Şimdi Ara

Bedevilled (2010) | Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konusu

Hae-won, 30'lu yaşlarında, hayatını kariyerine adamış bir genç kadındır. Seul'de tek başına yaşayan Hae-won bir cinayete tanıklık eder. İş yaşamında da şansı dönen Hae-won elini nereye atsa hep karmaşık durumların içine düşmektedir.
    Çalıştığı banka onu zorunlu bir "tatil"e gönderince, Hae-woe çocukken büyükbabasını ziyarete gittiği Moodo isimli adaya yolculuk yapmaya karar verir. Burada çocukluk arkadaşı Bok-nam ile karşılaşır. Daha önce kendisi ile hep iletişime geçmeye çalışan iyi niyetli Bok-nam'ın adadaki insanların alay malzemesi olduğunu görünce kısa çaplı bir şok yaşar. Zulüm gören Bok-nam'ın tek istediği adadan kaçabilmektir, bu konuda Hae-won'un yardımını ister. Genç kadın ise hayatının yeterince karmaşık olduğunu düşündüğünden bu duruma karışmak istemez. Adadan Hae-won'un ihmali yüzünden ayrılamayan Bok-nam intikam planları kurmaya başlar.

Forumda konusunu bulamadım. Güney kore sinemasını seven, etkileyici bir drama izlemek isteyenlere tavsiye ederim. Yeong-hie Seo'nun muhteşem oyunculuğu görülmeye değer. Filme uykulu gözlerle başlamıştım ama film bittikten sonra uykudan eser kalmamıştı uykum bile kaçmıştı.

Bedevilled (2010) | Tavsiye

Bundan sonrasını izlemeyenler okumasın.

Hae-won bir bankada çalışmaktadır, bir gün bir cinayete tanık olur onun stresi yüzünden işine odaklanamaz ve müdürü tarafından tatil yapmaya yollanır. oda çocukluğunu geçirdiği bir adaya tatil yapmaya gider ama burada gördükleri ve yaşadıkları beklediği gibi değildir. Yakın arkadaşı Kim Bok-nam köle gibi çalıştırılır, hakarete uğrar, dayak yer, tacize uğrar ama iyi niyetlidir ağzını açıp kimseye bir şey demez. Her şeye küçük kız çocuğu için katlanıyordur, üvey babası çocuga istismarda bulunur ve bok-nam kızı alıp kaçmaya çalışır ama yakalanır, üvey baba hem kadını hem kızı döverken kız kafasını kayaya çarpar ve hayatını kaybeder. Anne için kaybedecek bir şey kalmamıştır ve ondan sonra cinnet geçirip ada da ki herkesten intikam almaya başlar. Ada da yaşayan büyükleri teker teker öldürdükten sonra sıra üvey babaya gelmiştir bir şekilde onu da delik deşik etmeyi başarır. Burada biz izleyiciler bayram ederiz. Hae-won çocuğun cinayetini görmüştür ama görmedim diye yalan söylemiştir. Yalan söylemekte bir cinayettir yoluyla bok-nam Hae-won'nun peşine düşer ama Hae-won bok-nam'ı öldürüp kurtulmayı başarır. Burada ölmesi gereken kimdi sorusunu izleyici kafasında sormaya başlar. Bana göre bok-nam ölmemeyi hak etmemiştir. Yaşadığı onca şeyden sonra ölmesi izleyiciyi ayrıca üzmüştür yönetmenin amacı seyirciyi iyice etkilemek olsa gerek. Benim kafama takılan Hae-won buradaki insanların nasıl biri olduklarını bilmiyor muydu da burada tatil yapmaya geldi? Burası havada kalıyo gibi sanki.

Yönetmenin ilk filmi olduğunu da es geçmeyelim. Doğa manzaraları eşliğinde gerilimi harmanlayarak çok iyi bir iş çıkarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 14 Ekim 2015; 6:29:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.