Merhaba, muayene için sıra aldım ve salı günü muayene günüm, aracım Skoda favorit 92 model. Arabamda şöyle bir sorun var LPG'de iken 8-9 denemede gaz verip LPG'den benzine, benzinden LPG'ye döngüsünü yaparak benzinde çalıştırabiliyorum ama gaz vermeyince benzinde stop ediyor, benzinde çalıştırmayı denediğimde de araba benzinde çalışmıyor. Şimdi asıl soruma gelelim, aracı muayeneye getirdiğimde eğer benzinde çalışmazsa yine de LPG'de aracı yürüterek diğer aksamlarına baktıktan sonra mı benzinde çalışmadığı için geçirmezler ya da benzinde çalışmadığı anda diğer hiçbir aksamına bakmadan aracı bırakırlar mı? Yani aklıma takılan soru şu; eğer benzinde çalışmadığı anda direkt muayeneden bırakırlarsa ve tekrar yazarlarsa sonraki tekrarda beni nasıl bir senaryo bekler. Diyelim ki benzini yaptırdım geldim tekrara soktum arabayı ve tekrarda da koltuk sallanıyor diye geçirmediler, bu şekilde bir durum olma olasılığı var mı yoksa benzinde çalışmadığını görünce yine de arabayı LPG'de çalıştırıp diğer aksamlarına bakıp en son çıkışta başka sorun yoksa arabada benzinde çalışmıyor ağır kusur diye yazıp tekrar mı yazarlar? |
Benzinde çalışmayan araba muayeneden geçer mi?
-
-
merhaba . bildiğim kadarı ile benzinde de çalışması gerekiyor aracın.
-
cevabınız için teşekkür ederim peki benzinde çalışmazsa yine de lpg'de çalıştırıp diğer aksamlarını kontrol ediyorlar mı yoksa direkt muayeneden geçirmiyorlar mı?
-
Benzin ana yakıt olduğu için çalışması lazım! Öncelikle Benzin deponu doldur. Aracı kullanabildiğin kadar benzinle (mümkünse sadece benzinle) kullan. Muayeneye girmeden önce sadece benzinle çalıştığından emin ol. Gerekiyorsa tamirciye gidip ayar yaptır. Araç sadece benzinle çalışmazsa bile muayeneye gir. Bu durumu toplamak için 1 ay "müsaade" al ve tekrar sadece benzinle sür. İdeal olanı sadece benzinle en az bir depo bitirmektir. Hala benzinle çalışmıyorsa gerekli masrafı yap ve muayeneden geç ;)
-
Çok teşekkür ederim söylediklerinizi kesinlikle uygulayacağım dopoyu fulleyip benzinde uzun bir süre kullanacağım, belki de benzine çok aç olduğu için mutsuzdur bir süre benzinde kullanınca kendiliğinden düzelebilir belki. Birde şunu söylemek istiyorum içimde kalmasın 2 gündür sanayide dolanıyorum zar zor baktırabiliyorum arabaya eski model arabaya bakan ustalar kalmadı benzin sorunu için gittim adam bana sen muayeneye gir geçmezse gel öyle bakarız dedi ya kardeşim sonuçta para kazanacaksın belkide senin için 10-15 dakikalık bir iş yapıversen ne olacak ama işte maalesef böyle olmadı birde şu an çok yoğun bir şekilde çalışıyorum sanayi için hiç vaktim yok yarın sabahtan gideceğim 1-2 saat içerinde eğer bulabilirsem başka bir ustaya arabayı bırakıp işe geçeceğim eğer bulamazsam zaten hafta sonu giriyor araya ve en son pazartesi kalıyor bir şekilde pazartesi günü halletmeye bakacağım o da olmazsa bu şekilde mecbur gireceğim muayeneye
-
peki son bir sorum olacak benzinde çalışmaz iken muayeneye girersem benzinde çalışmadığını görünce direkt muayeneden bırakır mı yoksa lpg'de ilerletip diğer aksamlarıda kontrol ettikten sonra mı bırakır?
-
Proses ne şekilde işliyor bilmiyorum ama operatöre kalmış
-
Benim de 82 model bir aracım var, neler yaşadığını tahmin ediyorum. Kendine bir tamirhane bul, yada usta, biraz da Sen anlayacaksın; yoksa arabayı satacaksın. İnan çok basit işleri bile sanayiide yapmıyorlar
-
Çok doğru söylüyorsunuz arayıp tarayıp bir usta bulmak şart vaktimin olduğu zamanlarda çıkıp arayıp usta veya tamirhane bulmaya çalışacağım umarım bulabilirim bakalım hayırlısı diyelim. Tekrardan çok teşekkür ederim sorularımı cevapsız bırakmadığınız için.
-
kesinlikle benzinde de sorunsuz çalışır yürür olması gerekiyor
-
Ağır kusurdan kalır. Onu geçtim de egzos muayenesinden de geçmiş olmalısın. Benzinsiz egzos muayenesinden de geçemezsin heralde. Geçememen lazım mantıken
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muayene alınmıyor aracınız iptal edip paranızı iade ediyorlar. İki yakıt tipinde de çalışması gerekiyor.
-
ne yaptınız aracın muayenesini geçtimi.
-
Evrak işleri sırasında soruyorlar benzinde calısıyor mu diye. Calısmıyorsa almıyorlar muayeneye.
Bizde eski bir araç var benzinde zor çalışıyor. Bir de motor kücük oldugu için lpg ye geri aldıgında karbüratordeki benzin zor bitiyor. Kaç kez tartıstım elemanlarla. Gaza al diyor bekle diyorum benzini bitsin arabanın. 2 3 dakika gaza basarsan öyle bitiyor Alışmış herkes yeni model araçlara. Eeski model ile gidince köpek çekiyorlar. Bekleyecek işi o.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X