Şimdi Ara

Bayraktar Kızılelma, art yakıcılı motoruyla ilk defa uçtu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Katılıyorum motor üretilmedikten sonra gerisi hikaye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 20:45:45 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Evet, mantığı da şudur;

Halihazırda normal çalışan,

çıkışında basınçlı ve yüksek hızda bir hava akışı olan bir jetmotorunun,

çıkışa en yakın noktasında aşırı olmamak kaydıyla,

biraz daha patlama yaparsak, bütün patlama kuvveti çıkışa doğru olacağından dolayı,

biraz daha fazla itki elde ederiz, verimsizdir ama lazım olunca kullanılır.

Aşırı miktarda artyakıcı patlama oluşursa,

motor çalışma sistemini etkiler,

türbini yavaşlatır veya durdurabilir diye anlıyorum.

JM Nasıl çalışır

Patlama kuvvetiyle arkadaki kanatçıklar döner,

arkadaki kanatçıklar ile öndeki hava emme kanatçıkları birbirine bağlıdır,

motor içine emilen daha fazla hava sayesinde,

bu şekilde git gide daha fazla patlama imkanına kavuşuruz

ve motor yavaştan ideal hızına doğru çıkmış olur.

Tüm bunların arkasında bir de artyakıcı patlatılıyor istenirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 1 Ekim 2024; 23:14:40 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

motor yapsak bu sefer siz galaksiler arası yolculuk yapmak önemli gerisi hikaye dersiniz, müzmin ideolojik hastalıklısınız.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

O kafadakilerle niye muhattap oluyorsunuz diye çok kızıyorum sizin gibilere.

Bardağın hep boş kısmına odaklananları ****** *t

Hep negatif konuşacak çok fazla şey var, "hayatta iyi şeyler olmaz" LP.

• limbesh kullanıcısına yanıt

maalesef hocam eksiklik görülecek çok yerler var önemli olan bardağın dolu kısmını görmek, ya da bunlara sen de bardağa bir damla olabildin mi demek lazım, dolu kısmını görmemelerinin nedeni de ideolojik körlük. ona da bir şey demiyorum çünkü insanların her birinin tabiatı farklı ve bu tabiat farklılığı hep eksiklikleri görmelerine neden oluyor, bize düşen kendi tabiatımızdakilerle safı sık tutmak kendi tabiatımızdakileri motive etmek.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ya ama bir yerden başlamak da gerekmiyor mu? Siyasi görüşümüze uymayan kişilerin yaptıkları doğru şeylere de mi kulp bulmalıyız?

Ben bunu Togg dandik dedim diye, bana siyasi satasanlarla da tartıstım.. En son basa cıkamadıkları icin, konumuzu trollüyor diye moderator cagırdılar ancak bu tamamen basa cıkamadıkları icin bir iftira ve kacıs taktigi oldu.. Kesinlikle bir trolleme yoktu.. Cevap yazdılar ve o dogrultuda cevap aldılar ancak o kadar cok korktular ve o kadar feci sekilde kaybettiler ki bu adamdan bizi kurtarın diye sızlanmaya basladılar..

Neyse orada onlara da söyledim, yerli ve milli mevzularında, eğer ki AKP bir teknolojinin icat edilmesine ön ayak olup, bu teknolojiyi ülkeye kazandırırsa, AKP gidip de yerine misal secim sonucunda CHP geldiginde, bu teknoloji ülkenin teknolojisi olmaya devam edecek..

Yani siyasi görüsümüze uymayan partinin calısmalarını ve basarılarını elestirmek gibi bir mevzu söz konusu degil.. Burada samimiyete güvenmeme gibi bir durum söz konusu.. Bu da yine bazı tiplerce, bunlar hayındır yöğenim ondan elestiriyorlar seklinde bir ek propaganda malzemesi yapılıyor tabii ki..

Sen üzerine alınma verdigim cevap senin hakkında bir yargı icermiyor sordugun soruya cevaptır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 22:6:49 >

Yok ben seni anlıyorum ama bu iha ve uçak işinde spor olsun diye muhalefet var. TOGG konusunda ben fabrikanın açılmış olmasından memnunum özellikle. İşleyen bir fabirka olduktan sonra teknoloji de geliştirilir. Bir yerden başlamak lazım dediğim bu zaten.

Herkesin de amac ve düsüncesi aynı olmaz hocam, hayın bunlar yöğenim mevzusu bile belki bazıları icin gecerli olabilir sonucta adam doğuda t**st de bombalıyor SIHA ile bak böyle de bir gercek var bunlardan rahatsız olanlar da pislik atabilirler fakat her elestiren de t***st ve hain olmaz tabii ki..

Togg konusu da ticari konu hocam piyasaya sürenler kar elde ediyorlar ve motor yerli degil.. Bir de aracı ben sahsen cekici bulmuyorum yine de isteyen alır tabii kimseye almasınlar ya da üretilmesin de demedim zaten..

Gercekten niyet ciddiyse bekleyip görelim diyorum daha fazla ilerlemeler kaydedilirse fikirlerim degisecektir zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 22:10:42 >

Aracı çekici bulup bulmamak ayrı bir mesele. Ben mesela Mercedes'in bazı modelleri hariç SUV denen araçların hiçbirini çekici bulmuyorum, iğrenç görünüyorlar gözüme. İşleyen bir fabrika olduğu sürece yarın motor da üretilir. İHA işinde çığır açtık. Bütün dünya bayraktar ihalarını ve sihalarını överken bizim sporcu muhalifler dalga geçti. Kulaktan dolma falan da değil bu söylediklerim yabancı basında kendi okuduğum şeyler. Uçabilen bir jetimiz var şu an. Tabii ki F22 olmasını beklemiyordu kimse, bunlar sadece jeti yapanlar karşı takımın adamı diye jete bok atıyorlar. Lan o jet senin memleketinin.

Bak sırf iktidar partisine iç siyasette artı puan olmasın diye o sihaların, jetin, arabanın falan rezil olmasını istiyor bu reziller.

• limbesh kullanıcısına yanıt

evasive manuever yaparken falan kullanıyorlar diye biliyorum hatta. Çook eskinden bir f22 simulatörü oynamıştım:D

• Yabancı ülkeler eğer ucuza satın alıyorlarsa ve beklentilerini karsılıyorsa elbette alay etmezler motorun nereden, gövdenin nereden geldigine bakmazlar yurtdısına IHA ihrac etmek de bir ticari basarı Türkiye ekonomisine katkısı da olur fakat bu konudan biraz farklı bir sey..

Benim derdim, pakiler 1970'li yıllardan beri nükleer gücle oyuncak gibi oynuyorlar ve nükleer santral, nükleer silah tamamen yerli milli üretme kapasitesine sahipler biz neden üretemiyoruz? Neden santralları ecnebiler kuruyor? Ben c*nilerin F serileri gibi ucaklar da bekliyorum bunu yapamamak icin bir sebep olduguna inanmıyorum cünkü 90 milyonluk cok büyük bir ülkesin ve zanzibarlı degilsin Türkler neden bunu yapamasin Paranin sorun olacagını da cok sanmıyorum.. Sadece calısılmadıgı icin üretilmiyor.. Belki de baska ülkelerden cekiniyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 23:30:2 >

Çünkü atom bombası için halihazırda iki seçeneğin var: U-235 veya Pu-239. Birincisi Hiroşima'ya atılan bombadaki, nükleer santrallerdeki yakıt da bu. Mineral halde U buldun diyelim, bunu saflaştırıyorsun elinde bol bol U-238 ve çok az miktarda U-235 kalıyor. 238 ile zırh delici balistik mermi falan yapabiliyorsun ama zırh dediğim tank zırhı, başka bir işe yaramıyor. 235 fisil fakat bomba yapmak için ikinci tercih, ama bomba olur mu, olur. Bunun için 238lerin arasından resmen atom atom (tam olarak öyle değil tabii) ayıklaman lazım 235i, tabii bunun için gereken donanımı elde ettiğin anda nükleer gücün oluyor ve nükleer gücü olan memleketler tepene biniyor. Santrifüj mevzuları vardı ya, o işler bunlar işte.

Diğer seçeneğin Pu-239. Bunun için de fisyon reaktöründe U-235 yakman lazım. Ortaya çıkan "irradiated nuclear fuel" adı verilen bir atık var, bu atığın %1-3 lük kısmı Pu-239. Bunu ayrıştırıyorsun. Sonra bununla bomba yapıyorsun. Uranyum bombasından çok daha iyi bir bomba bu, yani iyi sıfatını insanlık tarihinin en iğrenç icadı için kullanmak doğru değil ama silah olarak değerlendirirsen daha iyi silah. Rusya sırf Pu-239 üretmek için elektrik üretmeyen, çok hızlı bir şekilde U-235 tüketen reaktörler yapmıştı pek çok gizli kasabasına (çelyabinsk-40 diye bir yer duymuşsundur muhtemelen).

Eğer bizim reaktörün atığı bizde kalırsa atom bombası yapabiliriz. Gelen U-235 zaten fuel-rod olarak gelecek, sayılacak falan filan, atıkların bizde kalması lazım ama. Atıkları Rusya alacak diye bir şey duymuştum inşallah öyle olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.