Şimdi Ara

Benzinde İNDİRİM !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.465
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 kurus mu diye girdim 7 kurusmus sasirdim hayretler icindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ton benzin alsam iyi indirim
  • Darısı motorine
  • benzinden indir lpgye bindir
  • Ham petrol rafineride işleme tabi tutulduğunda, tabloda gördüğünüz gibi belli oranlarda motorin, benzin, fuel oil, LPG vb. ürünler elde ediliyor.

İthal edilen ham petrolden; yüzde 33,4 motorin, yüzde 20.4 benzin elde ediliyor.

Türkiye'de, motorine olan talep ise, benzine olan talebin yaklaşık 7 katı. Motorin talebini karşılamak için ham petrol ithal ediyoruz.

Ham petrolden elde edilen benzini tüketemediğimiz için de yaklaşık yarısını, yurt dışına ortalama 143 kuruşa ihraç ediyoruz.

Türkiye'de ham petrolden zorunlu olarak üretilen benzinin yarısı tüketilemiyor. Böyle olunca, Türkiye tüketemediği benzini yurt dışına ortalama 1,43 TL civarında ihraç ediyor!

Daha açık bir anlatımla, benzin Türkiye'de yaşayanlara 4,60 TL'ye, yurt dışına ise [zararına] 1,43 TL'ye satılıyor!

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=22064211&yazarid=82

• Benzin kullanmayalı seneler var, rengini bile unuttum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: By_EKReM

Bu alan kiraliktir...

15 punto , 3 kelime,1 haftalık ücret ne kadar ?
    "yetmez ama evet" yazdırmak istiyorum da

• ben benzin aldım yakında düşer demiştim :))
  • Pocell indirimiyle birleşse 100 lirada 1 lira yapar. Hadi yine iyisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

3 kuruş gizli zam aslında bu.

Çaktırmadan benzinin fiyatını arttırıyorlar bir 11 arttır 7 düşür sonra yine 11 arttır 7 krş düşür al sana 8 krş zam. İnsanların gözünü boyamayı iyi öğrenmişler.
  • hektor20tr H kullanıcısına yanıt
    bu ithal eden mübarekler benzini 2,50 yapsalarmışya daha çok sevaba girerlermiş en fazla zararına satıyorlarmış bıraksınlar bu işleri benzin ucuzduda milletmi almıyoruz dedi 5 lira yap sonra satılmasını bekle hepsinin ortalama bi fiyat bulsunlar herkes kazansın ama yok illa vergide vergi diye tutdurdumu tam tutduruyorlar
  • seçimin yaklaşma kokusu geliyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

bu ithal eden mübarekler benzini 2,50 yapsalarmışya daha çok sevaba girerlermiş en fazla zararına satıyorlarmış bıraksınlar bu işleri benzin ucuzduda milletmi almıyoruz dedi 5 lira yap sonra satılmasını bekle hepsinin ortalama bi fiyat bulsunlar herkes kazansın ama yok illa vergide vergi diye tutdurdumu tam tutduruyorlar

kocamaaaaaaaaann bi cari açık var hocam ne yapcaz bunu başka kapatama yolu yok hep üretmeden tüketmeye başladık bakalım özelleştirme stogu bitince ne yapcaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.