Şimdi Ara

bembeyaz dişler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Delikanlı_15

quote:

Orjinalden alıntı: guardiola

@Delikanlı_15

dostum naaptın sen yaaa..o adamın dişleri bildiğin kazma..zaten ağzını tam olarak kapatamıyo..

ortodontik tedaviye ihtiyacı var

Yok hacım ben beyazlığını kastetmiştim. Bence gayet güzel beyaz dişleri var. Kazmalığı hakkında bir yorum yapamayacağım

quote:

Futbolcuların dişleri genelde beyaz oluyor,kendilerine daha çok baktıkları için mi yoksa acaba porselen falan mı yaptırıyorlar.Dişleri çirkin olan futbolcu pek yok...

arkadaşın da belirttiği gibi futbolcular ve diğer profesyonel sporcular kendilerine daha iyi bakarlar ve bakmak zorundalar..

çoğu (büyük çoğunluğu, zidane hariç ) sigara içmezler, çay-kahve daha az içerler, asitli içeceklerden uzak durmaya çalışırlar vb..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

quote:

@elif1907

çok mu tehlikeliymiş?? allah allah..uyaralım bütün hekimleri bir daha yapmasınlar..

bunu diş hekimi olan kuzenim söyledi..bende yaptırmayı düşünüyordum ve beni bu yönde uyardı.
    bende arkadaşı uyarmak istedim..

nedir yani bu dalga geçme maksatlı mesajın anlam veremedim?

anlam veremiycek bişey yok..

bak arkadaşım, bunlar burada böyle kısa kısa konuşuluyor, herkes kulaktan dolma bişeyler söylüyor falan filan..

ama diş beyazlatma işlemi gökten inme birşey ya da bir günde ''aha bi madde buldum, dur dişme sürüyim beyazlıyo mu

bakiyim'' denerek bulunmuyo..bu işin uzmanı hekimler senelerini verip, bir çok araştırmadan sonra bu işlemler literatüre giriyor..

ayrıca diş beyazlatma bir diş hastalığının tedavisi değil estetik bir işlemdir..diş beyazlatmadan sonra hassasiyet dışında (o da geçici)

herhangi bir problem yaşansa sence hangi hekim bunu göze alıp da yapar dersin??

bir lafım da kuzenine; eğer bu işlem tehlikeliyse ve o hastalarına diş beyazlatma yapıyosa insanların sağlıyla oynamış oluyor..

hayır hala anlam veremiyorum önceki mesajına..sen bir hekimsen adam akıllı neden tehlikeli olmadığını yazarsın..yok " allah allah hiçbir hekim yapmasın" filan yazamana gerek yoktu..sorarsın neden diye..bende duyduğum sebebi söylediğimde mantığına yatmazsa açıklama yaparsın,bu çok zor birşey olmasa gerek öyle değil mi?
    kaldı ki,yukarıdada yazdım her geçen gün gelişen teknikler var..belki ilk moda olduğu dönemlerde evet tehlikesi vardır fakat şu an ona uygun yöntemler geliştirilmiştir ve tehlikesi belki de yok denecek kadar azdır..bir hekim olarak bunu anlıyorsundur..
    misal vermem gerekirse benim halam jinekolog ve yıllar önce sezeryanı önermezken şu an sezeryanın daha mantıklı olduğunu savunuyor..bunun gibi birşey.

ayrıca ben sana kuzenim bana yapmıyor,başkasına yapıyor demedim dikkat edersen eğer ki bu mesajımdan sonrada bunu sorgularsan diyecek bir şeyim yok..
    saygılar sana

• sana hekimliğimi ispatlamak zorunda değilim..sana ''neden tehlikeliymiş??'' diye sormam için, hiç bişey bilmemem gerekir..

bu forumda, bir çok başlıkta diş beyazlatma işleminin ne olduğunu, ne kullanıldığını, nasıl yapıldığını onlarca kez yazdım..

allah aşkına kaç sene öncesinden bahsediyosun??bu işlem en az 25 senedir aynı şekilde yapılıyo..haaa kuzenin 1970 mezunu

bir hekimse bilemem tabi..halan da alakasız bir örnek olmuş..gerek yok böyle alınganlıklara..

bence sen bilmediğin, ordan burdan duyduğun bilgilerle insanları yanlış yönlendirme..ya da en başında söyle, şu hekimden

şu şekilde anlatıldı bana de..

bir de bana yapmayıp başkalarına yapıyo demedim demişsin..peki sana önermediği gibi gelen hastalarına da mı önermiyomuş

merak ettim..

benden de sana saygılar..sevgiler..
  • quote:

sana hekimliğimi ispatlamak zorunda değilim..sana ''neden tehlikeliymiş??'' diye sormam için, hiç bişey bilmemem gerekir..

bu forumda, bir çok başlıkta diş beyazlatma işleminin ne olduğunu, ne kullanıldığını, nasıl yapıldığını onlarca kez yazdım..

allah aşkına kaç sene öncesinden bahsediyosun??bu işlem en az 25 senedir aynı şekilde yapılıyo..haaa kuzenin 1970 mezunu

bir hekimse bilemem tabi..halan da alakasız bir örnek olmuş..gerek yok böyle alınganlıklara..

bence sen bilmediğin, ordan burdan duyduğun bilgilerle insanları yanlış yönlendirme..ya da en başında söyle, şu hekimden

şu şekilde anlatıldı bana de..

bir de bana yapmayıp başkalarına yapıyo demedim demişsin..peki sana önermediği gibi gelen hastalarına da mı önermiyomuş

merak ettim..

benden de sana saygılar..sevgiler..

arkadaşım halen derdimi anlatamadım sana..elbette bana bunu kanıtlamak zorunda değilsin.ben sadece burda tehlikeli olduğunu daha önceden duyduğum birşeyi söylediysem ve sana bu mantıksız gelmişse bana bunu bilmediğin için değil sebebini merak edip ve belkide kendi bilgi birikimine dayanarak aksini anlatırsın bak ispatlamak demiyorum..bilgilendirmek olur bunun adı..ailemde çok fazla hekim var ve bu gibi durumlarda hasta-doktor ilişkisi adı altında yapılan bu.

halan mevzusu saçma demişsin bunu da anlamamışsın..gelişen yönetmelerden örnek vermek istedim..bak kendin demişsin 25 yıl öncesinden beri var diye o zamanda tehlikesizdi diyebiliyormusun? anlatmak istediğim bu,kusura bakmada neden alınayım..bu çok komik olmuş gerçekten ..zaten ben burda bakın yaptırmayın,kötü olur filan yazmadım..diş beyazlatmayı ilk duyduğumda kuzenim yakınımda olduğu için sordum ve yaptırmazsan iyi olur,tehlikeli bir işlem demişti..bende sana kuzenimi ispat etmek ya da seninle onun bilgi birikimini,çalışma hayatını tartışamam burda ordan,burdanda duymadım bu bilgiyi..garip bir laf etmişsin..

isteyen istediğini yaptırır,isteyen istediği yerden gider,okur bilgi edinir.sende bu şekilde düşünüyorsun sonuçta bir hekimsin..
    gerçekten saçma bir tarışmaya dönüşmesin..doktorlara ayrı bir saygım branşları ne olursa olsun,bunu istemem ve asla bilgiçlik taslamak gibi bir durum söz konusu değil şahsım adına,böyle birşey hissettiyesen kusura bakma.diş hekimi olduğunuda bu konuda öğrendim umarım güzel paylaşımların olur..hekimlik hayatında başarılar dilerim.

• iyi deee

hala tehlikeliymiş diyosun..

alınganlık kısmını halan için söylemedim..en başta yaptığın alınganlığı kastettim..evet komik

25 sene önce de tehlikesizdi diyebiliyorum..farkındaysan hala aynı şekilde yapılabiliyor demişim..

neyse uzatmanın manası yok..ama neymiş bu tehlike kuzeninden öğrenip bizimle paylaşırsan sevinirim..

ben de bu mühim bilgiyi öğrenmiş olup Prof.Dr.Haşmet Ulukapı'ya ulaşırım..derim ki hocam, bu konuyu

teferruattan çıkarın..

• Hocam dişi beyazlatan macunlar felan oluyor, işte içerisinde bilmemne olduğundan şu kadar zaman kullanırsanız beyazlatır vs. diye reklamlarda görüyoruz yada ürünün üzerinde.. Sizce hangi macun bu konuda daha iyi?? Bu konu hakkında birşey söyleyebilir misiniz?
  • beyazlatma açısından macunlar arasında çok büyük farklar yok..olamaz da zaten..

esas olan, günde 2 defa düzenli ve doğru biçimde fırçalamaktır..burda fırça da önemli..

fırçanın kıl sertliğine dikkat etmek gerekiyor..ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı..

sadece diş eti hassasiyeti olan hastalarıma sensodyne'i öneriyorum..onun dışında şu macunu alın, çok

güzel diş beyazlatır diye bir önerim olmuyor..tek önerdiğim düzenli fırçalamadır
  • Teşekkürler, çok iyi oldu bu bilgiler hocam. Elinize sağlık.. Yanlız ben zorla 1 kere fırçalıyorum 2 ye nasıl çıkarabilirim Psikolağa mı gitmek gerekiyor?
  • yok aslında..bir kez diş ağrısı çeksen şöyle en güzelinden..

fırçayı bırakmazsın bir daha sanırım..
  • küçükten düzenli fırcalasaydın bembeyaz olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayarsız Enerji -- 6 Ocak 2009; 17:29:17 >
  • hocam tozlar var dişlerı beyazlatmak ıcın bunların dahamı coktur faydası yoksa ürün satmak için mi yapıyorlar bunu..
  • quote:

beyazlatma açısından macunlar arasında çok büyük farklar yok..olamaz da zaten..

esas olan, günde 2 defa düzenli ve doğru biçimde fırçalamaktır..burda fırça da önemli..

fırçanın kıl sertliğine dikkat etmek gerekiyor..ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı..

sadece diş eti hassasiyeti olan hastalarıma sensodyne'i öneriyorum..onun dışında şu macunu alın, çok

güzel diş beyazlatır diye bir önerim olmuyor..tek önerdiğim düzenli fırçalamadır

@frk89

Yukarda hocama aynına benzer bir soru sormuştum, aynı şey beyazlatıcı tozlar içinde geçerlidir bence.. Herhangibir etki yaptıklarını sanmıyorum..

@guardiola

Hocam ben dişten vs. çok çektim. Futbol aşkımdan dolayı (küçükken) ön dişimin bi tanesini kırmıştım. 15-16 yaşıma kadar kırık dişle gezindim, kanal tedavisi vs. yani biliyorum diş ağrısını Hatta size birşey daha sormak istiyorum arka azı dişlerim çıkmaya başladı geçen sene sanırım çok bastırdığı için sağlam dişlerimden birini kırdı. Azı dişlerimi daha fazla zarar vermemesi için çektirmem daha iyi olur mu? Dişçime gittim şimdilik sorun yok vs. dedi çekmedi eleman

• quote:

Orjinalden alıntı: frk89

hocam tozlar var dişlerı beyazlatmak ıcın bunların dahamı coktur faydası yoksa ürün satmak için mi yapıyorlar bunu..

o tozlar fazla aşındırıcı içeriyor arkadaşım..önceleri dişlerin beyazlıyormuş gibi gelir sana sonrasında

daha da çok renkleştiğini, lekelendiğini görürsün..yarardan çok zararları var anlayacağın..tabi bunu sık

kullanım için söylüyorum..yoksa ki bizlerin kullandığı leke çıkarıcı patlarda da aşındırıcılar fazladır ancak

sık sık kullanılmadığı için zararı olmaz..

@OziiX

dostum dişler birbirleri üzerine baskı uygulamazlar..ancak yer darlığı varsa ki varsa

hekim arkadaş sana söylemiştir, ancak birbirlerini sıkıştırabilirler tabiri caizse..bunun

sonucunda da çapraşıklıklar oluşur..bi sorun yok dediyse doktoruna güvenmeni öneririm..

• Guardiola seni Allah gonderdi bize :)

Hocam bu sabah on dislerimin eskisine gore kisaldiklarini fark ettim ve suanda moralim sifir :( biraz arastirma yaptim ve sanirim sebebi dis gicirdatma dedikleri Brukizm(internet sen nelere kadirsin).

Sayin doktorum en kisa zamanda dislerim icin bi gece plakasi alicam, silikon mu ne oluyomus ondan iste, ama benim size sorum bu asinan dislerim icin bi geri donus yok mudur? dislerim duzen olaraktan gayet duzgundur, hic curuk ve ya dolgum yoktur.

moralim cidden cok bozuk :(
  • Doktor bey, benimde dişlerim (köpek dişlerim) birkaç günde aniden keskinleşti.Sabah bir kalktım.Köpek dişlerinin ucu sivrileşmiş.Normal midir?Gerçi baya oldu olalı ama merak ettim.
  • guardiyola yazmış bende ek olarak birkaç şey yazıyım..öncelikle diş konusunda insanlarımız oldukça cahil bunun sonucunda belli yaştan sonra ihmal sonucu dişlerden çok çeken insanlar var..aynı şekilde ihmalde öyle 5 dk da yapılacak dolguyu ihmal ederseniz kanal tedeavisi veye diş kaybına kadar gidebilir ve tüm diş yapınızı kaybedebilirsiniz...neyse konuya döncek olursak

1-piyasadaki hiçbir diş macunu beyazlatmaz sadece temizlik sağlar..bunuda içerisindeki mica-silica gibi maddelerle sağlar.aşındırıcıların fazla olması dişte mine tabakasının çizilmesine,zamanla incelmesine ve parlaklığının kaybetmesine neden olur..diş beyazlatıcı macun veya toz diye bişey yoktur.

2-diş beyeazlatma bleeching dediğimiz yöntemle yapılır.. 2 tiptir jel tipi olan ve lazer tipi olan.2 yönteminde dişe bir zararı yoktur sadece geçici hassasiyet yaratabilir..

a)jel tipi olan:diş yapınızın kalıbı çıkarılır daha sonra şırınga görünümünde jel tipleri verilir hastaya verilir..bunu yatmadan kalıba sürerek sabaha kadar ağızda kalması sağlanır yaklaşık diş durumuna göre 1 hafta sürer..bu işlem sonucunda bir miktar hassasiyet olabilir..asitli,boyalı içecek alınmamalıdır tedavi sürecinde ve sonuçta diş renginde birkaç ton açılma sağlanır.fiyat ortalamam 300 tl civarıdır..

b)lazerli : bu tip dişçi tarafından yapılır 45 dk seans sonucu dişlerde beyazlama sağlanır..ortalama fiyatı 600 tl civarıdır..

3- ayrıca hiçbir yapay diş doğal dişin yerini tutmaz..eğer iyi bir dişçiye gidip sağlam dişinizi kestirmeye kalkarsanız o dişçi onu yapmaz yapmamalıdır..eğer bir şekilde yaptırırsanız pişman olucağınız açıktır..

4-porselen düşünen arkadaşlar eğer estetik kaygı taşıyorsanız mutlaka metal desteksiz porselen yaptırınız..empress veya zirkonyum alaşımlı porselenler doğal dişe en yakın porselen çeşitleridir..

5- siz siz olun sabah yemekten sonra ve akşam dişlerinizi orta sertlikte fırçalarla fırçalayın..diş ipi kullanın ve gargara alabiliyorsanız yatmadan kullanmanızda fayda var..özellikle listerine i öneririrm...6 ayda 1 mutlaka diş taşı temiziği yaptırın bu şekilde dişlerinizi ölene kadar sağlam kullanabilirsiniz.

• Insanin kendi saglikli disleri varsa, porselen ile ugrasmaya ne gerek var!

Disinizi gunde iki kere, dogru sekilde fircalayain, Ozel sivilar var onlarla gargara yapin. Disleriniz zaten olabilecegi kadar beyazlar. Ama oyle film yildizlarininki gibi disim olsun dersen, o zaman yaptiracaksin.

Ama hicbirsey, orjinali gibi olmaz!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.