Şimdi Ara

Benim yerimde olsaniz paranizi nasil degerlendirirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Su anki maddi durumum, harcamalarim ve yatirimlarim su sekilde:

Maas: 95k

Kira + Aidat + Faturalar: 25k

Taksitler: Aylik 10k (6 ay daha devam edecek gibi dusunebilirsiniz, eve yeni cikarken yaptigim harcamalanr)

Yeme + Icme + Ulasim: 25k

Elime aylik 30-35k civari para kaliyor. Bunu degerlendirmek istiyorum. Su an icin yatirimlarim su sekilde (Cok yatirim da denemez gerci)

USD: $8k

Kripto: $2k degerinde, cogunlugu Bitcoin.

BES: 30k TL

Bir sene icinde araba alacak gelmek istiyorum. Su an kiranin fazla oldugunun farkindayim ancak Ankara'da yasiyorum ve gercekten kira fiyatlari cok fazla su an. Ev arkadasi almak istemiyorum cunku benim icin oldukca yipratici, kira kalemini kisisel luksum olarak goruyorum. Ulasim icin su an arabam yok ve gercekten buyuk sorun. Asil para biriktirmek isteme sebebim de o zaten. Onun disinda halihazirda yuksek yapip ayni zamanda calisacagim icin cok bir harcamam da olmayacak ozellikle sosyal hayat icin. Yeme + Icme + Ulasim kalemini 15-20k arasina da cekebilirim. Yatirim olarak ne tavsiye edersiniz?

• evvela BES ten başlayalım. BES fonun ne? eğer standart fon ise onu hemen değiş. hisse senedi fonu,agrasif değişken falan yap.

sonrasında gerçek yatırımcı olmak için fon yatırımcılığına başlayın.

https://forum.donanimhaber.com/yatirim-fonlari-bes-fonlari-ana-konu--147353253-428

bu konuyu takip edin.

şu siteden de fonları inceleyebilirsiniz. envai çeşit fon var

https://www.tefas.gov.tr/Default.aspx

• BES standart hocam. 1.5 senedir hic dokunmadim.

Agesa'nin sitesinden filan bakiyorum ama hisse fonu filan yok, dediginiz Agresif vs var onlara da riskli diyor. Gecmeye deger mi?

• Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt

bakın siz BES te 10 sene durmayacak mısınız o halde en riskli fonda durmanın ne sakıncası var.

agrasif fon 3-6 hatta 1 yıl boyunca zarar edebilir ama 10 senelik uzun vadede kesinlikle standart fonu 10 a katlar getiri de.

1 yıllık süreçte standart fonun getirisine bakın bir de agrasif fonları getirilerine bakın arada dağlar kadar fark var.

agrasif fonlar zaten hisse senedi fonlarıdır.

• hocam bölüm ve okul nedir? yeni mezun 95k epey iyi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.