Şimdi Ara

Beklenen olmadı: Sony, 8K TV üretmeyi bırakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy şu anda #4
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telefondan sonra televizyon üretimini de bırakması enteresan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony nin tek ve en büyük sıkıntısı 20 sene önden gidiyor oluşu, teknoloji için çok iyi lakin kendisi için kötü oluyor, alınabilecek en iyi tv sony 4k tv dir bu arada, gerçi onuda türkiyede zor bulursunuz

• slmgs S kullanıcısına yanıt

Telefon ve Tv üretimine devam ediyor. Sadece ülkemizden çekildi. Sebepleri tartışılır tabi :(

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Zamanında kullanmıştım çok da memnundum.

• 8k gereksiz.

• qarakedi kullanıcısına yanıt

TCL

• feerrroooo F kullanıcısına yanıt
    Yanlış işte dostum neyi zorluyorsun? 8K, 4K’nın 2 katı değil. Üstel büyüme diye bir şey var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1080p çözünürlüklü bir ekran, 1920×1080 nokta veya piksele sahiptir. Bu da 2.073.600 (yaklaşık iki milyon) piksel anlamına gelir.

4K çözünürlüklü bir ekran ise 3840×2160 nokta veya piksele sahiptir ve bu da yaklaşık 8,3 milyon piksele eşdeğerdir.

8K çözünürlüklü bir ekran 7680×4320 pikselden oluşur ve bu da yaklaşık 33,2 milyon piksele denk gelir.

• Editörler teknik yönden yeterince donanımlı değil ve araştırmıyorlar. Böyle paylaşımı ben de yaparım, talibim. Beni görün yöneticiler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Golden Gate kullanıcısına yanıt

Merhaba,

85 inç perde de 1080p projeksiyon kullanıyorum ve tv box ile film izliyorum, şunu fark ettim;

Her ne kadar 4k filmi 1080p olarak izlesem de, 4k x265 10bit bir filmin 1080p x265 10bit bir filmden daha kaliteli, daha canlı bir görüntü verdiğini fark ettim, anladığım kadarıyla 4k nın içinde yoğun bilgi akışından 1080p de nasipleniyor, 4k proj. kadar olamasa da .

Demem o ki; kullandığımız proj. veya tv 1080p olsa da, 4k içeriğin faydası az da olsa 1080p ye yansıyor, faydasını görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Nisan 2025; 12:10:38 >
  • Ee içerik yok ondan.

Daha 4k yayın yapan kanal yok alıp ne yapacaksın içerik olmadıktan sonra.

Hatta üstünü çizdikleri 2k çözünürlükleri monitörlerde tekrar üretmeye başladılar.

Sadece bizde değil geçen sene Avrupa şampiyonasında Almanlar bile 1080p yayın yaptılar her ne kadar bitrate yüksek olsada.

8k'ya daha bir 10 yıl ihtiyaç olmaz.

• Sony'nin prestij olarak 8K odaklanması lazımdı, bizim bir tanıdığın ihtiyacı olduğunda 2 kez samsung panel aldırmıştım, alternatiflere bakmadık bile, zaten niş bir kategoride hiç satamayacak yada az satış yapacak ürünleri niye çıkarırsın ki.
    Bu heriflerin ürün planlama ekibine dair bir çalışması yok anlaşılan, sanki 4K'da satışa oynayacak bir ürün planlama ekibiniz var da 8K'dan çıkmışlar 4K'ya odaklanacaklarmış mış :)))

Koca koca firmalar isimle satış yapacağına o derece inanmış ki şu saçma sapan planları uygulayıp itinayla şirketleri batırıyorlar. verilen o maaşlara yazık, böyle devam edin sonra Çinli üreticilere vergi koyarsınız..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.