Şimdi Ara

BEL FITIĞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
14
Favori
95.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PearBear

Harika ya cok sevindim hocam Allah bir daha yasatmasin inşallah tüm samimiyetimle söylüyorum.. Bu illeti ceken bilir cunku. Bende de iki tane fitik var l4-l5 ve l5-s1 arasinda su an fizik tedavi deniyorum iki ay once yataktan kalkip tuvalete bile topalliyarak giderken şu an daha iyiyim çok şükür.. ama egzersizleri birakirsam her şey geri dönüyor. Çevremde kime sorsam sakin ameliyat olma diyor ama sizinki gibi basarili ameliyatlari gordukce umutlanmiyor degilim

Allah razı olsun hocam. Çok zor bi hastalık ama şükür sonunda ölüm yok.. Fizik tedaviyi sonuna kadar deneyin bence.. çevrenizden ;sakınnnn ameliyat olmaaa tekrarlarrrrr!! 😊 diyenler çoktur zaten hatta örneklerde verirler ama kararınızı kendiniz verin bana öyle diyenler şimdi keşke daha önce olsaydın diyorlar 😃 inşallah ameliyat a gerek kalmadan atlatırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ıssızz

Selam arkadaşlar. 30 yaşındayım. Bende bel fıtığı 2 yıl önce başladı ve bu süre içerisinde uzun zaman çok hafif bir şekilde bacağımda ayrı ve uyuşma durumları oluyordu. Fakat işim icabı sürekli oturmamdan kaynaklı olduğunu düşündüğümden önemsemiyordum ve bu rahatsızlıktan dolayı doktora da hiç gitmemiştim. Ta ki çalışmış olduğum firmada ayakta çalışmaya başlayıp sürekli ağırlık kaldırma mecburiyeti olduğu zamanda bu ağrılar daha da arttı ve artık ağrı hiçbir şekilde geçmiyordu. Belimde ağrı oluyor aynı anda bacağıma ağrı ve uyuşukluk olarak vuruyordu. Bu da yürümemi zorlaştırmaya başlamıştı. Birkaç kilometre dinlenme ihtiyacı olmadan yürüyebiliyordum ama ağrılardan sonra 300-400 metrede dinlenme ihtiyacı hissetmeye başlamıştım. Nette araştırmalarımda siyatik rahatsızlığı olduğunu düşündüm.

Daha sonra Üsküdar Devlet Hastanesi'nde doktora gittiğimde de aynı şekilde siyatik olduğumu ve verdiği bir takım ilaçları kullanmamı söyledi. İlaçları kullandıktan sonra belimdeki ağrı geçti fakat bacağımda ki ağrı ve uyuşukluk geçmediğinden 1,5 aylık gibi bir süre sonra tekrar doktora gittim. Durumu anlattım. Doktor MR çekilmemi ve sonuca göre karar vereceğini söyledi. MR sonucu çıktıktan sonra 4-5 tane bel fıtığı bulunduğunu ve birisinin patlamış olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Karar verdiğimde gelip gerekli tetkikleri yaptırdıktan sonra ameliyat olabileceğimi söyledi. Karar vermem yaklaşık 2 ayı bulmuştu ve bu süre içerisinde tanıdıklar vasıtasıyla başka doktorlara da MR sonucunu gösterdiğimde durumumun ameliyatlık olduğunu söylediler. İnternette de sürekli inceleme yapıyor hastalıkla ilgili videolar izliyordum.

Videolarda ve makalelerde ameliyat olunmaması durumunda ayak düşüklüğü(topallama ve yürürken durduk yere sendeleyip düşme rahatsızlığı) veya felç kalınabileceği sonuçları rastlanıldığı ile ilgili bilgilerde vardı. Birkaç gün düşündükten sonra ameliyat olmaya karar verdim ve 9 mart 2015 tarihinde ameliyatımı mikrocerrahi yöntemi ile Ümraniye Devlet Hastanesinde yaklaşık 1,5 saatlik bir sürede bölgesel anestezi ile (belden aşağısı uyuşturularak) ameliyatımı oldum. Ameliyattan sonra yaklaşık 3-4 saat içerisinde belimden aşağıda bulunan uyuşma yüzde 70 kadar geçince ayağa kalkıp tek başıma yürüyebildim. Ertesi gün sabah (ameliyattan 17 saat sonra) taburcu oldum ve uzun süren (üç parça halinde toplamda 40 gün kadar) istirahat verildi. Ameliyattan hemen sonra bacağımdaki ağrılar çok şükür tamamen yok oldu. Ara sıra ters hareket edince veya dengesiz yük kaldırınca ağrı vurma durumları oluyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Tekrar aynı yerden fıtık sorunu oluşmaması için ameliyattan sonra 4-5 ay kendinize dikkat etmenizde gerekmektedir. Hastalığı ileri seviyede ameliyat olacakların mikrocerrahi yöntemi ile olmalarını tavsiye ederim. Bölgesel anestezi ile ameliyat olduğum için de hiç zorluk çekmedim. Hayatımdaki ilk ameliyatım olduğundan çok korkarak ameliyata girdim fakat çok şükür hiç sıkıntı çekmedim ve iyi ki hastalık daha fazla ilerlemeden ameliyatımı olmuşum.

Uzun bir yazı olduğu için kusura bakmayın. İnşallah bel fıtığı olanlara başımdan geçenleri yeterince anlatabilmiş ve fayda sağlayabilmişimdir. Geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun hocam.. İnanın yazınızı okuyan insanlar hiç şikayetçi değildir 😊 paylaşımınızdan dolayı herkes adına teşekkür ederim 😊

• mstf1071 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.
  • quote:

Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.
    arkadaşlar karyopraktik yöntemini bir araştırın.

bu nasıl yöntem türkiyede nasıl ünlü değil cidden bilmiyorum hakkaten bilmiyorum o kadar araştırdım o kadar araştırmaya rağmen
    1 ay sonra bu videoya rastladım belki faydasını görenler olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: mab4ever

arkadaşlar karyopraktik yöntemini bir araştırın.

bu nasıl yöntem türkiyede nasıl ünlü değil cidden bilmiyorum hakkaten bilmiyorum o kadar araştırdım o kadar araştırmaya rağmen
    1 ay sonra bu videoya rastladım belki faydasını görenler olur...

Alıntıları Göster

• Uzm. Dr. Kamuran Ayozon tedavsisi Ankara merkezinde tedavi sürecinizin takipçisi olmaktadır.

Ozon tedavisi Ankara merkezlerinde tedavi olmadan önce tercih ettiğiniz yerin ve hekimin bu tedavi yöntemi üzerine eğitim aldığından emin olmanız tedavinizin etkinliğinde faydalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsamur

Başarı oranı %80 dir Mr varsa gönderin bakalım

Merhaba;

Yeni mr çektirdim nasıl durum yardımcı olabilirmisiniz
     BEL FITIĞI
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka_saban

2010 yılından beri Tam Endoskopik Bel Fıtığı Cerrahisinin kurslarına ses ve görüntü aktarımını yapıyorum.. Açıkçası Bel fıtığı konusunda pek çok uzman doktorun aslında tam endoskopik yöntemle ilgili pek bir bilgiye sahip olmayıp televizyonlarda ben bu ameliyatı endoskopik yöntemle şöyle yapıyorum, böyle oluyor diye boy gösterdiğini görünce şaşırıp kalıyorum.. Zira bu ameliyat yöntemiyle ilgili o kadar bilgi sahibi oldum ki; mesela kas ve iç doku kaybının en az olduğu tek yöntem, ameliyat olan bir hastanın 2 saat sonra yürümesi, özellikle obez olan hastaların ameliyatlarda belli bir risk oluştuğu için tam endoskopik yöntemini seçmesi diye pek çok sebep sıralayabilirim.. Ve arkadaşlar Türkiye'de bu yöntemin kursunu veren ve bu ameliyat yöntemini tek uygulayan Dr. Ali Güven Yörükoğlu diyebilirim. Herkese Geçmiş Olsun..
    bel fıtığı tedavisi , mikronluk ameliyat :) ama kütükle vurup diskleri yerine oturtan tek milletiz

• quote:

2010 yılından beri Tam Endoskopik Bel Fıtığı Cerrahisinin kurslarına ses ve görüntü aktarımını yapıyorum.. Açıkçası Bel fıtığı konusunda pek çok uzman doktorun aslında tam endoskopik yöntemle ilgili pek bir bilgiye sahip olmayıp televizyonlarda ben bu ameliyatı endoskopik yöntemle şöyle yapıyorum, böyle oluyor diye boy gösterdiğini görünce şaşırıp kalıyorum.. Zira bu ameliyat yöntemiyle ilgili o kadar bilgi sahibi oldum ki; mesela kas ve iç doku kaybının en az olduğu tek yöntem, ameliyat olan bir hastanın 2 saat sonra yürümesi, özellikle obez olan hastaların ameliyatlarda belli bir risk oluştuğu için tam endoskopik yöntemini seçmesi diye pek çok sebep sıralayabilirim.. Ve arkadaşlar Türkiye'de bu yöntemin kursunu veren ve bu ameliyat yöntemini tek uygulayan Dr. Ali Güven Yörükoğlu diyebilirim. Herkese Geçmiş Olsun..
    bel fıtığı tedavisisadece rehabilitasyon merkezlerinde mi yapılıyor başka tedavi yöntemleri olarak neler var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lalelosido

bel fıtığı tedavisi , mikronluk ameliyat :) ama kütükle vurup diskleri yerine oturtan tek milletiz

cem yılmaz seyrediyorsun galiba :)

bel fıtığı olanlarda ameliyat gerektiren %10 luk bölüm.. diğer %90 lık bölümü , fizyoterapist ile iyileştirilebilecek bir durumdur.
  • quote:

ozon tedavisi hakkında bilgi verebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: lalelosido

ozon tedavisi hakkında bilgi verebilirmisiniz

Alıntıları Göster
    Merhaba

Ankara'da Uzman Dr. Kamuran Ay ile iletişime geçebilirsin. Gerçekten çok ilgili ve bu konu da deneyimli. Aşağıdaki linkten bilgilerine ulaşabilirsin.
    en yakın diye aradığınız her şey burada
    En Yakın Özel Muayeneler Uzm.dr. Kamuran Ay - Adres,Telefon,İletişim
    http://www.enyakinnerde.com/ozel-muayeneler/126725-uzm-dr-kamuran-ay
    yada web sitesini ziyaret edip bilgi edinebilirsin.http://www.kamuranay.com/

• quote:

Selam arkadaşlar. 30 yaşındayım. Bende bel fıtığı 2 yıl önce başladı ve bu süre içerisinde uzun zaman çok hafif bir şekilde bacağımda ayrı ve uyuşma durumları oluyordu. Fakat işim icabı sürekli oturmamdan kaynaklı olduğunu düşündüğümden önemsemiyordum ve bu rahatsızlıktan dolayı doktora da hiç gitmemiştim. Ta ki çalışmış olduğum firmada ayakta çalışmaya başlayıp sürekli ağırlık kaldırma mecburiyeti olduğu zamanda bu ağrılar daha da arttı ve artık ağrı hiçbir şekilde geçmiyordu. Belimde ağrı oluyor aynı anda bacağıma ağrı ve uyuşukluk olarak vuruyordu. Bu da yürümemi zorlaştırmaya başlamıştı. Birkaç kilometre dinlenme ihtiyacı olmadan yürüyebiliyordum ama ağrılardan sonra 300-400 metrede dinlenme ihtiyacı hissetmeye başlamıştım. Nette araştırmalarımda siyatik rahatsızlığı olduğunu düşündüm.

Daha sonra Üsküdar Devlet Hastanesi'nde doktora gittiğimde de aynı şekilde siyatik olduğumu ve verdiği bir takım ilaçları kullanmamı söyledi. İlaçları kullandıktan sonra belimdeki ağrı geçti fakat bacağımda ki ağrı ve uyuşukluk geçmediğinden 1,5 aylık gibi bir süre sonra tekrar doktora gittim. Durumu anlattım. Doktor MR çekilmemi ve sonuca göre karar vereceğini söyledi. MR sonucu çıktıktan sonra 4-5 tane bel fıtığı bulunduğunu ve birisinin patlamış olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Karar verdiğimde gelip gerekli tetkikleri yaptırdıktan sonra ameliyat olabileceğimi söyledi. Karar vermem yaklaşık 2 ayı bulmuştu ve bu süre içerisinde tanıdıklar vasıtasıyla başka doktorlara da MR sonucunu gösterdiğimde durumumun ameliyatlık olduğunu söylediler. İnternette de sürekli inceleme yapıyor hastalıkla ilgili videolar izliyordum.

Videolarda ve makalelerde ameliyat olunmaması durumunda ayak düşüklüğü(topallama ve yürürken durduk yere sendeleyip düşme rahatsızlığı) veya felç kalınabileceği sonuçları rastlanıldığı ile ilgili bilgilerde vardı. Birkaç gün düşündükten sonra ameliyat olmaya karar verdim ve 9 mart 2015 tarihinde ameliyatımı mikrocerrahi yöntemi ile Ümraniye Devlet Hastanesinde yaklaşık 1,5 saatlik bir sürede bölgesel anestezi ile (belden aşağısı uyuşturularak) ameliyatımı oldum. Ameliyattan sonra yaklaşık 3-4 saat içerisinde belimden aşağıda bulunan uyuşma yüzde 70 kadar geçince ayağa kalkıp tek başıma yürüyebildim. Ertesi gün sabah (ameliyattan 17 saat sonra) taburcu oldum ve uzun süren (üç parça halinde toplamda 40 gün kadar) istirahat verildi. Ameliyattan hemen sonra bacağımdaki ağrılar çok şükür tamamen yok oldu. Ara sıra ters hareket edince veya dengesiz yük kaldırınca ağrı vurma durumları oluyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Tekrar aynı yerden fıtık sorunu oluşmaması için ameliyattan sonra 4-5 ay kendinize dikkat etmenizde gerekmektedir. Hastalığı ileri seviyede ameliyat olacakların mikrocerrahi yöntemi ile olmalarını tavsiye ederim. Bölgesel anestezi ile ameliyat olduğum için de hiç zorluk çekmedim. Hayatımdaki ilk ameliyatım olduğundan çok korkarak ameliyata girdim fakat çok şükür hiç sıkıntı çekmedim ve iyi ki hastalık daha fazla ilerlemeden ameliyatımı olmuşum.

Uzun bir yazı olduğu için kusura bakmayın. İnşallah bel fıtığı olanlara başımdan geçenleri yeterince anlatabilmiş ve fayda sağlayabilmişimdir. Geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Benimde 2 tane fıtığım var ve ayağımda bir miktar güç kaybı mevcut. Bir kaç doktor ameliyat olmasın dedi. Ameliyat olmak istemiyorum ne yapsam karar veremedim ?

• Şimdiye kadar okuduklarim ve araştirdıklarım bilgiler ışığında bel fıtıgının bir çözümü olmadığı gerçeğini öğrenmiş oldum. 4 ay önce tanıştığım bu beladan kendi yöntemlerimle agrilarimi azaltiyorum.
    1.Her fırsatta barfiks cubugu,kapı vb. ne bulursam asılmak.
    2.Fizik tedavi görüyorum şu an ilk haftadayım, sirt kasları için kültür fizik hareketleri. (Fizik tedavi bitince haftada 5 gün yüzmeye baslayacagim)
    3.Nefes egzersizleri azda olsa işe yarıyor.
    4.Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar (Ağrı olduğunda)
    5.Her fırsatta sırtüstü yatmak.

Sonuçta,
    Bazı günler hiç ağrı olmazken bazı günler topallayarak yürüyorum.
    1 yıl içinde kurtulamazsam intihar etmeyi düşünüyorum :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlis bey

Şimdiye kadar okuduklarim ve araştirdıklarım bilgiler ışığında bel fıtıgının bir çözümü olmadığı gerçeğini öğrenmiş oldum. 4 ay önce tanıştığım bu beladan kendi yöntemlerimle agrilarimi azaltiyorum.
    2.Fizik tedavi görüyorum şu an ilk haftadayım, sirt kasları için kültür fizik hareketleri. (Fizik tedavi bitince haftada 5 gün yüzmeye baslayacagim)

Sonuçta,

Ağrı gece uyandırıyormu?Sabah kalkınca tutukluk varmı belde??

Geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

quote:

Şimdiye kadar okuduklarim ve araştirdıklarım bilgiler ışığında bel fıtıgının bir çözümü olmadığı gerçeğini öğrenmiş oldum. 4 ay önce tanıştığım bu beladan kendi yöntemlerimle agrilarimi azaltiyorum.

Sonuçta,

Geçmiş olsun..

Hayır hocam çok şükür o derece değil.
    Sizede geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhlis bey -- 8 Aralık 2015; 19:08:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

quote:

Sonuçta,

Geçmiş olsun..

Hayır hocam çok şükür o derece değil.
    Sizede geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Herkese geçmiş olsun.37 yaşındayım.Bende de uzun yıllardır vardı bu melet.Hayatımı zindan ediyordu ama ayağıma veya bacağıma vurmuyordu ağrı.Ara sıra tutuluyor günlerce yatağa bağlıyordu.Ameliyat olman gerekiyor diyordu doktorların bazıları ama birkaç iyi doktor Henüz kurtulma şansın var fizik tedavi,yüzme falan bel kaslarını güçlendirecek hareketleri hep yap dedi.Dayanabildiğin kadar da dayan dedi.Sağolsun 10-12 sene ameliyat olmamış vücut konforuyla yaşadım.Neden böyle diyorum çünkü şu an ameliyat oldum ve o konforu çok arıyorum.Neyse en sonunda belim tutuldu ve 15 gün kımıldayamadım tam anlamıyla.Sonra iğne falan ayağa kalktım ama ne var ki bir sonraki aşamaya yani ayak uyuşması ve bacak ağrıması baş göstermişti.Bu kez hayatımda var olacağına inanamayacağım bel-bacak-ayak ağrısı başladı.Uyuşma sorun değil ama insan korkuyor bacağım-ayağım elden gitti diye.O an iyi doktor aramayı bırak kasap gel seni keseyim ameliyat edeyim dese yok demezdim.Gece ağrıdan uyku uyuyamıyordum.Gözüm kapanacak gibi oluyor kabuslar içinde kalkıp kıvranıp duruyorum.Bursaya o halde gittim sözde bir masör varmış şevket başol diye aradım da gitmeden önce patlamış dedim bir tanesi 3 tane var fıtık.Gel dedi hallederiz.Bir umut atladık gittik uzandım parmaklarını gezdirdi tamam dedi belin iyleşti.Bişey farketmedi dedim yok bir daha uzandım aynı hareketler tamam tamam dedi.O kadar insan ne buldu da oraya gelmişler anlamadım.zamanla geçer diye yolladılar bir hafta geçtiğinde değişen bişey olmamıştı.Para tuzağı yani.Bana dese ki yaw senin belini yapamadık olmuyor yine verirdim 100 liralarını canın sağolsun derdim.Bir de dalga geçer gibi senin belin tamamdir iyileşti demiyorlar mı?100 lira için yapılır mı yaw.Bundan önce de bakırköy de ağrı merkezine yolladı beyin cerrahının biri fıtığa kadar uzun bir iğne ile girip fıtığın içine ilaç enjekte etti anam ağladı ağrıdan.Bir de niye hareket ediyorsun diye fırçalıyor.Söylesene canımın çıkacağını.%50 şans vermişti iyileşme için.Zaten reklamlarda ameliyatsız kesin çözüm derler yatağa yatınca da %50 ihtimal diyorlar.Sonuçta o da 10 güne kadar anca iyi olur olacaksa dedi yolladı.2.000 lira da para söylemiş pazarlık falan yalvar yakar 1.200 e indirmiş peşin vermiş ondan sonra operasyona başlamıştı.Bir gram işe yaramamıştı tabi.
    Son çare eve yakın bir hastane var emsey hospital diye randevu aldım gittim fiyatını öğrendim hemen olayım diye (4.500 tl) kredi çektim hemen yatır dedim beni.Ertesi gün yatırdı Bir kalktım herşey bitmiş.Ertesi gün sabah çıktım gittim eve.O ağrılardan kurtuldum.Ağustos 27 de oldum ameliyatı zamanı siz hesaplayın.Bir ay sonra işinize dönün falan hikaye.4 ay oldu bugün haala eğilip birşeyi rahat alamıyorum.Alaturka wc kullanamıyorum.Güzel yürüyorum.Kimse anlamaz benim yarım adam olduğumu yürürken.Yatarken uykuya dalabiliyorum.Yani çok rahat uyuyabiliyorum demiyorum.Yüzünüz yukarı doru veya sağa sola yana yatabilirsiniz.Yüzünüz aşağı doğru yatmak yasak-yatamazsınız da zaten ağrır.Benim kanaatime ve tavsiyelerime gelince 9-10 ay düzenli yürüyüş,ilk 1 aydan sonra hafif egzersiz,günde 2-3 kere veya daha fazla en az yarım saat uzanmak,en ufak ağrıda her ne yapıyorsan (yürüyüş,egzersiz v.s) hemen bırakıp uzanmak,3.aydan sonra zorlamadan açma germe ve barfiks,bacak ve diğer alakasız organları da çalıştırıp kan dolaşımını hep hareketlendirmek ve en önemlisi vücuduna güvenip bu beladan kurtulacağına inanmaktır.Biraz işten güçten olacaksınız diye maddi olarak sıkıntı çekeceksiniz ama doktorunuzun söylediği şeyleri harfiyen uygulamazsanız hayatınızı bitirecek daha büyük yanlışı yaparsınız.İyi yönünden bakın olaya: maddi zorluklar çektiğinizde etrafınızda kimin ne mal olduğunu göreceksiniz.Durumunu merak edip soruyorlar mı?Kaç zamandır çalışmıyorsun var mı bişeye ihtiyacın? Diye soracak birileri var mı etrafında onu öğreniyorsun v.s. Ben bu dönemde 20 senenin tecrübesini 4 ayda kazandım da ondan diyorum bu dönemin eğlenceli yanlarını.Belki biri aradığı soruya cevap bulur diye uzattım.Bişey merak edip te soracak olursanız 0 542 736 81 75.Tekrar herkese geçmiş olsun...

• quote:

Sonuçta,

ben çk şey denedim, herşeyden medet umuyor insan ama en sonunda ameliyat olup kurtuldum. Boşuna zahmet vermişim. Sinire bası varsa fizik tedavi felan hikaye.

• vedayt V kullanıcısına yanıt
    15 gün önce devlet hastanesinde açık belfıtığı ameliyatı oldum, 8 ay öncede sol tarafımdaki ilk fıtıktan olmuştum. Sizin bahsettiğiniz ağrılar ben de olmadı bir ayda iyleştim, şimdi ise onbeş gün geçmesine rağmen öyle ağrılarım yok. Ameliyattan mı değişiyor, kişiye göre mi anlamış değilim. çk geçmiş olsun size.. İnşallah tekrar ameliyat olmayız. dr tekrar ederse bu defa platin takacam dedi.. Yemin olsun kabus olur. çk dikkat edecem ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasocuq -- 30 Aralık 2015; 18:51:44 >
  • tasocuq kullanıcısına yanıt
    Dostum sana da çok geçmiş olsun.Moralini bozmasın ben de ilk 10-20 gün çok memnundum.Sonrasında başladı ağrılar.Haftada 2 gün ağrıyor.Mesela öksürürken batıyor.İnşallah sende bir sıkıntı olmaz.Ayrıca o dediğin çok doğru.Beline çok iyi bak.Ben bir kaç kez biraz zorladım.Ağrı varsa uzan istirahat et,yoksa egzersiz
    yürüyüş ve başka yapabildiğin sporlar.Allah şifa versin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.