Şimdi Ara

BEBEK İÇİN OTO KOLTUĞU ÖNERİNİZ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
33
Favori
303.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yaşından sonra çocuklar bisiklet, scooter, akülü araba gibi hareketli ürünlere ilgi göstermeye başlar. 2 yaşındaki çocuğunuza ebeveyn kontrollü bisiklet alabilirsiniz. Ebeveyn kontrollü bisikletle bebeğinizi gezintiye çıkabilir, parklarda dolaşabilirsiniz. Alışverişe gidebilir, bir cafede çayınızı içebilirsiniz. Bu yaşlardaki çocuklar bisiklet sürmek ister ama kas ve kemik gelişimi, denge kurma becerisi yeterli gelişmemiştir. 3 yaşına geldiğinde çocuğunuz artık dört tekerlekli bisikleti kendisi kullanabilir. Bir süre sonra ise çocuk destek tekerlekleri çıkararak bisiklet kullanmaya başlayacaktır. Her yaş grubu kız ve erkek çocuklar için bisiklet çeşitlerini Ayhan Çocuk internet mağazamızda bulabilirsiniz. Bisiklet alırken çocuğun yaşından çok boyu ve kilosu önemlidir. Bisikleti kullanan çocuk seleye rahat oturmalı, direksiyonu tam kavrayabilmeli ve pedalları kolayca çevirebilmelidir. Bu nedenle bisiklet almaya çocukla birlikte gitmekte yarar vardır.

Bebek bakım çantası fiyatları 30-40 liradan başlayıp 100-200 liraya kadar varan geniş bir yelpaze sunuyor. Ancak kaliteli, fonksiyonel ve şık bir çanta için en az 100 lira gibi bir para harcamalısınız. Ucuz ürünler kalite ve işlevsellik açısından ihtiyacınıza tam uygun olmayacaktır. Bebeğiniz 3-4 yaşına gelene kadar uzun bir süre kullanacağınız çanta sağlam ve dayanıklı olmalıdır. Biberondan çocuk bezine, alt değiştirme bezinden su matarasına, küçük oyuncaklarından yedek kıyafetlerine kadar pek çok malzeme kolayca çantaya yerleştirilebilmelidir.

İsofix bağlantısı olan bir aracınız varsa en doğru seçim isofixli oto koltuklarıdır. İsofix bağlantısı emniyet kemerinden çok daha fazla güvenlik sağlar. Bebek oto koltuğu modelleri modelleri arasından hangisini seçerseniz seçin önemli olan koltuğun doğru kullanılmasıdır. Yeni doğandan 2 yaşına kadar olan bebeklerin, gidiş yönünü tersine ve 45 derece açıyla bağlanmış koltukta oturması kazalardan en az zarar görmesini sağlayacaktır. Bu nedenle çift yönlü koltuk almak daha avantajlı olacaktır.

Model ve marka farklılığı oto koltuklarının fiyatlarını da etkiliyor. 100 liradan başlayan ve 1.500 liraya varan fiyatlarla bebek oto koltuğu bulabilirsiniz. Bebek Bebek oto koltuğu fiyatları malzemesi kalitesine, teknik özelliklerine ve tasarımına göre değişiyor. Bebeğimizin can güvenliği her şeyden önce gelir. Bu nedenle maliyetten kaçınmamalı ve en kaliteli ürünü almalıyız. Ayhan Çocuk sitesinde kaliteli yerli ve yabancı markaların ürünlerini en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

• ermantpc kullanıcısına yanıt
    Erman bey hayırlı günler.

Oğlumuz 8 aylık 9,5 kg 75 cm.

Aşağıdaki ürünü tavsiye eder misiniz?

Ya da bunun yerine ne önerirsiniz?

Uzun yolculuklarda rahat uyuyabilmesi önemli.

Oto koltugunda arkaya dönebilen olması önemli mi?

Eğer arkaya dönebilen özellik olmali ise hangi ürünü önerirsiniz?

Isofix olması onemli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• resdent R kullanıcısına yanıt
    Besafe, Cybex, Römer ve Maxi Cosi dışına çıkmayın
  • hebelubes H kullanıcısına yanıt
    Axissfix daha başarılı
  • hsn09 H kullanıcısına yanıt
    Tek yönlü alacaksan kemerli olarak;

Maxi Cosi Tobi,
    Römer King 2

Çift yönlü olarak da;

Cybex Sirona,
    Maxi Cosi Axissfix

en iyi seçenekler
    Peki erman bey 8 aylık 9,5 kg 75 cm olan oğlumuz icin

0-18 Romer safe mi ya da 9-18 romer king 2 mi önerirsiniz?

Ben uzun kullanım açısından 9-18 arası olani almak istiyorum ancak kafama takılan soru şu; özellikle uzun yolda çocuğumuz rahat uyuyabilir mi?

Öne baktığı için güvenlik açısından sıkıntı olur mu?

Bir de bu ürünü ben çocuk arkaya bakacak şekilde bağlasam olur mu? Eğer böyle kullanabileseksem 9-18 aralığını almak istiyorum.

Uzun yola da senede bir iki kez ancak çıkıyoruz. Yani bu yaz doneminden sonra çocuk seneye 1,5 yaşında olur diye de düşünüyorum.

Başınızı ağrittim hakkınızı helal ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn09 -- 30 Haziran 2017; 15:20:7 >
  • hsn09 H kullanıcısına yanıt
    ikisini de alabilirsin, ikisini de ters bağlayamazsın.

Est hocam
  • merhabalar Erman bey, bir kaç sorum olacaktı. Öncelikle be safe izi comfort x3 modelinin isofixli olan, kemerle arkaya yönelimli takılabildiğinden bahsediliyor bir çok blog sitesinde fakat mağza elemanları arkaya dönük takılmadığını söylüyor, biz kendi sitesinde de göremedik. Hangisi doğru acaba? Bir de 8,5kg - 70cm bebeğim için maxi cosi 2way pearl, maxi cosi assisfix ve britax römer dualfix arasında kaldık. dualfixi deneme şanşımız olmadı. pearl ün yatışı biraz daha iyi gibi. Sizin öneriniz nedir? Teşekkürler şimdiden.
  • yorumları tektek okumadım. eğer aracınızda isofix var ise isofixli model alın. tak çıkar pratik oluyor. ama benimki gibi isofix yoksa ve uzun süre yeni bir model araba almayacaksanız isofizsiz alabilirsiniz. ama şunu kesinlikle göz önünde bulundurun. koltuk yatabilsin. çocuğunuz uyuya kaldığında kolayca yatabilsin ve boynu ağrımasın. yaklaşık 4ay önce aldım.lorelli marka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

daha fazla yatmaz. yatış açıları standarttır.

isofixli olarak Römer Trifix e bakabilirsin

Peki Römer Versafix nasıldır?
    Bu arada 9-18 koltuklar çok dar geliyor. Sanki 4-5 yaşına kadar kullanılamaz gibi geldi bana. Çocuk zayıf olmasına rağmen Tobi'nin içine ancak yerleşti sanki :D
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    versafix eski model. kafalığı yok mesela.

sığar onlara. çocukalr enine değil boyuna büyür. ben sığıyorum o koltuklara
  • Erman bey gonderilerinizi ilgiyle takip ettim. Anladığım kadariyla 9-18 oneriyorsunuz ama onlar da sadece one bakiyor genelde. 15 aya kadar arkaya bakarak kullanilmasi gerektigini okudum nasil olacak? Bizim su an maxi cosi cabriofix ana kucagimiz var, kizim 6 aylik 7.5 kilo 67 cm. Ben ufaktan bakmaya basladim ki indirimden denk gelirsem alayim diye ama bu 0--18 9-18 olayi kafami kurcaliyor. Hangisinden bakmaliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

versafix eski model. kafalığı yok mesela.

sığar onlara. çocukalr enine değil boyuna büyür. ben sığıyorum o koltuklara

Hocam diğer konu kapatıldımı bulamıyorum.
    o konu iyidi herşeyi açıklıyodu.
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    Cybex Sirona
    Cybex Sirona M
    Maxi Cosi Axissfix
    Maxi Cosi 2way Pearl

bunların dışında bakmayın.
    Axissfix ile two way pearl arasinda ne fark var beb baktim ancak algilayamadim

Cybexlerden bu yazdiklariniz on barli olanlar degil sanirim. Yine ikisi arasindaki fark nedir. Gerci fiyat olarak da baya yuksekler ama bakayim yine de

Biri kendi ekseninde dönüyor biri çıkarıp takmalı
    0-18 grubu bunlar. çift yönlü kullanılabiliyorlar. Sirona da ön bar var diğerlerinde yok.
  • Merhaba,

Benimde 9-18 kg bebek oto koltugu almam gerekiyor. Ama hangi koltugu alacagima karar veremiyorum. Aklimda su modeller var.

BeSafe izi comfort x3 isofix 9-18 kg,

Britax Römer Trifix isofix 9-18 kg

Koltuk guvenlik geregi arkaya baksin dersem yukaridaki 2 koltukta bunu saglamiyor diye biliyorum. O zaman devreye cybex sirona 3000₺ ve maxi cosi axissfix 2200₺ giriyor.

Ama bir yandan yukaridaki modeller testlerden basarili gectigi icin arkaya bakmasina gerek olmadigini dusunuyorum. O zaman da yukaridaki besafe ve römar alinacaklar listesine giriyor. Besafe 1900₺, trifix 1560₺ ye var. Arada 340₺ fark var. Hangisini onerirsiniz. Cok kararsizim. Yakin zamanda bir tane koltuk almam gerekiyor. Besafe daha mi yuksek, römar cok mu kisa. Guvenlik olarak ikiside iyi gibi ama ne gibi farklar vardir. Konuyu okudum. BeSafe cok tavsiye etmemissiniz.

2000₺'den az, isofixli, yuksek guvenlikli, rahat kullanabilecegim bir koltuk ariyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.