Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Çin uluslar arası piyasada düşen gaz petrol fiyatlarına rağmen yüksek fiyatla gaz almaz rusyanın derdi gaz satamamak değil ucuza satmak ayrıca avrupa gazını petrolonü almam demiyor rusya vermem diyor.

önümüzde küresel manada hiç bir ekonomi hızlı büyüyemeyecek ama rusya da büyüyemeyecek unutmamak lazım rusyanın ekonomisi petrol gelirleri ile gelişmiş ülke pazarlarına endeksli gelişmiş ekonomiler büyümediği gibi ambargo koyuyor üstüne petrol fiyatı düşüyor

Önümüzdeki aylarda petrol üreten Arap ülkelerinde kaos çıkarsa şaşırma.
    Rusyada silah bol
    Ortadoğuda terörist bol
    Bence Suud hanedanının suyu ufaktan ısınmaya başladı.
    Filler tepişirken karıncalar ezilirmiş.

o zaman anlarız işidin ipi kimin elindeymiş zaten suudu tehdit etmeye başlamıştı dediğiniz gibi birileri kendi dükkanına zarar gelmesin diye tepişmek için alan açıyor

• Suudi hanedanina taarruz izni ciksin.

Rusya'nin kilini kipirdatmasina gerek yok.

İran 2 saatte alir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Konuya biraz daha mikro (yerel çevreniz) ölçeğinde gördükleriniz ve gözlemlerinizi yazabilir misiniz arkadaşlar?

Şahsen küçük işletmelerin resmen yaprak dökümü yaşadığı ve çoğunlukla büyük işletmelere bağlı olarak ayakta kalabildiklerini görüyorum.

Eğer büyük işletmelerin finansman sıkıntının büyümesi sonucu kapasite azaltması gerçekleşirse, iç açıcı olmayan sonuçlarla karşılaşabileceğimizi görüyorum.

İste o durum 2-3 ay icinde gerceklesicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Gelişmiş ülkeler ambargodan dolayı sıkıntı çekmişlerdir, pazar ülkesi olmadıkları, ekonomilerini dışa bağımlılıktan kurtarmak ve üretimlerini kendi yapmak için sıkıntı çekerler. Eğer

bizde ekonomi olarak üreteceksek dışa bağımlılıktan kurtulacaksak sıkıntı çekelim lakin durum öyle değil.

Bahsettiğim sıkıntı bu değil, bahsettiğim sıkıntı;

Geçen yüzyıl içindeki serüvenine baktığımızda, Kore’nin yarım asra yakın bir zaman dilimini ciddi sıkıntılar içinde geçirdiğini söyleyebiliriz. 1910’da Japonya tarafından işgal edilen ve sömürgeleştirilen Kore, bu durumdan 2. Dünya Savaşı’nda Japonların yenilmesiyle kurtulur. 1945’te sömürge dönemi sona erer ancak bu sefer de iç karışıklıklar başlar. Ülke savaştan sonra Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünür. Bugünkü Güney Kore’de ise 1948’de ‘Kore Cumhuriyeti’ adıyla bağımsız bir devlet kurulur. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan soğuk savaşta Kuzey Kore, Sovyetler Birliği’ne; Güney Kore ise Batı blokuna yakındır. 1950’ye gelindiğinde, Kuzey Kore orduları Güney Kore’ye saldırır. 3 yıl süren savaş ve çatışmalar, Kore Cumhuriyeti’ni ekonomik bir felakete sürükler.

budur.

ve aynı yazıda şöyle açıklanır ;

Prof. Kang, Korelilerin eğitime bu kadar önem vermelerinin asıl gerekçesinin Kore Savaşı olduğu tespitini yapıyor: “Savaş olmasa Kore hâlâ tarım odaklı bir ülke olabilirdi. Savaşta yaşanan dramlar, açlık ve sefalet insanları motive etti. Eğitime ve başarıya odaklanmalarını sağladı. Savaşı yaşamasak bana göre bu seviyeye ulaşamazdık.”

Kurtuluş savaşını örnek gösterebilirsiniz bizim için, ama toplumda kurtuluş savaşımız anma günleri hariç hiçbir zaman ''600 yıl hüküm sürdük biz tükürüğümüzle boğarız ulan sizi'' cümlesinin önüne geçememişdir.

• Erbakan Hocayı dinleyin ve günümüzle karşılaştırın.Bir ülke ekonomi politikaları açısından hiç mi ilerlemez yahu.Hakikaten var mı böyle muhalafet günümüzde?

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Yalnız anlattıkları direk AKP
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Belki biraz daha vadeye yayılmış şekilde ve daha kademeli bir şekilde olabilir aslında. Çünkü büyük holdinglerin yatırımlarını çok kısmadıklarını da görüyorum. Ama orta düzeydekilerin bu yatırımlardan ne kadar faydalanabilecekleri biraz soru işareti oluşturuyor bence.

Ama bunları hiç siyasi risk olmadan yazıyorum, eğer beklenmedik bir risk durumu oluşursa, dediğiniz gibi 3 aylık süreçte gerçekleşme olasılığı da çok yüksek.

Ayrıca Putin'in son açıklamalarını da okudum BBC'de. Kemerlerinizi bağlayın, zor zamanlar bizi bekliyor gibi bir söylem mevcut. Bir cümle şöyle ''The government has warned that Russia will fall into recession next year.'' Ama ben yine de Rusya'nın elini güçlendirerek bu zor dönemden çıkabileceğini bekliyorum,eğer Çin'den destek bulabilirse.
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Putin bazı stratejik hatalar yapmazsa Rusya bu işin sonunda güçlü çıkar.

Batı Rusya'ya savaş açmaktan kaçınır.

Ekonomik ambargolar elbette Rusya'yı etkiler ama sonuçta Ruslar fakirliğe alışkın.

Komünistleri fakirlikle test etsen nolur

Bize gelirsek nerde oturuyorsun bilmiyorum hocam ama ben İstanbul, Bahçelievlerdeyim.

Burda hem yerel esnafta hem de AVM dükkanlarında yaprak kıpırdamıyor.

Şu son 1-2 ayda bile 50 tane dükkan açılıp kapandı.

AVMler daha az düşüyor ama ben onların da 2015 için fazla dayanabileceğini sanmıyorum.

Oralarda da boş dükkanlar var.
  • hani kör ölür ,badem gözlü olur derler ya aynen ona benziyor :)

zamanında Erbakan ve Tansu Çilleri çok savundum ,hatta askeri birlik içinde ordudan atılma pahasına

ama sonra ne oldu ?

kendi milletvekilleri bile ihanet etti ve biz dızdımlak ortada kaldık :)

aslında Erbakan hocanın çok eski halini bilseniz gülmekten yerlere yatarsınız , misal hükümeti eleştirmek için meclise bir tepsi baklava ile gelir ve baklavanın altını gösterip ,bakın altı pişmemiş hükümet de böyle derdi :)

bir başka zaman bir file ile gelir aynı tarz eleştiri yapardı ama millet ciddiye almadığı gibi sadece gülme konusu olurdu

hele birde ağır sanayi projesi vardı ki evlere şenlik , gider bir yere birkaç kürek harç atıp sözde ağır sanayi fabrikasının temelini atardı ama o gittikten bir müddet sonra temel bir kamyonete yüklenip başka şehirde tekrar kullanmak üzere götürülürdü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Gelişmiş ülkeler ambargodan dolayı sıkıntı çekmişlerdir, pazar ülkesi olmadıkları, ekonomilerini dışa bağımlılıktan kurtarmak ve üretimlerini kendi yapmak için sıkıntı çekerler. Eğer

bizde ekonomi olarak üreteceksek dışa bağımlılıktan kurtulacaksak sıkıntı çekelim lakin durum öyle değil.

Bahsettiğim sıkıntı bu değil, bahsettiğim sıkıntı;

Geçen yüzyıl içindeki serüvenine baktığımızda, Kore’nin yarım asra yakın bir zaman dilimini ciddi sıkıntılar içinde geçirdiğini söyleyebiliriz. 1910’da Japonya tarafından işgal edilen ve sömürgeleştirilen Kore, bu durumdan 2. Dünya Savaşı’nda Japonların yenilmesiyle kurtulur. 1945’te sömürge dönemi sona erer ancak bu sefer de iç karışıklıklar başlar. Ülke savaştan sonra Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünür. Bugünkü Güney Kore’de ise 1948’de ‘Kore Cumhuriyeti’ adıyla bağımsız bir devlet kurulur. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan soğuk savaşta Kuzey Kore, Sovyetler Birliği’ne; Güney Kore ise Batı blokuna yakındır. 1950’ye gelindiğinde, Kuzey Kore orduları Güney Kore’ye saldırır. 3 yıl süren savaş ve çatışmalar, Kore Cumhuriyeti’ni ekonomik bir felakete sürükler.

budur.

ve aynı yazıda şöyle açıklanır ;

Prof. Kang, Korelilerin eğitime bu kadar önem vermelerinin asıl gerekçesinin Kore Savaşı olduğu tespitini yapıyor: “Savaş olmasa Kore hâlâ tarım odaklı bir ülke olabilirdi. Savaşta yaşanan dramlar, açlık ve sefalet insanları motive etti. Eğitime ve başarıya odaklanmalarını sağladı. Savaşı yaşamasak bana göre bu seviyeye ulaşamazdık.”

Kurtuluş savaşını örnek gösterebilirsiniz bizim için, ama toplumda kurtuluş savaşımız anma günleri hariç hiçbir zaman ''600 yıl hüküm sürdük biz tükürüğümüzle boğarız ulan sizi'' cümlesinin önüne geçememişdir.

Yaklaşımınız mantıklı bence. Avrupa, İslamiyet'in Kudüs'ü ele geçirip, İspanya'ya yayılmasından başlayıp, 2.Dünya Savaşı'na kadar olan süreçte hep savaşlar,hastalıklar ve karışıklıklarla dolu süreçlerden geçti. Bu süreç yaklaşık 1000 yıllık. Bundan dolayı şu anda mezhepleri ve inançları farklı topluluklar (ülkeler) olsalar dahi (2.Dünya Savaşı'ndan sonraki) yaklaşık 60 yıllık süreçte birlikte büyük ilerleme kaydettiler. Bu sonuca ulaşmaları 1000 yıllarına malolmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Putin bazı stratejik hatalar yapmazsa Rusya bu işin sonunda güçlü çıkar.

Batı Rusya'ya savaş açmaktan kaçınır.

Ekonomik ambargolar elbette Rusya'yı etkiler ama sonuçta Ruslar fakirliğe alışkın.

Komünistleri fakirlikle test etsen nolur

Bize gelirsek nerde oturuyorsun bilmiyorum hocam ama ben İstanbul, Bahçelievlerdeyim.

Burda hem yerel esnafta hem de AVM dükkanlarında yaprak kıpırdamıyor.

Şu son 1-2 ayda bile 50 tane dükkan açılıp kapandı.

AVMler daha az düşüyor ama ben onların da 2015 için fazla dayanabileceğini sanmıyorum.

Oralarda da boş dükkanlar var.

Pütinin stratejik hata yapmak için seçeneği yok elinde nükleer başlıklar ve 3. dünya savaşını provake ederim kozundan başka bir yaptırım gücünün olmadığı belli rus halkı fakirliğe alışkın olsa da sovyet imparatorluğunun devamı putin ekonomisi devleti kemer sıkmaya müsait değil putinin seçmene vaadi emperial rusya yani yeni nükleer denzialtılar kıtalar arsı silahlar uçak gemileri gibi empreryal yatırımları durduramaz

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    İşte Putin veya yönetim kadrosunun ne kadar becerikli veya iyi liderlik yeteneğine sahip olduğunu bu önümüzdeki sene içinde göreceğiz.

Gerçekten onlar için zor bir süreç olacak. Belki eski toprak Ruslar için sorun olmayacak ama Putin döneminin zengini olan büyük kitle bu durumdan hiç hoşnut olmayacak.

Ayrıca Rusya kimin gerçek dost olduğunu da bu süreçte öğrenmiş olacak. Ben Çin'in nasıl hareket edeceğini çok merak ediyorum, çünkü ABD, Çin'in Pasifik'teki genişlemesinden dolayı iyice rahatsızlanmış durumda ve Japonya'da bundan dolayı ABD'nin başını iyice ağrıtıyor. Uluslararası düzeyde her türlü sonuca açık yönelimler olabileceği kanısındayım.

Tekrar bize gelecek olursak (memnuniyetle), İzmir merkezdeyim ben de. İlk mesajımda bahsettiklerim Organize Sanayi Bölgelerinde olan işletmeler için geçerli idi ve bilirsiniz ki üretimin önemli payına sahipler.

Ama esnaflara baktığımda da, durumun karışık olduğunu, küçük esnafın boş beklediğini, büyük esnafın da bir nebze daha iş yaptığını ama sıcak parayı elinde tutamadığını görüyorum.

Büyük esnaf birşeyler yapmaya çalışıyor ama hazır parası olmadığı ve kredi de kullanamadığı için bir nevi yerinde sayıyor.

Genç nüfusa hiç deyinmeyeyim, galiba büyük orandaki üniversite gençliği, eğitim hayatları bittikten sonra işsiz kalacaklar. Teknik elemanlar resmen mücevher değerinde, istemeseler bile çalışabilecekleri yığınla yer var.

• kriz çıktığında eldeki birikmiş paraların durumu ne olur değerlenir mi?

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Döviz karşısında çöp olur.

Ama iyi birikmiş nakit olursa burda ucuza gayrimenkul kapatılabilir.

Bi 5 yıl sonra para gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Döviz karşısında çöp olur.

Ama iyi birikmiş nakit olursa burda ucuza gayrimenkul kapatılabilir.

Bi 5 yıl sonra para gelir.

teşekkürler
  • Türkiye'nin çoğuna laf atan siz azınlıklar beğenmiyorsanız Amerika'ya göçün sizi tutan kim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Türkiye'nin çoğuna laf atan siz azınlıklar beğenmiyorsanız Amerika'ya göçün sizi tutan kim?

Bir bilet maaşlarının kaç katıdır kim bilir kolay mı öyle Amerikalara gitmek
  • Ekonomik kriz çıkarsa emlak piyasası bundan nasıl etkilenir? Ev fiyatlarında bir miktar düşme olur mu?
  • chameleon41 kullanıcısına yanıt
    Bir miktardan fazla düşüş olmasını bekliyorum açıkçası.

Ama ülkemiz bu yönden tuhaf.

Sonuçta insanlar satmak istemezse satmaz.

Bunun dışında bankaların el koyduğu evlerde bazı fırsatlar olabilir.

Ucuz konutlarda talep fazla.

Orta ve lüks olanlarda düşüş daha fazla olur
  • chameleon41 kullanıcısına yanıt
    Yeni evlerin %80 oranda kredi ile alındığını varsayarsak ve çekilen krediyi insanlar ödeyemeyecek duruma gelirlerse, 2+1 ve 3+1 evlerde büyük fırsatlar oluşabilir bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.