Şimdi Ara

Ben bir hata yaptım.Aids oldum.Siz yapmayın. - 9.Bölüm - SEZON FİNALİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
10
Favori
30.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: кiη

Dostum CSB'lerini içtenlikle okurdum ama bu olmamış.

HIV çağımızda tedavisi olmayan ender hastalıklardan ve şunu net söylebilirim ki, HIV, AIDS'e dönene kadar (yaklaşık 7-10 yıl) hiçbir belirti vermez. Bu yüzden özellikle Türkiye'de bana birşey olmaz mantığıyla ''Eliza,combo,p24'' testleri yaptırmayan, boşa para diyip HIV + olan arkadaşlar mevcut. Bu kadar kalabalık bir forumda da HIV+ olduğunu bilen veya henüz ögrenememiş arkadaşlar olabilir. HIV+ insanların psikolojisi böyle hikayelerle inan yıpranabilir. Ömür boyu kullanmak zorunda olduğun ilaçlar topluluğu.

Madem konusu açılmış buradan arkadaşlara uyarımı yapayım. Türkiye'de şuanda 5000 HIV+ kaydedilmiş birey mevcut fakat test yaptırmayıp HIV+ taşıyan ve bunun farkında olmayan kişi sayısının,tanı almış birey sayısından fazla olduğu konuşuluyor.
    Testten çekinmeyin arkadaşlar, HIV ile AIDS aynı şey değildir.. HIV belirti vermez, 7-10 yıl sessiz dönemi vardır, o süre sonunda AIDS'e dönüşür ve belirti vermeye başlar. Siz çok geç kalmış olursunuz. Muhtemelen alacağınız ilk belirtiler, bağışıklık sisteminiz çöktüğü için birden çok kanser olacaktır.
    HIV + çıkarsanız endişelenmeyin, erken tanıyla günde 1 kere kullanacağınız kombine ilaçlar ile normal ömrünüze yakın bir ömür yaşayabilirsiniz.

Şüpheli ilişkiden 42 gün sonra Eliza testiyle sonuç alabilirsiniz.

İnsan vücudu şuanki tıp teknolojisiyle bu virüsü vücuttan atamıyor. Şuanda yapılan bu hastalığı tamamen iyileştirme çalışmaları da yalnızca HIV evresinde kalmış hastalara fayda sağlayacak, AIDS'e döndüğü an herşey için geç olup, kısa bir ömrünüz olacak. Erken HIV+ tanısıyla kullanacağınız ilaçlar virüslerin uyku evresine girmesini sağlayarak bağışıklık sisteminize zarar vermesini engeller.

Her korunmasız ilişki bir risktir. Bu yüzden şüpheli ilişkiden 42 gün sonra muhakkak bir devlet hastanesinde ELIZA testi yaptırınız. Belirti beklemeyiniz.. Belirtiler çıktığında çok geç olabilir. HIV artık kontrol altında tutulabiliyor, bundan sonraki tek aşama virüsün tamamen atılması. Bu da 10 yılı bulacak gibi gözüküyor.

Ciddi bir konu olduğu için bu kadar uzun değinmek zorunda kaldım.

İyi forumlar.

Hocam kafadan atınca böyle oluyor.İnternetten sadece belirtilere bakıp bunu senaryoyla birleştirmeye çalışınca böyle oluyor işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Kratos-

quote:

Orijinalden alıntı: TickTok

VİP yerlere buyrun.

Cunup cunup hiz yaparsan olacagi bu

Yok la canım sıkıldı yazdım öyle

• Okumayin

• Hepsini okudum .Polat gibi adamsin mubarek . Yalniz 260 la kaza olmamiş

• quote:

Orijinalden alıntı: TickTok

quote:

Orijinalden alıntı: кiη

Dostum CSB'lerini içtenlikle okurdum ama bu olmamış.

HIV çağımızda tedavisi olmayan ender hastalıklardan ve şunu net söylebilirim ki, HIV, AIDS'e dönene kadar (yaklaşık 7-10 yıl) hiçbir belirti vermez. Bu yüzden özellikle Türkiye'de bana birşey olmaz mantığıyla ''Eliza,combo,p24'' testleri yaptırmayan, boşa para diyip HIV + olan arkadaşlar mevcut. Bu kadar kalabalık bir forumda da HIV+ olduğunu bilen veya henüz ögrenememiş arkadaşlar olabilir. HIV+ insanların psikolojisi böyle hikayelerle inan yıpranabilir. Ömür boyu kullanmak zorunda olduğun ilaçlar topluluğu.

Madem konusu açılmış buradan arkadaşlara uyarımı yapayım. Türkiye'de şuanda 5000 HIV+ kaydedilmiş birey mevcut fakat test yaptırmayıp HIV+ taşıyan ve bunun farkında olmayan kişi sayısının,tanı almış birey sayısından fazla olduğu konuşuluyor.
    Testten çekinmeyin arkadaşlar, HIV ile AIDS aynı şey değildir.. HIV belirti vermez, 7-10 yıl sessiz dönemi vardır, o süre sonunda AIDS'e dönüşür ve belirti vermeye başlar. Siz çok geç kalmış olursunuz. Muhtemelen alacağınız ilk belirtiler, bağışıklık sisteminiz çöktüğü için birden çok kanser olacaktır.
    HIV + çıkarsanız endişelenmeyin, erken tanıyla günde 1 kere kullanacağınız kombine ilaçlar ile normal ömrünüze yakın bir ömür yaşayabilirsiniz.

Şüpheli ilişkiden 42 gün sonra Eliza testiyle sonuç alabilirsiniz.

İnsan vücudu şuanki tıp teknolojisiyle bu virüsü vücuttan atamıyor. Şuanda yapılan bu hastalığı tamamen iyileştirme çalışmaları da yalnızca HIV evresinde kalmış hastalara fayda sağlayacak, AIDS'e döndüğü an herşey için geç olup, kısa bir ömrünüz olacak. Erken HIV+ tanısıyla kullanacağınız ilaçlar virüslerin uyku evresine girmesini sağlayarak bağışıklık sisteminize zarar vermesini engeller.

Her korunmasız ilişki bir risktir. Bu yüzden şüpheli ilişkiden 42 gün sonra muhakkak bir devlet hastanesinde ELIZA testi yaptırınız. Belirti beklemeyiniz.. Belirtiler çıktığında çok geç olabilir. HIV artık kontrol altında tutulabiliyor, bundan sonraki tek aşama virüsün tamamen atılması. Bu da 10 yılı bulacak gibi gözüküyor.

Ciddi bir konu olduğu için bu kadar uzun değinmek zorunda kaldım.

İyi forumlar.

Hocam kafadan atınca böyle oluyor.İnternetten sadece belirtilere bakıp bunu senaryoyla birleştirmeye çalışınca böyle oluyor işte

Senin kötü bir niyetle bunu yazmadığını biliyorum. Bende internet üzerinden HIV+ tanısı almış kişilere psikolojik olarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Şunu yazan bir hastayı hiç unutamam.

'' HIV+ tanısı almıştım, aileme söyleyemedim. Bir gün soğuk algınlığım oldu, annemle kahvaltı ediyorduk, burnum akıyordu sürekli hapşuruyordum. Annem dönüp -Oğlum gece yine üstünü açmışsın üşütmüşsün kendine dikkat etmiyorsun yavrum- dedi. O an elimi sıktım, sinirden değil, ağlamamak için işe geç kaldığımı söyleyip gitmek zorunda kaldım.''

Toplumdaki önyargılardan anlatabildikleri ya 1 ya 2 kişi oluyor. Çoğu yalnızca kendi içinde tutuyor. Hal bu olunca bu konu üzerinde çok hassas oluyorlar.

Forumdaki üye sayısını da düşündükçe şuanda bu forumda tanı alan en az 15 kişi, HIV taşıdığının farkında olmayan 25-30 bireyin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Tekrarlıyorum arkadaşlar; korkmayın test yaptırın. HIV+ tanısı alsanız bile erken safhalarda günde 1 kere ilaç alarak normal hayatınızı yaşayabiliyorsunuz. 7-10 yıl sonra bu ihtimaliniz sıfıra yakın oluyor.

• takip ama 260 ile kaza yapsan atomlarına ayrılırdın kusura bakma.
  • CSB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adamın yazılarını okuyan var mı ciddi ciddi
  • Kamu Spotu
    KORUNMASIZ ASLA!

• hadi la

• 1-2 saat içinde yayınlıcam arkadaşlar yeni bölümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: YırtıkKondom

CeSeBe

Nick konu

• CSB ama güzel gidiyor

• İkiyüzatmışnan kaza yaptın ve hayattasın

• Güzel hikaye

• ben arabaya takıldım, neden mercedes cls350 amg paket değilde bmw 525d?
  • Bu hiv virüsü akyuvarlara etki edip bağışıklığı çökertmiyor mu?Yani ölenler hiv den değil diğer hastalıklara bağışıklığı kalmadığı için ölmüyor mu?Doktor nasıl net tarih verebiliyor onu anlamadım.Yanlışım varsa düzeltin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.