Arkadaşlar bacaklarımı bükmeden yerde oturamama ve eğilememe problemlerinden doktora gittim ve bel açıklığı oldugunu söyledi . Öncelikle bu hastalığın %100 tedavisi varmı ? internette araştırdım ama tatmin edici açıklamalar bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim :)
UPP ... kimse bilmiyormu :S
bel açıklığı yani spina bifida doğuştan olan yapısal bir omurga kemiklerinin defektidir senin nörolojik bir sıkıntın yok anladığım kadarıyla bu da en hafif formu olduğunu gösteriyor burda kemik eksikliğini gideremezsin ama bu bölgeyi koruyan ve saran kas yapıyı güçlendirmen gerekir bunu da ortopedistin yönlendireceği bir fizyoterapist yardımıyla yapman gerekir geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: lamina propria
bel açıklığı yani spina bifida doğuştan olan yapısal bir omurga kemiklerinin defektidir senin nörolojik bir sıkıntın yok anladığım kadarıyla bu da en hafif formu olduğunu gösteriyor burda kemik eksikliğini gideremezsin ama bu bölgeyi koruyan ve saran kas yapıyı güçlendirmen gerekir bunu da ortopedistin yönlendireceği bir fizyoterapist yardımıyla yapman gerekir geçmiş olsun
Yanıt için teşekkürler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme