Şimdi Ara

Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
4.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma bi genelleme okuze pasoport versende vermesende okuzdür burdada çok almanyadada çoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim akrabalar geldi Almanya'dan. Cuma öğleden sonra çıkmışlar, pazar sabahı geldiler hiç mola vermeden. Bu şekilde yol yapan birisinin kaza yapması normal.
  • Dün gece otobandan evime dönüyordum hızım 110-120 arasıydı yanımdan gurbetçiler rüzgar gibi geçti hızları kim bilir kaçtı çoğu ya mercedes ya bmw idi....Yol çabuk bitsin diye bastıkça gaza basıyorlar....

Aklıma takıldı osmaniye nurdağı civarında viyadükler var araba feci rüzgardan savruluyor dün rüzgardan şerit değiştirdim...Bu hızlı giden arabalar rüzgarı savurması konusunda daha mı iyi mercedes-bmw sıkıntısız gidiyorlardı sanki....Bizim arakdaşlara sorduğumda astra-corolla-passatı olanlarda o viyadükteki rüzgardan sikayetçi....Bu konuda ne yapmak lazım.....Araba ellimden kaydı gitti sanki.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orijinalden alıntı: CesarJuTwo

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Kendisine kısaca "yav he he" derim. Hiç görmesek yeriz belki.

Bence "duble yol şahane, oyum yine Tayyip'e" demeye getirmiş.

19 mayis haftasi ist samsun gumushane bayburt erzurum agri dbayazit van bitlis batman mardin dbakir elazig malatya sivas ankara ist 3800 km yol yaptim.duble yoldan nadiren ciktim.once bi klavye basindan kalkip etrafinizi gozleyin sonra elestirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 30 Temmuz 2014; 13:06:52 >
  • Her genelleme gibi maalesef bu tespit de yanlış..Öncelikle işim gereği İstanbul-Ankara arası olmak üzere ,batı karadeniz,bursa-izmir hattı ,konya-sivas tarafına doğru hem ana yol hem şehir içi uğruyorum yıl içinde.. Elimden geldiği kadar bu konu hakkındaki tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim.

1-Gurbetçi kardeşlerimize karşı maalesef yıllar boyu gelen eskiden oluşmuş bir antipati ve kıskançlik mevcut..bunu eski zamanlardaki gelişmişlik ve ekonomik düzenler arasındaki uçuruma bağlıyorum..eskiden ithal araçlar tek tük piyasada dolaşırken..şu anda en son model bmw,mercedesler fabrikadan çıkar çıkmaz aynı anda ülkemizde satın alınıyor..bu yüzden bir anlamı kalmadı araba ile gövde gösterisi yapmanın...
    2-Gerek uzun yol ,gerek şehir içi olsun yukarıda saydığım güzergahlar da söylenenlerin aksine gurbetçi vatandaşlarımız gayet kurallara çok iyi riayet ediyordu..en son ankara yolunda peşimde ki audi jipi ile peşpeşe yüksek süratte(140/160 arası) gitmemize rağmen ne bir hamle hatası ne başka bir sorun yaşamadım aynadan sürekli takip ettim..takip mesafesini hiç bozmadı..ne zaman frene bassam o da basti ne zaman 4 lüleri yaksam o arkadas da yaktı..
    3-Kurallara uyanlar kadar kuralları çiğneyen yolların sahibi benim düşüncesi ile hareket eden vatandaşlarımız da var maalesef...bunlar genellikle gurbette kendini geliştirememiş..yabancı dil öğrenememiş..cahillik içinde kültür erezyonu ve şokuna uğramış kavruk tenli gurbetçi çocukları oluyor...ülkeye kiraladıkları araçla geldiğinde burada kendi çapında piyasa yapma dikkat çekmeye çalışıyorlar..sağdan sollayan mı dersin..iki şeridi ortalayıp duran mı dersin..önüne kıran ani fren sokak arasında gazlayan mı dersin...
    4-Yukarda saydığım ve de sayamadığım örneklere benzer daha birçok durumla karşılaşıyorum..ama bunları dayanak göstererek bütün gurbetçi kardeşlerimizi zan altında bırakmak onları suçlamak biraz vicdansızlık olur diye düşünüyorum..Ülkemizde trafik terörünün o kadar çok sebebi ve mümessili var ki sira gurbetçilere gelene kadar uzar gider..

• quote:

quote:

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Arkadaşın söylediği yalanmı??? Hemen işi siyasete döküyorsun. Çok değil 7-8 yıl önceye kadar İzmir-Burdur arası yolda neler çektiğimizi bir Allah bide o yolda gidenler bilir. Çift yönlü daracık yolda, kamyonların arkasında araç sollamak ölümle burun buruna gelmekti. Şimdi duble yolda 110 km hızda gayet rahat ve güvenli bir şeklilde gidiyoruz. Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler siyaset yapacaksan en azından bu yol konusunda yapma da komik duruma DÜŞME

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

quote:

Arkadaşın söylediği yalanmı??? Hemen işi siyasete döküyorsun. Çok değil 7-8 yıl önceye kadar İzmir-Burdur arası yolda neler çektiğimizi bir Allah bide o yolda gidenler bilir. Çift yönlü daracık yolda, kamyonların arkasında araç sollamak ölümle burun buruna gelmekti. Şimdi duble yolda 110 km hızda gayet rahat ve güvenli bir şeklilde gidiyoruz. Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler siyaset yapacaksan en azından bu yol konusunda yapma da komik duruma DÜŞME

Yol yapmakla övünmek gibi bir mantık mı var? Bende 90'lı yılların çok eleştirilen hükümetlerini öveyim çeşme-izmir- kuşadası otobanlarını yaptılar, manisa-izmir yollarını genişlettiler diye.Yol yapmakla övünen bunu malzeme olarak kullanan bir hükümeti ilk kez görüyorum.
    Ayrıca bu hükümet zamanında izmir-antalya arası çok sıkıntı çektim.O yolun yapımı çok uzun sürdü denizli acıpayam taraflarında kamyonlardan fırlayan mıcırlar arabayı haşat etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

Yol yapmakla övünmek gibi bir mantık mı var? Bende 90'lı yılların çok eleştirilen hükümetlerini öveyim çeşme-izmir- kuşadası otobanlarını yaptılar, manisa-izmir yollarını genişlettiler diye.Yol yapmakla övünen bunu malzeme olarak kullanan bir hükümeti ilk kez görüyorum.
    Ayrıca bu hükümet zamanında izmir-antalya arası çok sıkıntı çektim.O yolun yapımı çok uzun sürdü denizli acıpayam taraflarında kamyonlardan fırlayan mıcırlar arabayı haşat etti.

Duble yol yapmanın ülke ekonomisine kattığı ekonomik değerin ne olduğunu bilmeyince işte böyle yorum yaparsın zahmet olmazsa bir araştır istersen. Denizli Acıpayam arasındaki yolu da çok iyi bilirim, eski hali çok mu güzeldi??? Daracık yolda Allaha emanet gidip geliyorduk.

• Tamamına genelleme yapmayalım ama köyünde eşşşşeğe bile binemeyen bazı tipler avrupadan bu tarz lüks araçları alıp yada KİRALAYIP tatil için geliyorlar sonrada ne oldum delisi çılgın gibi bas dur yollarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Tamamına genelleme yapmayalım ama köyünde eşşşşeğe bile binemeyen bazı tipler avrupadan bu tarz lüks araçları alıp yada KİRALAYIP tatil için geliyorlar sonrada ne oldum delisi çılgın gibi bas dur yollarda

Abi kimisi basıyor kimisi sol şeritte 80 le gidiyor otoban da çekilmiyor da

• Orada alman b.ku temizlerler burada kendilerini kral zannederler
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Avrupadan gelenleri "avrupalı" olarak düşünürsen çok hayal kırıklığına uğrarsın.. Onlar bildiğin Türk..
    Üstelik çoğu Türkiyede bir baltaya sap olamadığı için avrupaya düz işçi olarak gitmiş cahil insanlar (ve onların yetiştirdiği gençler)..

Taner Göde gibi eğitimli kültürlü gurbetçiler çok çok az..

Bu neyin kafasi yahu ,neye dayanarak soyluyorsun bunlari cok merak ediyorum neden bu genelleme ? 1960 larda ilk nesil dedelerimiz buraya yerlesmis ozamanlar egitim imkani mi vardi ? adamlar ekmek pesinde kosuyordu ,o zamanlar kici kirik vw t2 lerle zar zor memlektine giderken simdi ise torunlari
     Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden

buralara kadar geldiler ,bir kere de helal olsun demeyi ogrenin ,dur birazdan alinti yapip bu arac kiralik diyenler cikar.

------

Cekememezlik hat safada gurbetcilere bok atmak icin sallayin da sallayin ,ulan tuvatelet de temizler fabrikada'da surunur SANA NEY ? onun bindigi araca sen binebiliyormusun ? hayir avrupada araclar cok ucuzmus ,sende gel calis tutan mi var arkadas ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Altlarindaki arabalar cogu kiralik zaten.

Mevzu cok deridir anlatamazsiniz.

He evet kiralik ,cekemeyince hemen kiralik damgasi.

neymis derin olan ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Duble yol yapmanın ülke ekonomisine kattığı ekonomik değerin ne olduğunu bilmeyince işte böyle yorum yaparsın zahmet olmazsa bir araştır istersen. Denizli Acıpayam arasındaki yolu da çok iyi bilirim, eski hali çok mu güzeldi??? Daracık yolda Allaha emanet gidip geliyorduk.

Tabi tabi ben bilmiyorum.Ülke ekonomisine karayolu değil denizyolu ve demiryolu artı değer sağlar.Türk limanlarının ve demiryolu ağının hali ortada.
    Eski karayoluna birer şerit ekledi diye çağ atlamadık ülkemiz süper falan olmadı.Sen ise bunu çok güzel birşey gibi söylüyorsun.Oysa ben eski hükümetler zamanında 3'er şeritli sıfırdan yapılan otobanları gördüm.Kimse de otoban yaptık demedi işini yaptı o kadar.12 senede yollara şerit eklendi diye bu kadar abartmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Benim gördüklerim gayet muntazam sürüyorlardı

Şerit değiştirirken sinyal vermeler falan bizim vatandaşta nadir görürsün bunları

Yolun uzunluğundan dolayı biraz hızlılar onuda normal karşılıyorum. Sonradan görme bazı tipler var tabi

Keske herkez sizin gibi dusunebilse ...

sonradan goreden son nesil gurbetcilerle tum gurbetcileri bir tutmayin lutfen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NayirNolamaz

quote:

Avrupadan gelenleri "avrupalı" olarak düşünürsen çok hayal kırıklığına uğrarsın.. Onlar bildiğin Türk..
    Üstelik çoğu Türkiyede bir baltaya sap olamadığı için avrupaya düz işçi olarak gitmiş cahil insanlar (ve onların yetiştirdiği gençler)..

Bu neyin kafasi yahu ,neye dayanarak soyluyorsun bunlari cok merak ediyorum neden bu genelleme ? 1960 larda ilk nesil dedelerimiz buraya yerlesmis ozamanlar egitim imkani mi vardi ? adamlar ekmek pesinde kosuyordu ,o zamanlar kici kirik vw t2 lerle zar zor memlektine giderken simdi ise torunlari
     Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden

buralara kadar geldiler ,bir kere de helal olsun demeyi ogrenin ,dur birazdan alinti yapip bu arac kiralik diyenler cikar.

------

Cekememezlik hat safada gurbetcilere bok atmak icin sallayin da sallayin ,ulan tuvatelet de temizler fabrikada'da surunur SANA NEY ? onun bindigi araca sen binebiliyormusun ? hayir avrupada araclar cok ucuzmus ,sende gel calis tutan mi var arkadas ?

Neyini çekemeyeceğiz ki? Eskidendi o alamancı havaları.Biz küçükken 2 tane milka çikolata falan getirirler, mersedesle gelir havalara girerlerdi.Artık memlekette istediğin araba var almanyada işçilik yapan alamancıyı kim takar artık?
    Türkiyeden giden en alt eğitim seviyesindeki işçi kesimi, almanyanın çöpçüleri işte.Buraya dönseler çoğu vasıfsız kalır.

• quote:

quote:

quote:

------

Neyini çekemeyeceğiz ki? Eskidendi o alamancı havaları.Biz küçükken 2 tane milka çikolata falan getirirler, mersedesle gelir havalara girerlerdi.Artık memlekette istediğin araba var almanyada işçilik yapan alamancıyı kim takar artık?
    Türkiyeden giden en alt eğitim seviyesindeki işçi kesimi, almanyanın çöpçüleri işte.Buraya dönseler çoğu vasıfsız kalır.

Dur simdi sizin mantiginizla Mercedes ve BMW ile gelen gurbetci ,sirf hava atmak icin geliyor Turkiyeye oyle mi ? yani renault,volkswagen,ford gibi araclara binmek zorundayisiz sizden hava atan alamanci damgasi yemememiz icin ?
    Yahu tamam iste ne guzel ben istanbula gidince vay arkadas deyip agzim acik kaliyor ortalik rangerover ,porschelar, gibi araclarla dolu helal olsun diyorum hatta ve hatta buradaki yabancilara istanbulu gidinde bi gorun diyorum ne araclar var diye , ama olay gurbetcilere gelince yok tuvalet temizliyor yok arabasi kiralik nedir bu nefret ?

Su konuya bi goz gezdir ,yorumlari oku ,bu cekememzlik degilde nedir ? he evet almayanin copculeri ,sene 2014 kocum o Turkiye'ye ultra luks araclarla gelen adamlarin cogu sirket sahibi altinda gavurlari calistiyor, gurur duyacaginiza su yazdiginiz yorumlara bakin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

------

Dur simdi sizin mantiginizla Mercedes ve BMW ile gelen gurbetci ,sirf hava atmak icin geliyor Turkiyeye oyle mi ? yani renault,volkswagen,ford gibi araclara binmek zorundayisiz sizden hava atan alamanci damgasi yemememiz icin ?
    Yahu tamam iste ne guzel ben istanbula gidince vay arkadas deyip agzim acik kaliyor ortalik rangerover ,porschelar, gibi araclarla dolu helal olsun diyorum hatta ve hatta buradaki yabancilara istanbulu gidinde bi gorun diyorum ne araclar var diye , ama olay gurbetcilere gelince yok tuvalet temizliyor yok arabasi kiralik nedir bu nefret ?

Su konuya bi goz gezdir ,yorumlari oku ,bu cekememzlik degilde nedir ? he evet almayanin copculeri ,sene 2014 kocum o Turkiye'ye ultra luks araclarla gelen adamlarin cogu sirket sahibi altinda gavurlari calistiyor, gurur duyacaginiza su yazdiginiz yorumlara bakin.

Bana alamancıları savunuyorsun ama çoğu alamancı bizim göre kıro, görgüsüz.Almanyadan araba, motor alırlar türkiyede bunu göstermeye gelirler.Zamanında bizde birşey zannederdik o zamanlar türkiyede mersedes, bmw pek yoktu.Ben racing motora kundura ayakkabı ve beyaz çorapla binen bir yerli görmedim ama alamancı gördüm.Bizim yanımızda almanca konuşmalar, kültürü kültür değil alman desen değil türk desen değil kırma birşey olmuşlar.
    Bence alamancıların tepki çekmemesi için burada bir bakıma turist olduklarını bilmeleri lazım.Sonra yurt dışında çalışıp işçilikle artık türkiyede sınıf atlanmayacağını bilmeleri lazım.

• NayirNolamaz N kullanıcısına yanıt
    Istisnalar elbette var. Cumlelerinizden gurbetci bir soydasimiz oldugunuzu goruyorum. 8 yil amerikada calistim 1 yil almanyada bulundum(bu sure zarfi icinde tum ab ulkelerini gezdim.). Benimde ailem gurbetci. Bizde biliyoruz hangi araba ne eder hangisi nedir kaca gidervs vs. Birakinda hangi arabanin rent hangi arabanin normal oldugunu bilelim. Her bir noktanin farkinda olarak fazla acilmayin derim. Hayitli bayramlar dilerim

• Avrupada yasayan Turklerin tek bildigi sey yurt disinda luks araclari kiralayip Turkiyede caka yapmak. Ama o cakalari bi kac ay suruyo sonra avrupada mahrumiyete,pirasa satip hamallik yapmaya devam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.