Şimdi Ara

BBC Micro:bit Artık Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere BBC kanalı ve Microsoft bir iş birliği yaparak micro:bit adında bir geliştirme kartı tasarlamıştı.

Elektronik ve programlamayı çocuklara görsel olarak ilgi çekici ve daha eğlenceli yaparak bu kartları İngiltere'de 7-12 yaş grubu öğrencilere ücretsiz dağıttı. Ve bu durum bir çok kişi tarafından beğenilerek takip edildi ve dünyanın bir çok yerinde kullanımına başlandı.

Yurt dışında Micro:Bit ile uğraşan meraklı ve zeki ilköğretim öğrencilerini gören öğretmenler 'Bizde Türkiye'ye getirelim okullarımızda programlama eğitimleri düzenleyelim' dediler.

Olay böyle gerçekleşince elektronik, robotik satan bir çok firmaya talepler oluştu ve bu ürünler aynı Arduino, Makey-Makey gibi artık hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladı.

'Peki bu Micro:Bit'in en ilgi çekici özellikleri nedir ?' diye soracak olursanız, bence en güzel özelliklerinden biri aynı Lilypad gibi giyilebilir elektronik olabilmesi, programlama kısmı da tut sürükle mantığında basit olmasıyla çok güzel ve başarılı olmuş bir kart.

Türkiye'ye gelişine ve öğrencilerin önüne sunulmasında 'insanları, çocukları hep robotlaştırıyorlar bunlar hep oyun' diye kızan bir kesim insanımız olmuş. Benim düşüncemi soracak olursanız, Ben 2016'da İstanbul'da Taksimde düzenlenen bilim şenliğine katıldım ve orayı inceledim. Orada o yaş grubunun ilgisini çekebilecek yaklaşık 40 stand vardı. Bu standların nereden baksanız %95i el işi kağıtları, temel fizik kuralları, oyun hamurları gibi geçmiş bir çağın bilimine örnek olabilecek standlardı. Günümüzün çağı internet, elektronik, 3D, yazılım gibi ciddi teknolojiler varken çocukların bu geçmiş çağdan kalan şeylerle onları eğitmeye çalışmaları cidden beni üzdü.

Yani ben şu görüşteyim; Eğer teknoloji yapan tarafta olacaksak, eğer bunları ucuza biz Made İn TÜRKİYE diye üretmek istiyorsak çocuklarımızı gençlerimizi bu konularda ilgisini çekmesini sağlamalıyız ki biz gelişip büyüyelim. Bizim yaptığımız gibi tablet bilgisayar dağıtırsak okullarda çocukları sadece oyuna ve eğlenmeye yönlendirirsek sadece teknolojiyi kullanan tarafta kalır 200 liralık teknolojiye 1000 lira ödemeye mahkum oluruz.

BBC Micro:Bit bizlere ve öğrencilere şimdiden hayırlı olsun..

Teşekkürler.

• haberim yoktu, bilgilendirme için teşekkürler. ayrıca düşüncelerinize katılıyorum, bir an önce kodlama eğitime başlamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderuo -- 22 Eylül 2017; 15:32:35 >
  • murderuo kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Şuan için araştırmam sonucunda en uygunwww.domiRobot.com da bulabildim sipariş verdim. Eğitim kurumlarına da ayrı indirim uyguluyorlar diye biliyorum öğretmenlerin görüşüp anlaşması gerekebilir.
  • Benimde haberim yoktu, hoşuma gitti biraz araştırdım domirobot ta buldum bende uygun verdim siparişi, proje yaptıkça paylaşmaya çalışacağım
  • Bilgilendirmeniz çok iyi oldu, bu karttan haberim yoktu. Önerdiğiniz siteden teknik özelliklerine baktım ve sadece çocuklar için değil herkesin işine yarayabilecek gelişmiş özelliklere sahip bir kart olduğunu gördüm. Tasarımının minimal olması ve giyilebilir olması da çok iyi olmuş. Bunun haricinde size katılıyorum, çocukların kodlamaya ve çağımıza uygun bilim eğitimlerine yönlendirilmesinin kapasitelerinin ortaya çıkarılması adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilim şenliğinde gösterilebilecek o kadar önemli şey varken el işi kağıdıydı, oyun hamuruydu vs gösterilmesi kötü olmuş ama yine de temel fizik kuralları çok önemli bence :)
  • Paylaşımınız güzel olmuş bende bilmiyordum bir mekatronik mühendisi olarak söyleyebilirimki programlamaya yeni başlayan ve çocuklar için yapılan bu micro:bit geleceğimize güzel katkılarda bulunabilir..
  • Arduinodan farklı ne özelliği var ki? Bununla programlama falan öğrenilmez. Çocuk iki led yakacak, sonra atacak kenara. Çünkü daha fazlası için ne çocuğun ne de cihazın kapasitesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Arduinodan farklı ne özelliği var ki? Bununla programlama falan öğrenilmez. Çocuk iki led yakacak, sonra atacak kenara. Çünkü daha fazlası için ne çocuğun ne de cihazın kapasitesi var.

Niye öyle diyorsun ki bir çok özelliği varmış kartın. 2 tane micro bit ile karşılıklı oyun oynayanlar bile var bence micro:biti iyice bir araştır. Öğretmenler eşliğinde yapabilecek kapasiteleri var. Bu kadar insanımızı küçük görmemelisin bence
  • Tabii ki bu tür elektronik donanımlar çocukların algoritma geliştirebilmeleri, programcılığa adım atmaları için önemli ancak el işi kağıtlarına, oyun hamurlarına laf atmak tamamıyla anlamsız, cahilce bir yorum. Konuşmayı öğretmeden şarkı söyletmeyi öğretmek olur diğer türlüsü. Son teknoloji neyse onu verelim, gerisini salalım demek anlamsız.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    Daha çok, "Çocuklara bir sürü şey tanıtabilecekleri bilim fuarında baştan savma bir şekilde öylesine dikkatlerini çekmek için ıvır zıvır standı açmışlar." tarzı yazdığını düşündüm ben yazanın. Yani bilim fuarının yavanlığından bahsetmiş bence sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perlapelik -- 25 Eylül 2017; 11:59:7 >
  • Evet tabiki el becerisi el yatkınlığı için bişeyler yapılacak oynanıp eğlenilecek ben buna karşı hiç bir zaman değilim, olmam da. O yaştaki çocuk sürekli bilgi öğrenmek sürekli sıkı yönetimle eğitim öğrenim görmek durumunda değil oynasın tabi sadece şunu isterim ben, eğer koskoca bilim şenliğinin %5i sadece gerçek günümüzün bilimi olursa o zaman işte ben ona üzülürüm. Benim söylemek istediğim sadece buydu
  • Peki ne işe yarıyor bu hocam bununla neler yapılabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RandomStaR

Peki ne işe yarıyor bu hocam bununla neler yapılabilir ?

Bildiğin arduino işte. Üzerine birkaç tane de şekilli led koymuşlar çocuklar eğlensin diye.
  • çok faydalı olacağını düşünüyorum.. bizede orta okuldayken visual basic 6.0 göstermişlerdi o gün bu gündür yazılım-programcılığa ilgim devam ediyor. kendi yazdığın kodla bilgisayara hükmetmek inanılmaz birşey

cep telefonu veya hazır devrelerle robotları kontrol edebilmek, ledleri yakıp söndürmek, ev otomasyon sistemi tasarlamak, quadcopter ile hızlı kargo hizmeti sunmak.. arduino veya bbc micro geleceğin mucitlerini keşfetmenin en basit ve en ucuz yolu olacaktır.
  • Ya şimdi ben bir tam otomatik kuluçka makinası,robot,quadcopter,akım ölçer,pil seviyesi ölçer felan yapmak istiyorum.Sanırım en basit bu microbit ile yapılıyor.Mini lcd ekrana görüntü felan verdircem işte.En mantıkli yol pic geldi.Ama programlama dili bende 0.Ne önerirsiniz ve bu aleti nerden alayım.Türkiyede çok pahalı 80 tl.Amazondan alsam iyi çıkarmı ki ?

• Elektronik bölümü ölmüş beyler dağılın !!!

• programlama bilseniz bile programlama+test+çizim+pcb derken bir kaç aydan önce yapamazsınız. Başka elektronikçilerin ücretsiz paylaştığı devre varsa daha ucuza mal edilebilir ama böyle bir sistem için 80TL çok fazla değil.
  • enrgrup kullanıcısına yanıt
    80 tl sadece kart için pahalı dedim.Ben kartı sadece meraktan alcaktım, vazgeçtim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.