Şimdi Ara

Benchmark DAC1 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • orta sınıf hea. anlaştık. lemon yanıbaşında bulunsun spike etkisi yapar bakarsın. bence limonu yiyelim. crossover ı unutmadık Oronra bey.
  • Nasıl yani abi c.over olayını anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

@zart sevgili kardeşim teveccühüne teşekkürler.haketmiyom ama

@Oronra internette bu cihaz hakkında birinci elden görüşler fazlasıyla var.sanırım oraları incelemk daha doğru.elimde kullansam görüşlerimi paylaşırım.ya da adı aklıma bir türlü gelmedi ki başka bir konuda bana lazımdı günlerdir bulmaya çalışıyorum; başka bir markaya bakabiliriz.

yalnız en önemli tavsiyem dac1 alıp avr ye gireceksen hiç alma. hiç bulaşma. ciddi bir uyarı. o zamn alıp napıcaksın derim? avr de ki ADc ne olacak peki? bu durumda son durakta hangi cihazı dinlemiş olacağız? o yuzden gerekliliği bende tartışma konusu.

Sevgili cantan bende o sebepten beklemeye geçtim açıkcası. Açıkcası kullanım amacım elimde bir CDP olmadığından mevcut DVDP ile kullanmaktı. Sonra düşündüm ki.. önce şu 683 leri bi etraflıca test edip dinliyim. Derken tamkanyona gidip dinletilere başlıyayım dedim o da kısmet olmadı. Hanım grip oldu derken banada bulaştırdı yatak döşek yatıyorum evde.

Eger 683 leri begenirsem (ki.. 683 ün çok begenilmesi review lerde tam puan almasına karşı bazı okuduğum yazılarda bas sürücülerin agırlığı sebebi ile 684 ün daha müzikal olduğu yonundeydi) önce hop. upgrade ine gidicem gibi gözüküyor. Ardından da mevcut DVDP ima bir DAC yada orta sınıf bir CDP ilk tercihim olacak gibi. Açıkcası şu 683 lerin orta sesteki performansı övüldügü kadar varsa sanırım beni etkileyecektir. Alıp geldiğimde herşey meydana çıkar gibime geliyor. Bakalım kendi AVR ımla sürdüğümde neler olacak. Eger tatmin olmazsam o zaman DAC yada CDP arayışına giricem.

Sen bakma hiç o reviewlara önemli olan senin review'ın. 683 ler bass ı kuvvetli kolonlar nerede dinlediğin çok önemli. Nereye koyduğunda fark edebiliyor. Bass çok geliyorsa süngerleri reflex porta yerleştirir ayarlarsın. 684'de sahne bütünlüğü ve denge unsuru güzel ama 683 yanında zayıf. Bunu B&W satan birinede sorsan tam olarak vereceği cevap bu olur. Ben lambalı kastıracağım gibi duruyor bu arada. A klas güzel 2*30 2*40 bir lamba power sanıyorum yıkar stereoda ortalığı. Bu aralar böyle bir dinleti yapma fırsatı yaratacağım ama ekim başını bulur. Ekim ayına 8xx serileri geliyor olacak belki bir 803d alır kapatarım hifi defterini....

• Şahane olur 803 serisi cidden. Fakat benim şu anki bütçemin oldukça dışında görünüyor 8xx serisi.
    Altan sen şimdi lambalıyı alırsan beraberinde yok pikaptı yok iğnesiydi yok lambasıydı cebi boşaltırsın iyice

Bu arada sen şu evin tadilat işini bi bitiresinde (bu arada ramazanda bitmiş olur sanırım) ben şu marantzı alıp koltuk altına uğrasam sana. 683 leri bir sürsek benim AVR ile, bakalım neler yapıcak marantz. Cidden çok merak ediyorum marantz ın 683 leri nasıl süreceğini.

Birde aklıma gelmişken Ekim gibi 8xx seiri ile beraber acaba 683 lerde bir fiyat düşüşüne gidermi ne dersin?
  • Oronra bu hafta umut ediyorum tadilatı biterceğim. İstediğin zamanda dinler deneriz anfin ile kolonlar nasıl olacak. Bu arada 683 te şu an yok bildiğim kadarıyla ekim başı onlarda gelecek diye biliyorum. Ama seri çok yeni fiyat düşmez. Fiyat düşmesini bırak doların yükselişinden dolayı fiyat durmadan yükseliyor zaten.
  • Cidden bide bu döviz kurundan giriyo durmadan

Altan sen işlerini kolaylada hele bir, dinleti olayını hallederiz Allahın izniyle orası kolay.

Sevgiler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

@zart sevgili kardeşim teveccühüne teşekkürler.haketmiyom ama

@Oronra internette bu cihaz hakkında birinci elden görüşler fazlasıyla var.sanırım oraları incelemk daha doğru.elimde kullansam görüşlerimi paylaşırım.ya da adı aklıma bir türlü gelmedi ki başka bir konuda bana lazımdı günlerdir bulmaya çalışıyorum; başka bir markaya bakabiliriz.

yalnız en önemli tavsiyem dac1 alıp avr ye gireceksen hiç alma. hiç bulaşma. ciddi bir uyarı. o zamn alıp napıcaksın derim? avr de ki ADc ne olacak peki? bu durumda son durakta hangi cihazı dinlemiş olacağız? o yuzden gerekliliği bende tartışma konusu.

olur mu sevgili ustad.benim amfinin tanimini bilmedigim zamanlarda yol gosteren bilgi veren en buyuk ustadimsin.selamlar.

oronra sevgili dostum.benim de dusundugum gibi dvd ye dac zor gozukuyor aslinda senin cdp a ayirabilecegin butcenin 1000-1500 ytl civarlarinda olacagini tahmin etmiyordum.daha alt civarlardadir herhalde diye dusunuyordum.bu fiyata sana cikis kati lambali sony cdp bile yapabilirz cok da guzel olur.B&W yorumlarini merak la bekliyorum

saygilar,sevgiler

selametle

• İstanbul trafiğinde yoğun bir koşuşturma sonrasında bu gün iş çıkışa Kanyon Akustada soluğu aldım sonunda

Ama gel görki ellerinde bir tane bile 683 kalmamış, 10 gün öncesine kadar bir tane demo da varmış onuda satmışlar, kısacası 683 leri dinleme maceram Ekim 10-15 ve sonrasına kaldı. Hatta ellerinde 703 de yoktu o sebepten 704 leri dinleyip aşağı yukarı 703 ve 683 lerle kıyas yapmaya çalıştım.

Dinleti odası B&W ve JBL hop. setleriyle doluydu heyacan verici bir görüntüydü diyebilirim, taki.. 704 leri dinleyene kadar
    Evet sizinde tahmin edeceğiniz gibi 704 ler hiç beklediğim gibi çıkmadı, yanımda birde test amaçlı yuksek kaliteli bir demo CD götürmüştüm. 704 lerle dinletilerimde beni büyüleyen hiç bir unsur yoktu diyebilirim. 8000-10000 dolarlık pre-power ve cdp lerle sürülen 704 lerin beni bu kadar hayal kırıklığına ugratacağını inanın hiç düşünmemiştim.

Megerse ben elimdeki WF 9.6 ve marantz anfiye haksızlık ediyormuşum. Rotel le sürülen 704 lerin mevcut sistemimden genel farkı daha güçlü ve akustiginin de biraz farklı olmasıydı. 703 ün 704 den biraz daha iyi olduğunu öne sürdüler ama bunu anlamak için liste fiyatına bakmak zaten yeterliydi

Derken dinletiyi yaptığım çocuk kendi CD sini taktı ve dinletiye devam ettik, hesapta beni büyülemeye çalışıyor ama nafile kesinkle o parayı ne 703 e nede 704 e vermem, vermem diyorum 703 leri dinlemedim ama 704 lerden ne kadar farklı olabilirki diye düşünüyorum şu an

Ardından çocukda memnuniyetsizliğimin farkına vardı ve size başka bir hop. dinletiyim diyerek signature diamond serisi sadece mid ve tiz sürücüleri olan iki yollu bir hop. bagladı sisteme (ahanda adresi "http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=2272") ve dinlemeye basladık. İşte orda dibim düştü, bu nasıl bir performans nasıl bir sahne olgusu, nasıl bir detay. Bir an vokalist önümde soylemeye piyano yanıbaşımda çalmaya başladı. Azım açık dinlemeye devam ederken bu serinin fiyatını sordum. 22000 dolar deyince dibim bir kezdaha düştü.

Ben açıkcası 7xx serisinden umutluydum ve orta seste beni büyülemesini bekliyordum, elimdeki sistemle arasında elbet fark var olmadığı idda etsem vicdanım sızlar ama atla deve bir farkta göremedim. Orta sesler mevcut sistemimden birazdaha önde çalışıyordu. Bir TIK daha sadece. 704 ler kimber 4tc lerle baglıydı. Rotel CDP, Rotel pre-power ve monoblock power lı 2x500 w lık bir güçle sürülüyordu. (D Class digital bir anfi)

Kısacası şu an için b&w sevdam ekim 15 e kadar rafa kalktı, 683 leride dinledikten sonra (ki.. 704 den çokta farklı olacağını düşünmüyorum) nihayi kararımı vereceğim. Bunca yatırımın bir TIK upgrade e sebebiyet vermesinden rahatsızlık duyacağım sanırım. Yeni hedefimin 8xx serisi olmasıda şu an için söz konusu degil malesef. O yüzden CDP yada DAC tavsiyeside beni şu aşamada ne kadar keser diye demoralize olmuş durumdayım. Ben iyisimi önce def. SC 1 subw ile sinema sistemime bir upgrade yapim diye düşünmeye başladım.

Şimdilik durum bu şekilde, sorularınız olursa zevkle cevaplarım.

• Oronra benim bu benchmark sevdası konusunda anlamadığım bir mevzu var, bu external DAC'lerin sebebi digital kaynaklari high end analog amfilerde dinlemek değil mi, senin anfi zaten digital, içindeki DAC'lar da gayet güzel, neden başka bir ürün alıyorsun?
  • Sevgili @Daneel şu an beklemeye geçtim zaten.
    Daha öncede yazdığım gibi asıl amaç amfi den ziyade mevcut DVD player ıma DAC ı baglayıp orta sınıf bir CDP ayarına taşımaktı. Çünkü CDP eksiğim sebebiyle CD lerimi hala DVD playerda dinliyorum. DAC ı bu sebepten istiyordum. Ama dünkü Akusta ziyaretimden sonra şu an için caymış durumdayım.
  • Bence wharfedale de eksiklik hissediliyorsa biraz daha değişik yapıda kolonlar dinlemek lazım, monitor audio silver ve ya mümkünse gold serisi, veya Dali Ikonlar, bir de dinlemelerde 2.5 yollular tercih ediyorum ben artık en fazla, 3 yollular bile zamanlama konusunda aksak gelmeye başladı.
  • güzel yazı Oronra.
    Daneel yalnız dijital veriyi bilsekte aslında harici DAC ın çok yararlı olduğuna inanırım ben.ya da iyi bir cd çaların. ne hikmetse bir şeyler daha iyi oluyor.ama mutlaka iyi oluyor.tabi iyi bir cihazsa ya da klasmana sahipse.
  • Dün Akustada 3500-4000 dolarlık hop. leri dinledim ve WF 9.6 lardan atla deve farkları olmadığını gördüm. Ya 10000 dolar seviyelerine çıkmak lazım yada cidden çok çok iyi anfi ve cdplerle sürmek lazım diye düşünüyorum artık.

Yanlız b&w signature diamond serisi beni acayip büyüledi, tipsiz bir yapıları var ama muazzam bir sesi var. Daha ilk çalmaya başladığından itibarin oyle bir odak yaratıyorki şaşarsın sevgili dostum. Muhakkak dinlenmesi gereken bir ürün. Fiyatı biraz abartı ama dinledik diye almak zorunda degiliz dimi 22.000 dolar dediler. Param olsa oracıkta çıkartıp vericektim.

Birde Akmerkeze gidip şu MA RS6 ları dinlemek istiyorum ama 704 kepazeliğinden sonra RS6 lar beni ne kadar tatmin eder bilmiyorum

• Hakkın var Oronra. yaw signature hakkaten tipsiz boru resmen ya. şaka yahu beğendiğin kadar beğenmiş oldum.ne demekse. manuelini bakayım dedim oo neler yapmış herifler.değer hani ama 22000$ veremem abi.
  • Oronra,

704 iyi bir hoparlör ama çok iyi değil. Sahne genişliği ve orta seslerde detay verir ancak B&W xx4 modelleri pekte başarılı değildir. 703 dinleyebilmiş olsaydın sahne genişliği ve 3 boyut sesten kastedilenin ne olduğunu görme imkanı bulurdun. 704 pek benim tarzım bir kolon değil. 683'te daha farklı ve bence daha iyi bir ses alırsın. 703 te her ikisindende iyi ses alırsın. 8xx serisi 803s ile bence başlıyor, 803d çok iyi, 802d ise fazlaca iyi. Senin dinlediğin fiyata göre 802d olmalı. Nihai almayı düşündüğüm kolon. 683 ve 703 te 704'e oranla ciddi fark görürsün, ama seni tatmin eder mi bilemem...
  • Valla altan dediğin gibiyse ki.. inşallah dediğin gibidir. 683 leri hem görsel açıdan begeniyordum hemde kullanıcı yorumlarından dolayı beni çok heyecanlandırmıştı. Dün malesef dinleyemedim ama 704 tam bir kepazelik diyebilirim onca parayı sadece teknolojisi ve markasına vermek çok anlamasız.

Umarım xx3 serileri xx4 lere gore ciddi fark yaratıyordur. Dün Akustada 8xx serisi bir hop. vardı fakat dinleme şansı bulamadım, sanırım çocuk baglamaya üşendi tahminime göre 800D idi. 18000 dolar gibi birde fiyatı vardı.

Ekim 10-15 gibi 683 ler gelicekmiş, hemen gidip dinliycem. Eger dedigin gibi xxx4 serilerinden ciddi bir farkları varsa o zaman 683 lere tekrar bir şans verebilirim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.