Şimdi Ara

BenQ W1700 4K Projeksiyon İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
11
Favori
20.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Netflix de 4 içerikler açık ve 4 k yıl net olarak hissediyorsunuz. HD ile arasında büyük fark var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PANTER_111 kullanıcısına yanıt
    Şu anda görüntünün 4K olduğundan eminim. Playstationdan Netflixte options tuşuna basarak üst köşede görüntü çözünürlüğünü görüntüleyebiliyorsunuz. Görüntünün kademe kademe 4K ya yükseldiğini görebiliyorsunuz.

• caglaracaglar kullanıcısına yanıt
    Bence sizin kablonuz fiber optik hdmi :) çünkü 2.0 standartında almışsınız,aliexpressde o fiyatlara 15m bulmak mümkün. BenQ W1700 4K Projeksiyon İncelemesi BenQ W1700 4K Projeksiyon İncelemesi
    Bende görüntüde ultra hd 4k hiçbir içerikte çıkmamıştı,
    hayırlı olsun cihazınız,perde ne kullanıyorsunuz?
    Duvar performansı da çok iyi benq1700'ün, ben 4ay duvara yansıtarak kullandım.

• Kabloyu Antalya’da bilinen bir elektronikçi olan Star elektronik ten aldım. İnternetten ne geleceğini bilemediğin için. Perde yi iki sene önce optoma HD 28 dse ile birlikte boyut dijitalden almıştım. Gamma Screen 300*225 motorlu. Eski cihazı sattım ama perdeyi kullanmaya devam ediyorum. Görüntü gayet güzel.

Şimdiki aklım olsa fixed frame perde alırdım. Onların duruşunu daha çok beğeniyorum.

Bir de playstationdan görüntüyü yuv420 formatında alabildim. Sıkıntısı olan arkadaşların bilgisi olsun diye yazmak istedim.

• W1700 ün görüntüsünde kenarlarında beyaz çerçeve oluşuyor. Bunu engellemenin bir yolu yok mu?

• Gammascreens 300×225 motorlu perde kullanıyorum,memnunum. Bahsettiğiniz taşma ayarlardaki görüntü deseni mi? görüntü deseninin tamamını perdeye oturtunca yanlardan hafif beyaz ışık olabiliyor,desen full perdeye düzgün ayarlanınca rahatsız etmiyor,4.5 m izleme perde ile mercek arasında mesafem mevcut.

• PANTER_111 kullanıcısına yanıt
    Bendeki mesafede o civarda. Ama bende biraz daha fazla boşluk var. Özellikle üst tarafta daha fazla. Ayar yaparak görüntüyü ortaladım ama atım yaptığı alan sabit olduğu için beyazlık kalıyor. Projeksiyonu biraz daha yukarı kaldırarak bi daha bakacağım.
    Başka bir ayar yok sanırım

• caglaracaglar kullanıcısına yanıt
    Üst ve yan boşlukları doldurabilmeniz için mesafeyi arttırmanız gerekiyor,ben 130' yani 3.3m görüntüyü elde edebildim,bunu elde edebilmeniz için min.4.2m , ortalama 4.6m ,
    max.5m mesafe gerekli,bu mesafenin projeksiyon lensi ile perde arasında olmasına dikkat edin.
    Arttırabiliyorsanız mesafeyi 5m ye çıkarmaya çalışın taşmalar ortadan kalkacaktır,veya cihaz üzerinden görüntüyü küçültün.
    Ayrıca 120-130' den sonrasına gerek yok en iyi görütü bu ölçülerde.Benq fazlasını tavsiye etmiyor bu cihaz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANTER_111 -- 17 Temmuz 2019; 16:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglaracaglar

Bendeki mesafede o civarda. Ama bende biraz daha fazla boşluk var. Özellikle üst tarafta daha fazla. Ayar yaparak görüntüyü ortaladım ama atım yaptığı alan sabit olduğu için beyazlık kalıyor. Projeksiyonu biraz daha yukarı kaldırarak bi daha bakacağım.
    Başka bir ayar yok sanırım
    Hocam görüntüyü perdeye yansıttığınızda görüntünün sağ ve sol kenarı perdenin sağ ve sol siyah çizgisiyle paralel şekilde birleşmiyor mu?
    Eğer görüntü perdeden daha küçük kalıyorsa dediğiniz gibi rahatsız edici olabilir. Bunun çözümü cihazı daha geri çekmenizdir. Eğer cihazı geri çekemiyorsanız perdeyi küçültmeniz gerekir.

cihazı yukarı kaldırdığınızda keystone kenar düzeltme oranını artırmanız gerekecek. Buda çok tavsiye edilen bir yöntem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 9 Ağustos 2019; 15:6:13 >

• Daha önce Panasonic pt-at6000 kullanıp bu cihaza geçen var mı? Siyah dengesinde aynı verimi alır mıyım düşüncesi içimi kemiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam w1700 segmentinin (10.000 TL altı 4K cihaz) en iyisi ödüllü bir cihaz ancak at6000 in siyah derinliğini arıyorsanız w1700 ü test ederek almanızı tavsiye ederim.
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar w1700 kullanıyorum buna lg sk10y dolby atmos soundbar alıp bağlamak istiyorum apple tv 4k dolby atmos filmleri izlemek için ancak ses ve görüntü aktarımı için ARC HDMI girişi olması gerekiyor bizim projeksiyonda bu giriş yok ne yapmam gerek çözümü varmıdır.araştırıyorum cevap bulamadım.

• arkadaşlar bişi daha sormak istiyorum,3D film açacağım zaman geç açıyor ve görüntü geldiğinde birbirine karışmış bozuk görüntü veriyor bluray oynatıcıyı veya w1700 ü kapatıp açıyorum düzeliyor.varmı bu tür sorunlar yaşayan.

• alpino kullanıcısına yanıt
    3D ile ilgili bazı sıkıntıları yeni bir firmware ile düzeltiğini okumuştum bir yerde. Bunu kontrol edermisiniz, eski firmware ise servisde ücretsiz yenisini yüklerler muhtemelen.
  • casparza C kullanıcısına yanıt
    bi sorayım servise.sağol cevap yazdığın için.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpino

bi sorayım servise.sağol cevap yazdığın için.
    benim de 3D gözlüklerim olmasına rağmen 3D çok nadir kullanıyorum.
    Sizin sorununuz yazılım güncellemesi ile çözülür diye düşünüyorum. w1700 için yeni sürüm çıkarıldı. yüklemesini kendiniz denemeyin. servis hallediyor.
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    yüklendi güncel yazılım 1.05 ama sorun devam ediyor 3D'de karışık gösteriyor görüntüyü açtığımda cihazı kapatıp açınca düzeliyor birde ps4 oynarken ısınınca görüntüyü kesiyor lamba arızası yanıp sönüyor.anlamadım bende daha önceki cihazım w1110'du hiç sorun yaşamıyordum

• alpino kullanıcısına yanıt
    Hocam dolby atmos ses için projeksiyonda hdmi arc çıkışa ihtiyacınız yok. Dolby atmos ses için atmos destekli bir kaynağınızı atmos destekli ses sisteminize bağlamanız yeterlidir.
    Siz apple tv 4k oynatıcınızı hdmi 2.0 kablo ile lg ses sisteminize bağladığınızda dolby atmos ses alırsınız.
    İzlediğiniz filminde dolby atmos desteği olması gereklidir.

Diğer yandan soundbar şeklinde tasarlanmış bir ses sisteminden atmos ses almak için özel açılara sahip bir oda gereklidir.
    Yani gök gürültülü yağmurlu bir havada ormanda yürüme sahnesi izliyorsanız, yağmurun yapraklara ve yere çarpma sesini 360 derece tüm hoparlörlerden duyarsınız üst hoparlörlerden yapraklara çarpma sesi biraz daha fazla gelebilir. aynı zamanda gök gürültüsü sesi yukarıdan gelir ve eğer size doğru arka sağ çaprazdan bir dinozor yaklaşıyorsa bu sesi ilk önce arka sağ çaprazdan duymanız gerekir. Yani film izlerken noluyo lan deyip sağa sola bakasınız gelmesi lazım. bu soundbar o etkiyi yaratmaz kanısındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 4 Eylül 2019; 17:28:46 >

• Arkadaşlar artık ciddi ciddi projeksiyon almayı düşünüyorum.

Fakat hem TV hem projeksiyon kullananlar bağlantıları nasıl yapıyor ? Aslında TV kaldırım sadace sabit perdeli projeksiyon kurmak istiyorum ama en ufak şey için lamba ömrünü düşürmek istemiyorum.Pek fazla tv izlemem ama yine de açık kalıyor bir şekilde.

Artık hepimizin evinde en az 4-5 HDMI Usb giriş gerektiren alet olduğuna göre hem tv hem projeksiyon kullananlar sürekli tak çıkar yapmıyordur yani ? Nasıl bir çözüm buluyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.