Şimdi Ara

Benim için mühim bir konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir kere o yılların gidecek yani hem güzel bir yerde okuyayım hem yıllarım gitmesin olamaz bir fedakarlık yapman lazım. Bilgisayar müh. okusan kendini geliştir vs. denebilir de endüstride bence de yalovada okumak büyük eksi. 2 seçenek görüyorum.

1) YKS puanınla bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabilirsin eğer ilgin varsa.

2) yazdığın gibi YKS ye tekrar hazırlanacaksın. bu konuda da youtube da bekir avşar ın lsyks programları oluyor ona bak. en azından aklı selim birinden rehberlik alırsın ve senin gibi bölümünden memnun olmayıp üni sırasında yks ye tekrar girecek insanlarla konuşma fırsatın olur.

• yaş kaç hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam MYP yapabilirsiniz çok düşük bir sıralamanız yok öyle

• whoisthiss kullanıcısına yanıt

19

• empirestriesback kullanıcısına yanıt

düzgün bir yer bulamıyorum merkezi ile geçilebilecek

• berkellyum kullanıcısına yanıt
    Hocam itü düşünebilirsiniz o sıralamaya maden fakültesi bölümleri gelebilir ek olarak başka bölümler de ayrıntılı konuşmak isterseniz dm atabilirsiniz

• Yellowlamp Y kullanıcısına yanıt

yks girmeyi kafaya koydum gibi fakat aileyi buna ikna etme olayı sıkıntı. ailem, okuyup bitirince okula bakmıyorlar, senin kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyorlar falan diyor. bu doğru olabilir fakat daha güzel bir okulda bunlar çok daha verimli olur diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi.

• empirestriesback kullanıcısına yanıt

hocam maden mühendisliği falan bana boş geliyor ya ileride istediğim hedeflerden tamaaamen alakasız bölümler. yani itü maden müh. okuyacağıma şu an olduğum yerde kalmayı tercih ederim

Hocam peki EA sıralamanız nasıl anladığım kadarıyla daha çok finans,yönetim vb tarzı bir iş istiyorsunuz?

Açıkçası yerinde olsam kesinlikle yks ye tekrar girerdim kimsenin de arkamda durmasını beklemezdim. ama bu yks ye hazırlanmanın da hakkını verirdim. Mesela mezun yılında ne oldu da çalışamadın? bu sefer çalışabilecek misin? bunlar hep kişisel sorular. cevabını sen bilirsin kararı da sen verirsin. ne okumak istiyorsun falan bunları yaz bir kağıda. a,b,c planları yap. Ve eğer 2024 de gireceğim diyorsan yaz ayları çok önemli (okula devam ederken hazırlanacaksan) bir an önce ayt ye falan başlaman gerekir ki okul başlayınca yükünü hafiflet.

ben normal şartlar altında okulu dondurup evde kalıp kütüphanelerde çalışmayı düşünüyordum. az önce babamla konuştum. bana güveninin sıfır olduğunu söyledi ve evden kütüphaneye giderek falan çalışmayla güzel bir üniversite kazanmamın imkansız olduğunu boş hayaller kurmamam gerektiğini söyledi. eğer evde kalıp çalışmaya karar verirsem ondan bir şey beklemeyecekmişim bu da var. ha ama okula gidip bir yandan da sınava çalışırsın sınavı kazanırsın işte o zaman senin arkanda dururum diyor. şimdi benim kafamda yks çalışmak var şu anda fakat bunu muhtemelen yalova'ya gidip yurtta çalışarak yapacağım gibi görünüyor. bu bence zaten zor olan bir şeyi ekstra zor yapacak diye düşünüyorum ama bakıcam artık.

Okulu dondurmak zaman açısından faydalı ama sosyalliğin 0 olacak o durumda da, belki bırakmamak daha iyidir. Çevrende yks ye hazırlanan olmayacak süreç içinde kopabilme ihtimalin de var. İlk mesajda yazdığım hocaya baktın mı youtubeda?

kanka geç mesaj atıyorum foruma girmemiştim kusura bakma. lsyks hakkında doğru dürüst bir şey bulamadım açıkçası. bayağı video izledim ama doğru dürüst bir lsyks muhabbetiyle karşılaşmadım. şu an yks'ye hazırlancam zaten o artık kesinleşti de acaba diyorum kendim mi ilerlesem yoksa bekosistem gibi bir şeye mi başvursam onda kararsızım

• .

• Selam konu açma kısmını bulamadım o yüzden buraya yazıyorum. Ailemle problemlerim var. Geçen sene üni tercih ederken şehir dışında okumama izin vermediler ı yüzden yaşadığım şehirde yazmak zorunda kaldım. Ama 1. Sınıfta aşırı pişman oldum, çok ağladım. Bu yaz yatay geçişe başvurdum ve istediğim okullardan biri çıktı. Ama ailem yatay geçiş yapmama izin vermez. Onlarla konuşarak çözebileceğim bir şey değil. Sizce ne yapmalıyım? Kendim gidip kayıt yaptırıp sonradan söylersem çok kızarlar o yüzden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.