorum.
    Babamlarda da baymak kombi var. Onlarınki eski sistem. Sadece petek sıcaklığı var. 40 derecede çalıştırıyorlar, peteğe sırtını dayasan yanıyorsun. Ama benim peteklere bakıyorum soğuk. Oda sıcaklığı normal, üşütmüyor.
    Ama doğalgaz sarfiyatına baktığımda babamların ki ile hemen hemen aynı. Evde dış cephe yalıtımı da var.

Banada bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Yeni teknoloji kombi ama sarfiyat aynı ısınma aynı değil. Ambon dediğiniz ayar yapılmadımı bilmiyorum. Ekran kombiye monte edildiğinde göstergede suyun sıcaklığı
    yani petek sıcaklığı olması gerekmiyormu? Garantiside bitti kombinin.

• mirat_54 M kullanıcısına yanıt
    Ambon ve Modul ayarlarını "0" yapın düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 9 Kasım 2015; 22:47:04 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Zebra, bu ayar değişimi yapıldıktan sonra kazan sıcaklığı vs. başka parametrelerin değişmesi gerekiyormu acaba.
    Rica ederim, değişimden sonra evi rahat ısıtacak kazan sıcaklığını elle girmeniz gerekiyor bu havalarda 40-45°C yeterli olması gerekir.
    arkadaslar benım kombıde resımdekınden Ambon ve Modul ayarlarını her turlu denedım 25,5 uzerıne cıkmıyor sıcaklık ch sl 85 bıle yaptım olmadı parametrelerı falan kılavuza gore ayarladım hıc bır degısıklık olmadı ne yapmam lazım suan kombısı duzgun calısan arkadaslardan yardım beklıyorum rıca etsem kendı kombı ayarlarını yazabılırlermı
    Merhaba zebra,
    Ayarları bu akşam yapabildim. Petek sıcaklığını 45 derece yaptım. Fakat ekranda 24.6-24.7 derece yazıyor. Sıcaklığı arttırma tuşuna bastığımda su sıcaklığı ekrana geliyor, ok ye bastığımda ekranda sanki oda sıcaklığını gösteriyor gibi. Bu şekilde olmasımı gerekiyor acaba. Petekler sıcacık oldu. Şimdi soğumuyor. Kombi belli aralıklarla çalışıp suyu ısıtıyor. Bu konuda da yardımcı olabilirmisin acaba.
    Merhaba,
    Sizdeki panel Siemens olduğundan tam olarak neyi gösterdiğini bende bilmiyorum, yeni panellerde ayarlamış olduğunuz kazan sıcaklığını gösteriyor ekranda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirat_54

Merhaba zebra,
    Ayarları bu akşam yapabildim. Petek sıcaklığını 45 derece yaptım. Fakat ekranda 24.6-24.7 derece yazıyor. Sıcaklığı arttırma tuşuna bastığımda su sıcaklığı ekrana geliyor, ok ye bastığımda ekranda sanki oda sıcaklığını gösteriyor gibi. Bu şekilde olmasımı gerekiyor acaba. Petekler sıcacık oldu. Şimdi soğumuyor. Kombi belli aralıklarla çalışıp suyu ısıtıyor. Bu konuda da yardımcı olabilirmisin acaba.

Arkadasimda star brice extra var ekran kombi uzerinde.ekranda oda isisi gorunuyor ama kombi cok sicak oldugu icin gercek oda isisisni gostermiyor tabikide..
    Su sicakligini artirmak icin dugmeye basinca kqzan isisi ekrana geliyor, isiyi artirip birakinca tekrar oda isisi ekrana geliyor..
    Aslinda bu sekikde olmasi daha iyi bence..on paneli oda icine monte ederseniz istediginiz oda usisina hangi sicaklik ulastiriyor gorebilirsiniz..hem daha sabit bir isitma saglamis olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

quote:

Orijinalden alıntı: mirat_54

Merhaba zebra,

Arkadasimda star brice extra var ekran kombi uzerinde.ekranda oda isisi gorunuyor ama kombi cok sicak oldugu icin gercek oda isisisni gostermiyor tabikide..
    Su sicakligini artirmak icin dugmeye basinca kqzan isisi ekrana geliyor, isiyi artirip birakinca tekrar oda isisi ekrana geliyor..
    Aslinda bu sekikde olmasi daha iyi bence..on paneli oda icine monte ederseniz istediginiz oda usisina hangi sicaklik ulastiriyor gorebilirsiniz..hem daha sabit bir isitma saglamis olursunuz.

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Ayar yaptıktan sonra kombinin performansını (ısınma ve yakıt) değerlendirme, gözlemleme
    fırsatım oldu. Şu an için kombinin akşam 9, sabah 9 arası yakıt sarfiyatı 3m3 ve ısınma ise çok tatminkar. Petek soğumuyor, kombi su sıcaklığını
    istenen seviyede tuttuğu için. Sanırım bu kış daha ekonomik ve etkin şekilde ısınacağız. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ambon - Üzerindeki paneli Oda termostatı veya sadece kontrol paneli olarak ayarlar.
    * Oda termostatı - 1
    * Kontrol paneli - 0
    Harici bir oda termostatı kullanıorsanız 0 olacak.

Modül - Dış hava sensörü varlığını belirtir.
    * Bağlı Dış hava sensörü varsa - 1 olacak
    * Bağlı Dış hava sensörü yoksa - 0 olacak

CHL SL kombi kazan sıcaklığını ayarlıyor evinizin ısınabildiği bir dereceyi kendiniz seçmelisiniz, maksimum 60°C yapın daha yüksek seçerseniz yakıt tüketimi anormal bir şekilde artar üstelik plastik tesisatınız varsa zamanla tahribata uğrar.

Merhaba,

Kombiyi servis monte ettikten sonra kontrol ettiğimde, sizin yukarda belirttiğiniz parametrelere uymadığını gördüm ve bu şekilde düzelttim.
    Ancak oda sıcaklığını nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
    Saygılar.

• ksaytac K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ayar "Ambon=0" yapıldıysa oda sıcaklığını ayarlayamazsınız, ayarlamak için "Ambon=1" olmalı fakat bu durumda paneli kombi üzerinden söküp referans noktasına (hol, salon v.b.) takmanız gerekiyor.
    Sayın Zebra,
    Paneli kombi üzerinden söküp odaya monte ettirdim.
    Ambon = 1
    Modül = 0
    olarak ayarladım.Oda sıcaklık değerini nasıl ayarlayacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.(Panel üzerindeki ismi nedir.)
    Saygılar
  • ksaytac K kullanıcısına yanıt
    Oda sıcaklığını nasıl ayarlayacağınız aşağıdaki resimde gösteriliyor.

Baymak STAR BRIDGE 240/310 Fi Parametre Ayarları Hk. Yardım

Kullanma kılavuzu sayfa 9 bakınız:

• quote:

Sayın Zebra,
    İlgi ve yardımlarınız için teşekkür eder,hayırlı işler dilerim.
    Saygılarımla,

• Merhaba bu baymak star bridge 240'ta oda termostatı almadan oda sıcaklığını ayarlayabiliyormuyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar...Bu kombiye dış hava sensörü bağlandığı zaman kombi kazan sıcaklığını oda termostatında ve dışarıdaki ısıya bağlı olarak kendisi yükseltip düşürür mü acaba?Devamlı kazan sıcaklığını değiştirmek istemiyorum.Termostata göre kazan sıcaklığını kendi yükseltip düşürsün...
  • Merhaba arkadaşlar. bende de bu kombiden var ve comfort mod da 21 dereceye ayarladım ama ekranda sıcaklık 21 dereceye hiç çıkmıyor 17 18 e anca çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Merhaba arkadaslar. Kazan sicakligina almak icin ambonu 0 yaptim fakat modul ayari yok. Dis ortam prob ayari ext t gozukuyor kitapcikta fakat o ayar degismiyor. 40 dereceye ayarliyorum ekranda 35 gosteriyor birden yaniyor 48 oluyor 2 dk sonra tekrar dusuyor 35 e ama kombi devreye girmiyor. Kombi neyi baz alarak devreye giriyor anlamadim gitti.
  • quote:

Hocam merhaba

Yukarda da dedigim gibi ambonu ayarladim fakat dis ortam ayari yok. Bunun yani sira 45 yada 50 dereceye ayarliyorum kombi saatlerce durmadan yaniyor. Kombi kazan sicakligindayken start stop u neye gore ayarliyor? Aradan 2 saat gecince dereceyi dusuruyorum duruyor fakat bi sure sonra tekrar devreye girince calismaya devam ediyor ve durmasi 15 20 dakikayi buluyor. Servisi cagirdim fakat servis ayarlari bilmedigi icin termostat olarak kullabin daha yararli falan dedi. Lutfen yardimci olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar daha önceki mesajlarımda anlatmıştım kombiyi ilk aldığımda haftada bir 5 litreli damacanadan yoğuşma suyunu boşaltıyordum
    ama bir buçuk senedir hiç yoğuşma yapmıyor damacanada bir gram bile su yok
    acaba kurcalarken ayarlarını bozdum diyorum
    kazana suyu sıcaklığı aldığımdan buyana 55 te ayarlı hiç değiştirmedim
    acaba elinde bu kombiden olan arkadaşlar set değerlerini yazabilir yada resmini çekip paylaşabilirmi
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.