Şimdi Ara

benim cpu başka anakartta çalışıyor - başka cpu benim anakartta çalışıyor - ama ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ama benim cpu benim anakartta çalışmıyor.

anakartım: MSI B450 A PRO işlemcim: ryzen 5 2600

kuzenimin anakartı: MSI B450M kuzenimin işlemci: ryzen 5 3500x

herşey prizdeki kaçağı tamir etmemle başladı. prizdeki toprak hattında kaçak vardı ben de tamir ettim. bilgisayar daha açılmadı. sanki benim güç kaynağı toprak kaçağıyla çalışmaya adapte etmiş kendini, düzgün prizlerde daha start almadı.

ben de anakart ayarı kaçtı sandım bios update etmeyi denedim. en son biosu denedim, en sondan bir öncekini denedim, yemedi... bu gece de kuzenin evine gittim onda da aynı chipset anakart vardı. benim işlemci, ekran kartı, ram onun anakarta taktım çalıştı. benim anakartta da onun parçalar çalıştı. en son gördük ki onun işlemci benim anakartta çalışıyor, benim işlemci de onun anakartta çalışıyor.

ben de eve geldim az önce ve en eski sürümlerden 2. biosu indirdim ve anakarta yükledim. yok, olmuyor... ne biçim bir sorun aklım almıyor...

• kendi evinizde başka prizde denedinizmi ?

• Güç kaynağı anakarta güç vermiyor olmasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Mxsr evet , kuzenin evinde de denedim

@LaciRomantik kuzenin güc kaynağıyla da denedik

şu an sorun prizden ve güçten değil. benim cpu benim anakartta çalışmıyor.

denediğim bios versiyonları:

7B86vA8

7B86vA7

7B86vA1

7B86vAD

7B86vAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 12 Ekim 2022; 17:56:50 >
  • bende ryzen 5 2600 işlemci var , bunu çalıştırmıyor. ama işlemci sağlam başka bilgisayarda çalışıyor şu an.

bugün ryzen 5 5500 sipariş ettim ve taktım, bunu da çalıştırmıyor.

ama kuzenimden ödünç aldığım ryzen 5 3500x işlemci var, anakart bunu çalıştırıyor.

en son 3 biosu da denedim. flash bellek ile yükledim. sonuç aynı.

nasıl tamir edebiliriz, bir fikri olan?

• sizin sorununuz "prizdeki kaçak" ve bu "kaçağın nasıl tamir edildiği"

kaçak dediğiniz muhtemelen evde topraklama olmadığından sıfırlama denen toprağı şaseye bağlamaksa

güç kaynağı yada anakart bu hatayı algılayıp sistem zarar görmesin diye sistemi açmıyor olabilir.

Sizin eve bir elektrikçi çağırmanız gerekli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.