Şimdi Ara

benzin - lpg farkı.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erman52

Aracım 2012 model Honda Civic....26000 km'de....uzun yolda benzinde 25 kuruş yakarken gaz ile 17,2 kuruş yaktı....bu 7,8 kuruşluk fark bana az geldi...LPG sistemi BRC..Gaz ve benzin arasında performans olarak bir fark yok ama fiyat farkı arada 2 kata yakınken sadece % 32'lik kar etmiş olmam çok enteresan geldi bana...sizce neden ne olabilir...

Burdan şunu anlıyoruz ki fiyat farkı %50 olsa bile demek ki LPG benzinin %50'si kadar götürmüyor. Doğru mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

1 kişi max 70 kg araç kompe boş fabrika yakıt tüketimi testlerinde şehir dışı 6 litreye yakın veri varken siz 4 kişi + full bagaj 5 litre yakıyorsanız harcanıyorsunuz buralarda

Bence arabayı boşaltın 3 litrelere düşersiniz ve guinness rekorlar kitabına başvurun honda ile dünya yakıt tüketiminde rekor kırın

Ben evet diyorum

Valla hocam ne desen haklısın....bende olsam inanmazdım bişey diyemiyorum..aracın fabrika verisi 5,2 litre değil 6 litre...ne diyeyim ister inanın ister inanmayın sizin bileceğiniz bir iş...

Siz son kasa mı kullanıyorsunuz , ben bir önceki kasa kullanmıştım motor atmoferik olduğundan resmen içiyordu ( otomatik ) şehir içi 11-13 ş.dışı 8 litre minimum denk geldiğim değerler , kırmak istemem fakat 100 kilometre yokuş aşağı olsa anca o değer olur gibime geliyor , bilemiyorum iyi günler

• quote:

Aracım 2012 model Honda Civic....26000 km'de....uzun yolda benzinde 25 kuruş yakarken gaz ile 17,2 kuruş yaktı....bu 7,8 kuruşluk fark bana az geldi...LPG sistemi BRC..Gaz ve benzin arasında performans olarak bir fark yok ama fiyat farkı arada 2 kata yakınken sadece % 32'lik kar etmiş olmam çok enteresan geldi bana...sizce neden ne olabilir...

Hocam o benzinde 25 kuruş 4 kişi +full bagaj işinde bi hesaplama hatası olmalı. En iyi ihtimalle 30 kuruş olmalı o değer.

Ayrıca lpg'de 17.2 kuruşluk değer böylesi büyük bir araba için mükemmel.

Diğer taraftan dediğiniz şekilde gerçekten 25 kuruş-17 kuruş yakıt tüketim verileri doğruysa -ki aradaki fark 8 kuruş yapar-. 2012 araç ile 2013e kadar 26bin km yapmış bir kişi için de yılda 25bin kmyapıyor dersek 1 yılda karınız: 0,08 x 25.000 = 2.000TL. Honda'nın lpg kitini sadece 900TL farkla sunuyor olduğunu düşündüğümüzde ilk sene bir galaxy s3, sonraki seneler en son model en iyi akıllı telefonlardan alıp yıl sonunda bunları kırıp çöpe atma lüksünüz var. İşte bu da bi bakış açısı

• Honda da durum böyle fakat Honda zaten uzun yolda benzinli araca göre makul seviyelerde yakıyor. 12 kuruşa düşmesini mi bekliyorsunuz gazda ?
  • Araç 25 kuruş dizel gibi yakıyormuş. LPGye hiç gerek yok neredeyse.

Şöyle bir başparmak kuralı var. 1 lt benzine karşılık 1,3lt LPG.

Dolayısıyla siz kilometrede 25 kuruş ile 100 km de 25 TL yani 5 litre benzin yakıyorsunuz. Buna 6,5 lt LPG demek. 6,5*2,83TL(Eylül 2013 güncel fiyat)/100 = 18 kuruş demek. Siz 17,2 kuruş demişsiniz. Daha eksik çıkmadı. 1,3 kaysayısını 1,2, 1,25 alanlar da var ama daima güvenli tarafta kalmak için 1,3 almayı tercih ederim ki bazı koşullarda o bile eksik gelebilir. Ancak sizin zaten 5 litre/100 km benzin ile LPG tüketiminiz bunun üstünde imkansız çıkmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sovereign_Khan

Honda da durum böyle fakat Honda zaten uzun yolda benzinli araca göre makul seviyelerde yakıyor. 12 kuruşa düşmesini mi bekliyorsunuz gazda ?

Hayır kesinlikle o civarlara düşmesini beklemiyordum. Ben 15 kuruş civarına düşmesini bekliyordum açıkçası. Ama burdaki siz değerli arkadaşlarımın yorumları bana "araç gerektiği kadar iyi yakıyor" izlenimini verdi. Beni yanıltan durum ise benzinde bu kadar makul seviyelere inmiş olması. Hali ile benzinde bu kadar makul seviyelere inebilen bir araçtan lpg de de aynı şeyi bekledijm. Ki bu araç 1300 kg ağırlığında 1600 cc 125 hp bir araç. Yani performanslı bir araç.

Yukarda bir iki arkadaş inanmadı. Gerçi bir başkası da bana söylese inanmazdım. 100 km'de ortalama 5 litreye kadar düştüm. Benzin aldığımda ise ortalama 5,1 litre civarında hesaplama yaptım. Yani yol bilgisayarı 0,1 litre kadar yanılmıştı.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

1 kişi max 70 kg araç kompe boş fabrika yakıt tüketimi testlerinde şehir dışı 6 litreye yakın veri varken siz 4 kişi + full bagaj 5 litre yakıyorsanız harcanıyorsunuz buralarda

Bence arabayı boşaltın 3 litrelere düşersiniz ve guinness rekorlar kitabına başvurun honda ile dünya yakıt tüketiminde rekor kırın

Ben evet diyorum

Valla hocam ne desen haklısın....bende olsam inanmazdım bişey diyemiyorum..aracın fabrika verisi 5,2 litre değil 6 litre...ne diyeyim ister inanın ister inanmayın sizin bileceğiniz bir iş...

Yani 6 litre değil 5,2 litre diyecektim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

Hocam o benzinde 25 kuruş 4 kişi +full bagaj işinde bi hesaplama hatası olmalı. En iyi ihtimalle 30 kuruş olmalı o değer.

Ayrıca lpg'de 17.2 kuruşluk değer böylesi büyük bir araba için mükemmel.

Diğer taraftan dediğiniz şekilde gerçekten 25 kuruş-17 kuruş yakıt tüketim verileri doğruysa -ki aradaki fark 8 kuruş yapar-. 2012 araç ile 2013e kadar 26bin km yapmış bir kişi için de yılda 25bin kmyapıyor dersek 1 yılda karınız: 0,08 x 25.000 = 2.000TL. Honda'nın lpg kitini sadece 900TL farkla sunuyor olduğunu düşündüğümüzde ilk sene bir galaxy s3, sonraki seneler en son model en iyi akıllı telefonlardan alıp yıl sonunda bunları kırıp çöpe atma lüksünüz var. İşte bu da bi bakış açısı

Bende çok sorguladım acaba bir yalnışlık mı var diye ama aynen 5 - 5,1 litre arası bir şey çıktı.

• sevgili Yeni lpgci arkadaşım benzinde 25 krş yakarsa lpgde 17 krş yakması normaldir. lpg ve benzin arasında kar oranı hiç bir zman %50 olmadı. lagunada %45 kar demişsin 2.0 araçlarda kar 1.6lara göre tabikide daha fazla olacaktır motor hacmi küçüldükçe oran düşer. 17 krşla 6.5 litre lpg yakmış oluyorsanız bu lpg fiyatları ile çok güzel değer.
  • quote:

LPG yi kaç paradan aldın?Bende de imzam da ki araç var ve nedense o kadar az yakmıyor.Uzun yolda yüklü 120 km civarı hızla 10 litre LPG tüketiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Aracınız ideal olanı yapıyor. Lpg hemen hemen %30-40 arası tasarruf sağlıyor.

Bazen düşünmüyor değilim....benzinde 90 - 100 km hızla 25 kuruş yakan bir arabaya neden lpg taktırdım diye...

şehir içi makas açılır ama. şehir içi daha fazla kar edersiniz özellikle civic gibi şehir içi yakan araba için
  • 1.4 clio kullandım yıllarca benzinli 900 kilo arac valla okadar dikkat etmeme rağmen bakımları da tam olmasına karşın 5.7 litre nin altına hiç düşemedim zorladığım halde cok sıkmadan gidersem de .6.5 litre felan yakıyordum uzun yolda 5 litre zor görünüyor
  • quote:

Benzin ile gazın son bindirim ve indirimlerinden önce yani 1 ay önce falan ölçüm yapmıştım. Arada 2 kat fark varken % 30 kar etmiş olmam ilginç geldi bana. Ki ben de OMWL marka lpg sistemi takılı olan 1998 model LAGUNA 2,0 140 hp'lik aracımda % 45'e yakın kar ediyordum...bana sanki BRC'den kaynaklı bir durum gibi geldi. Çünkü BRC artık montajlarda manifoldu delmiyor diye biliyorum acaba bundan mı kaynaklandı bilemedim. ......

OMWL'de harbi kaliteli iyi tasarruf sağlıyor..

Uzun yolda kendinize hakim olurda 100-110'a sabitlerseniz bmw 3.20 bu 2.75Litre fiyatlı lpg ile 20-21 kuruş yakar :))

Ama konu sahibi harbiden 10 kuruş falanmı bekliyordu :))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.