Şimdi Ara

Behçet hastalığı olan biri askerlikten muhaf olabilirmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
12.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: One Piece - Ace

quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

hocam,ailemde bu hastalık mevuct,amcamın oglu behcet oldugu halde,askerlıgını yaptı,muaf falan sayılmadı.

peki hastalıgında bir ilerleme oldumu nasıl durumu ?

bildiğim kadarıyla hala aynı düzeyde,strese falan girince,vucudunda yaralar çoğalıyormuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: One Piece - Ace

quote:

hocam,ailemde bu hastalık mevuct,amcamın oglu behcet oldugu halde,askerlıgını yaptı,muaf falan sayılmadı.

peki hastalıgında bir ilerleme oldumu nasıl durumu ?

bildiğim kadarıyla hala aynı düzeyde,strese falan girince,vucudunda yaralar çoğalıyormuş.

allah acil şifalar versin hocam erkeklerde daha zor bir donem geciriyor bu hastalık bildigim kadarıyla umarım bir tedavisi bulunur
  • behçet hastası askere gidemez. Ankara gatadan rapor alıcak. bende gatada aldım yanımdaki cocukda behçetti askere göndermediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

behçet hastası askere gidemez. Ankara gatadan rapor alıcak. bende gatada aldım yanımdaki cocukda behçetti askere göndermediler.

ciddimisin hocam bazıları behçet olmasına ragmen yapmıslar
  • Valla yanımdaki cocuk 10 yıldır behçet hastasıyım dedi. Cocuğun gözlerine vurmuş. ve askere alınmadı. ama dedğim gibi ankara gata gidicek arkadaşınız. araştırma şansınız yok gata tam bir rezillik. 5-6 günde raporu alırsınız dostum bulunduğunuz il askeri hastaneye gidin durumu konuşun. onlar sizi zaten gataya yollucaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Valla yanımdaki cocuk 10 yıldır behçet hastasıyım dedi. Cocuğun gözlerine vurmuş. ve askere alınmadı. ama dedğim gibi ankara gata gidicek arkadaşınız. araştırma şansınız yok gata tam bir rezillik. 5-6 günde raporu alırsınız dostum bulunduğunuz il askeri hastaneye gidin durumu konuşun. onlar sizi zaten gataya yollucaklar.

teşekkur ederim hocam sagol
  • kolay gelsın hocam ben de yaklasık 1.5 seneye yakın behcet tanısı koydular arastırdıgıma gore hastalıgı stres sıkıntı we sıcak ortamda durmamasıymıs ben askerlıgımı kıbrısta yapıyorum hastalıgımın ılerledgını farkındayım genıtel bolgemde ılk kez bukadar buyuk yara oldugunu gordum ben yurumekte sporda egtımde cok zorluk cekıyorum cok acı cekıyorum sımdı 2 cı kez hawa degımı werdıler ben el werıslımıyım askerlıge degılmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpercan cıcek

kolay gelsın hocam ben de yaklasık 1.5 seneye yakın behcet tanısı koydular arastırdıgıma gore hastalıgı stres sıkıntı we sıcak ortamda durmamasıymıs ben askerlıgımı kıbrısta yapıyorum hastalıgımın ılerledgını farkındayım genıtel bolgemde ılk kez bukadar buyuk yara oldugunu gordum ben yurumekte sporda egtımde cok zorluk cekıyorum cok acı cekıyorum sımdı 2 cı kez hawa degımı werdıler ben el werıslımıyım askerlıge degılmıyım?

Malesefki değilsin üstad. Şuan hastalığının ilk aşamaları ve sen farkına varmadan içten içe seni daha kötü yapar o ortamlar. Ben askerliğe karşı değilim uzman çavuş olarak şuan doğuda görev yapıyorum lakin senin hastalığın stresi sıkıntıyı kötü şartları kaldıramaz.

Kardeşim aynada kendine baktığında iyi sanıyordu bu yüzden kontrollere gitmiyordu dışardan bakıldığında gayet sağlıklı iken bir gecede sol bacagında damar tıkanıklığı oldu ve 45 gün çapada yoğun bakımda yattı. Ve geri dönülmeyecek bir zarar verdi.

Hastalığını iyice tanı ve iyi bir doktora danışmalısın.
    Kardeşim askerliğe elverişsiz raporu aldı keşke behçet olmayaydıda askere gideydi hatta ben 2 kere 3 kere yapaydım askerliğimi.

• bende leopard 1 hastaligi var kardes
    http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/325078-behcet/
    gecmis olsun bends wot forumunda geliyorum behcet diyince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar behçet hastalığından dolayı yeni elverişsiz almış biri olarak bilgilendirmek isterim.Daha sonraki arkadaşlar konuya hakim olsunlar.Öncelikle TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre hastalıkların B ve D dilimine giren halleri askerliğe engeldir.B dilimi barışta elverişsiz,savaşta ihtiyaç halinde çağırılabilir;D dilimi her durumda elverişsizdir.Behçet hastalığı eğer basit deri bulgularıyla seyrediyorsa bu konu A dilimine girer ki bu durumda komando olamaz,spor yapamaz gibi muafiyetler alarak askerlik kararı verilir.Majör organ tutulumlu behçet hastalığı B diliminde belirtilen arızalardandır ve askerliğe engeldir.Yani göz,sinir sistemi,büyük damar vs. tutulumu oldu ise bu durumu kanıtlamanız yeterli olacaktır.Behçette D dilimine giren durumlar da tuttuğu organda kalıcı hasara neden olması şeklinde açıklanabilir bu durumda da yine muafiyet söz konusu olacaktır.Ben askere gitmeden önce organ tutulumum yoktu, gittim ilk bir ayın ardından gözümde bir problem başladı,göz tutulumu tespit edildi ve 30. maddenin B bendinin 5. fıkrasına dayanarak askerliğe elverişsiz olduğum anlaşıldı.Dediğim şekilde bir organ tutulumu yoksa kişi atak dönemlerinde rapor veya hava değişimiyle geçici elverişsiz durumda tutulur askerdeyken ve askerliği tamamlatılır.Mevzuata göre bu şekilde.

• Aile maddi durumu iyiyse bence en temizi bedelli askerlik hocam. Çürüğe çıkamıyorsa gitmesin bence. 2-3 sene içinde tekrardan bedelli çıkar, alıştılar hazır paraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Arkadaşlar behçet hastalığından dolayı yeni elverişsiz almış biri olarak bilgilendirmek isterim.Daha sonraki arkadaşlar konuya hakim olsunlar.Öncelikle TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre hastalıkların B ve D dilimine giren halleri askerliğe engeldir.B dilimi barışta elverişsiz,savaşta ihtiyaç halinde çağırılabilir;D dilimi her durumda elverişsizdir.Behçet hastalığı eğer basit deri bulgularıyla seyrediyorsa bu konu A dilimine girer ki bu durumda komando olamaz,spor yapamaz gibi muafiyetler alarak askerlik kararı verilir.Majör organ tutulumlu behçet hastalığı B diliminde belirtilen arızalardandır ve askerliğe engeldir.Yani göz,sinir sistemi,büyük damar vs. tutulumu oldu ise bu durumu kanıtlamanız yeterli olacaktır.Behçette D dilimine giren durumlar da tuttuğu organda kalıcı hasara neden olması şeklinde açıklanabilir bu durumda da yine muafiyet söz konusu olacaktır.Ben askere gitmeden önce organ tutulumum yoktu, gittim ilk bir ayın ardından gözümde bir problem başladı,göz tutulumu tespit edildi ve 30. maddenin B bendinin 5. fıkrasına dayanarak askerliğe elverişsiz olduğum anlaşıldı.Dediğim şekilde bir organ tutulumu yoksa kişi atak dönemlerinde rapor veya hava değişimiyle geçici elverişsiz durumda tutulur askerdeyken ve askerliği tamamlatılır.Mevzuata göre bu şekilde.

quote:

Orijinalden alıntı: xxl567

Aile maddi durumu iyiyse bence en temizi bedelli askerlik hocam. Çürüğe çıkamıyorsa gitmesin bence. 2-3 sene içinde tekrardan bedelli çıkar, alıştılar hazır paraya

Benim kardeşim askerliğe elverişsiz raporu aldı arkadaşın dediği gibi organ tutulumu başlamıştı zaten. Bacak damarında tıkanma göz de sorun gibi.

Aslına bakarsanız bence ilk evrede bile olsa elverişsiz olması lazım bu hastaların.

• Mevzuat organ tutulumlulara barışta,organda kalıcı hasar olanlara her durumda elverişsizlik verilecek şekilde düzenlenmiş.Basit deri bulgularına verilmiyor.Baktığınızda ömrünün hiç bir döneminde ilaç kullanmayan ve organ tutulumu olmayan behçet hastası sayısı da oldukça fazla.Ondan olacakki ciddi olmayanları ayırmıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.