Şimdi Ara

Bayram saçma geliyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes adam islamiyete hakaret etmiş olarak algılamış doğumgünü ve yılbaşıyla kıyaslayanlar bile var konu sahibi insanların birbirlerine değer vermedikleri konuşmadıkları ama bayramda sırf bayram diye ziyaret edip sanki o kişiden hoşlanıyormuş ya da aranız iyiymiş gibi davranmaktan bahsetmiş ki haklı da. Zaten sevdiklerinizi, konuştuğunuz görüştüğünüz kişilerin bayramını kutlarsınız normal bir şeydir zaten ama 650 yılında değiliz önüne gelen herkese selamun aleyküm bayramınız mübarek olsun denilmiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Terrence

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yıl başında havai fişek ve saat 12:00'yi bekleme gibi mi?

Veya doğum gününde pasta ve mum söndürmek gibi mi?

Herkes yapıyor diye yapmak bunlarda da zorunluluk gibi değil mi?

kardeş napalım yılbaşını öğlenden sonra mı kutlayalım?

Yıl başı neden sabit? Herkes aynı anda kutlasın diye, Bayram neden sabit? Herkes aynı anda yaşasın diye, mutlu olsun diye. Paskalya neden sabit herkes ansın çörekler yapsın diye.

Neden başkalarının güzel günleri değil de bizim güzel günlerimiz sevilmez?

çünkü paskalyada sokak ortasında acı çektire çektire, bağırta bağırta inek-koyun kesmiyolar.
    pasta yemek almanya'da ağır hristiyanlık zamanında başladı.o zamanlar bile adamlar hayvanlara acı çektirmezken neden 2015te müslümanlar hala merkezi sinir sistemi gelişmiş bi canlıyı sokak ortasında iğrenç bi şekilde öldürüyor sonra yiyor?

bu arada neden bayram artık gereksiz burda bi essay yazardım da okuyan olmaz o yüzden kısa tutuyorum forumdaki yazılarımı

Önce bir KURBAN ibadeti nedir onu araştır bence...

Yapılış şekli barbarlık çünkü medeniyetsiz bir toplumuz her şeyi yanlış yaparız, ama Kurban ibadetinin yanlış bir tarafı kesinlikle yok.

Hristiyanlık Yahudilik Hinduizm'den tut Peru'daki ilkel kabilelere kadar hemen hemen dinlerin çoğunda Kurban ritüeli vardır, nedeni hepsi tek kaynaktan geldiği için. Zamanla bozulmuştur ayrı bir olay.

Bilgi edinmeden sonuç edinmeyelim.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sacrifice#See_also

4 Judaism
    5 Christianity
    6 Islam
    7 Hinduism

sen yanlış anlıyosun ya da ben yanlış ifade ediyorum ama bence sen anlamak istemiyosun.
    kurban zaten hz ibrahimle sadece müslümanlarda başladı falan demiyorum ben.
    mayalarda bile vardı kurban eyv okey.olay bunların 2015 yılında sürmesi.

Tüm dinler kurbanı öğütlüyorsa buna uymanın sakıncası nerede?

Hayvanların etinden faydalanılmasına karşı değilsin herhalde?

Tavuk yememen gerek çünkü diri diri tüyleri sökülüyor, canlı canlı kaynatılıyor Türkiye'de bile...

Sokak ortasında yapılması yanlış tabi ki. Ama yapılması yanlış değil.

et yiyorum hem de kanlı kanlı ama benim yediğim etler çocuklara hayvanlara eziyeti ve şiddeti normalleştirmiyor.
    hayvanları iplerle bağlayıp (metrobüste bile) gezdirip çocukların gözü önünde tekmeleye tekmeleye terbiye etmek ne kadar doğru? bu eskiçağ anlayışıdır.insanarın da itaat edilmeyi arzuladığını gösterir.büyük ailelerde sülalenin en güçlüsüne bıçak verilir ve herkesin önünde hayvanı öldürülmesi istenir çünkü bu bi güç gösterisidir bi bakıma.çocuklar kaçarsa dalga geçilir korktun mu lan velet :d ? diye sorulur.maya uygarlığında da aynıları olurdu apocalypto filmini izlemişsindir bu kadar teolojistsen.
    halkın önünde kurban edilir.neden? çünkü neden yok, amaç kurban değil amaç insanların hayvanlara veya herhangi bir şeye hükmettiğini izleyenlere empoze etmek ve ne kadar güçlü olduğunla ilgili içten içte self masturbation yapmak.2015 islamında kurban da bundan ibarettir.yalnız yaşayan insanlar kurban kesmez.insanlar işin uzmanları yerine kendileri kesmeyi denerler.neden?çünkü kurban kesmek güçtür.kasabı çağırmayı insanların kabullenememesinin sebebi budur.bu kadar yoldan çıkmış bir şey de bayram olarak adlandırılamaz bence

bilmiyorum sorularına cevap verdim mi, kendi düşüncelerimin bir kısmını yazdım sadece.bir sürü mention alıyorum konulrı unutuyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yıl başında havai fişek ve saat 12:00'yi bekleme gibi mi?

Veya doğum gününde pasta ve mum söndürmek gibi mi?

Herkes yapıyor diye yapmak bunlarda da zorunluluk gibi değil mi?

kardeş napalım yılbaşını öğlenden sonra mı kutlayalım?

Yıl başı neden sabit? Herkes aynı anda kutlasın diye, Bayram neden sabit? Herkes aynı anda yaşasın diye, mutlu olsun diye. Paskalya neden sabit herkes ansın çörekler yapsın diye.

Neden başkalarının güzel günleri değil de bizim güzel günlerimiz sevilmez?

çünkü paskalyada sokak ortasında acı çektire çektire, bağırta bağırta inek-koyun kesmiyolar.
    pasta yemek almanya'da ağır hristiyanlık zamanında başladı.o zamanlar bile adamlar hayvanlara acı çektirmezken neden 2015te müslümanlar hala merkezi sinir sistemi gelişmiş bi canlıyı sokak ortasında iğrenç bi şekilde öldürüyor sonra yiyor?

bu arada neden bayram artık gereksiz burda bi essay yazardım da okuyan olmaz o yüzden kısa tutuyorum forumdaki yazılarımı

Önce bir KURBAN ibadeti nedir onu araştır bence...

Yapılış şekli barbarlık çünkü medeniyetsiz bir toplumuz her şeyi yanlış yaparız, ama Kurban ibadetinin yanlış bir tarafı kesinlikle yok.

Hristiyanlık Yahudilik Hinduizm'den tut Peru'daki ilkel kabilelere kadar hemen hemen dinlerin çoğunda Kurban ritüeli vardır, nedeni hepsi tek kaynaktan geldiği için. Zamanla bozulmuştur ayrı bir olay.

Bilgi edinmeden sonuç edinmeyelim.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sacrifice#See_also

4 Judaism
    5 Christianity
    6 Islam
    7 Hinduism

sen yanlış anlıyosun ya da ben yanlış ifade ediyorum ama bence sen anlamak istemiyosun.
    kurban zaten hz ibrahimle sadece müslümanlarda başladı falan demiyorum ben.
    mayalarda bile vardı kurban eyv okey.olay bunların 2015 yılında sürmesi.

Tüm dinler kurbanı öğütlüyorsa buna uymanın sakıncası nerede?

Hayvanların etinden faydalanılmasına karşı değilsin herhalde?

Tavuk yememen gerek çünkü diri diri tüyleri sökülüyor, canlı canlı kaynatılıyor Türkiye'de bile...

Sokak ortasında yapılması yanlış tabi ki. Ama yapılması yanlış değil.

et yiyorum hem de kanlı kanlı ama benim yediğim etler çocuklara hayvanlara eziyeti ve şiddeti normalleştirmiyor.
    hayvanları iplerle bağlayıp (metrobüste bile) gezdirip çocukların gözü önünde tekmeleye tekmeleye terbiye etmek ne kadar doğru? bu eskiçağ anlayışıdır.insanarın da itaat edilmeyi arzuladığını gösterir.büyük ailelerde sülalenin en güçlüsüne bıçak verilir ve herkesin önünde hayvanı öldürülmesi istenir çünkü bu bi güç gösterisidir bi bakıma.çocuklar kaçarsa dalga geçilir korktun mu lan velet :d ? diye sorulur.maya uygarlığında da aynıları olurdu apocalypto filmini izlemişsindir bu kadar teolojistsen.
    halkın önünde kurban edilir.neden? çünkü neden yok, amaç kurban değil amaç insanların hayvanlara veya herhangi bir şeye hükmettiğini izleyenlere empoze etmek ve ne kadar güçlü olduğunla ilgili içten içte self masturbation yapmak.2015 islamında kurban da bundan ibarettir.yalnız yaşayan insanlar kurban kesmez.insanlar işin uzmanları yerine kendileri kesmeyi denerler.neden?çünkü kurban kesmek güçtür.kasabı çağırmayı insanların kabullenememesinin sebebi budur.bu kadar yoldan çıkmış bir şey de bayram olarak adlandırılamaz bence

bilmiyorum sorularına cevap verdim mi, kendi düşüncelerimin bir kısmını yazdım sadece.bir sürü mention alıyorum konulrı unutuyorum

Dedim ya cahillerin yaptığı barbarlık neden 2015'te kurban denilen olayın yanlış olmasını gerekli kılsın?

Yapılış şekli yanlış katılıyorum ama bu bizimkilerin bilinçsizliğinden geliyor aynı Televizyon İnternet ve Bilgiyi doğru kullanamamak gibi dini de doğru uygulayamıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Herkes adam islamiyete hakaret etmiş olarak algılamış doğumgünü ve yılbaşıyla kıyaslayanlar bile var konu sahibi insanların birbirlerine değer vermedikleri konuşmadıkları ama bayramda sırf bayram diye ziyaret edip sanki o kişiden hoşlanıyormuş ya da aranız iyiymiş gibi davranmaktan bahsetmiş ki haklı da. Zaten sevdiklerinizi, konuştuğunuz görüştüğünüz kişilerin bayramını kutlarsınız normal bir şeydir zaten ama 650 yılında değiliz önüne gelen herkese selamun aleyküm bayramınız mübarek olsun denilmiyor maalesef.

Sonunda konudaki beni anlayan insan teşekkür ederim hocam

• Bana da öyle geliyor. Açıkçası bayramlaşmak sevdiğim bir mevzu değil. Çok yalan çok yapmacık çok sıkıcı ve gereksiz geliyor. Sevmediğin akrabalarının ellerini öp tokalaş sarıl yüzlerine gül zoraki konuş kaldı ki konuşacak bir şey de yok. Din diye değil ama böyle bir şey çok sıkıcı ve gereksiz. Çünkü sadece en yakınlarınla yapmıyorsun bunu. Ee artık bu zamana gelmişiz hiçbir çocuk sevmiyor bayramı nedeni de sıkıcı bulmaları sonraki nesilde bu kavram unutulmaya yüz tutacak gibime geliyor. Hep baskı altında misafir yanında otur, soruya cevap ver, elini öp. Artık ne kadar memleketlerine gittilerse o köy yaşamından sıkıl. Boş işler. Umarım körelir. Bunu demeyi hainlik gelenek düşmanlığı gibi görmeyin bunu olumlu veya olumsuz etkisi olsun unutacağız. Gittikçe körelecek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.