2x6 pin konnektor aldımda ekran kartına para yetiştiremedik açıkta kaldık. Ekran kartınız nedir en azından fırsat olursa ekran kartı alırsam aklımda bir fikir oluşur. yeni sistemi bu psu üzerine kurdum şimdilik bir sıkıntı yok 1gb gtx460 ile idare ediyoruz photoshop bile arıza çıkarmaya başladı bu ekran kartına. Bu psu üzerine kurduğum üçüncü sistemim oldu. |
Be quiet! - Dark Power Pro 600w (2. sayfa)
-
-
Selamlar , Elinizdeki güç kaynağı uzun süre kullanılmış ama kaliteli markalardan biri olduğu için iyi iş çıkarmış bunca yıl boyunca . 3700x li sistemde kullanılır mı diye sormuşsunuz, kullanılır ama 8 pin ve ya daha fazla güç çıkışı olan bir ekran kartı ile olmaz . Düşük ekran kartları ile olabilir fazla tdp değeri olmayan. Ekran kartına bütçeniz olduğunda psu yu da güncel bir psu ile değiştirmenizi öneririm. Yukarıdaki diğer forum arkadaşlarımızın da yorumları ve söyledikleri önemli dikkate alın.
-
rx6600 aldım diyelim taktım çalıştı test ettim sıkıntı yok. Diğer senaryoda psu ekran kartını beslemezse ne olur ekran kartına bi zararı dokunur mu ? sonuçta çalışmazsa psu değiştiricem lakin eski sistemde sıkıntı çıkarmazsa onunla devam ederim gibi. Şuan fiyatları takip ediyorum rx6500 1080p için açıkcası biraz düşük profil bir kart olarak göründü gözüme en iyi tercih olarak hem tdp hemde 1080 performansı olarak rx6600 görünüyor.
saçma bir soru olabilir ama yinede sorayım D şuan sistem asus gtx460 1gb ekran kartı takılı(bu arada sistemi toparladım 3700x merkezli bir sistem) bu kartın tdp değerine baktığımda 160w olarak görünüyor. rx6600 tdp değerine baktığımda 135w olarak görünüyor. Şuanki sitemimle bu ekran kartıyla problem yaşamıyorsam rx6600 ile de problem yaşamam diyebilir miyiz. Tek kriter tdp değerinin ne olacağımı yoksa 8pin 6pin beslemesinden kaynaklı başka durumlarda olabilir mi.
-
Rx 6600 de bildiğim kadarı ile 8 pin güç çıkışı var, yani elindeki güç kaynağı ile çok ucuz olmayan bir 8 pin çevirici ile kullanman test etmen lazım . O çevirici ler arasında da ucuz olanları, birde daha iyi olanları var çünkü. Belki düzgün bir çevirici ile sıkntı çıkmaya bilir ama denemek lazım sonuçta . Ben sağlıklı olsun diye bütçe olursa düzgün bir güç kaynağı alırsın diye fikir vermiştim. Psu ekran kartını beslemezse sorusu şöyle olur cevabı, beslemez veya yetmez ise ya reset atar ya da makina da performans düşüklüğü olur. Fps olarak düşüşler veya görüntü yavaşlar. Ama görmeden konuşuyoruz tabi ki senin güç kaynağı uyduruk bir güç kaynağı olmadığından bunlar olmayabilirde , ama dedim gibi emin değiliz çevirici ile de ne kadar sağlıklı olacağını görmediğimiz için. Ekran kartına bir zararı olmaz dediğim şeyler olur en fazla. 8 pinlik çevirici işe yaramazsa veya performansta sıkntı görürsen yeni güç kaynağı düşünebilirsin bnce, o en sağlıklısı olur ama baştakileri dediklerimizi bir deneyebilirsin. O deniyeceğin şeyler ekran kartını bozmaz. En son sorduğunda da kriter tabi tdp değeride önemli, ama senin de dedğin gibi şuan 8 pinlik çevirici ile senin sorunun çözülüp çözülemiyeceği bunu test edip bakman gerekecek. Kolay gelsin. Denersen ilerde bizleri de bilgilendir lütfen sonucu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 2 Mart 2022; 11:13:14 >
-
şu fiyatlar düşsün denicem kısmetse yada bize de amazon japonya yolu görünecek bu gidişle D
-
sonunda asus rx6600 alabildim. İlk testler ve oyun deneyiminde problem yok fps değerleri olması gerektiği gibi kapanma ani fps düşüşleri vs problemlere denk gelmedim henüz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X