Şimdi Ara

BEKO MONİTÖR ARIZASI!!! YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir tane BM 1500 model Beko marka monitör var arızayı tarif etmekte zorlanıcam çünkü garip bir arızası var. Arıza monitörün acıldığı ilk 5-10 saniye içinde olup bitiyor.Arıza sol altta yukarı doğru bir bombelenme ile başlıyor bununla birlikte gökkuşağı renkleri cıkıyor, ama sadece o kısımda(mıknatısı tüpün etrafında gezdirirmiş gibi) sonrasında hızla aşağı doğru iniyor Fakat bir miktar eğrilik yine kalıyor.EHT trafodan olabileceğini düşünüyorum fakat trafo bulamıyorum. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaSaTi -- 23 Mayıs 2005, 18:25:30 >

• bendede bi beko monitör var açilinca led yesil olmuyo hep sari kaliyo monitöre görüntüde gelmiyo ne yapacagim ben...

yardim edin...
  • Senin işinde zor kardeş Beko'n var derdin var yıllarca yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı dediler şimdi (tabiri caizse) iteliyorlar yerli mallarını. (BEKO SERVİSLERİ DUYUN SESİMİZ)
    İMDAAAAAT
  • beko monitör için renk yapan yerde bir manyetik alan vardır mıknatıs gibi anlamanın enkolay yolu monitörü başka odada çalıştır sorun kullandığın adadan kaynaklanır monitörün sağlam olma ihtimali çok yüksek...
    cnylmz senin monitörün sorunu ise beslemen sağlam ve sürücü devrende arızan olabilir veyada yüksek voltaj katındadır...
  • bay_x arkadasım baska yerde elbette denedim manyetik alandan etkileniyomuş gibi fakat değil demek istediğim buydu zaten sürekli renk kalmıyor yaazımda dediğim gibi ilk acılışta ve 5-10 saniyede olup bitiyor. bombelenmeyle beraber renklerde kayıyor (sadece bombelenen kısımda renk kayması oluyor)sonra düzeliyor. tarifi zor bir arıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaSaTi -- 24 Mayıs 2005, 14:30:48 >
  • arızan baya bir kıritik arıza aolabilir arızanı gözle görmeden yorum yapmak çokzor dostum.
  • bende de samsung [793 DF] var ve açtıgımda çıkan windows ekranı çizikli çizikli çıkıyo
    bu arızayı gidermeme yardım edermisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: .aNdRey.

bende de samsung [793 DF] var ve açtıgımda çıkan windows ekranı çizikli çizikli çıkıyo
    bu arızayı gidermeme yardım edermisiniz

ekrandaki çıkan çizgiler yatay olarakmı yoksa dikey olarakmı çıkıyor?
  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim monitörün arızasını buldum arıza tüp ten kaynaklanıyormuş. Kaç gündür o kadar uğraştım tüp hiç aklıma gelmemişti aynı monitorden elime geçti ve ancak öyle cözebildim sorunu
  • arızanı bulmna sevindim dostum...
  • ya bi arkadaşın monitörü var ekran küçük yani flim izlerken olur ya hani alt ve üst boş ortada flim aynı onun gibi bi elektronikçi trimpotlar var dedi ama ben hangisi olduğuna karar veremedim tüpün oralarda bi yerde bi sürü var ama hangisi yardım edermsiniz...
    bay_x yardımın için teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnylmz

ya bi arkadaşın monitörü var ekran küçük yani flim izlerken olur ya hani alt ve üst boş ortada flim aynı onun gibi bi elektronikçi trimpotlar var dedi ama ben hangisi olduğuna karar veremedim tüpün oralarda bi yerde bi sürü var ama hangisi yardım edermsiniz...
    bay_x yardımın için teşekkürler...

monitörün kapağını açtığında içersinde ayar trimpotları varsa eğer
    V-SIZE ve V-SHIFT yazısı olalan trimpotlardan ekran ayarını vertical olarak ayar yapabilirsin eğer içersinde ayar trimpotları yoksa servis menüsü gerekir...
  • arkadasım monitorün ısıkve kontrast ayarlarını nerden yapıyorsun menudenmi trimpotlamı menuden yapıyorsan vertikal ayarlarıda menudendir elle yapıyorsan trimpotla yani vertikal vertikal de ön taraftadır
    ama senin monitor unyeni mdelmi eskimi onu belirt çünkü yeni modellerde menuden ayarlanıyor
  • eski ya iki yıl önce alındı...
  • telefonla arayın yardımcı olim arkadaşlar 0212 260 83 10 ayhan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.