Şimdi Ara

BenQ R56-N23 Windows XP Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, geçenlerde www.hepsiburada.com sitesinden indirimde olduğu için bu laptopu aldım. Özelliklerine buradan ve şuradan göz atabilirsiniz. Öncelikle belirtmeliyimki performans bakımından tatmin edici bir cihaz. Tabi bu kişinin beklentilerine göre farklılık gösterebilir. Uzun uğraşlar sonucunda cihaza Windows XP Professional SP2 yüklemeyi ve sürücülerini sorunsuz olarak tanıtmayı başardım. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

İsteyenler XP'yi kurmadan evvel henüz Vista altındaykenftp://217.21.255.101/digital_media/joybook/bios/joybook_fw_joybook_r56_20071210_183151_joybook_r56_bios_v1[1].05.zip adresinden indirecekleri yazılım ile BIOS larını 1.05 e yükseltebilirler. Unutmayın bu yazılım sadece Vista içindir. Not : adres içerisinde köşeli parantez karakterleri olduğundan link sorunlu oluyor. Adminler duyun benii.

XP kurulurken herhangi bir diskete v.b. ihtiyaç duymayacaksınız. Tabi SP2 entegreli bir CD kullanıyorsanız. Yükleme tamamlandıktan sonra sürücüleri şu sıra ile yükleyebilirsiniz.

Intel Inf Installation Utility v8.3.1.1009 buradan indirebilirsiniz

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN v11.5.0.32 buradan indirin

nVidia 8400MG 169.21 05.12.2007 6.14.11.6921
    Ekran kartı sürücüsünü bir kaç adımda hazırlıyoruz. Öncelikle buradan orijinal nVidia sürücüsünü indirin, daha sonra şuradan gerekli inf dosyasını indirin. Şimdi ilk indirdiğimiz EXE dosyasını bir klasöre açın. Bu işlem için WinRAR gibi bir sıkıştırma yazılımı kullanabilirsiniz. Daha sonra indirmiş olduğunuz inf dosyasını aynı klasördekinin üzerine kopyalayın. Ben kurulumu Aygıt Yöneticisi altından sürücü güncelleştir seçeneği ile yaptım. Setup yapmayı denemedim. Şu anda sorunsuz çalışıyor.

Marvell Yukon 88E8039 PCI-E Fast Ethernet v.10.51.1.3 sürücü burada

Synaptics TouchPad Driver v10.1.8 buradan indirin

Audio ve Modem

Bu adım 3 aşamadan oluşuyor.
    1. Öncelikle bu adresten Microsoft UAA Bus Driver for HD Audio v1.0A sürücüsünü indirin ve kurun.
    2. Buradan Conexant v3.30 sürücüsünü indirin ve bir klasöre açın. Sürücüyü aygıt yöneticisi yoluyla tanıtın. Bunu yaparken de önce "Listeden ya da belirli bir konumdan yükle" seçeneğini, sonra "Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim" seçeneğini kullanarak açtığınız klasörü gösterin.
    3. Modem sürücüsü cihaz ile birlikte gelen Vista Sürücüleri cdsinden yüklenebiliyor.

Şu sürücüler ise cihaz ile birlikte gelen Vista Sürücüleri cdsinden yükleniyor.
    Ricoh Card Reader Driver
    eSATA JMicron JMB36X
    CSR Bluetooth

Kamera için ise herhangi bir sürücü yüklemenize gerenk yok.

Benim adım Hıdır, elimden gelen budur. Hata yapmışsam affola.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodlayici -- 19 Ocak 2008; 11:23:27 >

• dostum güzel bi çalışma olmuş. bende bu laptopla ilgili bir başlık açmıştım kullanan var mı diye? kimseden cevap gelmemişti. merak ettiklerim arasında XP kurulabilmesi vardı. yani donanımların tanıtılması. neyseki sorun yokmuş. Vistayı çok aptal buluyorum o yüzden ben de XP yüklücem. bnm için önemli bir nokta da laptopu plazmama bağlayıp yüksek çöz.lü filmleri seyretmek. mevcut laptopup mkv dosyalarında takılma yaptığı için onu emekli edecem. laptopla ilgili yeni yorumların tecrübelerin olursa ve bahsettiğim tv bağlantısını yapma şansın olursa (hem VGA hem HDMI) çok memnun olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Server sorunu poweredge r710
    6 yıl önce açıldı
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.