Şimdi Ara

Ben ettim siz etmeyin LoL'ü bırakın hayatınızı yaşayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tam bu tarz bir konu açacaktım ki henüz açılmışı var bari bu konu altından yazayım.

Konu sahibinin başına ne geldiyse bizzat benim de başıma aynı şeyler geldi. Yaklaşık 6 senedir bu oyunu oynuyorum ve oyun son zamanlarda hiç çekilmemeye başladı. Bunun sebebi kötü oynamam veya oyundan sıkılmam değil, asıl sebep aynı oyuna denk geldiğimiz takım arkadaşları... Bu oyundaki oyuncu kitlesi öyle bir durumda ki, her oyunda farklı bir değerime küfür ediliyor. Sülalemde küfür yemeyen insan kalmadı. Ben hiçbir kışkırtıcı cümle veya yazı yazmamama rağmen, kendilerince yanlış buldukları sebeplerden durup dururken küfür ediyorlar. Özellikle plat-elmas oyuncularında bu duruma çok rastlıyorum. Eloboost veya hesap satın almış ama oyun oynamayı bilmeyen, temel mekaniklerden ve oyun stratejisinden uzak; oyunu sadece klavyeye 2-3 tuşa basarak oynanabileceğini zanneden yaratıklar her oyunu berbat ediyor.

Ben sırf bu yüzden 3 sene öncesinde dereceli oynamayı bıraktım. Çünkü bırakmasam, ya sinir hastası olacaktım ya da kafayı yiyecektim. O günden beri hep ARAM oynarım. Hem daha eğlencelidir hem oyun çabuk biter ve sıkılmazsınız hem de tf'ler daha rekabetçi geçer. Son 4-5 ayda, pandeminin de etkisinden olsa gerek herkes evde olduğundan mıdır nedir her oyunda sanki son seri maçı oyunuymuş gibi ARAM oynayan kişiler denk geliyor. Bu kişiler, siz bir hata yapmasanız bile kafasından uydurduğu bir nedenden ötürü ping spamlar, hakaret eder, küfür eder, aşağılar, troller, afk kalır... Alt tarafı 10 dk eğlenmek için girdiğimiz bir oyunda, bu kadar nefretin, bu kadar öfkenin ne anlamı var? Haklı olsa neyse diyeceğim. Benim hesap unranked; bir ARAM oyununda 3-3 gidiyorum, adam 1-6 gidiyor (elmas) yanında da pre'si var o da 3-9 gidiyor ve oyunda hiçbir hata yapmamama rağmen sanki 0-10 gidiyormuşum da kendisi 10-0 gidiyormuş gibi küfür ediyor.

Küfür yemek mühim değil, bu küfürlerin tekrar edilmemesi için cezalandırma yapılmaması üzücü. Son 1 senede 1000+ oyun oynadım ve bu oyunlarda en az 500 kişi bana küfür etmiştir ve raporlamışımdır. Ortalama 500 rapordan sadece 1 adet ceza geri bildirimi bana ulaştı. Durup dururken küfür eden kişiler eminim ki diğer oyunlarda da küfür ediyorlardır. Bu kişi diğer oyunlarda hiçbir şey yazmıyor, birden bana mı küfür etmeye başladı? Veya bana küfür ettikten sonra hiç küfür etmeyecek mi bir daha?

Özetle, analizlerime göre oyunun raporlama sistemi %0,02'lik bir güvenilirlikle çalışıyor. Yani size, değerlerinize, dininize, ırkınıza, kişiliğinize küfür eden birisi; hiçbir şey olmamış gibi oyun hayatına devam edebiliyor. Siz ise, yediğiniz hakarete ve sinir olduğunuz anlara ek olarak; heba olan vaktinizle kalıyorsunuz.

Oyun gerçekten çok güzel. Sıkıntı: oyuncu kitlesi ve cezalandırma sisteminin aktif olarak çalışmamasından kaynaklanıyor.

Sanırım 6 senelik LoL hayatıma veda edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.