Şimdi Ara

Bedelli Askerlik - Ayhan Akman'ı Kurtardı.. (23.11.2011) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Bu saydığım nedenlere rağmen hala 15 ay ya da 6 ay askerlik yapılmasını doğru mu buluyorsun?

Bende katılıyorum hocam sana. Askerlik max 1,5 - 2 ay olmalı. Ondada temel silah eğitimi verilmeli. Profesyonel ordu kurulmalı .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

quote:

quote:

21 gun yapacak 3 hafta Ayhan olmayacak diye seviniyordum artik 21 gun de yokmus. Boyle sistem mi olur parÀsi olan rahat oh

Askerlik yaptın mı? Ona göre bir iki şeyl söyleyeceğim.

Hayır yapmadım.

Gidince anlayacaksın. Sana kısaca şöyle özetleyeyim:
    Arkadaşın da dediği gibi ot yolarsın, temizlik yaparsın, komutana çay götürürsün, evrak taşırsın, yemek dağıtırsın. Kıcacası askerden çok işçi gibisindir askerde.
    5 ay askerlik yaptım ve toplasan 1 hafta askerlik namına birşeyler yapmışımdır. Geri kalan zaman hep askeri personelin angarya işini yapmak ya da hizmetle geçti. Bu maalesef ülkenin çoğu yerinde böyle.
    Tümenin yemek, giyecek ve yakacak ile ilgili tüm hesapları bizim şubedeydi. 2008 de bir askerin aylık maliyeti yaklaşık 600 TL idi.
    Şimdi kabaca bir hesap yapalım. Asker sayımız ne kadar? 100.000 desen aylık maliyet yaklaşık 60.000.000 TL.
    Bu 100.000 kişiyi dağa salsan %80 i şehit olur, oralarda verilen eğitimi az çok askerliğini yapmış olanlar bilir.

Şimdi gelelim benim ne düşündüğüme; bana sorsan askerlik hepten kaldırılmalı ya da 1 ay kadar bir süre olmalı, bu sürede de olabildiğince askeri eğitim verilmeli. Çünkü gerçekten yaşanması gereken bir tecrübe.
    Tamamen profesyonel bir ordu kurulmalı ve yukarıda saydığım maliyet ile istihdam yaratılmalı. Bu parayı hem prof orduyu oluşturacağın elemana hem de temizlik, yemek, ofis boy luk gibi işlerde kullanmak üzere işe alacağın sivillere harcayacaksın. Bak ben bakan değilim, ekonomist de değilim ama bu dediğimi azcık kafası çalışan herkes düşünebilir. Aylık olarak bana göre sokağa attığın milyonları direkt olarak geri dönüşüme sokarsın, askeri altyapını teknolojik olarak geliştirirsin, buna ek olarak zımba gibi bir ordun olur. 20 yaşındaki gencecik çocuklar şehit olmaz. Doğuya göndereceğin 100.000 tane çocuk yerine 20.000 tane prof asker gönderirsin, alt yapını da düzgün tutarsın (G3 ve türevi silahlardan bahsediyorum) sonra şehit haberlerini minimuma indirirsin.

Bakkal abimin dediklerinin hepsine imzami atarim.

Askerlik yapmadim,tecil ettirdim,zamani gelince yapariz elbette ama cooookk ama cookk sacma.

Bizler yani alt kademe askerlik yapanlarin %80 nin yaptigi vatani gorev degil,vatani amelelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Bu saydığım nedenlere rağmen hala 15 ay ya da 6 ay askerlik yapılmasını doğru mu buluyorsun?

15 ay değil ama en azından 6 ay yapılmasını batıda doğru buluyorum.

6 ay askerlik yaptım diyorum hocam, toplasan 1 haftası askerlik ile ilgiliydi. Bana 1 ay hızlandırılmış eğitim versinler 6 aydan daha hayırlı olur.
    Kendi üzerimden örnek vermeye devam edeyim: 6 ay boyunca işsiz kaldım. Bu süre zarfında hayatım bölündü. Kazanmam gereken parayı kazanamadım. Beraberinde devlet benden alması gereken gelir vergisini 6 ay boyunca alamadı. Yetmedi bir de bana aylık ortalama 600 TL harcadı (yukarıda bahsettiğim kişi başı masraf).
    Hepsi ne için; komutana çay ver, evrak teslim et, yerleri süpür, boş şarjörle askerin geçtiği yerde nöbet tut.
    6 ay senin pozisyonun ve bölgen için mantıklı ama genel çerçevede boş bana göre.

• bende 6 ay sözde askerlik yapdım lakin askerliğin olması taraftarıyım bizim ülkede terör sorunu var bu zamanda askerlik dahada fazlalaşması taraftarıyım güney korede savaş ihtimalleri yüzünden askerlik 4 sene ve çok katı kuralları var halbuki savaş ihtimali olmasa onlarda askerliği kaldırır keza israilde öyle erkekler için 3 sene bayanlar içinde 2 sene zorunluluk vardır bu ülkelerrin insan kaynakları yetersiz değildir askerliği isteseler kaldırıp şirket tipi güvenlik elamanlarına devrederler paralarıda var ama biliyolarki sorumlulğu kendi vatandaşlarına yüklemek en mantıklı çözümdür

son zamanalarda bazı yeni yetme gençler özellikle ünüversite gençleri yok efendim boşuna askerlik yapıyoruz felan diyolar olay hiçde göründüğü gibi değildir askerlik kutsal bir vatani görevdir hele bu zamanda dahada kutsaldır türk milletinin birşeylere karşı durmasının en büyük göstergesidir askerlik

• Anlaşamadığımız ya da anlatamadığım bir konu var; diyorum ki 6 aylık dönemde hiç birşey yapmadım. Yeni yetme dediğiniz adamlar askerliğini yapmış ve o ortamı görmüş adamlardır. Beni askere alıp 6 ay asker olarak kullansalar "askerde yattık, amelelik yaptık, askerlik yapmadık, 6 ay fazla" demezdim. Ya 6 ay adam gibi askerlik yaptır bana ya da 1 ayda vereceğin eğitim için beni orada 6 ay tutma. Hele universite mezunu olmayanları 15 ay tutuyorlar ki vay ki ne vay.
  • quote:

Anlaşamadığımız ya da anlatamadığım bir konu var; diyorum ki 6 aylık dönemde hiç birşey yapmadım. Yeni yetme dediğiniz adamlar askerliğini yapmış ve o ortamı görmüş adamlardır. Beni askere alıp 6 ay asker olarak kullansalar "askerde yattık, amelelik yaptık, askerlik yapmadık, 6 ay fazla" demezdim. Ya 6 ay adam gibi askerlik yaptır bana ya da 1 ayda vereceğin eğitim için beni orada 6 ay tutma. Hele universite mezunu olmayanları 15 ay tutuyorlar ki vay ki ne vay.

Ona ben de katılıyorum ama o işte biraz şans işi. Çoğu kişi askerde senin gibi mesela geçirmek için can atar. Bir şey yapmadık, yattık falan filan. Ama mesela orada eğitim çavuşu olsaydın eğer farklı olurdu. Ah sen benim elime bir düşecektin ki

• Çok şey yazdım ama sildim. Kısaca hayatının en verimli yıllarından 1.5 yıl çalıyorsun vatandaşından.
  • quote:

quote:

Anlaşamadığımız ya da anlatamadığım bir konu var; diyorum ki 6 aylık dönemde hiç birşey yapmadım. Yeni yetme dediğiniz adamlar askerliğini yapmış ve o ortamı görmüş adamlardır. Beni askere alıp 6 ay asker olarak kullansalar "askerde yattık, amelelik yaptık, askerlik yapmadık, 6 ay fazla" demezdim. Ya 6 ay adam gibi askerlik yaptır bana ya da 1 ayda vereceğin eğitim için beni orada 6 ay tutma. Hele universite mezunu olmayanları 15 ay tutuyorlar ki vay ki ne vay.

Ona ben de katılıyorum ama o işte biraz şans işi. Çoğu kişi askerde senin gibi mesela geçirmek için can atar. Bir şey yapmadık, yattık falan filan. Ama mesela orada eğitim çavuşu olsaydın eğer farklı olurdu. Ah sen benim elime bir düşecektin ki

Son 1 aybir alt devre olan kısa dönemlerin eğitim çavuşluğunu yaptım. Yat, kalk, ayak değiştir, silahla yat vs
    Karı üstünde yatırıp durdum şerefsizim baktım zevk alıyorlar ben de abarttıkça abartım

• quote:

quote:

quote:

Son 1 aybir alt devre olan kısa dönemlerin eğitim çavuşluğunu yaptım. Yat, kalk, ayak değiştir, silahla yat vs
    Karı üstünde yatırıp durdum şerefsizim baktım zevk alıyorlar ben de abarttıkça abartım

karın üstündemi yatırdın hocam yoksa yanlış anlayayımmı

• quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

quote:

quote:

quote:

karın üstündemi yatırdın hocam yoksa yanlış anlayayımmı

Aman yanlış anlama

• askerlik sadece dağda bayırda it kopuk peşine düşmek değildir askerlik hizmettir herşeyin bir anlamı vardır komutanın evraklarını getirip götürmek kıytırık işlerde amelelik yapmanında bir anlamı vardır sonuçda o işler kesinlikle yapılacak dimi çarklar böyle dönüyo ama zor ama kolay hiç farketmez bu ülkede garip mehmet fukara ahmet canını bu ülke için veriyosa askerliğin daha çok anlamı vardır ha şöyle deseniz ulusal birliğimizi tam anlamıyla sağlayıp askerin yapacağı iş kalmamışsa o zaman askerlik tartışılmalıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

askerlik sadece dağda bayırda it kopuk peşine düşmek değildir askerlik hizmettir herşeyin bir anlamı vardır komutanın evraklarını getirip götürmek kıytırık işlerde amelelik yapmanında bir anlamı vardır sonuçda o işler kesinlikle yapılacak dimi çarklar böyle dönüyo ama zor ama kolay hiç farketmez bu ülkede garip mehmet fukara ahmet canını bu ülke için veriyosa askerliğin daha çok anlamı vardır ha şöyle deseniz ulusal birliğimizi tam anlamıyla sağlayıp askerin yapacağı iş kalmamışsa o zaman askerlik tartışılmalıdır

Yazdıklarımı tam ya da hiç okumadığını düşünüyorum. Diyorum ki o işleri askere yaptıracağına o adama az askerlik yaptır oradan yapacağın tasarrufla bahsettiğim kıytırık işler için istihdam yarat.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

askerlik sadece dağda bayırda it kopuk peşine düşmek değildir askerlik hizmettir herşeyin bir anlamı vardır komutanın evraklarını getirip götürmek kıytırık işlerde amelelik yapmanında bir anlamı vardır sonuçda o işler kesinlikle yapılacak dimi çarklar böyle dönüyo ama zor ama kolay hiç farketmez bu ülkede garip mehmet fukara ahmet canını bu ülke için veriyosa askerliğin daha çok anlamı vardır ha şöyle deseniz ulusal birliğimizi tam anlamıyla sağlayıp askerin yapacağı iş kalmamışsa o zaman askerlik tartışılmalıdır

Yazdıklarımı tam ya da hiç okumadığını düşünüyorum. Diyorum ki o işleri askere yaptıracağına o adama az askerlik yaptır oradan yapacağın tasarrufla bahsettiğim kıytırık işler için istihdam yarat.

Bakkal, askeriye mümkün olduğunca sivilleri işine karıştırmak istemez, her şeyi kendi bünyesinde halletmeye çalışır. Bu zamana kadar ayakta kalmasının bir nedeni de budur. Görevin büyüğü ya da küçüğü olmaz. Birisi mutfakta patates soyar, diğeri eğitim yapar, başka bir askerimiz teröristlerle çarpışır ya da başkası tuvalet temizler. Görev görevdir ve az önemlisi veya çok önemlisi diye bir şey söz konusu değildir.

Şimdi lütfen arkadaki eğitim alanında yeni gelen acemi askerlere yanaşık düzen eğitimi verirsen sevinirim

• Komutanın çavuşa lütfen dediğini de gördüm ya ölsem de gam yemem. Askerlik 120 ay olsun la
  • Askerlik batıda görev , doğuda askerliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasnun Galip

Askerlik batıda görev , doğuda askerliktir.

Daha doğrusu batıda ameleliktir.Çok iyi çay taşırdım ordan biliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

21 gun yapacak 3 hafta Ayhan olmayacak diye seviniyordum artik 21 gun de yokmus. Boyle sistem mi olur parÀsi olan rahat oh

Hayır yapmadım.

Arkadaşın da dediği gibi ot yolarsın, temizlik yaparsın, komutana çay götürürsün, evrak taşırsın, yemek dağıtırsın. Kıcacası askerden çok işçi gibisindir askerde.
    5 ay askerlik yaptım ve toplasan 1 hafta askerlik namına birşeyler yapmışımdır. Geri kalan zaman hep askeri personelin angarya işini yapmak ya da hizmetle geçti. Bu maalesef ülkenin çoğu yerinde böyle.
    Tümenin yemek, giyecek ve yakacak ile ilgili tüm hesapları bizim şubedeydi. 2008 de bir askerin aylık maliyeti yaklaşık 600 TL idi.
    Şimdi kabaca bir hesap yapalım. Asker sayımız ne kadar? 100.000 desen aylık maliyet yaklaşık 60.000.000 TL.
    Bu 100.000 kişiyi dağa salsan %80 i şehit olur, oralarda verilen eğitimi az çok askerliğini yapmış olanlar bilir.

Şimdi gelelim benim ne düşündüğüme; bana sorsan askerlik hepten kaldırılmalı ya da 1 ay kadar bir süre olmalı, bu sürede de olabildiğince askeri eğitim verilmeli. Çünkü gerçekten yaşanması gereken bir tecrübe.
    Tamamen profesyonel bir ordu kurulmalı ve yukarıda saydığım maliyet ile istihdam yaratılmalı. Bu parayı hem prof orduyu oluşturacağın elemana hem de temizlik, yemek, ofis boy luk gibi işlerde kullanmak üzere işe alacağın sivillere harcayacaksın. Bak ben bakan değilim, ekonomist de değilim ama bu dediğimi azcık kafası çalışan herkes düşünebilir. Aylık olarak bana göre sokağa attığın milyonları direkt olarak geri dönüşüme sokarsın, askeri altyapını teknolojik olarak geliştirirsin, buna ek olarak zımba gibi bir ordun olur. 20 yaşındaki gencecik çocuklar şehit olmaz. Doğuya göndereceğin 100.000 tane çocuk yerine 20.000 tane prof asker gönderirsin, alt yapını da düzgün tutarsın (G3 ve türevi silahlardan bahsediyorum) sonra şehit haberlerini minimuma indirirsin.

İdolümsün Alp Abi.

• Bedelli askerlik demokrasiye ve insan haklarına tamamen ters bir durum, fakir evlatlarımızın suçu nedir? Bir lokma için sabah akşam çalışan adam bu parayı ödeyemez, askerliği bile kazanç kapısı olarak görenlere yazıklar olsun. Bu ülke onlarca yüzlerce şehit verirken sizin vicdanınız para karşılığı muaf olmayı kabul ediyor mu?
    Ayhan ve onun gibiler bastırır parayı zenginliğin vermiş olduğu rahatlık ile sıcak yataklarında kıvrılıverirler. Soğukta ve buzda yurdun öbür ucunda saatlerce nöbet tutanı, çatışanı kim anlar ki? Anlamayacaksınız da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cris

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır yapmadım.

İdolümsün Alp Abi.

Ben elimden geldiğinde birşeyler anlatmaya çalışıyorum. Tabi ki farklı görüşler olacak. Dediğim gibi bana 6 ay boyunca komando eğitimi verdiler de mi gereksiz diyorum? Hayır. Az olsun ama öz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

Bedelli askerlik demokrasiye ve insan haklarına tamamen ters bir durum, fakir evlatlarımızın suçu nedir? Bir lokma için sabah akşam çalışan adam bu parayı ödeyemez, askerliği bile kazanç kapısı olarak görenlere yazıklar olsun. Bu ülke onlarca yüzlerce şehit verirken sizin vicdanınız para karşılığı muaf olmayı kabul ediyor mu?
    Ayhan ve onun gibiler bastırır parayı zenginliğin vermiş olduğu rahatlık ile sıcak yataklarında kıvrılıverirler. Soğukta ve buzda yurdun öbür ucunda saatlerce nöbet tutanı, çatışanı kim anlar ki? Anlamayacaksınız da.

Hocam aradaki haşereleri temizlemek için 10 yılda bir bunun yapılması gerekiyor.Allahtan 30 yaş sınırı var ve paralar boşa gitmeyecek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.