Şizofren olabilirsin -tabii uzman olmadığım için sağlıklı tespitlerde bulunamam ama bildiklerimle konuşacağım-
Fakat korkulacak bir şey de yok ,ileri derecede şizofren olsaydın şu anda bu topiği açmayı düşünemez anlamsız bir bağlantıyla foruma , İnternete , Pc .. ye cephe alır yok etme peşinde olurdun. Şizofren sadece ruhsal olarak etkilemeyebilir insanı beynin bir bölümü hasar alabilir.Bu durumda 'kötü' şizofren denilen olay oluşabilir sağlıklı düşünemez anlamsız bağlantılarla sonuca gidersin.Ya da bilinçsiz bir şekilde kendisine alakasız sebepler arasın ...
quote:
6-garip harektlerim var yolda giderken biri kıza laf atsa o adamı öldüresiye dövesim geliyor
Mesela burada söylediğin gerekçenin alakasız bir nedeni yok.Canice gelebilir ama asla bir adım ileri gitmezsin ,gerçekten bıçağı çekip saplamazsın orada öldüresiye dövmessin.Sadece düşüncede kalır ama tabii bu da bence bir şizofren belirtisi.Çocukluğunda bununla ilgili bir şeyler yaşamış olabilirsin.
Sonuç olarak adını bir uzmana gözükmeden kimsenin koyamayacağı bir ruh halinde olduğun kesin.Tavsiye açık uzman yardımı...
6 bende aşırı düzeyde 7yi 10 yaşımda ilk telefon alındığında bana kimse aramazdı yapardım
Aşık mısın? Bunalımda olabilirsin. Uyku sorunun olabilir. Doktora başvur istersen biz böle kafadan konuşuyoruz ama...
atipik affektif bozukluk.. yani sınırdasın dostum. birazdaha ilerlerse şizo'ya döner. psikiatriste git. uygun bir antipsikotik ile normale dönersin..
1,3,5,7 no'lar bendede var aynı anlattığın şekilde
Hayatında ciddi sorunlar yaratıyorsa tabiki bir psikoloğa görünmelisin.Bu gayet doğal bir rahatsızlık genelde genetik yatkınlığın payı çok büyük.Sen kendi sorununu çözemezsin mutlaka profesyonel bir yardıma ihtiyacın var eğer gerçekten şizofrensen tabi.Çoğu insanda bunlar fakat günlük yaşantını ne kadar etkiliyor önemli olan o.
quote:
Orjinalden alıntı: THESHUCK
şizorfen mizorfren değilsin sadece kafanda birkaç tahta eksik.. Nerede nasıl davranman gerektiğini bilmeyecek kadar..
O zaman sen bu konuya yazı yazan çoğu insandan daha şizofrensin arkadaşım.Buraya çoğu insanın cesaret edipte yazamayacağı bir derdini arkadaş yazmış çözüm arıyor, sende bilgi ile bilimsellikle uzaktan yakından hiç alakası olmayan, muhattabı olan kişiyi rencide edecek ,psikolojisini bozacak, ne ona ne okuyan herhangi birine bir faydası olmayacak (hatta sana bile) bir yorum yazmışsın.Ne yazdığının, ne yaptığının farkında bile değilsin.Söylediğin şeyin kimseye bir faydası yok zararı var.Bu konuyu buraya açan, hasta olduğunu düşünen bu arkadaşın farkındalık düzeyi seninkinden çok daha fazla.En azından "ben ne yapıyorum?" "ne dedim?" gibi soruları kendine sorma yetisine sahip ve bence hasta falan değil kafası karışık.Sende kendine bu soruları sorarsın en kısa zamanda inşallah.
Ya bende biraz fazla hayal kuruyorum galiba
Bu davranışlar yaşam kaliteni düşürüyorsa hastasın demektir. Tedavi olman gerekir.
Türk milleti normal ise, sende normalsin arkadaşım. Yazdığın tariflere uyan yüzlerce insan var kahvelerde .)
cevaplar için teşk ederim gönül dostları,dün en yakın kuzenime buna benzer şeyler anlattım,bana sen normailsin sadece deli taklidi yapıyorsun diyor. yine akrabalardan bir kaç kişiye dedim onlarda aynı şeyi dediler. Nedense özellikle akrabalardan kimseye hasta olduğumu inandıramıyorum bana dedikleri şey askerden kaçmak için yapıyorsun diyorlar. Oysa buradaki yazdıklarımdan daha çok şeyler arkadaşlarımdan bir kaç tanesi herieyin farkında ama nedense ailem akrabalrın hiç farkında değil. Yaptığım herşey normal geliyor. Bakın size normal olmayan bir tarafıı açıklayayım ben 1 yıl panasonic tekofaks da çalıştım 31 temmuzda maddi krizden dolayı işten çıkarıldım,neyse ben şimdi panasonic ürünleri o kadar hasta bir insanımki panasonic ürünlerinin hangisini elime alırsam alayaım destur bismillah diyorum,tv teşhire açacağım zaman ise tv öyle bir sarılıyorumki herkes,ya sanki sevgiline sarılıyorsun diyorlar. samsung ve diğer markaları taşırken filan umrumda değil ama iş panasonic ürünlerine gelince dünyam değişiyor... Şimdi söyleyin dostlar ben normal bir insamıyım??
Bence senin şizofren olmak istediğin için öyle geliyor :) Beatles bile demiş yahu, let it be :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme