Şimdi Ara

ben bir acemiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık olarak 3000 kmlik şoförlüğüm var yok
    şoförlük diyorum şoför arkadaşlarım kusura bakmasın biz de kendimizi şoförden saydık.
    şu var kendime inanıyorum bu işi başaracağım henüz erken ama başaracağım.
    ilk baştan sıkıntı yaptığım şeylerden artık sıkıntı yapmıyorum. hala dar yerlerden geçerken korkuyorum geçemeyeceğimi düşünüyorum.
    evden çıkmadan daha geceden acaba hangi yoldan gitsem diye düşünüyorum. ya araba çıkarsa diye arada düşünmüyor değilim.
    fakat az biraz ilerleme kaydettim bir çok şeyde.
    sizler kendinizi araba konusunda ne zaman rahat hissetmeye başladınız.
    ne zaman dar bir yolda parketmiş arabalar varken karşıdan araba gelince yanyana geçerken ya da biriniz bekleyip diğeriniz geçerken rahat olmaya başladınız.
    anlayacağınız ne zaman arabaya hakim olmaya başladınız.
    saygılar güvenli sürüşler dilerim Rabbim'den

• Trafikte sakin olmak panik olmamak serin kanlı olmak kendine güvenmek önemlidir,gerisi kullandıkça kendiliğinden gelişir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakari_

yaklaşık olarak 3000 kmlik şoförlüğüm var yok
    şoförlük diyorum şoför arkadaşlarım kusura bakmasın biz de kendimizi şoförden saydık.
    ilk baştan sıkıntı yaptığım şeylerden artık sıkıntı yapmıyorum. hala dar yerlerden geçerken korkuyorum geçemeyeceğimi düşünüyorum.
    evden çıkmadan daha geceden acaba hangi yoldan gitsem diye düşünüyorum. ya araba çıkarsa diye arada düşünmüyor değilim.
    ne zaman dar bir yolda parketmiş arabalar varken karşıdan araba gelince yanyana geçerken ya da biriniz bekleyip diğeriniz geçerken rahat olmaya başladınız.

Bu bir süreç işi. Kota gibi düşünmeyin.

Yani şu kadar km yapana kadar acemisin, sonra şıp diye usta olursun diye bir şey yok. Ya da şu kadar tecrübe kazandıktan sonra araba kullanırken kendini rahat hissedersin demek mümkün değil.

Kullandıkça alışırsın. Önemli olan, dikkatli ve soğukkanlı olmak.

Araba kullandıkça, özellikle ilk başlarda fark edemezsin ama tecrübe kazandıkça hakimiyetin artar. Sen aynı hissedersin ama bir de bakmışsın, arabayı daracık yerden geçirip iğne deliğine park etmişsin. Bu işler böyle olur, merak etme.

Daha çok acemiyken, bir yere yetişmem gerekiyordu. Oraya gittim ama park yeri yok, mecburen arabayı uzağa park etmem gerekli. Yakınlarda park yeri yok çünkü başka. Bastım gittim park yeri aramaya. Bir yer buldum ama arabanın boyundan 50 cm daha fazla, belki 50 cm bile yoktur. Araba da Ford Ranger, yan, 5 metreden uzun ve park sensörü yok. Zamanım da çok azalmıştı, park ederken kaybedecek zamanım yoktu. O koca arabayı tek hamlede park ettim. Önce geri manevra, ardından bir kere arabayı düzelttim ve araba kaldırıma sıfırdı. O an anladım işte arabaya olan hakimiyetim fena değilmiş, ama ben park edene kadar bunun farkında değildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Yani şu kadar km yapana kadar acemisin, sonra şıp diye usta olursun diye bir şey yok. Ya da şu kadar tecrübe kazandıktan sonra araba kullanırken kendini rahat hissedersin demek mümkün değil.

Araba kullandıkça, özellikle ilk başlarda fark edemezsin ama tecrübe kazandıkça hakimiyetin artar. Sen aynı hissedersin ama bir de bakmışsın, arabayı daracık yerden geçirip iğne deliğine park etmişsin. Bu işler böyle olur, merak etme.

Daha çok acemiyken, bir yere yetişmem gerekiyordu. Oraya gittim ama park yeri yok, mecburen arabayı uzağa park etmem gerekli. Yakınlarda park yeri yok çünkü başka. Bastım gittim park yeri aramaya. Bir yer buldum ama arabanın boyundan 50 cm daha fazla, belki 50 cm bile yoktur. Araba da Ford Ranger, yan, 5 metreden uzun ve park sensörü yok. Zamanım da çok azalmıştı, park ederken kaybedecek zamanım yoktu. O koca arabayı tek hamlede park ettim. Önce geri manevra, ardından bir kere arabayı düzelttim ve araba kaldırıma sıfırdı. O an anladım işte arabaya olan hakimiyetim fena değilmiş, ama ben park edene kadar bunun farkında değildim.
    arabana cok önem veriyorsun ona bi şey olmasından korkuyorsun ayrıca ehliyetin olmamasıda buna etken olabilir varmı yok mu bilmiyorum kafan rahat olcak çarparsak çarparız canımıza bi şey olmasın edasıyla temkinli şekilde kullanmak gerek şunu da unutma herkes için tek bir şey gecerlidir bence otomobilcilik tecrübe işidir kafana takma ,trafikte her türlü durumla karşılaşmış 30 yılda 2000000km yol yapmış babamdan başka kimse bana güven veremez ben bile kendime bu kadar güvenmiyorum

• quote:

quote:

sağol polemik
    muhakkak bu işler zamanla ve kişiden kişiye değişiyor
    ben biraz moral bulmak için açtım konuyuda.
    bir çok kişinin çok rahat yaptığı işleri acemiler yapamaz muhakkak işte ben bu işleri yapamayınca çok moral bozuyorum.
    moral bozmama rağmen sonra inanıyorum kendime Rabbim'in izniyle halledeceğim işi

• quote:

Orijinalden alıntı: yakari_

sağol polemik
    bir çok kişinin çok rahat yaptığı işleri acemiler yapamaz muhakkak işte ben bu işleri yapamayınca çok moral bozuyorum.
    moral bozmama rağmen sonra inanıyorum kendime Rabbim'in izniyle halledeceğim işi

Alıntıları Göster
    Sen bu yazdığını bi ara yine konu açarak yazmamışmıydın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgiven3

Sen bu yazdığını bi ara yine konu açarak yazmamışmıydın?

Alıntıları Göster
    Bu açtığın konuda ilginçmiş

Sen hayatın acemisisin bence

http://forum.donanimhaber.com/m_30560451/mpage_1/key_//tm.htm#30560998

• quote:

Alıntıları Göster
    aslında sen acemi degilsin bunun farkında dahi olmayanlar acemi
  • quote:

Alıntıları Göster
    @UrbanRacer

Sen nesin padişah mı?

Uslubun çok sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoVeReInG -- 12 Mayıs 2009; 8:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoVeReInG

@UrbanRacer

Sen nesin padişah mı?

Alıntıları Göster
    SEN ARABADAN KORKMA, ARABA SENDEN KORKSUN
  • quote:

sağol polemik

Alıntıları Göster
    yaşım 28
    babamın kucağında araba kullanmayı öğrenmedin çünkü babamın arabası yok.
    dayım 19-20 yaşlarında nasıl çalıştırılıp nasık kalkış yapılacağını öğretti o kadar.
    inanıyorum zamanla olabilecek birşey bu fakat bazı şeyleri yapamayınca kendime çok kızıyorum ne kadar malım diyorum kendi kendime. yaya olarak dışarı çıktığım zaman arabalara bakıyorum. ya diyorum adamlar ne biçim araba kullanıyor oraya giriyor buraya çıkıyor. bende bu adamlar gibi ne zaman olacağım.
    aceleci değilim
    kendime inanıyorum
    her gece yatmadan arabaya bakıyorum
    seni kullanmayı öğreneceğim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoVeReInG

@UrbanRacer

Sen nesin padişah mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SoVeReInG

Sen nesin padişah mı?

anlamadım neden böyle dedin
  • quote:

yaşım 28
    babamın kucağında araba kullanmayı öğrenmedin çünkü babamın arabası yok.
    dayım 19-20 yaşlarında nasıl çalıştırılıp nasık kalkış yapılacağını öğretti o kadar.
    inanıyorum zamanla olabilecek birşey bu fakat bazı şeyleri yapamayınca kendime çok kızıyorum ne kadar malım diyorum kendi kendime. yaya olarak dışarı çıktığım zaman arabalara bakıyorum. ya diyorum adamlar ne biçim araba kullanıyor oraya giriyor buraya çıkıyor. bende bu adamlar gibi ne zaman olacağım.
    aceleci değilim
    kendime inanıyorum
    her gece yatmadan arabaya bakıyorum
    seni kullanmayı öğreneceğim diye.

Alıntıları Göster
    Her gün, trafiğin yoğun olmadığı saatlerde trafiğe çık. Yanında da bilen biri olsun ki sana hatalarını söylesin ve hatalarını nasıl düzeltmen gerektiğini açıklasın.

Kısa zamanda halledersin.

• quote:

Her gün, trafiğin yoğun olmadığı saatlerde trafiğe çık. Yanında da bilen biri olsun ki sana hatalarını söylesin ve hatalarını nasıl düzeltmen gerektiğini açıklasın.

Kısa zamanda halledersin.

Alıntıları Göster
    Özeline girmiyeceğim ama Evlilik hayatında mutlu olmasanda farklı şeyler var hayatta tad alabiliceğin

Buluşmalarımıza falan gel.
  • quote:

Özeline girmiyeceğim ama Evlilik hayatında mutlu olmasanda farklı şeyler var hayatta tad alabiliceğin

Buluşmalarımıza falan gel.

Alıntıları Göster
    Kendine güvenini kaybetme ve zamana bırak herşeyi.
    Sen bile farkında olamayacaksın herşeyin nasıl hızlı geliştiğine emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Kendine güvenini kaybetme ve zamana bırak herşeyi.
    Sen bile farkında olamayacaksın herşeyin nasıl hızlı geliştiğine emin ol

Alıntıları Göster
    ark şım yavaş yavaş kendine güvenin gelirr merak etmee takma kafana bu kadar çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan59

ark şım yavaş yavaş kendine güvenin gelirr merak etmee takma kafana bu kadar çok

Alıntıları Göster
    ben şubatta aldım 3 ay oldu süper kullanıma doğru gidiyorum..ilk araba kullanışımı otobanda sürmüştüm =)) o gece gezemeeri ehliyetler falan ... şuan hala az da olsa yokuşlarda zorlanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsome bob

ben şubatta aldım 3 ay oldu süper kullanıma doğru gidiyorum..ilk araba kullanışımı otobanda sürmüştüm =)) o gece gezemeeri ehliyetler falan ... şuan hala az da olsa yokuşlarda zorlanıyorum.

Alıntıları Göster
    arabayı alıp 4. günün sabahı(o güne kadar hiç kullanmamıştım) ankaradan muğlaya gittim. muğlaya tam vardım, emme manifoldun ordan hava hortumu attı. rölantide dengesizlik, aracın hoplaya zıplaya gitmesi falan cabası. aracın kontrolü okadar zorlaşmışken birde enişte sağolsun tamirciye giderken pazara soktu bizi öte beri almaya ne kontrol adına ne öğrendiysem orda öğrendim, zor yoldan olsada

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

arabayı alıp 4. günün sabahı(o güne kadar hiç kullanmamıştım) ankaradan muğlaya gittim. muğlaya tam vardım, emme manifoldun ordan hava hortumu attı. rölantide dengesizlik, aracın hoplaya zıplaya gitmesi falan cabası. aracın kontrolü okadar zorlaşmışken birde enişte sağolsun tamirciye giderken pazara soktu bizi öte beri almaya ne kontrol adına ne öğrendiysem orda öğrendim, zor yoldan olsada

Alıntıları Göster
    Dar yerden geçerken niye korkuyorsun ki sağındaki solundaki arabalar canlanıp önümü kesmez merak etme..Ayrıca sen kendini bilirsen, trafikte karşına çıkacak herkesin senden daha acemi olduğunu düşünerek yola çıkarsan daha rahat olursun ve herhangi bir çıkmazda trafigi tıkayanlardan değil yolu açanlardan olursun..Direksiyon ve pedallar senin emrinde niye korkuyorsun ki..Sen ne dersen onu yaparlar..Ama şimdilik dua et de Allah senin karşına dar bir rampada acemi bir bayan sürücü çıkarmasın

Kafama takıldı sormadan edemeyeceğim 3000km araba kullanan biri nasıl olurda hala acemi kalmayı becerir..Ankara-Konya arası git gel yaptın durdun galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

Alıntıları Göster
    acemi şoföre uzanan eller kırılsın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.